Het beste geluid van de Gumball 3000 [video]

Auteur: , 14 Reacties

Auto's kijken is leuk maar iets minder extreme kleurcombinaties zien we ook altijd op shows en beurzen. Auto's horen is vaak nog veel leuker, helemaal als de bestuurders er als gekken in rijden. Zoals bij de Gumball 3000 heel toevallig het geval is. Het beste geluid van dit jaar?

Why save the best for last? Een van de meest bijzondere auto’s van de Gumball dit jaar en zeker ook een van de best klinkende. De Aston Martin One-77 kan niet klagen over te weinig aandacht. Ook een bijzondere auto in deze tijd van efficiĆ«ntie en brandstofbesparing. Weinig fabrikanten wagen zich nog aan een nieuw ongeblazen blok. Graag zie ik het de Aston Martin dan ook opnemen tegen de Lamborghini Aventador in een epic rev-battle.

Iets minder ‘vermogend’ maar minstens net zo luid rijden er gelukkig wel Lamborghini Superveloce’s mee. Bij een afhakend racemonster en gebrek aan Aventador trapt Jon Olsson hier gewoon in zijn LP670-4 het gas goed in.

Dan even iets heel anders. Niet rechtstreeks uit de fabriek, wel heel snel. Deze Toyota Supra trok aardig wat aandacht bij het accelereren. Het bewijs dat ook een turbo-zescilinder heel gewelddadig kan klinken.

Vrooopvroooaaap!

In dezelfde categorie als de Toyota hebben we van een heel ander continent: een supercharged Dodge Viper. Een V10 met een heel groot blaasinstrument gemonteerd. Bang dat zoiets te veel dempt? Daar hebben we gelukkig sidepipes voor.

Gas op die Viper toeter!

Het lekkerste geluid? Eigen bijdragen mogen natuurlijk ook. Er heerst op de redactie nog grote verdeeldheid.14 reacties

Voor mij blijft de 670-4SV toch de winnaar. Maareh, is er geen Zonda Cinque bij? Of een Vanquish?
One-77 = 9 (te beperkte revv-hoogte)
Murc = 10 !
Supra = 9,5 (lekker nitrooooooooo)
Viper = 8 (mooi vol geluid)
De mercedesPORNOsound mogen we natuurlijk ook niet vergeten ;)
Die BMW m3 csl klinkt ook wel erg lekker hoor
gedwongenleaser
Wat is die One-77 toch gruwelijk dik!
Zonder twijfel de Lamborghini, man wat een goddelijk geluid! De One-77 ziet er misschien wat beter uit (vooral met deze wrap!) maar klimt helaas minder hoog in de toeren…
Mooi geluid hoor, maar moet er daarvoor echt constant worden ingezoomd op de uitlaat van de auto? (Ja ik weet dat daar ergens het geluid vandaan komt, maar ik zie liever wat meer van de rest van de auto.)
die aston klinkt idd echt nice. maar de auto’s die ook niet in het lijstje mogen ontbreken zijn de maserati gran tourismo (MC stradale) en de alfa romeo 8c competizione (is die er eigenlijk wel bij?)
http://www.youtube.com/watch?v=RVr8I1X7OCY

Ik vind de GTO en de Scuderia Spider 16M van Anderson Germany trouwens ook niet verkeerd klinken! ;)
Oee doe mij die dikke srt10 viper maar
v6 turbo. lekker hoor die blow off valve..
@wimbers: Je krijgt 1 uur om jezelf te corrigeren ;)
@PyroZnype: Ik zeg meestal dumpfalf of bypass. Blow off valve heb ik nog nooit van gehoord…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).