Video: Allan McNish legt uit hoe zwaar Le Mans is

Auteur: , 26 Reacties

Dus jij dacht dat elke willekeurige opa de 24 uur van Le Mans wel ff kan uitrijden? Daar vergis je je toch een beetje in kan ik je vertellen. Er wordt wel eens geroepen dat de Formule 1 de Koningsklasse is, maar de heren Le Mans coureurs werken een heel F1 seizoen af in 24 uur.

En gelukkig heeft Audi de Schot Allan McNish naar voren geschoven om ons dat even haarfijn uit leggen. Deze geweldige coureur (2-voudig Le Mans winnaar) die ook nog eens gezegend is met een fijn accent doet haarfijn uit de doeken, met behulp van een cartoon, hoe zwaar het is om Le Mans te rijden en waarmee het te vergelijken is.

Ik zou zeggen bekijk onderstaande video eens en vorm daarna pas een oordeel over lange afstandsracerij.

Audi Le Mans Cartoon

PS Alleen een beetje jammer dat aan het einde Audi altijd wint ;)26 reacties

Mooie video die goed laat zien hoe zwaar Le Mans eigenlijk is. Go Audi!
Yes! Mooie video.
heel mooi uitgelegd, heel mooi geïllustreerd. ik geef het ook eerlijk toe, ik wist dat het zwaar was… maar die feitjes die hij opnoemde had ik geen idee van! zeer indrukwekkend!
Mooie animatie maar nogal kromme vergelijkingen.
Erg mooi uitgelegd maar het kon veel professioneler het filmpje je ziet hoe zwaar de coureurs het hebben DAT zijn echt professionals
Verklaart direct waarom die coureurs allemaal zo een dikke nek hebben.
Is enorm intensief, waarom denk je dat ze onderworpen worden aan dergelijk strenge dieten?
Ze mogen die champagneflessen helemaal niet leegdrinken, daarmee spuiten ze ze altijd leeg op het einde van de race. ;)
Altijd mooi als ze met van die weetjes aan komen.
Vind die shit op Discovery ook zo vet (kom ff niet op de naam van dat programma), je weet wel van “Now you know how they do it”


Offtopic: Waar is het nieuws dat de volgende M3 (eindelijk) ook in touring variant komt?
@GOD: wie zegt dat dat zo is? Is niks van bekend.
@robbie: Bimmerpost SCOTT26 himself: http://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=536471
@GOD: Ehhh… daar staat: “For the first time BMW M will hopefully commit to an M3 Touring”. En aangezien het woordje ‘hopefully’ ertussen staat weet die SCOTT26 het dus ook niet zeker, maar hij hoopt dat BMW M die nu wel gaat maken.

Ow, en het Discovery programma heet, How It’s Made ;)
@GOD: al Scott zegt “will hopefully commit to” lijkt mij dat er nog helemaal niks zeker is. Pure speculatie en geruchten dus.
@GOD: Ga je hem kopen als hij er is?
@alcantara: Ik niet, ik hou nietzo van moderne auto’s.
Pus ik kan zo iets ook niet betalen.
Zo moeilijk is Le Mans niet, het hangt er gewoon vanaf hoe hard je rijdt ;)
@lemster: Ja t stelt niks voor. Ik doe t elke dag
@rubenpriest: Haha, als je 50 rijdt is het een suffe weg hoor. Vandaar ook de knipoog, het was een …. grapje :D
gedwongenleaser
Erg gaaf filmpje, leuke sfeer. Wat ik alleen jammer vind is dat hij zaken benoemd die zwaar zijn aan racen in algemene zin maar dat er niet zoveel gezegd wordt over waarom specifiek de 24uur Le Mans zo zwaar is (kan zelf natuurlijk wel wat dingen bedenken).
Die Corsa-reklame is echt onhoudbaar irritant!
@lacasitos:
Klopt, alleen Opel moet weer zo krampachtig proberen auto’s te slijten door marketing (heel de Rai hing ook vol met Opel meuk) i.p.v. gewoon fatsoenlijke auto’s te maken.
Alan McNish.. koning. Heb deze man altijd leuk gevonden. Toen die nog in de Formule 1 zat, deed hij altijd zo’n TV itempje met Olav Mol: “Voorspellen met Alan” Kei leuk dat hij daar iedere uitzending weer tijd voor vrij maakte. De lekkere Schotse “no-nonense” mentaliteit.

Indrukwekkend verhaaltje.
@Freewarefreak: “Voorspellen met Alan” en het rondje langs de auto’s voor nieuwe onderdelen met uitleg vond ik altijd het leukste aan die hele voorbeschouwing :)
wat een bruut filmpje! vind dat hij het ook heel chill uitlegt!
Even wat duidelijk maken:

Zware helm en krachten = ophanghaak achterop de helm (zoals in de F1)
200 mensen die werken = HIJ heeft een andere taak ???
G-krachten = drukpakkie aan
24 uur rijden = zit niet te zeiken, dat wil je zelf en je wordt er voor betaald

Kortom, doe mij maar de Rally-rijders…kansen op ècht gevaarlijk zaken en dus (in mijn ogen) echte mannen met stalen ballen !
@Megakix: een heel f1 seizoen achter elkaar, hij vergeet er wel bij te zeggen dat ze van rijder wisselen hé en nu ze 20 races rijden op een seizoen klopt het ook niet meer + f1 blijft veel sneller. Het verschil tussen de pole positie lap ( 2010 ) van de Peugeot 908 HDi (1m 57.884s) en webbers red bull (1m 45.778s ) en webbers lap was zelfs in semi wet conditions
@Panther: laps zijn van spa francorchamps voor de duidelijkheid ( le mans kan je natuurlijk niet vergelijken in lap times)
@Panther: klopt, en in de F1 moeten ze ook nog even de hele wereld overvliegen, pers te woord staan, drukte alom! Dit is slechts één race, waarna je (inderdaad) total loss je bedje induikt, maar na 2 dagen sta je jezelf weer fit het complete jaar onder te dompelen in je privézwembad in Cannes…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).