Ford ontwikkelt een stoel die een hartaanval detecteert

Auteur: , 12 Reacties

Nederland vergrijst dus komen er steeds meer ouwe besjes in het verkeer. Ze rijden geregeld gevaarlijk voorzichtig en hebben minder vlotte reflexen, maar dat is niet alles. Ouderen hebben een grote kans op een hartfalen dan jongere mensen.

Er gebeuren in het verkeer veel ongelukken doordat mensen als gevolg van een hartaanval onwel worden achter het stuur. Bestuurders met hartklachten hebben 23 procent meer kans om betrokken te raken bij een ongeval. Ford is druk met onderzoek op dit gebied aangezien in 2025 bijna een kwart van de Europese populatie (23%) 65 jaar of ouder is. In 2050 is dit bijna een derde (30%) van de bevolking.

Onderzoekers van Ford’s European Research Centre in het Duitse Aachen, werken nauw samen met de technische universiteit in Aachen en hebben een autostoel ontwikkeld die een hartaanval kan detecteren. Sensoren in de stoel, kunnen door de bekleding en kleding van de bestuurder detecteren of zich lichamelijke klachten voordoen. Denk hierbij aan een onregelmatige hartslag of hoge bloeddruk. De metingen zijn behoorlijk nauwkeurig. Uit testen is gebleken dat bij 95 procent van de bestuurders, de metingen in 98 procent van de tijdsduur van de rit, accuraat waren. Op deze manier kunnen ook de lichamelijke condities in de aanloop naar een hartaanval worden gedetecteerd, zodat de bestuurder mogelijk nog op tijd kan worden gewaarschuwd.

Ford onderzoekt momenteel hoe deze techniek vervolgens in de auto kan worden gekoppeld aan bestaande veiligheidssystemen. In een ultieme situatie komt de auto vanzelf op een veilige manier tot stilstand op het moment dat een hartaanval dreigt of de bestuurder onwel is geworden.12 reacties

joepie groot feest, iedereen die nu een ford koopt is bang dat hij/zij/turk een hartaanval krijgt van de machte snelheid in de ford ka.
@roy1263: ge moet dringend psychiatrie binnen.
@prisma: inderdaad
@roy1263: ??? Ik jou niet begrijp?


OT: Nu nog diabetes scans om de suiker te bepalen, automatische SOA tests en nog wat van dat spul. Dan heb je een rijdend ziekenhuis.
@Vanquish:

LOL wahha ja inderdaad! :P
@roy1263: turk?
@roy1263: Ik krijg wel eens commentaar op mijn schrijfwijze maar Buddy you take the cake
Toevallige een ongeval gebeurt niet ver van men deur (gent centrum 50km zone). Bestuurder kreeg een hartaanval, heeft in dat moment enkele wagens geramd en koppeltje omvergereden op het voetpad, koppeltje kwam er gelukkige zonder ernstige letsels van af en blikshade bij de wagens.
nou zoals het schema er nu uit ziet gaat het ca 10 euro kosten.

en het kan overigens nog veel kleiner. een beetje een onzin schema imo
Gaat Ford nu dezelfde fout maken als Daf destijds?
Je wil toch niet in een merk rijden dat zich richt op mensen met lichaamelijke problemen.
Waarom in de stoel die hartslag sensoren?
Waar bij fitnessappatuur de hartslagmeting bij de handgrepen plaatsvindt, kan dit bij een auto in/aan het stuur gebeuren tijdens het rijden.
Hoef je ook geen sensoren in de stoel te hebben.
dit is wel een goede beslissing van ford ! ze denken nu wel aan de gezondheid. ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).