Video: De Saab-fabriek doet weer wat het moet doen

Auteur: , 20 Reacties

Er lopen weer Saabjes van de band in Trollhättan. Echt waar! Oh, je gelooft het nog steeds niet? Hier een video vanuit de fabriek waarin een zichtbaar blije VM naast een rollende productielijn de Saab-natie toespreekt.

Er waren twijfels of VM en consorten wel het benodigde bedrag bijeen zouden kunnen krijgen om alle leveranciers af te betalen en de fabriek weer te laten draaien. Wel, het is ze in ieder geval gelukt om vrijdag ongeveer honderd auto’s van de band te laten rollen. Op een normale productiedag zijn dat er ongeveer 220. De komende tijd rolt alles weer zoals het hoort te rollen en de feeststemming in de fabriek was daarom best logisch. Oh ja, miljardair en eigenaar van Saab’s nieuwste Chinese liefde Pang Da, meneer Pang Qinghua, was naar Zweden afgereisd om de boel daar eens te checken. Meer daarover op inside.saab.

Vlnr: Victor, een Chinese vertaalchick en Pang Qinghua

Ten tijde van de Productiestop des Doods ging de kleine autofabrikant niet bepaald handig met de pers om. Hoe anders is dat nu de dagen van stilte weer voorbij zijn in de fabriek. Een video opnemen naast de productielijn en (op redelijke wijze) zeggen waar het op staat. Ook geeft VM aan dat ze de verwachting hebben dat er binnen twee a drie maanden duidelijk moet worden of de deal tussen Saab En Pang Da wordt goedgekeurd door alle instanties. Tekst & uitleg op Autojunk!

Video: De Saab-lijnen rollen weer20 reacties

Ja idd auto’s bouwen
volgens mij een typ foutje (in de titel)
moet het niet zijn: de Saab fabriek doeT weer wat het moet doen..???
Top. Hopen dat de positieve lijn zich doorzet…
Dat kan Victor wel! :)
ze moeten gewoon zeer rap die nieuwe 9-3 introduceren, dat zal waarschijnlijk de bestverkopende saab worden.
@v8amg: dat duurt nog wel 1,5 tot 2 jaar.
Ik blijf die 9-5 een mooi ding vinden. En ik vind het verdomde jammer dat die 9-4x geen fatsoenlijke motor krijgt in Europa. Dat zou hem zoveel beter laten verkopen.
Nou nog geld verdienen op het produceren ,maar gefeliciteerd hoor VM
Ik heb nu een paar keer de 9-5 in het wild ontmoet. Wat zou ik het jammer vinden als die ten onder ging!
Het is de enige in deze klasse die er onderscheidend uitziet. Nou, vooruit, je zou nog C6 of X-type kunnen zeggen, maar dat lijken me toch geen rechtstreekse concurrenten.
Maaarrrrrrrrrr…… Voor hoelang?
Verdomd mooi lijntje, die 9-5 ! (zie einde filmpje). Toch zou je zo’n ding niet snel kopen…

Hopelijk kunnen ze even doordraaien en (belangrijker!) doorverkopen. Als Pang Da niet doorgaat zijn ze RIP.
Bizar dat zo’n mooie kar als de 9-5 zo slecht kan lopen… Ach ja, het is een vicieuze cirkel…
@Jochempie: Ben het zeker met je eens, vind het echt een super model. Toch denk ik dat de onzekerheid bij Saab ermee te maken heeft dat het model niet van de grond komt.
De US markt is hier denk ik extra gevoelig voor. Ook het missen van (de in Nederland binnenkort afgeschafte)zuinige labels en de daarbij horende bijtelling zal ze parten spelen. Het is echt zonde de dealer bij mij in het dorp heeft een Aero staan, daar hoef je je echt niet voor te schamen. Dikke wielen en een mooie kleuren combi, dan staat er wel wat
@Jochempie:

– Vertrouwen
– Lease Maatschappijen (vooral lease maatschappijen)
– Banken Voor financiering van de fabriek en de verkoop van auto’s
Dat verkoopt auto’s.

Zoals een manager van VW ooit zei : We zijn een financiële instelling, die louter auto’s bouwt.
@Jochempie: De 9-5 is in de lease helaas een stuk minder interessant dan de concurrent. Als Saab het ooit nog een keer voor elkaar krijgt om de restwaarde omhoog te krikken en 20% motoren te introuceren zal het vast een stuk beter gaan lopen…
Staat Vic nu achter een groen scherm??
@SCscreamGT2: Nou als ie er achter stond zouden we hem niet zien.. ;)

OT: Ben zo blij voor Saab. Het draait weer, nu nog vertrouwen en stabiliteit creëren voor de toekomst, dan is de enige weg alleen nog maar omhoog. Victor moet wel iets minder chique dineetjes bijwonen. Moet je op de bovenste foto zien wat zijn colbert trekt.. kom op Vic, hardlopen!
Het is toch te bizar voor woorden dat Victor Muller in zo een filmpje durft te zeggen; Its looking good. En dan moet hij ook nog even opscheppen hoe hard hij heeft gewerkt. Vreselijke man.
In correct Nederlands: ” De Saab-fabriek doet weer wat ZE moet doen.” Fabriek = vrouwelijk woord.
Slim gedaan dat filmpje zo, maar het lijkt mij nep. Muller staat dit volgens mij voor een blue screen in te spreken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).