Lekker open rijden in je Morgan [video]

Auteur: , 32 Reacties

Op een mooie zondag genieten in je semi-klassieker. Geen vuiltje of wolkje aan de lucht. Piet Paulusma's berichten over mogelijke lokale hoosbuien kloppen weer voor geen kant. Oh wacht, is dat...

Ik weet niet precies welk type Morgan(Plus 4, 4/4 of Plus 8) hier als badkuip fungeert. Appeltje heeft mij geleerd dat je aan het aantal uitlaten kunt zien om wat voor een uitvoering het gaat, maar Der Auspuff van deze Duitse Morgan is niet zichtbaar.

De mensen in onderstaande video worden in ieder geval compleet verrast tijdens hun ritje op zondagmiddag. Kledij in stijl van de auto en een klassieke bril moesten de look helemaal afmaken. Niets leek de zonnige dag nog in het water te kunnen laten vallen. Toch komt de regen uit het niets met bakken uit de lucht en staat de snelweg blank. Een flinke laag water op het wegdek en verkeer dat nog maar een kilometertje of 30 rijdt.

Waarom deze mensen niet even stoppen om een dakje omhoog te klappen is mij overigens een raadsel. Heeft deze Morgan geen nooddakje achter de stoelen? Je zou verwachten dat een Engelse firma die het gros van de omzet in zijn eigen, regenachtige land behaald standaard een dakje meelevert.32 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Scheelt weer een douchebeurt en je auto ruit van binnen weer lekker fris!
Alleen maar voordelen!
*ruikt*
Dat zal ze leren, stelletje zondagrijders. Of je rijdt minimaal 80 en dan waait de boel over, of je hebt 1000 keer geblindoekt geoefend de kap erop te zetten (maar is nog zeker 5 minuten werk), of je hebt je noodvoorziening bij je:
http://farm4.static.flickr.com/3020/2725791651_8383b4b973_z.jpg?zz=1
@midasracer: is dat jouw auto?
gedwongenleaser
@Ferdinand1: ik denk zijn paraplu…
@gedwongenleaser: Maar ik heb wel zo’n paraplu van hem gekregen (gemeente Almere promotie ding). En die ligt altijd in de auto!
gedwongenleaser
@midasracer: altijd handig toch. ik heb er nog 1tje van “even apeldoorn bellen”, altijd toepasselijk.
@Ferdinand1: Nee,ik heb een blauwe. Dit is een van de 3 rode in Nederland.
@midasracer: rijdt dat beter dan een mini?
@betonstaal: Laag gewicht, klein frontaal oppervlak, zeer aerodynamisch, zeer torsiestijve carrosserie van zelfdragend GRP (de coupe dan), undertrays voor een geheel vlakke onderkant, instelbare schokdempers rondom. Wat dacht je zelf? En een coupeetje doet 190km/h met 90pk.
Goed bezugggggg.
Karakter!!!
Hardcore cabriorijder, I like it!
Alleen watjes stoppen als het regent.
1000 x RESPECT voor deze Morgan-Heer.
Voor diegene die dit niet begrijpen.
WET-T-SHIRT als bijrijdster !! Ja , ja.
Nou, ik vind dit gewoon een harde faal
Nee, dat dakje laten we gewoon thuis, anders past de pick-nick mand er niet in!
Zo hoort dat! Regen of geen regen.. Gewoon door rijden.
Helemaal laf zijn die mensen met een cabrio die het dak er nooit afhalen..
Lekker weer.. Dak en ramen dicht.. :/ wat de …. Waarom koop je dan zo’n auto??
@Robbet: +1, ik dacht er gister nog aan.
@Robbet: sommige van die mensen zijn bang om met een cabrio in de stad te rijden, in weer andere cabrio’s zit airco, zodat op warme dagen ze het dakje dicht hebben vanwege de zomerhitte.

Het is allemaal belachelijk, maar in deze gefeminiseerde maatschappij nu eenmaal zo.
@betonstaal: dat van die airco is een punt. Had ik nooit aan gedacht.
Maarrruh, wat is het punt van open rijden in de stad? Er zijn zelfs mensen die lopen in de stad. Dat gebeurt toch ook open?
Ik zou niet meerijden, doet me teveel aan vroeger op de brommert denken.

P.S. Aan beide kanten is een uitlaatpijp te zien, zal dus wel een +8 zijn. En hoe herken je de Roadster?
Wat een superkneus…die auto ook trouwens.
@vincenzo: wat voor auto heb jij?
Hardcore! Jeremy Clarkson over altijd open rijden: http://www.youtube.com/watch?v=WqjZlx4sRtI
bij een morgan het dakje opzetten, duurt wel iets langer dan 5 minuten, dus dan hoop je maar dat het snel weer droog wordt…

Maar als je als cabrio rijder nooit bent overvallen door zo’n bui, ben je geen cabrio waard…
BIKKELS!
Hoezo een faal? Je rijdt lekker open, komt in de file en het gaat regenen… Kun je weinig aan doen lijkt me… Zelf ook wel eens gehad, rij vrijwel altijd open, als het maar droog is bij vertrek.

Heb ook een dichte auto dus als ik met de cabrio rij rij ik vrijwel altijd open, kan me het echter wel voorstellen dat mensen ook dichtrijden, vooral als het de enige auto is. Waarom altijd open? Af en toe is de rust lekker of fijn dat je haar nog in model zit. Als je een sportwagen hebt hoef je niet altijd te racen, als je een eco-auto hebt hoef je niet altijd groen te doen, als je een BMW 7 ofzo hebt hoef je ook niet altijd volk achterin, als je Range Rover hebt hoef je niet altijd in de berm (onverhard) te rijden, etcetera…
Wat een domme mensen zeg! Je gaat dan toch ff naar de vluchtstrook en doet het kapje erop? En je weet toch als je weg gaat wat voor weer het word? Dat kijk je toch na als je met zo’n auto gaat rijden?
Een meizondag dient om cabrio te rijden! En zo zal het dan ook zijn! Heb het overigens ook al voorgehad. Ik had een probleem met het openingsmechanisme van m’n kap waardoor het dak niet meer dicht kon. Onderweg naar de garage voor herstelling sloeg het noodlot toe en begon het bakken te regenen. Ik kan je verzekeren ;-), bij de garage hebben ze is goed gelachen en mij vriendelijk verzocht van niet in de showroom rond te wandelen :mrgreen:.
Blij met mijn MX-5je waar je het dak er binnen 10 seconden op klapt :) Bijrijder kan het zelfs nog tijdens het rijden doen als ie een beetje een sterke arm heeft :P
Bij mij in de regio is of was een man met een Burton die voor een aantal jaar in weer en wind reed. En altijd zonder dak.
Een cabrio rijd je met het dak open, met dak dicht is de parkeerstand. Bij zo’n Morgan is het ook niet snel geregeld, dat dak dichtdoen. Als je auto in beweging blijft waait de meeste regen gewoon over je heen.
Ik rijd elke dag in een Alfa Spider, zoveel als kan open. Kan ook prima in de winter: verwarming vol op je voeten, dan trekt de warme lucht langs je lijf omhoog. Genieten!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).