Rijtest en video: BMW 1M coupe

Auteur: , 119 Reacties

De 135i is al een bommetje op wielen en dit is de hardcore M variant daarvan. Feestvreugde gegarandeerd, maar is het ook een echte M?

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk in de video HIER! ]

We togen op een krap tijdsschema naar Schotland om dat uit te vinden. Hoe krap het tijdsschema echt was, bleek na een hele korte lunchstop. De mooie, maar lange route richting vliegveld werd ons al afgeraden, het leek de locals beter om de directe route richting vliegveld te nemen. Toen de navigatie ingesteld stond, bleek dat advies een understatement. De korte route zou ons om 16:21u op het vliegveld doen aankomen. En onze vlucht zou om kwart over vier gaan. Kortom we hadden een uur om een route van twee uur over bochtige, natte, niet altijd overzichtelijke Schotse wegen te rijden. Dat alles in een rechtsgestuurde auto rijdend aan de verkeerde kant van de weg… en we moesten ook nog opnames maken in de auto.

BMW 1M coupe

Als er één moment was waarop de 1M moest excelleren, was dit het wel. De vrij aardige tweebaans weg ging al snel over in een veredeld karrespoor met om de paar honderd meter passeerstroken om je langs tegenliggers te wurmen. Het asfalt was op sommige plekken hagelnieuw, maar de meeste stukken stamden uit het tijdperk van de Beatles. Niet het lekkerste wegdek om op tempo met een strak geveerde en straf gedempte 1M over heen te knallen. Regelmatig drongen klappen waarop Mike Tyson trots zou zijn door in het interieur, maar anders dan bij zijn tegenstanders blijft de 1M daar wel stabiel onder.

BMW 1M coupe

Naarmate de weg weer rechter, breder en weer voorzien van een normale toplaag werd, kon het tempo omhoog. Halleluja, wat zet de 1M daar dan stappen. Met de ervaring van de 135i in het achterhoofd, was ik niet compleet verrast, maar de combinatie van een twinturbo zes-in-lijn in een relatief kleine auto is ronduit geniaal. Honderdvijftig op de klok voelt als wandelen. Met een klein beetje aansporing is 200++ zelfs op tweebaanswegen geen enkel issue. Om de cijfers er meteen bij te pakken: de 0 naar 200 doet de 1M in 17,3 seconden en de 0-100 in 4,9. Het scheelt wel dat er in Schotland niet heel veel ander verkeer is, de flitsbrigade aan het vissen was en dat de remmen ook fors zijn aangepakt. De 1M leent de remmen van de M3, en heeft compoundremmen met 360mm grote schijven voor en 350mm achter. Het vertraagt uitstekend en geeft genoeg feedback.

BMW 1M coupe

Het halleluja gevoel blijft nog even: wat een tractie heeft de 1M. Zelfs vanuit stilstand op vochtig (maar wel stroef) asfalt is er maar heel even wielspin. Met dank aan de plakkerige 265/35/19 banden en het M-sperdifferentieel (tot 100% sperwerking) schiet de 1M weg als de spreekwoordelijke pijl uit een boog. Zodra de 1M in beweging is, kan het gaspedaal straf tegen de bodemplaat worden getrapt zonder het risico van tractieverlies of een uitbrekende achterhand. Het voelt onfeilbaar, maar dat was het dus niet. Het Schotse landschap kenmerkt zich door langgerekte dalen en wegen die veelal ook dat karakter hebben. Tot er weer wat rare slingers, hoogteverschillen en gemene knikken met asfalt bedekt zijn. Dan willen de achterwielen best een stapje links of rechts zetten.

BMW 1M coupe

Met fors hogere snelheden dan de rest van het verkeer, doemt er elke keer weer hetzelfde probleem op: voorliggers. Op lange rechte stukken geen issue, maar daar rijden ze dan nooit he. Gelukkig heeft de 1M geen enkele moeite met een inhaalactie. Het is waar de motor excelleert. Het maximumkoppel van 450 Nm (500 Nm met overboost) is beschikbaar tussen 1500 en 4500 tpm, daarmee is terugschakelen geen must voor een effectieve inhaalactie. Elke keer weer was de 1M nog sneller er voorbij dan ik tevoren had ingeschat.

BMW 1M coupe

Heel comfortabel dus, die twinpower turbo 3 liter grote zes-in-lijn. Als het goed is, gaan nu je nekharen overeind staan, en terecht. Qua krachtontwikkelingen, rauwe prestaties, en ja zelfs brandstofverbruik is er weinig op het blok aan te merken. Maar een hardcore feestblok is het niet. Het is meer een gezellige kinderverjaardag waarbij er genoeg drank is, een BBQ, mooi weer zodat die koters ver te zoeken zijn. Leuk, maar ook weer geen rave party waarbij je met net iets te veel drank op met je beste maten tegen iets te schaars geklede dames (of heren, take your pick) staat aan te schuren. Het zijn dezelfde feestvierders, dezelfde alcoholische versnaperingen en zelfs de muziek hoeft niet anders te zijn. Maar de intensiteit en het volume is bij een echt M-blok totaal anders dan wat de 1M te bieden heeft. Kippenvel momenten zijn er niet bij, hoewel het blok wel als een echte BMW zes-in-lijn klinkt.

Qua beleving legt de 1M duidelijk af tegen de M3, maar ook tegen “concurrenten” zoals de 370Z, Cayman en zeker tegen de TT-RS / RS3. Waar de Audi vijfcilinder je het gevoel geeft op pad te zijn met iets bijzonders, slaagt het “1M blok” daar duidelijk minder goed in. Het is natuurlijk ook een bekende motor die in zo’n beetje ieder BMW product gelepeld wordt. Bij BMW M Gmbh denken ze ongetwijfeld net zo over, want op het kunststof kleppendeksel prijkt een hondslelijke sticker met de tekst “Powered by BMW M”. Verder komt het blok regelrecht van de band waar de motoren voor de rest van de range worden gebouwd.

BMW 1M coupe

Het uiterlijk is wel op en top M. Wellicht is “over-the-top” M een nog betere benaming. Alles wat uitgeklopt worden, is uitgeklopt en opgepompt. De dikkere achter- en voorspatborden zitten er ook niet alleen voor de show, want de spoorbreedtes voor en achter zijn ook vergroot. Twee dubbele uitlaatpijpen, M-kieuwen, 19 inch “CSL” lichtmetaal, een indrukwekkende voorbumper met meer gaten dan kunststof, alles zit er op en er aan of in het geval de luchtinlaten, ontbreekt het op de goede plekken. De voorbumper heeft ook nog een Air Curtain, het ‘gordijn’ dekt als het ware de voorwielen af en vermindert zo turbulentie en verstoring van de aerodynamica. Tegelijkertijd zouden daardoor ook nog de voorremmen beter gekoeld worden. Binnenin zijn er sportstoelen in stemmig zwart en een sportstuurwiel met M knop. Om het nog een beetje op te vrolijken stikte BMW M (die ook de BMW Individual lijn doet) de lapjes leer aan elkaar met oranje stiksel.

De prijsvergelijking kun je twee kanten op laten gaan. Voor € 79.950 staat de 1M al voor de deur, dat is 30 mille goedkoper dan de nauwelijks snellere M3 Coupe. Wat dat betreft is de 1M geen euro te duur, totdat je de prijslijst van de 1-serie er weer eens bijpakt. Daar staat de 135i voor 55 mille op en laat daar nou net hetzelfde blok in zitten. Weliswaar met een lullige 306 pk, maar 34 pk extra voor 25 mille is met geen mogelijkheid een koopje te noemen. Toch was de eerste lichting van 25 BMW 1M’s zo weg en zelfs de tweede lichting van 25 is bijna uitverkocht. Een M badge heeft ook een zekere magie en een heftig uiterlijk verkoopt natuurlijk ook lekker. Rationeel gezien is een 135i met (aftermarket) sper, een paar goodies en wellicht een andere chip (voor de extra pk’s) een veel betere koop. Of een 123d, lekker zuinig. Of een 120d, ook geen stakker. Gelukkig hoef je bij dit soort auto’s niet rationeel te kiezen en met de “hebben, hebben, hebben” factor van de 1M is niets mis. Gelukkig maar. Filmpje!119 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
the-budel-guy
video doet het bij mij niet
the-budel-guy
@the-budel-guy: sorry ik moet meer geduld hebben
haha, laatste beeld –> ooh kut :D! en die platte band is ook wel pech :p! maar verder: op de eerdere filmpjes die op aj stonden (op zandvoort) vond ik hem totaal niet klinken, maar op dit filmje toch nog wel redelijk… miss toch maar wachten met beoordelen tot ik hem eens in het echt zie :)!
@technopatat: jongens al dat commentaar op de 1M ja het is niet de snelste beste mooiste auto maar het is een leuke wagen. al die vergelijken met de rs3 en de ttrs heel leuk en aardig maar dit is geen echt M dit is een 1 serie met het blok van een z4 dacht ik, gewoon standaard gelaten, als je even goed kijkt staat er ook geen M-POWER op het blok.. Waar audi wel een rs blok heeft gebruikt heeft BMW dat niet gedaan, jammer dat is het inderdaad, laten we in de toekomst hopen dat het anders is…
@drivingpleasure: dat hopen we inderdaad! maar ik had het eigenlijk vooral over het geluid, het karretje vind ik best wel vet :p!
@drivingpleasure: Audi gebruikt een RS-blok?! Een VW Jetta blok zul je bedoelen… Er staat met koeien letters op: powered by BMW M… Praat niet zo slap gozer!
@straatpiraat: het is een 5 cilinder die ook in de jetta geleverd wordt, deze is dus verbouwd (lees aangepast/verbeterd) voor de rs’n.. precies wat BMW ook heeft gedaan, alleen heeft Audi de motor verder moeten aanpassen voor het ‘dubbele’ vermogen eruit te halen dan dat BMW heeft moeten doen..
@drivingpleasure: En wat lul je over een Z4 blok?!
Please drive on the left x’D
Lekker heur! Uitzonderlijk mooie belichting van de video en foto’s ook!
Jammer dat het niet de beleving geeft die ik ervan verwacht had. Hij past wat dat betreft in het rijtje x5/x6 waar hoogstwaarschijnlijk ook de nieuwe m5 in zal vallen…

Doe mij maar de audi ttrs-rs3!
@Jimmy: En met de x5 x6 bedoel ik dan de M versies met de saaie blokken
@Jimmy: ja idd geef mij ook maar de tt rs of de rs3..
@Jimmy: mij ook!
@Jimmy: zeker geen audi…dan nóg niet…doe maar een 2e hands M3 E92…beterrrrr !
@Megakix: Helemaal mee eens.
@Jimmy: ga weg joh vieze audi fanboy. audi rs3 is misschien sneller op de 100 maar of in overall prestaties sneller is moeten we nog zien! En ja het is een blijft een audi of VW hoe je het ook wil noemen. Heel leuk die quattro maar het neemt alle lol weg die je in zo’n wagen juist hoort te hebben…maarja als je niet kan rijden dan ga je inderdaad voor de rs3
@drivingpleasure: Sneller op de ring en op het rechte stuk is niet overall genoeg? Leg je er bij neer, Audi’s zijn soms sneller dan BMW’s. En qua lol maakt die 5-in-lijn veel goed denk ik zo!
@pexiges: Oke nouja dat wist ik nog niet excuses… ik zei dat omdat meestal de audi’s iets sneller zijn op het rechte stuk maar op een rondje over het circuit gewoon weg gereden worden.. maar ik vind het ook niet zo raar aangezien de rs3 of de ttrs special rs ontwikkelt is en de 1 serie M niet eens een echte M is. de motor is powered by BMW M maar het is dus geen M-POWER. Dit is natuurlijk erg jammer en laten we hopen dat dit ook gaat veranderen, maar dit verklaard wel voor een groot deel het verschil.
@pexiges: en over de lol gesproken, de beleving die je hebt bij het rijden in een BMW die heb je gewoon niet bij audi en dat is gewoon een verschil. Alleen al dat het vermogen op de achterwielen staat maakt het rijden een stuk leuker!
Leuk dat zwart witte effect, maar je ziet wel dat her wegfilteren van alle ander kleuren niet altijd werkt. De laatste scene was wel komisccph: ah… KUT haha
wat een bommetje…
jullie hebben commentaar op de auto:O
dat heb ik al heel lang niet gehoord op welke auto dan ook, daarom al paar filmpjes gemist van jullie de laatste tijd!
Deze moest ik wel zien, 1M hé:D:D
Schitterende BMW. En ook heel erg mooie drift, of heeft Wouter deze niet gedaan?
@JasperVDH: Zal ik maar even inspringen voor Wouter aangezien hij deze vraag waarschijnlijk over het hoofd heeft gezien ;) Nee dit was niet Wouter maar een knip en plak werkje.
@GOD: Jup, we hebben hier het grafische team op moeten zetten.
De 1M had gewoon een doorontwikkelde versie van het E46 M3 CSL-blok moeten krijgen, dat was echt ultiem geweest. Leuke auto en mijns inziens begerenswaardiger dan een TT-RS, maar dankzij de motor is het ‘m net niet helemaal. Zou in dat geval doorsparen voor een Cayman.
@Svensson: Dat ben ik met je eens. Beetje gemiste kans van BMW. Dit blok hebben ze rechtstreeks uit de Z4 35is getakeld en er niks aan gedaan. Daarin levert ie dezelfde waarden. BMW is ook wel eerlijk daarin. Er staat ook geen M-power maar Powered by BMW op. Da’s een heel verschil. Het is dan ook geen sportmotor van M-Gmbh maar een gewone productiemotor van BMW. De beroemde N54.

Het feit dat de motor dus niet uniek is voor dit type maakt hem minder hardcore. Maar er over zeuren is ook niet terecht. Dit is wel een beest van een blok. Oke hij heeft niet de M karakteristiek van een hoog vermogen bij veel toeren, maar dit blok levert zijn max 450 Nm al bij 1500 toeren. En dit blijft als een tafelberg overeind tot voorbij de 4500 toeren. Op max rpm overboost ie zelfs naar 500 Nm. En ik denk maar zo.. wat dit blok dan “mist” op een echt M blok maakt de aandrijflijn dan wel helemaal goed.

Want deze maakt grote broer M3 helemaal gek hoor! De M3 levert 420 PK met 400 Nm en sprint in 4,9 sec naar de 100 met handbak. Deze 1 M doet dat ook in 4,9 sec. Zie tekst. Wil je dus deze er uit sprinten heb je wel een M3 DCT nodig, die kan het 4,7 sec.
@woutert
Was je Ruben nog tegengekomen?

Nice fimpje jongens! As usual.
Tsjah. Je koopt een 135i, haalt voor iets meer dan 500 euro bij een chipboer nog eens zestig pk, laat door Intrax of een andere gerenommeerde onderstelspecialist voor een paar duizend wat aan je veren en dempers rommelen en zoekt nog een paar mooie bumpers uit. Benieuwd wat dan toffer is.
@jelmer: Volgens mij is ie dan net zo duur als je alles er aan verbouwt wat jij noemt. Bovendien een 135i heeft niet de hardware van de M3 en die heeft de 1M wel. Da’s onderstel-technisch een heel verschil. Hij heeft dezelfde draagarmen, remmen, enz als de M3. EN heel belangrijk het zelfde zelf-blokkerende differentieel van de M3. Dit kan tot 100% sperren. De 135i heeft dat niet en moet het in een bocht met remingrepen doen op het binnenste wiel om sperwerking te simuleren. Dat wil je niet. Het stookt de temperatuur in de remmen onnodig hoog op. Bovendien is het ook geen geweldig hulpmiddel voor als je van een leuke driftpartij houdt. Nee de 1 M is voor mij een held. De held die de 135i van BMW niet mag zijn. ;)
Mooi filmpje
Wat een lelijk hok zeg.Ideale auto voor de jonge crimineel.Heb nog liever de rs3
@mbman: Want een A3/S3/RS3 is geen sjonny-bak? Kom op zeg… (oh, ben een BMW fan, maar ben er wel mee eens dat deze 1M een lelijk hok is…)
Erg mooi camerawerk in het filmpje. In tegenstelling tot de auto die naar mijn mening niet erg mooi is. Voor dat geld zou ik eerder voor een Lotus Exige S, TT-RS of Cayman gaan.
In het zwart met schuif/kanteldak en hij is helemaal af. Beter dan zo’n pauper rs3 of tt-rs. rs staat toch voor rete sloom ?
@majinstar: Heb je hem ook eer hoor :P
@Jokkebrok: *weer
@majinstar: BMW M zal geen schuifdak leveren op deze 1M ivm gewicht.
@majinstar:

Wordt een wakker BMW-fanboy!!! Altijd maar Audi of alle andere merken afkraken omdat jij zo BMW geil bent echt zielig en rs staat niet voor rete sloom maar rete snel (of zie je het verschil niet??) Het bewijs?? Hij is sneller op de Ring dat verteld dus al genoeg.


OT: Ziet er dik uit alleen vind ik hem niet echt mooi en 80 mille voor een opgevoerde 135i dat is wel belachelijk(oke handeling is ietsje beter maar blijft de meerprijs van 25 mille niet waard) ik zou dan gaan voor de RS3 of TT-RS :)
@zakar36: Ben het met je eens, da’s echt een dilemma. Ik zwijmel weg bij deze 1 M, maar heb op de RAI een kwartier in de Audi RS3 gezeten.. OMG.. wat een kanon is dat ook zeg. En mooi.. en die 5 cilinder, reken maar dat die beleving biedt, dat roffelen, zo bruut. Als je zo’n TT-RS hoort.. kippenvel.

Mij laten kiezen? Da’s hetzelfde als een junk in een ronde kamer zetten en zeggen dat er in de hoek een bolletje ligt. Die wordt gek. Ik ook, ik zou het niet kunnen. ;)
Camera werk : Goed
Montage: Keurig, fijne effecten.
Muziek : Matig helaas, smaak tja…
Maar het ergste vind ik toch wel de rij-test zelf.
Je krijgt een redelijk idee hoe de auto presteerd als je deze op zijn staart trapt, maar dan….
Wat voor opties zijn inbegrepen? Zijn er pakket aanraders?
Hoe is je zitpositie?
Hoe comfortabel is de stoel?
kofferruimte?
Is de afwerking zeer netjes?
Geluidsniveau binnen vergelijkbaar met 5serie/7serie?
Kan je mensen achterin meenemen?
Is de auto onderhouds gevoelig? Wat kost onderhoud?
[
Nee krijg niet echt een heel goed beeld van de auto met de gezegde & geschreven woorden. Het beeld wat ik heb is dat het een speeltje is voor op het circuit.
@Melvivio: Je zit op de verkeerde site vriend..
@Melvivio: LOL @ kofferruimte :)
@Melvivio: Ik moet Melvivio toch wel een beetje gelijk geven. Het hoeft niet alleen maar informatief te zijn natuurlijk (zeker niet zelfs), maar iets meer diepgang de volgende keer zou best gewaardeerd worden denk ik.
@Melvivio: Seriously? Een 1-serie voor 80k en je bent benieuwd naar de kofferbakruimte en de zit op de achterbank? Koop dan een dikke 5-serie. Achterbank is kut in dit soort auto, maar je kunt er zitten als je dat graag wil.

Onderhoudsgevoelig? Hoe bepaal je dat als je krap een dag mag rijden.

Wat voor opties zijn inbegrepen? Zijn er pakket aanraders?
Nee, nee. En verder zie bmw.nl

– Hoe is je zitpositie?
– Hoe comfortabel is de stoel?
– Is de afwerking zeer netjes?
Als ik het niet meld is het goed. Zullen we dat zo afspreken?

– Geluidsniveau binnen vergelijkbaar met 5serie/7serie?
Seriously? Het is een 1-serie. Nee. En het is een M, dus nog een keer nee. En oh, ik had toevallig geen 7-serie bij me om direct te vergelijken, maar wat denk je zelf?
@wouter: Zo, dat lijkt me duidelijk.
@wouter: zo, 15-0. Mij beviel de rijtest weldegelijk, nice nice!
@Melvivio: ga is heel rap terug naar autoweek.nl, allemaal 14% bijtelling filmpjes kijken.
@wouter: Hi&dank voor je reactie.
Het is absoluut niet mijn bedoeling jullie werk/manier van doen de grond in te boren.
Maar waarom zouden deze punten die ik noem niet belangrijk zijn voor een dergelijke auto/potentieele kopers?
Een ander licht op de te revieuwen auto schijnen is waarmee jullie je onderscheiden van andere reviewers! Mij lijkt een eigen gezicht juist erg belangrijk.
De werkelijk geinteresseerde tips van de pro meegeven als het ware.
Het valt me op dat deze punten nagenoeg NOOIT genoemd worden.
Ik ben van mening dat deze onderwerpen aankaarten de rijtest kwalitatief&inhoudelijker sterker maakt!
[
@v8amg Voor de mensen die mijn reactie zo tof vonden;
Blijkbaar word ondersteunende kritiek niet gewaardeerd.
Als het jullie alleen maar gaat om ragfilmpjes met dure auto’s te zien vind ik dat wel een vrij beperkte manier van het liefhebben van auto’s.
[
Als voor de reactie dat ik 14&bijtellings filmpjes moet kijken…? Wat kan ik daar mee. Alsof die wel die aspecten belichten.
[
Ik vind het fijn om een potentiele auto (zij het in de toekomst) uitgebreider getest te zien worden dan dat nu gedaan word! Dat ik die mening niet mag hebben vind ik jammer.
Wouter, ben je op de vuist gegaan of gewoon heel veel je zonnebril gedragen?:P
Please drive on the left, nice. :D
Lekkere auto, te duur voor wat hij is. Niet in vergelijking met de M3 maar wel in vergelijking met de 135i. Snap, buiten voor het logo dan, niet echt wie zou gaan voor de M ipv voor de 135i.
Voor die prijs ik in ieder geval voor geen van beide!
Dan zijn er andere dingen die mij kunnen bekoren..
Dat geluid, wat zonde! Als ik zoveel uit kon geven ging ik veel liever voor een TT RS of een M3 CSL, en dat zeg ik als BMW-fan.
Heb de film nog niet gekeken, maar man die achterkant op de bovenste foto.
Die bumper past niet bij het geheel, die is te smal en te kort.
Ohja, er zit een spelfout in het kenteken ;-)
Hmm.. Dat het een liefhebbersauto zou zijn wisten we al. Kopers die hier voor kierzen laten namelijk toch wel wat serieuze alternatieven liggen. En dat zouden ze doen als de beleving super zou zijn. Dan is dat een USP voor de M1. Nu de beleving achterblijft, waarom zou je nog een Audi S4 of een RS3 laten staan? Of misschien een beter voorbeeld (als je audi hater bent) een 335i coupe! De 335 coupe is goedkoper en imho vele malen mooier. Praktischer ook… Stijlvoller… Je moet wel HEEL graag een M1 willen…
@baasbas:
M1 – 1M en *kiezen
prutser
Ik zeg gaaf ! alleen doe mij maar een 135i gechipt > standaard: 306pk en 400nm koppel gechipt: 370pk en 512nm koppel, das toch meer dan deze M1, het enige waar ik dan nog naar zou moeten kijken is iets voor het uiterlijk want hij ziet er wel echt bijzonder goed uit !
Gewoon een 135i Coupé brengen bij Ziptuning:
http://www.ziptuning.nl/chiptuning/Bmw-135i-Coupe-306-pk.html#header

En dan daar een BMW Performance Package op zetten:
http://www.bmw.nl/nl/nl/newvehicles/local/nu_is_het_moment/bmw_1serie_performance_pack.html

Tel uit je winst!
@TIMVR: Dan zou ik die inderdaad maar doen!
@Jokkebrok: ZIP LOL.
@TIMVR: Inderdaad, zoveel verschil met een 135i met performance package (betere remmen enzo) is er volgens mij niet.
Maar toch snap ik dat mensen deze auto kopen. Het kost je misschien meer, maar je hebt wel een “M” hé. (ook al zit helaas er geen M blok in). Je hebt een lekkere auto met een M sperdifferentieel, betere remmen, een grotere spoorbreedte, (…), een tof interieur en uiteraard, een M exterieur (lager, breder bagressiever. En een M badge.
@TIMVR: ”Alleen geschikt voor BMW 1 Serie 4-cilinder benzinemodellen (116i, 118i, 120i)”.
Staat onderaan de site die je linkt.
En nou..? :(
‘Please drive on the left’
Sinds wanneer moet je dat aan BMW-rijders uitleggen?
@youngtimer: rotfl, jij hebt wat mij betreft de maandagmiddag caption contest gewonnen!
Zal vast een fantastische auto zijn. Maar ik vind hem hartstikke lelijk.
unable login key. krijg ik de laatste tijd vaker als ik naar filmpjes word gelinkt op autojunk.nl of abhd.nl. What can I do!?
@Autoblog:
“unknown login key” met Google Chrome
Moet ik nu echt elke keer naar IE gaan om een ABHD-filmpje te kunnen zien? :?
Ik heb het trouwens al eens aangeklaagd, maar nog steeds geen verbeteringen merkbaar.

OT:
Ik weet het nog steeds niet, zo een M3 die een vrachtwagen in de kont heeft gehad. Met een Akrapovic klinkt hij vast stukken beter, maar geef mij toch liever een TT-RS.
@vale46: bij mij werkte het wel met chrome hoor
@Freude_am_Fahren: Bij het nieuwe artikel over de limo van Obama doet hij het ook niet :?
Vroeger kwam ik dat soms eens tegen, maar de laatste dagen is het echt erg!
@vale46: Ik ga direct naar de abhd site zonder gelink. Dan werken de filmpjes wel.
@DannyHoff: Jep, dat werkt!
TY!
@vale46: yep…ze moeten de reclames kunnen lozen aan mensen die GEEN Corsa willen rijden… ;-)
uiterlijk, nee.
motorisch vast prima, maar ik zou toch voor een RS3 gaan.
praktischer, sneller en de dit is een beetje een opgefockt klein coupétje, ofzo, ergens klopt het niet.
Valt het jullie ook niet op dat wouter vervolgens met links staat te bellen ook?
Beetje teveel siliconen…
Kappersauto! Mannen kopen een M3 Coupe!
@Benjamin1: nee, de kapper die rijdt in een TT
(aiaiai, vooroordelen…)
Alweer een heerlijke montage!
Leuke wagen, en zal vast snel genoeg zijn, Maar als je even gaat vergelijken met de RS3, dan is de RS3: sneller, praktischer, goedkoper, bruter, meer ingetogen, mooier (persoonlijk natuurlijk), beter uit te rusten qua velgen/kuipstoelen/geluidsystemen, en krijg je ook nog is een betere beleving (is in de tekst te lezen). Daarnaast kan je het intrieur van de Bmw ook gewoon in een 116i zien.
neen, ik blijf bij m’n standpunt; Ik neem de RS3
Ik zou voor de 135i gaan. Hou je nog geld over voor een tweedehands 5-serie voor de vakanties :)
ik koop liever deze : http://nl.autoscout24.be/Details.aspx?id=195245350, 3j oud 28k € , 48d km , en laat hem ff tunen voor 5k
In autobild stond deze week een test van de RS3 tegen deze BMW 1 Serie M en nog een Focus RS500.

RS3 0-100 in 4,2s (DSG met LC), remweg 33,5mtr
BMW M1, 0-100 in 4,8s, remweg 36,8mtr.
Focus RS500, 0-100 in 5,8s, remweg 36,9mtr.

Ik zeg Audi RS3.
@walter:
BTW, Audi TT RS werd met DSG-LC al meerdere keren onder de 4seconden getest naar de 100.
Niet vergelijken met de 135i…ai…is dat niet duidelijk aankoopadvies-taal ? Ik zou dan toch duidelijk voor een beter aangeklede 135i Individual gaan ! Nog goedkoper ook, sjieker, met een chippie zelfs sneller. Kortom, positionering klopt niet. Net zoals de Cayman bij Porsche…in de kern de beste rijdersauto, maar hij mág niet sneller dan…of…
Wat bezielt BMW ook om hem in Engeland te laten testen… Doe mij maar een 130i, knoop er wel een M3 motor in!
@RickB: Hoef je niet te doen Rick, kun je zo kopen bij Hartge. ;)

http://img76.exs.cx/img76/5122/hartge112504.jpg

De BMW 150i Hartge V8. Overigens wel de motor van de E39 V8 M5. Maar da’s geen straf, over beleving en power gesproken, heb je de aanzuighuil van dit blok wel eens gehoord op max rpm? Daar krijg ik het koud van.
Wanneer komt de PSA-3 cylinder mét Efficient Dynamics en FWD ???
Blijkbaar een beetje té links gereden ;).
Ik vind de BMW M-modellen normaal gesproken wel mooi, maar deze kan mij niet overtuigen. De bodykit is wat mij betreft een beetje over de top en het neigt zelfs naar een aftermarket “Carstyle” achtig idee. Iedereen z’n eigen smaak natuurlijk, maar ik ga liever voor de TT RS of de RS3 :P
80k: koop je ook een A7 voor.
@vincentvanb: hoezo een koopje? vanaf 63 dus als je 17 ruggen erbij doet heb je een aardige bak dacht ik zo?

maar goed een TT RS lijkt me wel wat meer beleving, want een 5 cilinder van audi is toch wel erg lekker dacht ik zo. ben benieuwd naar een M1 die wat fatsoenlijk getuned is, door G-power ofzo nar 450 pk en een andere uitlaat naar mijn mening misschien vind ik het dan wat.
jammer dat ie een een beetje tegenvalt qua beleving enzo maar het uiterlijk vind ik wel zeer geslaagt zekr in deze kleur!

2dehands CSL danmaar :)
leuke blooper aan het einde!!
hahaha
Krap tijdschema, maar tijd genoeg voor een heuse fotoshoot met extra belichting en dergelijke! Nice!
Lijkt mij een verschrikkelijk leuke wagen, maar de M3 is dat net iets meer. De Audi RS3 is ook een fantastische wagen, maar toch zou ik die leuke achterwielaandrijving missen in de bochten.
Met 80+ mille in de zak kun je een aardige tweedehands m3 kopen of een Cayman S (beetje afdingen misschien) maar dit zou het niet worden als ik mocht kiezen… los van BMW… dit is geen echte M… koop dan in hemelsnaam een M3 met v8… of een CSL EN een 125i of zo…
@wouter: wáár in Schotland waren jullie ergens??
@ukbob: Nabij Loch Ness :) True fact
Een leuk wagentje met ‘Veel_Pit’ ! ‘k Heb 2 maanden geleden
(even) in zo’n wagen kunnen rijden in Duitsland, en moet zeggen…’Niet slecht hoor !’ Persoonlijk, vind ik de wagen een beetje kaal-uitgerust van binnen. ’t Is en blijft een ‘Echte_BMW’ moet ik zeggen !
‘150 km/u voelt als wandelen’… dat is precies HET probleem van moderne auto’s. De snelheidsbeleving neemt meer en meer en meer en meer af. Natuurlijk, heel comfortabel allemaal, maar fun? Nee. Daarvoor moet je echt bij klassiekers zijn inmiddels!
Lijkt me wel duidelijk. 1M is meer de circuit wagen (leuk lekker sturen). De audi (tt rs/rs3) zijn meer voor alle daags vanwege zn motor + dsg die een geweldige beleving mee geven. Een beleving waar je iedere minuut tijdens het rijden plezier aan beleeft.
Ondanks het feit dat het wel een goeie auto is, vind ik em niet mooi, verkies een M3 of zelfs een Nissan GT-R, weliswaar tweedehands voor een gelijkaardig budget… Next please …
Snap niet waarom iemand dit zou kopen. Als je al zoveel geld aan een 1serie wilt uitgeven neem dan zoals in het artikel is gesuggereerd een 135i en chip die tot 380pk, geheid ben je sneller dan de M3. Voor ongeveer hetzelfde geld kun je natuurlijk ook een mooie Z4 35is kopen, meer waar voor je geld en even onpraktisch (zoals het hoort).
geweldig dat stickertje !
Please drive on the left
Paar dingen die niet kloppen in de video.|

Wouter zegt: “TTRS sneller dan de 1M op de Ring”

Waar komt dit vandaan? Van dat oude artikeltje die hier een keer geplaats was, die laptime is al hedendaags verwijderd omdat niet duidelijk was wie dit gereden zou hebben. Tot nu… geen tijd bekend (zie fastestlaps). Van de overige tracks die ‘Wel’ bekend zijn is de 1M sneller dan bijna al zijn concurrenten (RS3,TTRS,Focus RS500 etc).

@ Rechts stuur in het filmpje. Lijkt me inderdaad echt vervelend zo rijden. Zou uberhaupt een slechte impressie bij me achterlaten. Ben ook niet linkshandig, dus zou de auto niet optimaal kunnen rijden.
@Rhyo: Wat is je punt nou?
@Jimmy: Lees jij nog maar even goed dan. Er worden dingen gezegd wat niet officieel bevestigd is en ik wijs er even op. Leerzaam voor iedereen. Het tweede over stuur aan de andere kant… Zo’n auto moet je optimaal testen om goede review uit te brengen en jammer genoeg kan dat niet zo.
@Rhyo: Oke thanx.
Leuk die track tijden. Maar hoe vaak rijd je daar nou effectief op? Voorts is het hier ook in om als Nissan fan of als Opel fan iets te zeggen dus zeg ik op mijn beurt: Ik als Mercedes fan prefereer de RS3
Beetje jammer dat ze hier een beetje tegen BMW beginnen te zijn.
Zie van wouter steeds meer negatieve dingen over bmw.
En eigen meningen zijn niet relevant als je een onafhankelijke autowebsite bent.
Of zou Wouter een beetje top gear achtena gaan.
@bohica: ten eerste is er goede reden om BMW over de knie te leggen. Vroeger waren M-cars stukjes magie in metaal nu zijn het metalen melkkoeien aan het worden, snel maar de magie is ver te zoeken.

Als je feiten wil raad ik je http://www.autoweek.nl/carbase aan als je onafhankelijk zoekt… laat me weten als je iets goeds vindt.
@bohica: ten eerste is er goede reden om BMW over de knie te leggen. Vroeger waren M-cars stukjes magie in metaal nu zijn het metalen melkkoeien aan het worden, snel maar de magie is ver te zoeken.
Ten tweede
Als je feiten wil raad ik je http://www.autoweek.nl/carbase aan als je onafhankelijk zoekt… laat me weten als je iets goeds vindt.
@bohica: Ze zijn hier tegen alles. Ook tegen Audi, ook tegen Mercedes. En alle andere merken zijn slecht en kudt.
oops IE on the frits, sorry, delete the first..
Vandaag 1 in het wild gezien, echt een dikke wagen ondanks ik geen BMW fan ben, mocht ik er ooit een keer in kunnen rijden zal ik het zeker niet laten.. btw auto die ik zag was vandag (8-6-11) op kenteken gezet.. vrij nieuwe auto dus :)
@wouter: er valt me iets op sommige van jullie foto’s zijn exact dezelfde dan die van topgear. zelfs bij b.v. de tellers zijn de cijfers exact hetzelfde. Werken jullie samen ofzo?
Hoe heet dat nummer uit het begin? Tunejackers bestaan niet. Heb ik ook al eerder gemerkt met de Hello Remix.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).