6 automobilisten slaan (motor)agent in elkaar op de A6

Auteur: , 68 Reacties

Zojuist bereikt ons weer een triest gevalletje van road rage de bestuurder van een Opel Astra en de inzittenden van een Audi A3 waren een beetje boos op een motorrijder afgelopen zaterdagavond. En dus vonden ze het nodig om die motorrijder tot stoppen te dwingen en vervolgens helemaal de tering in te schoppen en te slaan. Toen de motorrijder riep dat hij een agent was (hij was in burger) was dat geen reden om te stoppen. Het zestal ging gewoon door met schoppen en slaan.

Uiteindelijk vertrokken deze aso’s weer, maar niet voordat een van de tokkie’s nog ff terugkeerde en “een ernstige woordelijke dreiging tegen de agent uitte”. De 30-jarige agent wist daarna de hulpdiensten te waarschuwen. In het ziekenhuis bleek dat hij meerdere kneuzingen over zijn lichaam te hebben en gekneusde ribben. Zijn motorpak, laarzen en helm waren door de mishandeling kapot gegaan.

Omdat het slachtoffer het kenteken van de Audi had onthouden kon om 04:00 de 22-jarige bestuurder (uit Almere) worden opgepakt, maar de politie is nog steeds op zoek naar de inzittenden van de Opel Astra. En omdat we de sterke arm der wet in dit geval graag een handje helpen hieronder even hun oproep:

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van de mishandeling en personen die meer kunnen vertellen. Ook over de Opel Astra. Zij worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan bij Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.68 reacties

Laat maar komen die broekventjes, zal ze eens een hiel tegen hun kaak planten.
Hoe is dit mogelijk?!
Ik hoop dat ze ze vinden en dat ze ofwel zelf bijeengekletst worden ofwel overdreven zware boete krijgen.
Hoop dat er 38 getuigen gevonden worden ofzo.
@As_long_as_it_is_fast: Ik bedoelde duidelijk mentale broekventjes aangezien ik zelf 22 ben.
-edit: laten we niet op de zaken vooruit lopen-
@robbie: nou wie denkt er nog meer dat… wat? :D
Oog om oog, tand om tand. Of een schandpaal op het marktplein, met gratis ter beschikking gestelde (met EHEC geïnfecteerde) tomaten en komkommers.
Ik zeg: doen!
Al is de politie tegenwoordig vaak het verlengstuk van de belastingdienst en oogst daardoor nou niet direct veel sympathie en respect: Je blijft met je poten van elkaar en van anderen af. Punt.
@Klassiekerrally: Geen respect? Dat snap ik nou niet. Ondanks het feit dat ze je het bloed onder de nagels vandaan halen soms (hoewel meestal terecht), stel ik je volgende vraag: Wie komt er als je ’s nachts belt omdat er een inbreker in of rond je huis zit?
Wie houdt dieven aan? Wie redt misschien ooit je partner van een stel gekken als deze? De politie, inderdaad. Minimum aan respect mag wel.
@As_long_as_it_is_fast: Ik heb het al meegemaakt… Vergeet het maar dat de politie op tijd komt hoor… Twee uur later kwam er iemand kijken, toen had ik ze zelf al verjaagd!
De achtervolgingstechnieken van vele agenten trek ik ook in twijfel hoor, als je ziet hoeveel “boeven” ontsnappen na een achtervolging door de (Belgische) politie… Sjonge sjonge, m’n grootmoeder rijdt beter!
@Del-Sol:
Dit is waarschijnlijk eerder een belgische ziekte, de politie bellen over een overval, en paar uur later teruggebeld worden met de vraag ofdat het nog nodig is dat ze komen…

of bij het melden van een diefstal de reactie krijgen dat ze daar toch niets tegen kunnen doen..

geeft deze aso’s natuurlijk nog altijd niet het recht tot geweld
@jonathan:

Of dat ze naderhand de schade komen opmeten en vervelend beginnen doen over een wapenvergunning die je (ik niet) hebt en zeker willen zijn dat je dat wapen (dat ergens anders ligt) niet gebruikt hebt om de inbrekers mee te intimideren.
@Del-Sol: Dan woon je in de verkeerde buurt. Hier duurt ’t 5 minuten en ze komen er al aan met hun dikke X5!
@As_long_as_it_is_fast:

Ik ken anders genoeg verhalen (en eigenondervinding) dat ze niet (of veel te laat) kwamen in het geval van inbrekers.
Om ze zeker maar niet op heterdaad te hoeven betrappen denk ik zo.
En ik heb meer negatieve dan positieve ervaring met de politie. Die blauwe vestjes roepen bij mij sowieso antipatie op.

Al moet ik zeggen dat er ook wel een paar vriendelijke en beleefde tussen zitten, zeker als je zelf beleefd blijft.
@As_long_as_it_is_fast:

Ohja ik heb me net vrij negatief uitgelaten (en terecht!) over de flikken. Dat betekend niet dat ik vind dat wat dit schorem gedaan heeft goed is integendeel.
T’is niet omdat iemand een professionele lul is dat je hem daar als persoon voor moet aanpakken.
Dit soort gedrag kan ik nooit goedkeuren.
politie blijft politie (denk alleen niet dat het onbaatzuchtige helden zijn)
@Hupke: Natuurlijk doen ze niet alles zoals wij het willen. Logisch dat ze geen sympathie opwekken als ze je 50euro aan je laars lappen voor het niet dragen van een gordel. Maar dat neemt niet weg dat ze er zijn in noodsituaties, dingen in goede banen leiden. Het feit dat het gerecht niet helemaal klopt en schorem terug vrij komt, ligt niet aan hen maar aan ‘het systeem’. Je moet in rekening brengen dat ze niet steeds de makkelijkste job hebben.. Hetzelfde voor ambulanciers die een boete moeten betalen omdat ze 10km/u te snel door rood rijden?!
@As_long_as_it_is_fast: eeehm…kom n’s een avondje op de koffie bij mij thuis…dan ga jij huilend en gefrustreerd met wapperende jas het pandje verlaten…Politie die ‘op tijd komt’ ? Die een melding serieus neemt ? Die er allezzzz aan doet om iets op te helderen…dat waren de gouden tijden van ‘ome agent met macht’ uit eind 19e eeuw (dus 1880 – 1899).
de cel in en enkele jaren taakstraf daarna. dat ze de rest van hun leven spijt hebben dat ze zoiets doen
Oké, oog om oog, tand op tand.
6 ME’ers per persoon er op af en los!

Wtf waar gaat het heen in deze wereld?
@Barnevelder: Helemaal mee eens. Die gasten verdienen niets anders. En 6 tegen 1 hae, lafbekken. Dat zijn dus 36 ME-ers tegen deze 6 ziektes in de samenleving
@Barnevelder: ken jij het verhaal van mijn broertje die op 30-jarige leeftijd in Amersfoort door 12 (!) agenten in elkaar geramd is, puur uit verveling ? Nee ? Mocht je geïnteresseerd zijn, dan geef ik je zijn nummer…Tuurlijk mogen die almeerders niet zomaar een agentje beuken, maar omgekeerd gebeurt blijkbaar (?) hetzelfde…uit verveling…
@Megakix: ohja, hij heeft de rechtzaak zelfs gewonnen tegen deze blauwmutsen…maar heeft trauma’s tot en met…Gelukkig (!) heeft hij 2 agenten voor de rest van hun leven met littekens overladen. Bij één heeft hij het gezicht onherkenbaar uiteen gerukt, de andere is inmiddels een ‘meisje’, want zijn ballen waren uit z’n zakkie getrapt…
De audi rijder komt uit almere.De nieuwe asostad van nederland.Belachelijk dat dit gebeurt.
@mbman: is niet ‘nieuw’ hoor ! Meestal rammen ze elkaar verrot over de schutting met als onderwerp ‘je BBQ stinkt teringlijer!”…nu ze dus ‘losgelaten worden’ over nederland, wordt het land er niet veiliger op…
@Megakix: jup en kijk ook maar eens waar ze opnstemmen
hoe kun je nou een motorrijder tot stoppen dwingen. Die is toch veel en veel sneller, mits er ruimte is… Buiten dat hoop ik dat ze flink worden aangepakt:)
@thefav: Eenvoudig, je er dwars voorzetten allebei. Dan kan hij er niet langs. Gaat snel hoor.
@thefav:


En jij rijdt zelf met de motor?

Het echte leven is echt geen bond-film of GTA.
Als ze voor je in rijden, je da pas afsnijden dan moet je remmen. Daarbij als een chauffeur je wat brusk benadert voel je je echt wel geintimideerd. Een moto is veel kwetsbaarder dan een auto.
Dus ik kan goed begrijpen dat hij gestopt is.
@thefav: ..persoonlijk denk ik dat mijnheer agentje zichzelf nogal overschatte (want ze hebben nou niet direkt een cum laude diploma voor inschatting van omstandigheden)…
@Megakix: jij bent ook nooit te beroerd om een zuigreactie te geven he…
Deze acties moeten worden gedaan tegen de belachelijk en non-sense politiek van Nederland.
Dit soort types moeten keihard worden aangepakt. Mensen die zoiets doen zijn vaak toch al van een bepaalde levenswijze die je niet zomaar even rechtzet.

Zoiets is geen “incident” met dit soort volk.
@bozewolf: Overigens, side-topic wat betreft “de wet”:

Stel nou voor dat de snuiter die ze hebben kunnen pakken niet wil zeggen wie z’n kameraden waren (dat weet ie natuurlijk wel, je gaat niet gezellig met wildvreemden iemand in elkaar beuken), dan ben ik er voorstander van dat zo’n persoon nog harder wordt gestraft. Dan draait ie maar op voor de straf van alle 6 ofzo.
@bozewolf: :D ja das dan een boete van 2300euro, maal zes he jongeman, 13800euro alsjeblief! Cash of liever per giro?
@As_long_as_it_is_fast: Nouja, afhankelijk van de straf die staat op het vergrijp, m’n punt staat en ik vind het geen raar of onrealistisch idee om de strafmaat van een “zwijger” te verzwaren.

Zo lang je goed opneemt dat het alleen kan gelden voor iemand die “medeplegers” beschermt waarvan 100% zeker is dat ze de daad samen hebben gepleegd, moet dit uitvoerbaar zijn.
@bozewolf: op zich een topidee…ware het niet dat die agent de situatie behoorlijk ‘stoerdoenerig’ heeft overschat…’ja schat, ik had er wel 12 op mijn dakkie’…(in plaats van 3).
wat heeft die agent gedaan om die manne kwaad te maken?
@KaCh1ng: maakt dat ook maar IETS uit? Ik ben zeker geen fan van het gedrag van een redelijk % aan agenten en in mijn ogen schort er veel aan het politieapparaat, mar dit zou in mijn ogen automatisch TBS moeten worden. Behandelen net zo lang tot ze in tranen uibarsten als je ze vraagt een mug dood te slaan.

Het idee van Bozewolf spreekt me aan… 6x de strafmaat en voor iedere randfiguur die hij erbij lapt trekken we 1x strafmaat af….
@w0o0dy: men stapt niet zomaar uit een wagen hoor..
@KaCh1ng: je hebt het tegen iemand bij wie ooit de voorruit van de auto werd ingeslagen door iemand(met de blote hand!) omdat de bestuurder van een auto geen voorrang verleende op een voorrangsweg en de mafketel het woord “eikel” kon liplezen in zijn spiegel…
Trust me gekken genoeg in NL die voor zo goed al niets uitstappen (middelvinger opsteken kan je ook al in het ziekenhuis don belanden…. crazy mofo’s out there, believe me.
@w0o0dy: gebaren thuishouden dan komen er GEEN problemen zeg desnoods dan stappen ze NIET uit , waarom ze wel zijn uitgestapt blijft de vraag
@KaCh1ng: antwoord op je vraag: ze hadden gewoon zin in rellen, en kwamen een perfect slachtoffer tegen. Weerloos tegen 6 sterke jonge mannen.. En helaas in een systeem als Nederland hoogstwaarschijnlijk onbestraft (een boete is geen straf) ermee wegkomen…
@KaCh1ng: Er zit iets fundamenteel fout in uw gedachtegang. Wat er ook gebaard is (en veel meer kan er niet zijn), je slaagt niet met z’n zessen op 1 individu. Geweld is last resort. Je bent pas stoer als je alleen 2 mensen bijeen kan slaan, als ze je zelf hebben uitgedaagd.
@As_long_as_it_is_fast: we horen alleen de agent zijn verhaal, ik denk echt niet dat 6man erop geslaan hebben
@KaCh1ng: Jij denkt dat ’t er maar 1 was en hij zich vernederd voelt en daarom grootpraat uit? :D
@As_long_as_it_is_fast: yep…zie mijn eerdere reactie…
@As_long_as_it_is_fast: niet dat hij zich vernedert zou voele maar er misschien gewoon in totaal 6man zou bijzitte ..
Het zal wel 300 euro boete worden en een stevig woordje in de trant van “Mag niet nooit meer doen, scheer je weg nu knaapjes!”
Hard aanpakken dat tuig ongeacht afkomst wie het ook zijn en daarnaast hoe laf kan je zijn om met zijn zessen iemand in elkaar te slaan.

Ik heb er geen woorden voor!
“Hey k******. Hedde gij zin om te rennen, of wa?”
Het is dus ook in Almere op de buis … :|

Les van de dag: Gedraag je in het verkeer, want die ander kan toevallig een agent in burger zijn ;)
Iam Blue di-ba-dai ;) lol
Ik vraag me toch echt af wat die agent dan gedaan moet hebben om die jongens zo ver te krijgen.. Ik begrijp dat ze een zeer kort lontje hebben, maar zoiets gebeurt toch niet zonder aanleiding?
Waarschijnlijk komt dat tuig hier weer straffeloos vanaf.
Je ze bijna gaan begrijpen waarom agenten zo chagrijnig zijn en zich enkel bezighouden met muggenziften en ‘veilige’ misdrijven van fatsoenlijke mensen.

Geweldig toch die straffeloosheid als ze al gepakt worden.


Vraag me af wat die agent (motorrijder) ze misdaan had.
Iets persoonlijks (eentje met vuile handjes?) of gewoon verkeersagressie of een wraakactietje voor een of ander ding dat hij in functie bij betrokken was?

Je stopt niet zomaar een willekeurig iemand om hem in elkaar te timmeren.

Echt een triest verhaal dat ze dit tuig (net als alle ander tuig, dat gewone mensen lastig valt) eindelijk toch een straffen.
LOL Gooi en Vechtstreek… :P
@Jokkebrok: hahahaha…inderdaad (moest ff 2x denken bij jouw opmerking…ghi)
jezus, waar gaat het heen met de wereld..waar slaat dit op??Echt heel erg… Heel veel sterkte voor de motorrijder/agent in burger!!
Politie Gooi en Vechtstreek, omdat het incident (stopwoordje van Annemarie Jorritsma)begon nabij Weesp/Muiderberg en vervolgens afslag A6 Almere.
Camera’s genoeg bij A1 tankstation en boven de weg.

Weer een gevalletje van de roestige auto als wapen gebruiken.
Stuk voor stuk mond open op de stoeprand en een trap op het
achterhoofd.

Mensen die dit soort dingen doen verdienen niet beter.
Bekijk het ook eens andersom, iemand is elkaar trappen is nooit terecht, en altijd fout, maar er zal heus wel ‘iets’ zijn geweest waardoor die gasten zo boos zijn geworden, geloof mij niet alle agenten zijn heilig, zeker niet in burger!
Dat dergelijk gedrag armoe troef is behoeft geen uitleg.

Wat ik overigens ook zo ontzettend infantiel vind is die generaliserende afkeer tegen politie.
Ik heb zo ontzettend de schurft aan die simpele types die, zodra het om politie gaat, direct al hun verstand, redelijkheid en redeneringsvermogen verliezen. Zeg dan niets want je zet jezelf enorm voor schut.
Natuurlijk heb ik ook vaak zat een prent gehad van een net wat te zure bromsnor die z’n dag niet had. En ik claim ook niet dat er enkel goede dienders zijn, dat zou immers ook generaliseren zijn.
Maar hou a.u.b. je onintelligente klep dicht als in jouw ogen de politie op voorhand al een discutabele positie wordt toebedeeld.
Oja en dat politie niet op tijd ergens is heeft niet zoveel met mentaliteit te maken…wij als belastingbetalers zijn zo kortzichtig om politie als “incompetent en nutteloos” te zien en stemmen met z’n allen wel een kabinet bij elkaar dat bezuinigd door te snijden in bijv. Politie. Wil wel eens zien of de gemiddelde reaguurder hier binnen 5 min. 20km verderop kan zijn…

Ja, politie zal voor de meesten hier geen sympathie wekken, maar doe dan niet alsof je zogenaamd gefundeerd een intelligente reactie plaatst waarvoor je weet dat je moeder je (terecht) een draai om je oren zou geven. Grow up!
Zielige snotneuzen die zes ,een echte vent doet zoiets niet .
@damoklets: mee eens. Ik ben ook niet altijd fan van alle acties, maar ze doen gewoon hun werk – en dat is maar goed ook.
@damoklets:
Da’s geen geklets ;) Helemaal mee eens! Natuurlijk, ook bij de politie zal er wel eens een rotte appel tussenzitten of een agent die zijn dag niet heeft, maar als het goed is dienen ze wel de belangen van ons allen. Dus petje af voor oom agent. Het is triest dat sommigen het normaal vinden om een diender uit te maken voor rotte vis, hem recht in zijn gezicht uit te lachen of – zoals hier – even in elkaar te timmeren. Ook bij normale burgers overigens. Laat mij dan maar ouderwets zijn, maar ik vind dat in de opvoeding wel meer aandacht mag zijn voor zelfbeheersing, fatsoen en respect voor (spullen van) een ander. Als ik op de basisschool al zie wat voor grote bek snotjochies kunnen hebben tegen onderwijzend personeel, stemt me dat niet bijzonder hoopvol voor de toekomst. Alles moet maar kunnen tegenwoordig… dan is het niet gek dat je dit soort uitwassen krijgt.
Audi: Vier nullen erop –> Vier nullen erin
wat een hufters. Dan zeg ik: de komende 20 jaar bij iedere manifestatie tegen zinloos geweld deze jongens vooraan in beeld zetten. En hun ouders erachter.

Daarnaast een lesje (of twee) in incasseren, zodat ze goed beseffen wat ze uitdeelden (vrijwilligers genoeg). ik hoop maar dat ze die andere hufters ook vinden.
Het resultaat van het individualisme.
Geen samenhorigheid meer, geen mens die anderen durft te corrigeren.
De wereld behoort toe aan de Aso’s en de brutalen.
En de politiek heeft de politie doen degraderen tot tol-heffers.
Als ik mag speculeren, dan vermoed ik dat de motorrijder een of andere terechtwijzing deed (trager rijden, invoegen, etc.) “en dat pik je natuurlijk niet als iemand agentje speelt, die moet je van de weg rijden en in elkaar timmeren. Als die dan zegt dat ie agent is, is dat uiteraard onzin en daar trekken we ons niet van aan. I shall be feared (pss jonges, kom nauw es helpe…)”

Zoiets.
inplaats van snel bij inbraken te zijn gaan ze in het weekend voor de kroegen staan om te kijken of de jeugd geen trammelant uitvoert, te zielig gewoon, nou, weinig respect heb ik dan voor de politie..
@MichaelvdBroek;
Die agenten staan daar niet omdat ze lui zijn…
Er is bij kroegen vaak “drank in het spel” en aangezien altijd een substantieel percentage van de kroegtijgers zichzelf slecht in de hand kunnen houden ben ik elke keer weer blij dat de politie “aanwezig” is.
Want o wee als jij na een avondje stappen op je bevallige smoeltje gepetst bent en oom agent is er niet om dat tuig in de boeien te slaan…dan is de wereld te klein en zul je weer met je beschuldigende vingertje naar de politie wijzen.

Dus wees blij dat ze er staan! Zij kunnen er niets aan doen dat er elke keer weer reden is om daar te staan, dat is de schuld van domme, zelfoverschattende aso’s met een slechte dronk.
En ze krijgen van de overheid niet genoeg capaciteit om op hetzelfde moment ergens anders te zijn. En wie kiest die regering??

Dus nogmaals voor de wat minder intelligenten onder ons; Don’t shoot the messenger! (of voor hen die dat zelfs niet snappen; Don’t hate da playa, hate da game)
@damoklets: ja dat is ook wel zo maar ze staan er met te veel man, en dan gaan hun beide hand doen, (ik als 1 van de nuchtere meestal ivb bob) en dat ergert me gewoon, en bij ons valt het qua vechtpartijen e.d echt mee. maar goed.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).