Fiaudi Uno Turbo – lelijkheid is merkenblind

Auteur: , 45 Reacties

Autoblog Wansmaakoccasion van de Week: een lichtelijk gemodificeerde Fiat Uno Turbo uit 1986. Gegarandeerde aandachttrekker bij uw lokale McDrive.

Een of andere handige Pool heeft zijn Uno Turbo (105 pk) voorzien van een Audi-gezicht. Gewoon, even die A3-look op je Italiaanse boodschappenauto knallen. In Polen kan het. Doorgaans wil je graag meer aandacht trekken wanneer je rijkelijk met tupperware strooit, een auto laten veranderen in een Audi heeft juist het omgekeerde effect (opgaan in de massa en zo).

Deze driedeurs is echter een stuk minder subtiel ‘gedaan’ dan de Audi Alhambra van laatst. we zien Audi-koplampen, -grille, een S3 voorbumper en een Audi TT-achterbumper, waar de rest van het wanstaltige plastic vandaan komt is een raadsel. De achterkant heeft achterlichten van de Coupé Fiat meegekregen en het dak is in totaal 12 cm verlaagd.

Goed, nu u helemaal overtuigd bent van de kwaliteit van deze Fiaudi Uno A3 1.3 Turbo Chopsterski blijft natuurlijk de vraag wat het beestje moet gaan kosten. Antwoord: niet veel. Met een vraagprijs an €2.015 rijd je voor weinig toch iets unieks. En.. nee, meer voordelen kunnen we niet verzinnen. Mochten jullie in de comments een inzamelingsactie opstarten om dit sujet op te kopen en vervolgens te vernietigen, dan begrijpen we dat volledig. (via Motofilm)45 reacties

Agggggggggggggg afschuwelijk leijke!!!!!!!!!!
@cesarestevao: Het ergste is dan nog dat er iemand op deze wereld is die het wel stoer en mooi vindt.
De gemiddelde McDrive-medewerker hangt kwijlend uit zijn telraam.
Denk dat zelfs Fiat Uno eigenaren geschokt zullen zijn van dit wanstaltige gedrocht… Dit is een belediging van de bovenste plank voor de Uno!!!
Een hele kliek magere bleke jongens met een slecht gebit waarin een peuk zullen helemaal uit hun dak gaan.
ik stel 5 euro ter beschikking..

Wat een gedrocht!
@Mcvk: I’ll go with that 5,- van mij erbij om dat ding te crushen
Nou ik nog eens een keer beter kijk…
dat ei-vormige voorspatbord, dat ziet er best slecht uit.
Oeh, wat een zonde… De Uno Turbo is een klassieker die ik graag op de oprit zou willen hebben.

Ik hou best van een beetje tuning, maar dit slaat toch wel erg de plank mis. Ik heb ook niet het idee dat het heel netjes is afgewerkt. En een audineus… hmmmz… Met een Uno ben je aanzienlijk unieker.
Haha, hier offer je dus wel een a3 voor op
Dan toch maar liever die Sharan Audi. Die was toch echt een stuk mooier…
@Daveee: was een alhambra :p
@bpc: je was me net voor
@stopwearingpants

andersom, ;)
Wel eh, gelukkig staat er ondertussen: wij verkopen tegen elke prijs, maar dan in het Pools :lol:
Wat dacht je van € 0,01 ?
Geweldig ook dat de schrijver van dit artikel erbij zet dat de bumper van de S3 afkomstig is. De bumper is gewoon van een A3. Misschien nog wel het meest hilarisch van het hele artikel aangezien je toch verwacht dat bloggers van AUTOblog wel wat verstand van dat soort zaken hebben :P.
Normaal zou ik een stukje huisvlijt wel toejuichen…. maar dit ? Wat een afschuwelijk ding.
dat stuur blijft wel erg raar uit zichzelf staan , of zou iemand het per ongeluk ondersteboven hebben opgeschroefd ?
the-budel-guy
@bpc: komt omdat de wielen gedraait zijn
@the-budel-guy: ik kan mn stuur echt niet zo recht ondersteboven zetten hoor ;p het heeft altijd de neiging om terug recht te komen (zelf met stuurslot :p )
the-budel-guy
@bpc: bij onze auto als je de sleutel er uit haalt klikt hij meteen op het stuurslot en dan staat hij redelijk recht.
maar ik denk dat het in een uno niet zo is
@the-budel-guy: bij mij zakt een halve slag terug ,al denk ik dat het stuur het minste van je zorgen is als je dit koopt :p in de eerste plaats misschien je psychische gezondheid laten checken ,voor je je aankoop gaat checken :p
Beste bloggers, ik ben terug van weggeweest. :D
Hoewel het verschrikkelijk lelijk is en al wat je wil is de voorkant best geslaagd. Wat die achterkant moet voorstellen weet ik niet, maar ik weet wel dat hoe stoer de boy in de auto ook zou zijn, mijn lach bedwingen zit er niet in…
Volgens mij is dit geen S3 bumper, maar een normale. Een S3 bumper heeft namelijk mistlampen, of in ieder geval die gaten voor de mistlampen.
@jeanclaude:
Je hebt gelijk, ik merkte het ook al op, zie een paar posts eerder.
the-budel-guy
Ba hoe verk*/*/t ik een audi
@the-budel-guy: In dit geval vind ik het aanzienlijk meer: hoe verkloot ik een Uno Turbo. Aanzienlijk bijzonderder en spectaculairder dan welke A3 dan ook.
the-budel-guy
@dondeboer: als jij dat vind moet je dat zo vinden
@the-budel-guy: De Uno Turbo is echt een zeldzaam ding aan het worden en wat voor alle GTi’s uit die periode geldt, geldt ook voor de Uno Turbo: ze zijn echt leuk om in te rijden, omdat je ervoor moet werken. Dat is bij moderne auto’s gewoon veel minder, zelfs wanneer ze zoveel vermogen hebben als een RS3 of iets dergelijks. Daarbij is een A3 gewoon een (relatief) nieuwe auto en dus bij lange na niet zo exclusief als een dergelijk oud gebakje. Vandaar dat ik het jammer vind van de Uno.

Ik geloof geen seconde dat je je door mijn argement zult laten overtuigen, maar ik wilde het toch ff zeggen.
Wat een afschuwelijke auto. vooral de voorkant waarom zou je dat doen??
@drivingpleasure: maar even serieus lijkt me niet dat audi dit soort grappen leuk vindt…al moet ik zeggen dat hij de voorkant best netjes gedaan heeft, jammer dat de achterkant dan nog zo verrot is…
Co to kurwa jest?
hahaha
Prachtig design. Hier is Pinifarina niks bij.
[_] Maken
[x] Kraken
Gatverdamme wat lelijk zeg!
Een echte Fauti, dat zie je niet zo vaak.
En dan te bedenken dat de eigenaar waarschijnlijk nog zn best heeft gedaan om er wat moois van te maken… Restecpe voor alle andere fabrikanten, zelfs dacia
keurig strak bakkie, en echte auwwwdie
=Kots.
Beste Autobloggers,
Graag wil ik in mijn hoedanigheid als oprichter & voorzitter deze eigenaar uitnodigen voor ons jaarlijks kampeer weekend en aangezien wij altijd graag een groot kampvuur willen onsteken lijkt me dit een uitstekende auto hiervoor.
Ik werd op dit gedrocht geatendeerd door een van mijn leden en ook op onze website (www.fiatunoclubholland.nl) staat een link naar dit artikel, wij geloven dat de bouwer echt veel te diep in het glaasje heeft gekeken alvorens hij inspiratie voor dit gedrocht heeft opgedaan (trouwens polen hebben toch al een reputatie)
Wij zijn er juist voor om de Fiat Uno te behouden voor het nageslacht en de meesten van ons hebben hun Turbo lekker in de garage staan en rijden er alleen mij tijdens (italiaanse)evenementen.
Ciao Ruud King, Voorzitter Fiat Uno Club Holland
Ik kan er nog wel om lachen
Dan toch maar die Audi Alhambra van laatst!
Een Poolse wannabe COCK
MARGINAAAAALL!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).