Infiniti met extra powerrr: FX30dS

Auteur: , 18 Reacties

Infiniti is het tweede Japanse premium merk dat Europa wil veroveren. Naast een breder scala aan modellen en dieselmotoren is typische Duitse tuning de volgende noodzakelijk stap om als volwaardig beschouwd te worden. Doet deze aangepakte Infiniti FX30d een duit in het zakje, of komt het model zo in een groter isolement?

De tunert AHG Sports houdt het allemaal vrij beschaafd. De Infiniti FX is tenslotte van huis uit al een stuk minder saai vormgegeven dan zijn Duitse opponenten. Driedelige 21 inch velgen van Schmidt Revolution met 295/40R21 banden (€ 1975 per band/velg) vormen de basis van het project. Daarnaast kan de auto 25 millimeter dichter bij de grond gezet worden (€ 1495).

Ook de Renault-Nissan dieselmotor is aangepakt. De 3.0 V6 met standaard 238 pk en 550 Nm aan koppel levert dankzij een chip (€ 1250) 280 pk en 600 Nm koppel. De standaard FX30d doet 8,3 seconden over de bekendste sprint. Hoeveel sneller de gechipte versie 100 km/h rijdt is niet bekend gemaakt. Zou jij je X5, Cayenne of ML inruilen voor deze premium Jap?18 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Neuh, ik houd liever mijn ML… deze is een beetje vreemd vormgegeven.
Wat zegt de kwaliteit van de photoshopper over de kwaliteit van de rest van het bedrijf?? Ik zou het laten liggen.
@Jochempie:

-edit: check!-
@crackdavid: de velgen zijn 21 inch en niet 23 inch.
Prachtige vormgeving, reeds van bij de eerste Fx. Eén van die modellen waar Porsche met hun recente Cayenne de mosterd is gaan halen.
Motortuning kan er mee door, velgen zijn oubollig voor deze moderne lijnen.
ze hadden dit moeten doen bij de EX
De mooiste SUV’s die er rondrijden vind ik. Maar hou ze dan wel standaard. In tegenstelling tot de Duitse troep doet tuning deze meestal niet veel goed.
Ja, maar wel zonder die foute velgen.
Ik vind de FX zonder deze tuning een van de mooiste in zijn klasse. Wat mij betreft is alleen de x5 mooier.
Die motor is gewoon een opgeleukt Isuzu blok.
@Northwestern: weet je dat zeker?
http://en.wikipedia.org/wiki/V9X_Engine
Ja X5 ML en Cayenne zijn gewoon bijzonder lomp en groot en deze ziet er gewoon minder lomp uit (als je dan toch zon suffe auto moet hebben)
Carbert je schrijft goed.
Mijn X5 zou ik er voor inruilen, zeker weten
Ziet er very nice eigenlijk. Ik geef hen meer kans dan de Saab. Alleen jammer van de lelijke velgen eronder! Maar dat kan gefixt worden.
@As_long_as_it_is_fast: dan saab dus, die de moet daar niet staan.
als europeaan ga ik liever voor een bmw/mercedes
Ik zie geregeld een gast in de FX rijden , op de chromen velgen die hij eronder heeft gezet na vind ik dit toch een heerlijke auto :D
wat een super dikke auto! Infiniti heeft echt een eigen look!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).