Party in Monaco: Gumball 3000 @ F1 Grand Prix

Auteur: , 19 Reacties

Wat doe ik hier eigenlijk achter dit scherm? Tijdens misschien wel het lekkerste auto evenement/feest/orgie van dit jaar. De Gumballers zijn een dagje in Monaco gestopt om daar te zien hoe de heren coureurs (F1) hun auto's na de tunnel de muur in rijden en hun auto's te verliezen aan het casino.

Een dergelijke lange pauze is ongebruikelijk in Gumball rally maar voor een van de leukste F1 races wil je natuurlijk graag een uitzondering maken. Ze zijn net al het Champions League feestje in Barcelona misgelopen. Gisteren avond stond de stoet namelijk gewoon in Monaco. Perenubiola schoot er een paar lekkere video’s van. Het juweeltje van de serie:

Supercar showdown in Barcelona

Het was wel rijden met zweet tussen de billen. De Franse politie ging als een wilde tekeer met boetes en rijbewijzen op de trip Parijs-Barcelona. Tussen Barcelona en Monaco ligt ook genoeg Frankrijk. Over deze trip echter geen cowboyverhalen. Het gaat allemaal wat gemoedelijker in het zuiden.

Morgen aan het eind van de middag moet iedereen aankomen in Venetiƫ om vervolgens meteen door te stomen naar Zagreb, Belgrado, Sofia. Geen slaap wel heel hard rijden. Op Facebook houd je ze in de gaten.

Even tanken...19 reacties

Wat zou ik daar graag bij willen zijn!!
Je hebt gelijk Alwood, wat zit ik hier nu nog te doen?
Monaco is dit weekend het walhalla voor de autoliefhebber!

Ik had toch verwacht dat de Gumball’ers naar de finale gingen kijken hoor! Barcelona-Monaco is toch te doen op een zondagvoormiddag? Vooral met hun collectie scheurijzers.
Leuk als pomphoudertje ! Die gasten tanken helemaal vol, waarbij de tankinhoud ruim 80 liter per auto zal bedragen…

Vraag me nog steeds af, waarom de Gumball niet door Duitsland gaat…vanuit Londen door Amsterdam, afsluitdijk, Hamburg, Munchen, Franse Alpen, Monaco, Barcelona, Madrid, Marbella (ofzo).
@Megakix: Duitsland heeft het verboden dat de Gumballers mogen rijden op Duits grondgebied
@rubenpriest: gewoon die onnozele, lelijke stickers van de auto’s afhalen en de data van de doortoch geheim houden.
@Panther: tja. Vorig jaar heeft een Bugatti dat geprobeerd maar die was dus wel mooi de lul
@rubenpriest: hoe kan je verbieden dat auto’s door je land rijden? Als ze zich aan de regels houden is er toch niks aan de hand lijkt me zo…
@Megakix:


Maar goed ook, ten eerste is Duitsland niet helemaal limietloos. Ten tweede met zo’n supercar tegen 150 blazen is goed te doen, enkel de reactie afstand vergroot, de remafstand is nog altijd kleiner dan bij een gewone personen wagen. 200 word al riskant.
Maar wees maar zeker dat van zodra er geen limieten zijn, ze zich gedwongen gaan voelen om te bewijzen wat ze waar zijn en daar komen doden van. Niet zo erg als ze zichzelf doodplooien om een boom, wel zo vervelend als ze zich in je autobahn Golf GTI’tje boren.
@Megakix: Ik was er de vorige keer bij in Duitsland, de snelwegen waren afgesloten, en alle voertuigen waren in beslag genomen om 04:00

Dit was vlak voor Frankfurt, de voertuigen werden door de politie naar het vliegveld begeleid en direct op het vliegtuig gezet het land uit.
@bassie: en op wat voor gronden gebeurde dat dan? Het lijkt mij dat ze dat niet zonder aanleiding kunnen doen…
@robbie: tsja, kan gewoon een wet zijn dat verbiedt om een ‘georganiseerde race’ te houden…
@Megakix: officieel is het geen race.
@bassie: wist ik niet…vreemde duitsers…
http://www.youtube.com/watch?v=jtqvyRilmSE

Ik ben benieuwd of deze Mustang nog rubber over heeft om in Istanbul aan te komen! ;-)
Ik vraag me af of die sponsor stickers voor de show zijn, zijn van persoonlijke sponsors of zijn van sponsors die de organisatie sponsoren en die dus (semi) verplicht zijn.
@Hupke: Is inderdaad van de sponsers van Gumball dus de organisatie…
Een paar jaar geleden toen er enorm strenge controles waren in Frankrijk waren er die de stickers van hun wagen haalden om zo vlot door de controles te komen.
Toen zei 1 van de deelnemers: We plegen hier wel contractbreuk mee, maar zo kunnen we tenminste doorrijden….
@ Hupke, Zijn de partners van de organisatie, dus als deelnemer hangt er een soort van verplichting aan vast.
@alwood, gisteren waren ze ook al in Monaco. De Gumball is 28 & 29 mei in Monaco.
@Alwood:

Met ‘juweeltje’ bedoel je toch zeker die blauwe 997 Roadster he? En niet de zoveelste SLR. Dan staat die ‘rijbewijsloze One-77’ hoger op mijn lijstje.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).