Alleen voor China: Porsche 10 Year Anniversary Edition

Auteur: , 34 Reacties

Porsche viert in China een lokaal feestje met de Porsche 10 Year Anniversary Edition. Een speciaal ontwikkelde 911 om te vieren dat Porsche al een decennium actief is op de Chinese markt.

Het (zoveelste) nieuwe 911 smaakje wordt in een oplage van slechts 10 exemplaren geproduceerd, ieder voorzien van een stijlvol plaquette met het chassisnummer. De Porsche onderscheid zich door z’n Gold Bronze Metallic lak, gecombineerd met matzwarte carbon onderdelen zoals de bagageklep en de buitenspiegels.

De auto is gebaseerd op de 911 Turbo S. Achterin ligt het 3,8 liter boxerblok met 530 pk, gekoppeld aan de PDK-transmissie met dubbele koppeling. Hij staat op 19 inch glanzende zwarte velgen (heerlijk parkeren langs stoeprandjes) die we kennen van de 911 Sport Classic. Van binnen vooral zwart leder met gouden stiksels, alcantara en carbon. Op de zetels lezen valt de tekst ’10 Year Anniversary Edition’ af te lezen. Leveringen starten vanaf juni. (via: porsche-event.cn)34 reacties

Ik vind het prima dat wij ‘m niet krijgen, wat een ordinaire kleurstelling.
Leuk uiterlijk, zoals altijd bij Porsche. Echter, waarom doet Porsche nooit iets speciaals/leuks met het interieur? Zo is het altijd bij die speciale edities van Porsche: leuk uiterlijk, maar het interieur (bijna) zo goed als standaard.
Ik wordt niet goed van die marketingmachine van Porsche.
@MLTB: Leg uit, wat is er mis mee dan? Ze maken veel verschillende modellen van de 911, so what? Zij mogen toch zelf kiezen hoeveel ze er van maken? En blijkbaar verkoopt het heel goed dus de mensen die het wel kunnen betalen maken het niks uit.
@993turbo: Omdat het idee 911 sinds de introductie geen reet veranderd is,
@The360box: Oh en hoeveel versies zijn er van andere auto’s/ spotwagens? Daar hoor je nooit iemand over. Ook niet over het feit dat Porsche naast het heritage model nog een reeks andere modellen voert, hoor je ook niemand over. Maar ja mee blaten met de algehele autoblog consensus is natuurlijk hip!
@911GT2: Noem is een merk op die van 1 type zoveel special editions heeft gemaakt. het vervelende is dat je tegenwoordig pas echt een onderscheidende 911 hebt als je een Carrera of Carrera S hebt gewoon het standaard model.
Je hebt wel een punt het verkoopt dus waarom niet. Voor mij is in ieder geval het speciale er wel een beetje af
@E34M5Touring: Kijk eens naar de veyron… per verkochte auto zijn daar meer speciale edities van dan van de 911.

Maar ook gewonere auto’s. Kijk eens naar een audi TT daar zijn per carosseri variant ook 23 verschillende versies van.
@911GT2:

Alle 3 hebben ook 1 ding gemeen: VAG…
gedwongenleaser
@911GT2: ik denk niet dat je met deze opmerking erg veel mensen de mond snoert, integendeel. Zoals Jack al zegt zijn ze dan ook alle drie onderdeel van het zelfde concern.
@993turbo: Zeker dat het goed verkoopt, naar mijn mening is de 911 de mooiste en de meest succesvolle design ooit. Een auto die in bijna 40 jaar tijd steeds maar kleine veranderingen is ondergaan en steeds maar goed verkoopt. Aan klanten en verkopen geen gebrek.

Welke ander supercar merk zou het succes van de 911 kunnen evenaren, bijna ongewijzigd 40 jaar lang het succes baseren op een model en blijven zorgen voor goede verkoopcijfers. Ik denk buiten Porsche geen enkel ander supercar merk!
goud mocht wel een ander kleurtje
Helemaal fout. Hij zou vol geplakt moeten worden met stickers als “great speed tyres”, “wonderful color paint”, “super power lights”, “great wall petrol sparklings” enz.
Fuchs-velgen zijn klassiek en passen niet bij het stoere, sportieve uiterlijk van de Turbo S. Wel jammmer, want het idee is leuk.

Verder vind’k hem best vet!
Vind de kleurstelling best wel vet, maar die retro-wielen zijn echt géén gezicht.
jammer, missen we nou een actiemodel? Zonde, zoveel actiemodellen brengen ze niet uit, hooguit 2 á 3 per week.
@993turbo

Laat ze hun tijd, energie en moeite liever steken in een vooruitstrevend nieuw model; vergelijkbaar met een 918 Spyder alleen dan een soort 911 variant.

Begrijp me niet verkeerd, ik hou van Porsches, maar nu zijn ze echt aan het uitmelken, al een flinke tijd. Liever zie ik eens een opvolger van het model-911 wat eens totaal anders is. Het is een goed product; dat snap ik. Maar breng eventueel een nieuw concept daarnaast uit.
@The360box: Dat is net het unieke eraan.
OT: Het blijven prachtige wagens, de kleur is erg gaaf, de fuchs velgen staan alleen niet zo lekker op een turbo/turbo S.
@porsche911turbo2: Precies jij snapt hem, dat is het unieke eraan. Dat is ook een van de redenen dat ik een zwak heb voor de Porsche en van mij mag de 911 ongewijzigd nog jaren meegaan.
@porsche911turbo2: Ik had niet anders van je verwacht. Er zijn hier genoeg Porsche Fans die alles ontkennen wat negatief is aan Porsche,
@The360box: Dit is echt onzin wat je nu zegt, ik ben Porsche fan in hart en nieren. Wat voor de een positief is, is voor de ander negatief. Het ligt eraan vanuit welke perspectief je kijkt. Voor mij bestaat er niks negatiefs aan Porsche. Het is juist omgekeerd er mag juist wat meer waardering zijn voor Porsche!
Geil geil geil en nog eens geil. De 911 springt er gewoon uit als het gaat om supercars. Prachtige kleurstelling alles klopt gewoon aan deze auto.
Of de meeste het willen toegeven of niet, de 911 is toch het meest succesvolle supercar ooit.

En waarom zonodig veranderen als het zo goed is, dit uiterlijk zou voor mij part nog jaren mee kunnen. Zijn er geen wallpapers beschikbaar van deze 911?
Als ik de afbeeldingen moet geloven is hij in ieder geval heel exclusief lol.
gedwongenleaser
@Lan_Evo: wat precies doet je daaraan twijfelen? Ik kan echt niets bedenken ;)
@gedwongenleaser:
Hmm ik zou het niet weten, er staat zoveel keer het woord ‘exclusive’, daar kan geen argument tegenop.
gedwongenleaser
@Lan_Evo: even zonder gekheid he… Als je zo expliciet aan moet geven welke minimale onderdeeltjes er allemaal exclusief zijn, kun je dan werkelijk nog spreken van exclusief? Onbekende zegt: “Goh meneer, mooie Porsche, ik zie zulke wagens hele dagen rijden maar ze blijven mooi.” Eigenaar zegt: “Oh maar dat kan niet meneer, deze is exclusief. Kijkt u maar eens naar dit onderdeeltje, en deze, en deze… Zo’n exclusieve auto heeft u, zonder dat u het weet, nog nooit van dichtbij gezien!”
Best wel mooi ,zou persoonlijk toch een ander actie model nemen.
bwa geef mij maar gewoon een zwarte of een witte
Snap dat deze voor de Chinese markt is. Daar zie je redelijk vaak van dit soort lelijke lak combinaties
Verschrikkelijke kleur….maar valt wel op, zelfs in China.
Ik vind het wel iets hebben hoor…
Rot op met al die Porsches! Wéér een versie en geeneens een mooie! Wie wil er nu nog een Porsche? Het wordt echt een plaag…
@Cantago: shhh
@The360box: Wat un onzin, iets dat jij negatief vindt hoeft een ander toch zeker niet negatief te vinden, of verwacht jij dat iedereen jouw mening de goede vindt? En wat maakt jouw dat uit dat porsche nog een model uitbrengt, als je het zo erg vind koop je toch nooit een porsche. Porsche zelf verdient er blijkbaar genoeg aan, dus de mensen die het geld hebben kopen ze toch.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).