Gumball 3000 dag 2: de One-77 is zijn rijbewijs kwijt

Auteur: , 66 Reacties

Haters en trollen, jaloers op wat zij nooit kunnen krijgen. Aangetrokken door glimmers en altijd blij om in de spotlight te staan. Franse motoragenten, altijd in voor het betere gassen, hebben de Aston Martin One-77 aangehouden, beboet en zijn rijbewijs afgepakt. Kleine kans dat die nog verder rijdt?

Vroeger kon dat natuurlijk allemaal. Je rijbewijs werd gegapt, vervolgens reed je met dubbele snelheid door de grens over. Tegenwoordig is de Gumball 3000 vrij ‘braaf’ en is het toezicht een stukje scherper. Motormuizen die je doorgaans zonder signalen met 200km/u inhalen op de Route du Soleil kunnen een 760pk V12 niet (meer) waarderen. Zeker niet als deze op een recht stuk tol-route even voorbij de 130km/u trekt.

Het schijnt te gaan om een boete van €750,-. De auto is nog in bezit van de eigenaar. Wellicht dat een backup-rijder de rest van Europa deze auto kan laten horen en zien.66 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Zijn is rijbewijs kwijt. Koffie gehad nog niet je hebt? ;)

Handig dat de auto een eigen rijbewijs heeft trouwens, als ‘ie wordt ingenomen zoals nu, kan de bestuurder met zijn eigen rijbewijs verder.
gedwongenleaser
@rotarypowah: kom op niet zo flauw, voor AB begrippen is het erg vroeg hoor ;)
@gedwongenleaser: ghehehe ;)
@rotarypowah: lol! check & thanks ;)
het ontbijt is nog niet eens door m’n luikje geschoven, laat staan koffie…
@Alwood: Je moet ook beginnen met koffie ! :D
Frankrijk is tegenwoordig een groot drama met die tolwegen en overal politie. Vroeger was dat inderdaad wel anders, toen kon je nog snel naar Parijs knallen in 3 uurtjes nu is dat er helaas niet meer bij in Frankrijk.
Als er nu 1 land is waar je moet oppassen is het Frankrijk wel! Daar houden ze zich niet in om je rijbewijs bij te houden. In de meeste andere landen ben je er met een paar briefjes vanaf, Frankrijk niet.

Gelukkig kan zijn co-piloot het stuur overnemen :)
BTW: dat spoilertje achteraan vind ik toch maar lelijk hoor.
@mezelf:
@0:40 zie je duidelijk een spoilertje staan, maar @ 1:35 is het weg?

Hij heeft dus zo hard gereden dat het er af is gevlogen! :D
@vale46:
Grapjas. Je weet dat de spoiler bij de one-77 handmatig bediend kan worden?
@xyberborg: Nee dat wist ik niet.
Die spoiler lijkt nergens op! Zo een lelijk ding!
@Alwood: zijn is…(zie titel)…ff aanpassen
-edit: check, bedankt-
gedwongenleaser
Wat ik raar vind… rijbewijs kwijt (erg zwaar) en een boete van SLECHTS 750euro (uh… que?), die ze waarschijnlijk zo uit de mouw schudden.
@gedwongenleaser: als je in NL gepakt word met meer dan de 50 km grens dan is de bekeuring ook boven de 700. en ja als je dan 120 of 130 weg tegen de 200 geklokt word vind ik 750 wel meevallen dacht ik zo? maja als je een wagen boven de miljoen bezit dan is zowel 750 of meer toch geen probleem als je je rijbewijs maar weer heb.
@gedwongenleaser: als je met (ik zeg maar iets) een Peugeot 406 200 km/h gaat rijden krijg je waarschijnlijk dezelfde boete. En dan is het ineens niet meer “slechts”…
@gedwongenleaser: “..die ze waarschijnlijk zo uit de mouw schudden..”

Klopt, kan mij nog een foto van vorig jaar herinneren, toen liet een deelnemer zien dat hij in het dashboard kastje van zijn Lambo 35.000 euro cash had liggen voor de boetes. Altijd handig. ;)

OT: Wel erg flauw weer van de Franse politie. Hoop dat hij het snel terug heeft, dan kan hij in een ander land weer zelf rijden. Zoals Alwood zegt.. Haters..
gedwongenleaser
@Freewarefreak: precies… geloof dat jij de enige bent die mijn reactie snapt. Andere bloggers zijn nog niet helemaal wakker en denken dat ik 750euro veel vind (bij het innemen van een rijbewijs zou ik een hogere boete verwachten, vandaar ik het heb over SLECHTS 750euro, maargoed dat snapt hier niemand) en dan zijn er ook nog koekenbakkers die denken dat ik jaloers ben, die hebben mijn post helemaal niet begrepen. Het zal wel 1 van die dagen zijn… zucht…
@gedwongenleaser: Mijn god wat een jaloezie? Wat maakt het uit dat die man dat zo uit z’n mouw schud? Moeten we alle succesvolle mensen maar zo hard mogelijk bestraffen omdat wij niet zo veel geld hebben als zij? Wat een zielige bende hierzo zeg
gedwongenleaser
@burninrubber: ga een cursus begrijpend lezen volgen ofzo… ik geef aan dat ik een boete van 750euro dramatisch laag vind als de overtreding schijnbaar wel fors genoeg is om je rijbewijs in te nemen. Daarnaast stelt 750euro voor die gasten natuurlijk niets voor en schudden ze dat letterlijk zo uit de mouw (of hebben het gewoon in het dashboard kastje liggen) en dat is enkel een constatering, wtf heeft dat met jaloezie te maken? GOEDEMORGEN!!!
@burninrubber:

Nee, maar wel op zijn minst boetes die ze kunnen “voelen”.

750 euro, daar vegen ze hun billen mee af. 750 euro is voor velen een langere periode zuiniger leven en dat voel je veel meer.
Ik snap niet helemaal waarom er mensen altijd verontwaardigd zijn als een van de deelnemers zijn rijbewijs in moet leveren. Laten we eerlijk zijn, als de beste man 200km/h knalde is dat ook echt gevaarlijk op een tweebaanssnelweg in Frankrijk. Ik (waarschijnlijk als enige) ben blij dat er strenger toezicht is, zeker sinds ze dat arme vrouwtje 2-3 jaar geleden doodgereden hebben, heb ik overigens niks meer van gehoord, zijn die deelnemers nog bestraft? (Hoogstwaarschijnlijk niet, net als Paris Hilton vorig jaar in Zuid-Afrika; was gepakt met wiet, maar zat dezelfde dag nog in het vliegtuig… zucht)
@Sciurida: mee eens,…
@Sciurida: Zagevent, probeer de dingen is eerst in hun context te plaatsen.
Het ongeluk zelf is vier jaar geleden in Macedonië gebeurd, die gasten (Nick Morley en John McConville) hebben hun proces gehad en hebben de nabestaanden hun -terechte- schadevergoeding betaald.
Misschien even vermelden dat die gasten op het moment van het ongeluk rond de 60-70km per uur reden en dat de wagen waarin die oude vent van 67 zat een oude volkswagen van 20-25jaar oud was. Misschien ook even de moeite om te vermelden dat de verongelukte persoon in kwestie een zeer zwak hart had waardoor niet alleen de klap heeft bijgedragen tot het vroegtijdig overlijden van deze persoon, dat zijn vrouw een paar dagen nadien ook is komen te gaan was uit verdriet want ze is thuis en niet in het ziekenhuis overleden. De persoon die het ongeluk veroorzaakte is alles behalve een rijke kerel, gewoon een normale gast die nota bene voor de eerste keer meedeed en die gewoon meegevraagd was door een vriend, en dus alles behalve een rijkeluiszijn of een onverantwoorde rijkaard waar jij hem waarschijnlijk voor voorhebt.
@davidw:
Kun jij niet minister worden, alles recht lullen wat krom is?
@desjonnies: een politicus lult met en over theorieën…@davidw is gewoon in staat om feitjes op een klare wijze te overhandigen ! Ik mag deze gast wel ! :lol:
@Megakix:
’t zijn die feitjes die me storen of de manier waarop
( la tone qui fait la musique)
Kan me voorstellen dat je in Macedonië een rijk man bent met een Golf van 25 jaar oud.
Mensen van 67 die achter het stuur zitten ? Mag zeker niet van hem?
De oude vrouw had een zwak hart? Dus zo iemand mag wel sterven?
Daarnaast kan ik me ook voorstellen dat het algemene Macedonische verkeersbeeld anders is dan het onze, vrachtwagens van het merk RABA ( niet de allersnelsten of de beste remmen) ezelskarren en slechte wegen.

Ik doe de Gumball niet af als een rijkeluisevenement voor verveelde miljonairs of zoontjes van de laatsten.
Persoonlijk zou ik, indien ik dusdanig vermogend zou zijn en verveeld zou zijn mijn tijd en geld aan andere zaken spenderen (lees NIET verspillen)
Maar ieder zijn meug.
Netjes vind ik zijn vermelding van de personen die verwikkeld waren bij dit ongeval en dat ze -terecht- ervoor gestraft zijn.

Curieus genoeg werd ik gisteren ingehaald door een nogal haastige Belgische Rolls Royce (zo’n grote nieuwe) die met Gumball bestickering nogal stug doorreed op de E 17 richting Gent, om vervolgens in een prachtig verkeersinfarct tussen Gent en Kortrijk te eindigen.
Ik ben maar omgereden via Duinkerken…….
@desjonnies: Het is inderdaad zoals jij het in jouw geval zegt, persoonlijk. Ik heb er geen enkel belang bij met wat er al dan niet met die gasten gebeurd is of gaat gebeuren. Jij kan het precies moeilijk verkroppen dat er mensen zijn die wél het geld hebben om 1week per jaar dom te doen én die niet op een euro meer of minder hebben te zien.
Ben zelf noch voorstander, noch tegenstander van de Gumball, ik heb zoiets van… laat die mensen maar doen, als er ongelukken gebeuren dan moeten ze daar zelf de gevolgen van dragen. Maar ik gun tenminste die mensen hun plezier wel.
Mensen van 67 mogen zeker wel achter het stuur zitten en het is inderdaad niet de bedoeling dat mensen met een zwak hart sterven.. Maar mijn ouders hebben mij lang geleden wel geleerd van eerst een totaal beeld van de situatie te scheppen vooraleer je mensen gaat veroordelen. Afgaan op veronderstellingen en vooroordelen kan iedereen…
En ik rij zeker ook wel eens te hard en heb van tijd tot tijd een boete en ik betaal die boete altijd zonder morren, daar niet van. Maar jij redeneer echt alsof dat die gasten direct misdadigers zijn omdat ze meedoen aan de Gumball, dus het zullen wel onverantwoorde, domme mensen zijn geweest, niet dus. Er is meer dan de media alleen, op onderzoek uittrekken en de dingen in een objectieve context proberen plaatsen doet echt al veel.
@desjonnies: het gaat om de nuancering…@davidw brengt de kaofonie tot zwijgen door zich te verdiepen in de achtergrond van de situatie. Direkt meelopen in een stille tocht is daarom altijd het overdenken waard; doe je het ‘om jezelf ergens bij te laten horen’ of doe je het WERKELIJK uit inleving met de nabestaanden ? Een krant is maar een krant, de tamtam eenzijdig interpreteerbaar, geschreven woorden zónder smiley’s (behoudens saai…) moeilijk in te schatten etc. Ik schrijf daarom dat ik de’overhandiging van feiten’ erg goed van @davidw vind. Verder laat ik alles en iedereen ‘in ruste’ ;-).
@davidw: Ik rij ook wel eens te hard, maar ik zeur niet als ik dan eens een boete krijg, ik ben wel zo slim om niet zo hard te rijden dat ik mijn roos papiertje kwijt ben. Maar als ik het zou doen en ik ben het kwijt dan zal ik niet blij zijn maar het is terecht.

En inderdaad als dat voorval in Macedonië buiten de Gumball was gebeurd dan had er geen haan naar gekraaid maar ieder slachtoffer in het verkeer is er toch maar eentje teveel.
@davidw: hulde!
@davidw:

Ik heb nog nooit iemand op zon wijze andermans dood lopen rechtpraten.

Ga jezelf schamen gast dat je het nog durft op te nemen voor de schuldigen.
@Relief: Ik probeer niks goed te praten, probeer de dingen maar te plaatsen. Heb zelf ook een vriendin verloren doordat ze is aangereden door een dronken chauffeur, maar mij zul je niet horen praten over een volledig verbod op de consumptie van alcohol in zijn geheel, waarom? Omdat ik de mensen hun plezier tenminste wel gun.
@Relief: Ook al zou een volledig alcoholverbod jaarlijks duizenden en duizenden doden besparen..
@Sciurida: Ja man, Paris Hilton had minimaal een jaar gevangenisstraf moeten krijgen voor een zakje wiet. Imbeciel.
@Ralph1: *KUCH* Bavaria meisjes *KUCH. Getuigt overigens van een zeer groot intellect om iemand imbeciel te noemen die feiten opnoemt. Wie is er dan de imbeciel oelewapper? Dat was in Zuid-Afrika, zeg maar dat land waar je 10 jaar kunt krijgen voor een zakje wiet, snap je nou mijn punt? Zielig figuur.
Overigens @DavidW, volgens mij zijn we het helemaal elkaar oneens, maar ik had ergens gelezen dat de chauffeur er mee weggekomen was. Maar wat mij betreft mogen ze die Gumball rakkers allemaal arresteren, hun wagens meenemen… En vervolgens op een circuit weer loslaten! Dan kom ik kijken
In tegenstelling tot het beeld dat heer Alwood hier schetst moet de man meer dan 50km/u te hard hebben gereden dat is dus 190/200 op de klok.. ook in NL kost je dat als normaal bestuurder je rijbewijs. Zie het probleem niet zo.

It’s not the crime, its not the thought, its not the deed, its if you get caught.
En dan te bedenken dat de politie in Italië er meestal van geniet en ze wel even wilt begeleiden.
Gevalletje jammer maar helaas
Ik vind die hele gumball een achterlijk evenement, waarin het gaat om te laten zien we het meeste geld heeft. De échte autoliefhebbers kun je er op 1 hand tellen…
@72bug: Jij snapt ook niet hoe het werkt…
@renoir:

Leg het me eens uit dan?
@72bug: Tsss, zeg dan niks badmuts! :?
@VeniVidiVici:

Ik mag toch mijn mening geven? Sorry dat ik niet als jou mijn toetsenbord onder kwijl als ik een paar rijkelui met een auto gas hoor geven. Dan ga ik wel naar het circuit, om sensatie te zien!
@72bug: True…
@72bug:
Helemaal mee eens.
Autoliefhebber zijn is iets anders dan patsen met je dure auto en als een idoot over de openbare weg jagen.
Niks aan de hand. Betaald gewoon zijn bekeuring en dan heeft hij voor 3 maand rijontzegging in frankrijk. In spanje mag hij gewoon weer zelf achter het stuur
Men neme een opvallende sportauto, maakt deze met lelijke bestickering nog opvallender, doe mee aan een event dat veel publiciteit genereert, rijd dan veel te snel en kijk erg verbaasd als je gepakt wordt. Bewijst wel weer dat je niet slim hoeft te zijn om rijk te zijn.
Gumball 3000 is gewoonweg supergaaf om in mee te rijden ! Niet dat ik ervaring heb…maar ik droom ’s nachts wel eens ! ;-)

OT: volgens de wet een terechte boete…maar het systeem blijft behoorlijk verachtelijk in mijn ogen. In Duitsland is op veel punten hoge snelheid toegestaan, en de ongelukken zijn er op één hand te tellen…
@Megakix: Haha nou ik droom ’s nachts ook weleens, maar dan rij ik ergens anders mee i.p.v. met de Gumball 3000 :P

OT: Zoals op de foto van dit artikel zou ik het bij zulke auto’s graag zien, alleen dan positief geëscorteerd het land door :)
Ik vind het persoonlijk wel meevallen in Frankrijk. Ben daar met gecorrigeerd 35 te hard van de snelweg afgehaald (door zo’n mooie impreza) en moest 90 euro aftikken. In Nederland was dat toch echt een stuk hoger geweest.
Je zult dus aardig je best moeten doen om een boete van 750 te krijgen, en dan heb je m dus ook echt verdiend.
Bovendien ben ik zelden zo vriendelijk behandeld als door de agenten die me daar van de weg af haalden, ook dat is iets waar de politie in nederland nog iets van kan leren.
Maar hij is gewoon aangekomen in Parijs! Kijk hier maar: http://http://www.youtube.com/watch?v=o_VRc9xc_-w
En wat leren we hiervan?
Rij je graag (te) hard, neem dan geen opvallende auto.

ps. Die reclames betalen zich wel weer terug zo :)
Beter filmpje van de One-77: http://www.youtube.com/watch?v=fDfZ_HZy0Kk
Op de gumball wordt al jaren commentaar gegeven en op de Mille Miglia niet, in principe net zelfde concept alleen met oldtimers.

Verder is Gumball ook niet meer wat get geweest is hoor, vroeger ging het nog om snelheid en om te winnen, nu draait het om de noveau riche die wil feesten en gezien wil worden.

Mensen als Kimble zullen we niet meer zien vrees.
Ik wist niet dat een auto een rijbewijs heeft…
@Esprit_de_Flandre: Ik denk dat het zoals een verzekering is. In sommige landen verzeker je de wagen en niet de persoon zoals in België. Dat maakt dat iedereen die met die wagen rijdt verzekerd is met het pakket dat op die wagen staat. Het zal vermoedelijk om hetzelfde principe gaan.

OT: Die zal wel bitter smaken. Dan heb je zo’n wagen en kan (lees: mag) je er niet mee rijden. Die spoiler blijf ik wel een enorm iel dingetje vinden.
Waar kan ik intekenen als backup-driver?
Wat een stelletje kinderachtige blagen hier.

Deze man is 100% terecht zijn rijbewijs kwijt.
Die hele gumball rally is één groot hardrijders festijn.
Er zijn al doden gevallen, en meer dan één. Zowel onder de rijders als toen die onschuldige vrouw.

En dat moet volgens sommige simpletons hier maar gewoon kunnen omdat het dan tijdens de rally is?
Wat een onzin. Nabestaanden van mensen die doodgereden worden hebben hier doorgaans wijnig troost aan.

Een rally is prima. Ik heb zelf ook al met mijn buurman meegereden in de Ferrari rallys die Ferrari Nederland organiseert,
en daar zijn ook altijd een paar debielen die weer eventjes hard moeten rijden om te laten zien hoe stoer
ze wel niet zijn.

Doe gewoon normaal. Die twee keer dat ik mee heb gereden was heerlijk, zij het als bijrijden, maar ook als je gewoon
normaal rijdt, en af en toe gewoon eens een keer een lekker sprintje trekt in zo’n colonne heb je het ook enorm
naar je zin.

Een dure auto hebben betekent niet dat je hard mag rijden, en als je moeite hebt om je normaal
te gedragen in een Ferrari of wat dan ook, dan moet je die niet kopen. Dan moet je gewoon lekker een Punto gaan rijden.
Wha ik zie nu pas dat swype op de mobiel van ‘weinig’ ‘wijnig’ heeft gemaakt XD
En Alwood wat ben jij een zielig figuur.
“Haters en trollen, jaloers op wat zij nooit kunnen krijgen. Aangetrokken door glimmers en altijd blij om in de spotlight te staan. Franse motoragenten, altijd in voor het betere gassen, hebben de Aston Martin One-77 aangehouden, beboet en zijn rijbewijs afgepakt.”

Dit hele stukje getuigt van totale onwetendheid, dommigheid en een disfunctioneel denkpatroon. Ik hoop dat je het zo geschreven hebt om maar bezoekersaantallen te trekken, want als je echt zo denkt is ’t ver te zoeken met je.
De auto waar vanuit gefilmd wordt is een AMV8 niet?! Zo te horen/zien wel :)
Wohoooww SPEKTAKEL, de race waarin superwagens van land naar land trekken aan dikwijls hoge snelheden heeft ervoor gezorgd dat een chauffeur zijn rijbewijs heeft moeten inleveren ?!?!?! Ik vind vooral de toon van de schrijver van dit artikel erg storend! Snelle wagens al wat je wil, enkele nouveau riche pipo’s zouden van jou moeten een vrijkaartje knallen door Frankrijk krijgen? Asjeblieft zeg, ik wind me zelf op in je kortzichtigheid !! Iedereen moet zich aan de regels houden, en die regels zijn er heus niet alleen maar om zakken te vullen ofzo hoor. Het ziet er om te beginnen op die weg al niet bepaald kalm uit, dat is voor mij de enige ‘verzachtende omstandigheid’ die in het voordeel van een chauffeur kan spreken. Al de rest is zever. Het heeft toch niets met jaloezie te maken dat je een buitenlandse snelheidsovertreder tegen houd? Zeker in frankrijk is dit altijd het geval. Dat die nu net met een exclusieve AM rijdt, tja, dat hij een deelnemer is van de wedstrijd, tsja ? Moeten ze hem daarvoor laten passeren?


‘Vroeem, oh die reed 210 km/u! Maar Pierre, het is er één van de gumball… Aja Paul, die laten we maar gewoon doen hé’…

Asjeblieft zeg. Te snel rijden en gepakt worden: betalen. Geld of geen geld, wedstrijd of geen wedstrijd.
Wordt ik net gebeld of ik zijn auto verder wil rijden, jammer dat ik eigenlijk net een andere afspraak heb gemaakt…..
OmFG nee :(
Rijbewijs kwijt… jammer.. maar hij heeft er vast nog een, net als zijn reisgenoot die er ook twee heeft. Ingecalculeerd. Boetes; ditto… Aftikken en die gaat gewoon lekker verder.
hopen dat die door gaat! via ze maat ofzo :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).