Tschüss: BMW 3 serie gaat in oktober uit productie

Auteur: , 65 Reacties

Over een half jaar is het zover: Het is schluss voor de BMW E90. Vanaf dat moment gaat BMW zich bezighouden met de voorbereidingen van de productie van zijn opvolger, de F30. De nieuwe 3 serie gaat in het voorjaar van 2012 in productie, en wij vertellen je alvast hoe die er ongeveer uit gaat zien.

Exacte productieaantallen van de E90 zijn niet bekend, maar wanneer het laatste exemplaar van de band rolt zijn er meer dan 1,5 miljoen sedans geproduceerd. Dat betekent dat er sinds maart 2005 gemiddeld 20.000 exemplaren per maand geproduceerd worden. Dat het een uitloopmodel is en BMW daarom met de prijzen van opties stunt zie je duidelijk in het straatbeeld: zelfs de 316i en 318d worden de laatste maanden massaal met xenonlicht en een sportpakket uitgerust.

Genoeg over de bijna oude drie, het is tijd voor de opvolger. Dat deze eraan komt is al een tijdje bekend bij de vaste Autoblog bezoeker. De F30 is namelijk al meermaals besproken. Ook komt er naast de drie een 4 serie.

De proporties van de nieuwe drie zullen in lijn met de voorgaande 3 series zijn. Wel zal het uiterlijk iets meer afgetraind zijn. De auto krijgt kenmerken van de 5 serie mee en het gespierde voorkomen blijft bestaan. De grille wordt wat platter en breder, de gehele voorzijde zal kort gezegd enigszins voorover leunen, net zoals bij de huidige Z4.

Onderhuids zijn er wel een aantal verrassingen. Om met geruststellende woorden voor de fanboy te beginnen: Ook het nieuwe platform heeft achterwielaandrijving. Dieselende drifters die genoegen moeten nemen met een basismotorisering krijgen zeer waarschijnlijk een zuinige drie cilinder onder de kap. Wanneer dit volgens de corporate governance code van jouw baas nog niet schoon genoeg is, kan je ook op termijn kiezen voor een hybride. Wat de nieuwe M3 onder de kap krijgt blijft nog even gissen. (via bmwblog)65 reacties

E90 pre fl nooit echt mooi gevonden , de E90 met facelift wel
@KaCh1ng: mee eens :) die achterlichten van die facelift zijn veul mooier!
E90 was zeker icm een M-Pack mooi!
Ben benieuwd. Hopelijk wordt hij net zo goed als de nieuwe 5-serie.
@xilver: Artikel beter lezen…>.>
Even over bmw, is de nieuwe 5 niet keihard geflopt wat betreft verkoopaantallen? Toen de e60 nieuw was zag je hem vrij vaak, de nieuwe zie ik haast nooit
@Stopwearingpants: lange wachttijden :)
@Stopwearingpants: zie jij soms de nieuwe e-classe vaak rijden? :p
@mortsel2640: als taxi zie ik ze vaak
@Stopwearingpants: bij jou in de buurt is de e39 net ingeburgerd? *tokkie*
@Stopwearingpants: Volgens mij ben jij niet goed bij je hoofd. De nieuwe 5 serie is gewoon weer een super wagen en is zeker geen flop. Ik zie de nieuwe 5 toch steeds vaker rijden. Het heeft ook tijd nodig. De nieuwe E klasse merc vindt ik echt lelijk geworden vergeleken met het vorig model. Het is maar goed dat er taxi´s zijn. anders zouden er weinig nieuwe E klasses rondrijden
@geertjuh: Niet zo aangebrand Geert. Nergens voor nodig. Of je de nwe 5 veel ziet of niet doet er toch niet toe. Al wordt er geen een verkocht. Als jij deze top vindt hoeft dat toch niet bevestigd te worden door verkoopaantallen, daar haal je je gelijk toch niet uit? Ik vind de nwe 5 (met 535i en 530d gereden) helemaal top. Wat mij betreft klopt heel veel aan deze auto.
De nwe 3, laat maar komen. Maar eerst in RL zien dan pas bepalen of ik deze mooi vind.
@Stopwearingpants: inderdaad! hier in west-vlaanderen zie ik ze zelden, nog niet eens dagelijks, de nieuwe e-klasse zie je daarentegen echt al vaak!
@technopatat: ik zie er veel elke dag , maar dat komt omdat mn school kortbij een BMW garage is
@KaCh1ng: scheelt idd veel! maar hier in tielt hebben we een bmw garage, en nog zie ik er echt niet alledagen… de gefacelifte 3 daarentegen wel…
@Stopwearingpants: de 5-serie verkocht afgelopen maand beter dan de A6 en E-klasse. Ik zie de 5-serie iig zeer regelmatig. Echt heel mooi vind ik hem overigens niet. Hij mist het stoere dat ik gewend ben van BMW
@Stopwearingpants: even wat cijfertjes over 2011 tot eind april (4 maands):

BMW 5-serie: 2.034
Audi A6: 854
Mercedes E: 833

Said enough…
Hopelijk wordt de nieuwe wat ruimer van binnen, de oude is wat dat betreft een ramp .
@norge: Noorse vrind, klets niet man. Met vrouw en 2 kinderen (9 en 10 jaar en niet model Madurodam) met volle bepakking (dus met ski’s en schoenen en prinsesse ellende) wintersporten. En geen skibox nodig vanwege skiluik. Ook als volwassenen kan je prima achterin zitten. Het is idd geen 5 of E klasse, maar dan moet je die maar kopen als je deze ruimte nodig hebt.
@highperformance: Gevoelig onderwerp? :D Ik vind de auto klein ,zeker als je hem met een premium A4 vergelijkt. :twisted:
@norge: eikol…. deze comment ga ik copy/pasten en laat dat aan de Audi fanboys van AW lezen, daar gaat je gelovigheid…. ;-)
@highperformance: geloofwaardigheid zeg maar… ahum….
@highperformance: Gelovigheid en (geloof)waardigheid naar de kl¤te ,nouja :twisted:
@norge: ruimere auto dan de A4 vriend…(wielbasis). En zeker groot genoeg voor een robuust gezinneke, zoals die van mij (vrou + 2 kids).
@Megakix: de cijfertjes in de vergelijking op aw/carbase geven aan dat de 3 serie op vrijwel elk punt net iets kleiner is dan de recente A4.
@w0o0dy: yep…en de nieuwe 3-serie is dus weer 3 centimeter langer dan de A4…zucht.
@Megakix: Ik kan mijn benen niet kwijt in een 3 serie en A4 probeer ik niet uit principe :D
@norge: jij hebt toch wel ergens een hydraulische tang om dat probleem op te lossen?
@norge: Kep overigens weer een andere 3 gekocht. 335i bij BMWDH met 550 km. op de teller uit jan. 2011. Ik (nou ja, andere) zit dus voorlopig nog wel ff krap achterin ;-) Als de kids te hard groeien dan heb ik je tang ff nodig.
@highperformance: Mot je em wel hier ophalen :D ,Gefeliciteerd met de nieuwe auto ;)
@norge: oh, ik word niet onrustig van een km-tje meer of minder, zeker niet met 306 pk in het blok ;-)
http://www.bmwme.nl/wp-content/uploads/2011/05/BMW-3-serie-F30-render-autobild.jpg

http://www.bmwme.nl/wp-content/uploads/2011/05/BMW-3-serie-F30-render-autobild1.jpg

Als ie zo wordt vind ik hem erg mooi!
the-budel-guy
@domdom: die uitlaten moeten naar een kant denk ik verder zou het best kunnen
@the-budel-guy: wellicht is dit de 335i, heeft aan beide zijde een pijp
@domdom: zeker een mooie wagen!
@domdom: zo ziet de nieuwe 3 serie er wel erg vet uit. van mij mag ie zo worden
@domdom: Hmm, de voorkant kan me niet echt bekoren. De achterkant wel. Ik heb hetzelfde met de nieuwe 6…
@Esprit_de_Flandre: Als die er zo gaat uitzien vind ik hem geslaagd, maar je hebt gelijk wat betreft de 6 serie. De voorkant met name de koplampen vind ik lomp ogen.
@domdom: Prachtig als die zo gaat worden en deze kleur staat hem ook erg goed. De vouw bij de achterkant maakt hem een echte BMW.
@domdom:
5 GT neus. 5 serie achterkant. 3 serie zijkant.
@domdom: Mooie impressie! Als die zo gaat worden, dan wordt die zeker niet lelijk. Vind de huidige ook mooi, tenminste na de facelift. Ben echt benieuwd naar die nieuwe F serie.

Maar eerst in september de nieuwe 1 aanschouwen. Dan zullen we zeker al een glimp krijgen in welke richting we moeten denken.
Mooie en heerlijke wagen om in te rijden, ik vind hem persoonlijk beter rijden dan de A4.
@Search: dat is natuurlijk niet zo moeilijk.
@stopwearingpants
De nieuwe 5 is niet aan te slepen. een flop is het zeker niet. ik zie hem overigens vrij veel rijden hier in de buurt.
Ah, gelukkig! Wat een lelijk ding was de E90, na de facelift kan hij er mee door maar was nog steeds niet mooi ofzo…
@Jokkebrok: Vind je? Ik ben geen BMW-liefhebber, maar de E90 vond ik toch de mooiste 3er van de laatste drie generaties. Zowel voor als na facelift…
Zal er geen traan om laten.Vond het maar een stug ding met slechte materialen in het interieur.Na de facelift zag hij er wel aardig uit/
Vond het na de facelift best een mooie auto geworden. Hopen dat de nieuwe er net zo strak uitziet als de 5. Die zie ik overigens wel met bosjes rondrijden en volgens mij zit BMW al sinds de verkoopstart op de maximale productie (gelimiteerd door beschikbaarheid bij leveranciers overigens), dus nee verre van een flop.
hopelijk komt er geen 3 GT, dat zou ik echt baggerslecht vinden. En hoop dat de 3 serie coupé, geen 4 serie wordt
een M4 klinkt niet.
@love4sportcars: Ik vrees dat de 3 serie GT er wel gaat komen. Ik heb er spyshots van gezien. De 3 serie coupe zal gewoon blijven bestaan. Er komt gewoon een 4 serie coupe bij en waarschijnlijk dan ook een M4
@love4sportcars @geertjuh: 3 sedan, 3 break, 4 coupé, 4 cabrio, 3 GT (vijfdeurs gvd), 4 Gran Coupé (zucht)…

In volgorde van lancering. M’s niet meegerekend…
Dat deze eraan komt is al een tijdje bekend bij de vaste Autoblog bezoeker.
En daarom werd hier pas geleden nog vermeld dat de 1 en 3 serie pas in 2013 zouden komen.
@bohica: ? oh ? Dát heb ik nou weer niet gelezen op AB !?
1 serie wordt over 1,5 week voor het eerst getoond en staat rond september bij de dealers.
De nieuwe 3 komt rond maart/april 2012.
En de nieuwe M3 zal waarschijnlijk een 6cylinder met 3 turbo’s zijn.
1 kleine en 2 grote en rond de 450pk.

En de sportievere auto’s zullen een ander nummer krijgen dan de normale zoals 4 serie.
Zo Iedereen weer op de hoogte van het bmw nieuws
DOEI, kan niet wachten tot de nieuwe
Als die nieuwe maar wel goed rechtuit rijdt. De nieuwe 5 schijnt aardig zijwindgevoelig te zijn als je alle spookverhalen moet geloven …
Ik kan maar niet wachten op de nieuwe 3, zal zeker een mooie auto worden en verwacht de mooiste in zijn klasse. De nieuwe 5 vind ik prachtig, dus neem ik aan dat het ook goed komt met de nieuwe 3 serie.
De E90 3-serie heb ik altijd wel mooi gevonden, in tegenstelling tot de E60 5-serie. Een aangezien de F10 5-serie er ook goed uit ziet zal het met de F30 3-serie ook wel snor zitten! :D

De facelift was trouwens zeer geslaagt op dit model, met name de achterlichten van de sedan.
Ik vind het niet echt een mooi model. Vooral de station vind ik mislukt. Die voor portieren en ramen zien er allemaal klein uit. Alsof het van voor en achter een beetje inelkaar is gedrukt.
De coupe vind ik dan wel weer heel mooi. Die heeft ook een veel mooiere voor en achterkant.
Mmmmmmmmmmm nee. Iemand anders mag dit mooi vinden maar BMW bekoort mij niet. Oh de prestaties zijn goed hoor, maar dat is voor mij geen overtuiging om dit te gaan rijden. Het is de combinatie van de Bayrische vormgeving en het aso-imago.
@Emerald_Green_Jag: dan moet jij wel een ribcord dragende vijftiger zijn zoals je voorliefde (zoals je avater) aangeeft.
autorijden zegt het toch al, het rijden van een auto. imago en looks zijn dan toch secundair (looks minder dan imago). kan ik het helpen dat alle maaskantenaren Manta’s rijden…. ;-)
De impressie van domdom is wel erg aziatisch achtig en gaat em niet worden. hooguit een sullige versie daarvan. ook zonde dat ze hem meer op de 5 gaan laten lijken. bij de 2005 series leek hij meer op de 6 series van 2004. E90 versie kon er mee door, maar was wel een teleurstelling als opvolger van de e46.
De F serie wordt gruwelijk mooi!!!
Toch jammer, dit is toch wel de beste en zeker ook wel de mooiste Dreier na de E30. Zeker na de facelift. Erg benieuwd naar de nieuwe.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).