VIP-kaarten voor Le Mans winnen doe je met Dunlop!

Auteur: , 155 Reacties

In het weekend van 11 & 12 juni staat het pittoreske Le Mans weer in het teken van misschien wel de meest bekende race ter wereld. Dus daar wil jij als rechtgeaarde petrolhead gewoon bij zijn. Sterker nog, je wilt er als VIP kunnen rondhangen! Geen nood jongens, Dunlop regelt dat voor jullie.

Goodyear Dunlop, die ons eerder al overlaadde met DTM-kaarten en ritjes in epische zeppelins, vroeg of wij nog wat met 2X2 VIP-kaarten voor de 24 uur van Le Mans kunnen doen. Maar natuurlijk, weggeven die hap! Voor onze gewaardeerde reaguurders. Er liggen nu dus vier kaarten met een waarde van €440 per stuk op het nachtkastje van Wouter te wachten op twee winnaars. Met deze tickets krijg je toegang tot het circuit, de paddock, Club Dunlop (partytime, want zo rollen VIP’s), alle stands van Dunlop en je mag gratis parkeren. Het enige wat je zelf moet regelen is vervoer en overnachting. Maar waarom zou je slapen? Er is immers een race gaande. Eventueel biedt een naastgelegen camping uitkomst, en echte players pakken gewoon een 5-sterren Grand Hotel dinges. Of zoiets.

Oké, wat vragen we van jou om kans te maken op de tickets? Welnu, geef in de reacties aan wanneer jij voor het laatst 24 uur lang wakker bent geweest, en laat vooral weten waarom. Makkelijke en ongeïnspireerde hap-snap-comments winnen uiteraard niets, dus doe even creatief en maak er wat van. Wie weet toucheer jij twee kaarten en rol je op 11 juni als een baas Le Mans binnen!

UPDATE: de actie is inmiddels beëindigd, de winnaars zijn Nerekop & Insomnia!155 reacties

Ik ben voor het laatst (langer dan) 24 uur wakker geweest op 9 februari omdat ik meedeed met een volleybalmarathon op school voor het goede doel ;)
@kaasklapper: Huh?! Jij ook al? Ook Baudartius? :p
Laatste keer 24 u wakker was nog vorige week om full-time aan onze racewagen te bouwen, die binnen anderhalve week klaar moet zijn.
Check http://www.dutracing.nl

Om al even te proeven hoe het leven in de paddock en op het circuit is, zou dit al een mooi voorafje zijn op onze wedstrijden.
Ik kan helaas niet maar anders had ik graag kans gemaakt! Echt een mooie prijs!!! Goed geregeld mannen!
Laatste keer dat ik 24 uur wakker ben geweest was tijdens de 24 uurs van Nurburgring. Kamperen in een tentje langs het circuit is wat anders als een VIP treatment. Als ik mocht kiezen dan weet ik het wel….
@Pzijko: dan ga je voor de camping?
laatste keer dat ik 24uur wakker ben geweest is met mijn vriendin op de achterbank van mijn RS6 op de camping van le mans
Zo’n drie weken geleden, toen we tijdens onze laatste vakantiedag op een boot door Ha Long Bay voeren (de plek waar ook de Top Gear Vietnam special eindigde). We wilden o zo graag de zonsopkomst meemaken. Dat die uiteindelijk best wel tegenviel maakte niks uit, want het was een dolle nacht!
De keren dat ik 24u wakker ben is op feestjes met Armin van Buuren of om met een vriend in GT5 de 24u van LeMans of de Nürburgring te rijden, altijd onder het motto “Work Hard, Play Hard”! Een VIP weekend LeMans is zeker 24h play hard voor mij :-D
De 9de vertrek ik ook weer naar het spektakel!
@kaasklapper: Huh?! Jij ook al? Ook Baudartius? :p
Laatste keer was voor de 24 uren van Le Mans op de PS3
met een paar kameraden elk om beurt. Alcohol, speciale cigaretten en fun…
Vorig jaar bij mijn USA trip was ik ongewild langer dan 24uur wakker, door al die verschrikkelijke vertragingen.
* de treinreis naar Schiphol duurde veel langer door werkzaamheden aan het spoor.
* Vliegtuig was later aanwezig dan verwacht, waardoor het inchecken later begon.
* Piloot hoorde voor vertrek vreemde geluiden, dus terug naar de gate voor een extra check.
* bij de tussen landing was de nieuwe flightcrew niet aanwezig, deze moesten nog van de andere kant van amerika komen.
De laatste keer dat ik 24u wakker ben geweest was op het crammerock-festival, 2dagen non-stop feeste gelijk de beeste!
Ik ben een tijdje geleden ook al eens 24uur wakker geweest(blame dat spaanse feestje achteraf!) en die dag heb ik het circuit van LeMans nog vanuit de lucht mogen bewonderen. Jammer dat er toen geen race aan de gang was.

3 keer Le Mans 24 uur wakker gedaan, 2x via Nissan, 1x met klassieker.

Fantastisch evenement, circuit rondgelopen, door de bossen naar de baan, gendarme zegt nee, 100 meter verderop (sorry, we kunnen je niet “horen”) alsnog langs de baan gaan staan en de coureurs recht in de ogen gekeken terwijl de dingen voluit het lange rechte stuk op accelereren, die luchtverplaatsing en het geluid, geweldig!
Opstaan om half 3 om te gaan werken, en na het werk nog doorfeesten tot half 5 :D
Vorig jaar war mijn eerste keer op Le Mans. Genoten heb ik. Was de beste 36 uur aaneen volgend om wakker te zijn. Fluisterende diesels waardoor ik bijna in slaap viel, of keihard ronkende corvettes die mij weer compleet wakker schudde en in 1 keer over mijn vermoeidheid heen hielpen. Wat een geluid!!!! En dat gecombineerd met een continue weer bijgevulde BBQ om door te kunnen blijven gaan. Wat wil je nog meer???… een paar mooie kaarten zou niet verkeerd zijn.
Mijn laatste 24uur wakker was afgelopen weekend. Als jaarlijkse bezoeker van het mooiste race evenement ter wereld vind ik dat je goed getraind naar Le Mans moet afreizen. Vandaar dat elk weekend in de volledige maand mei en eerste weekend van juni gebruikt worden voor een simulatie van HET 24e weekend van het jaar. Ofwel een weekend wakker blijven!! Een weekend Le Mans MOET je van begin tot eind willen meemaken! Training is dus ten zeerste gewenst en eigenlijk vereist, want slapers zijn ONGESCHIKT! Dus kom maar op met die kaarten, ik ben er klaar voor!!! ofwel, ik ben GESCHIKT!!
de laatste keer dat ik 24 uur wakker was was 7-4-2011, de dag van het overleden van 1 van mijn beste maten ;(
@MichaelvdBroek: overlijden*
De laatste keer was 14-4-2011, 24+ uur wakker gebleven voor het afronden van mijn scriptie hehe
De laatste keer dat ik 24 uur wakker was kan ik me niet herinneren… Maar met het geluid van die Le Mans wagens kun je toch niet slapen. En dat wil je dan ook niet!
Laatste keer dat ik 24 uur wakker ben geweest is al weer een tijd terug… Met een paar vrienden zijn we langs de kust van België gaan backpacken en vervolgens de gehele nacht doorgelopen van Duinkerken naar Calais. Over het industrieterrein, in de zeikende regen met de sterke geur van de olieraffinaderij in ons neus. Aangekomen om 08.00 uur, pissig dat de plaatselijke snackbar nog niet open was..

Waren helemaal kapot, en hebben toen ook besloten om de volgende keer dat we 24 uur wakker bleven dit te wijten zou zijn aan feest en drank. Maar ik ben zeer bereid om Le Mans aan het lijstje toe te voegen!
Dat is al weer een tijdje geleden op Dynamo open air 1995 op Eindhoven Airport. Had wat geweest voor het guinness book of records. 120.000 mensen collectief langer dan 24 uur op haha.
De laatste keer dat ik 24 uur wakker was, was bij de 24uurs race van zolder, helaas deden er niet echt veel deelnemers mee, daarom die kaartjes :) kan ik tenminste een echte 24uurs race zien
Vip naar de 24u van Le Mans, dat is voor mij en mijn makker onze droom van een vrijgezellenavond/nacht/dag en aangezien ik binnen 6 weken trouw en nog geen idee heb van wat we gaan doen, komt dat wel heel goed uit… Dus laat maar weten wanneer ik 24u wakker moet blijven, dan heb ik een fantastich goede reden om wakker te blijven…!!!
Ik was voor het laatst 24 uur wakker op 15 mei 2011, om nog even snel een heleboel informatie in mijn kop te stampen, voordat mijn examens begonnen op 16 mei. :P
laatste keer dat ik 24 uur wakker geweest ben, was omdat ik samen met mijn beste maat half nederland afgereden ben om auto’s tespoten en dat is ons goed gelukt we soms uren ergens gewacht in de bosjes in het gras voordat er succes was we waren was leuke ervaring.
De laatste keer dat ik 24 uur wakker was was 13-14 mei van dit jaar. Ik was drie dagen naar Gran Canaria voor mijn eerste GayPride en mijn terugvlucht ging op zaterdag om 6uur ’s ochtends. Dus op vrijdag gewoon tot 4uur wezen feesten, auto naar het vliegveld, 4,5 uur in een ryanairvliegtuig, waar slapen echt onmogelijk is. In eindhoven aangekomen het OV weer terug naar utrecht en alle foto’s van drag queens delen met mijn huisgenoten. Haha waren drie fantastische dagen met heeeel weinig slaap.
De laatste keer dat ik 24 uur wakker was, was met de vorige 24 uur van Le Mans. 24 uur lang de livestream kijken op internet met slecht geluid en een andere livestream geopend met live commentaar, wat nou ook niet echt goede geluidskwaliteit was. 24 uur lang naar een schermpje kijken, wordt je toch wel moe van, vooral je ogen.
@Alfaxa:
Ben het van plan om het dit jaar weer te doen. Je wilt het toch blijven volgen. Maar liever in het echt als VIP. ;)
De laatste keer dat ik 24 uur wakker was moet nog komen… ;)
Beste Wouter & Ricardo
beste Autoblog redactie,
Dunloppers

De laatste keer dat ik (minstens) 24 uur wakker heb gelegen was nu zo’n jaar geleden. Het valt me zeer zwaar dit zo maar openbaar te maken, maar ik reken dan ook op jullie begrip en empathie.

De zomer van 2010 werd op een zekere dag gemarkeerd door een trieste gebeurtenis. Mijn kameraad kon het lot, dat wij mannen vroeg of laat allemaal ondergaan, niet meer ontlopen. Daar waren ze dan … de huwelijksklokken. Na een vrouwelijk complot, volledig georchestreerd door zijn wederhelft (en erger nog: de aangetrouwde familie) werd hij gedwongen dé vraag te stellen. Die ene dag was hij diegene die op zijn knieën zat!

Met een bulderlach (beetje zoals Cruella van de 101 dalmatiërs) greep zijn deerne de fonkelende diamantring (twv een mooie Focus RS500 ofzo) uit zijn bibberende handen.

Enge schaduwen troffen eerder nog het zonnige Bouchout (B).
Nooit zal het nog hetzelfde zijn…

Er was geen weg meer terug. Even nog, keek hij met weemoed achterom. De uitstapjes naar het Circuit van Zolder, Francorchamps. De Days of Champions in Parijs en in Duitsland. De nachtelijke ritten aan de haven van Antwerpen met de Sierra Cosworths en de Porsche. Nog niet gek zolang geleden, maar plots toch al zo ver weg.

Omdat hij als Jezus met het kruis doorheen een labyrint van vergane dromen zal slenteren (zij voortdurend op zijn rug!) vraag ik jullie, nee…smeek ik jullie (!) deze tickets van verlossing onze richting uit te sturen.

Zo kan hij zich weer enkele jaren vasthouden aan dat ene lichtpuntje, aan dat ene gekke weekend zonder de “Slavendrijfster” in de buurt.

Want we weten allemaal wat de prijs is om een huwelijk staande te houden, toch???

Het wijnglas loopt over…van het water.

De label ‘Autoblog’ zal schitteren als nooit tevoren op onze aangepaste outfits…paraderend doorheen de racebolides, de pitstopbabes en de racetrash van gans het weekend. Onze gezichten gezegend door een brede glimlach en de moed om in de dagdagelijks sleur onze barmhartigheid weer te doen spreken.

Ik dank jullie voor een ventenleven even weer te besprenkelen met hoop en geluk. Eén weekendje maar…

God zal jullie, bij Autoblog lonen !

Hoogachtend,

C.


ps: wat dat ge toch allemaal uit uwen duim moet zuigen voor wat origineel te zijn !!!! Anyway, true storry ;)
Kom ik ook eens aan kakken met mijn schimmelen achter de pc tijdens een LAN-party met een berg verkreukelde € 0,29 cent blikjes energy zooi :P lekker Call of Duty 6 spelen 24 uur lang :twisted:
@Jokkebrok: been there, done that alé, 22u maarja :p!! maar dan met cod7 en Dirt 2 :D! welke lan-party ga je? of een home lannetje (zijn de leukste niet?)
@technopatat: jawel man, juist wel! :D lekker klieren thuis met een paar vrienden lachen, gieren, brullen en schelden :P
@Jokkebrok: en drinken, niet te vergeten! onze home lan parties gaan door met minstens een bak :D! het niveau daalt, maar het plezier stijgt :D! vooral omdat we in de nacht dan een stapje zetten, thuis komen en een doos pringles hot n spicy opeten om op te frissen en dan terug gaaaan!
@Jokkebrok: haha, same here :D! al waren het er maar 22, en was het cod7, en Dirt 2 met MOMO stuurtje :p!
Ik was als laatst meer dan 24 uur wakker toen ik terugkwam na 6 maanden afrika, zonder internet, en al het autonieuws moest teruglezen op autoblog om weer op te hoogte te zijn. Blijft toch een verslaving..
het laatst dat ik 24 uren ben wakker geweest was tijdens de verbouwingen van mijn appartement waarbij de verwachte verbouw-tijd iets uit de hand liep door een waterleiding die overwas en het boren van de nieuwe afvoer die net door een electriciteitskabel in de grond ging..
ps: ik rij zowiso 11 juni naar huis via Le Mans.. dan ben ik toch in de buurt om gebruik te maken van die VIP-tickets :)
duh, de laatste keer was bij de vorige le man :)
Nou mijn laatste keer was 2 jaar geleden met de 24 uur van Spa-Francorchamps.
Ik ben nu 19 jaar en heb al 18 jaar de 24 uur van Francorchamps meegemaakt. Ieder jaar weer een geweldig spektakel. Helaas kon ik er vorig jaar door omstandigheden niet bijzijn.
Ik wil al een hele tijd samen met mijn vader naar Le Mans, echter is dit er nog nooit van gekomen, maar wie weet word het dit jaar wel wat.
Ik heb de vorige 24u van Le Mans samen met twee kameraden op groot projectorscherm gekeken tot diep in de nacht, naar huis gereden, en dan maar ineens wakker gebleven tot het gedaan was. Als je zo’n 24u eens volledig volgt ipv highlights of een stukje hier en daar, begrijp je wat voor een marteling het voor sommige teams moet zijn aan zoiets mee te doen. De spanning van een gevecht in het holst van de nacht, de paniek als er herstellingen moeten gedaan worden, de vermoeidheid die toeslaat, en de teleurstelling (bvb de Peugeot teams die één na één uitvielen) als het opeens gedaan is. Zelfs de stoerste bonk valt dan ineen als een kaartenhuisje. Al die zaken maken dat het geen enkele moeite kost om 24u voor je televisie te zitten, en te genieten van toch wel het mooiste wat de racerij te bieden heeft. F1, FIA GT, Blancpain Endurance Series, het is allemaal klein bier in vergelijking met de LMS. I love ‘em!!
Nou slaap ik al weinig sinds ik Car Channel, Motors TV etc. op m’n kabeltje heb gekregen maar 24 uur red ik daar net niet mee, al was het met de F1 races aan de andere kant van menig oceaan wel dichtbij ;- )

Echt de laatste keer dat ik 24 uur wakker was, was prachtig. Ik had mijn vriendin in Rome (Italie) opgehaald (ja, dit was wel effe terug, 1999, OEI!) na een knettersnelle heenreis (14 uur en 16 minuten strak!) in mijn behoorlijk gekietelde Subaru WRX 555 Limited Edition (STI filters, turbodruk naar 1,9 BAR en 282 pk, gouden race-sloffen, STI achterlampen, achtervleugel en sideskirts, logo’s etc.etc., lekker fout dus). Op de terugweg kon ik met haar in de auto niet echt mega-knallen maar mooier nog dan het rijden in de 555 was, dat ze mij, als echte Italiaanse, af en toe wakker hield tijdens het rijden. Zal niet in detail zeggen hoe, maar menig vrachtwagenchauffeur heeft jaloers lopen toeteren!!!
;-) ;-) ;-) …. enfin, net over de grens zijn we samen in de Recaro’s in slaap gevallen aan de kant van de weg, waarna de Rijkspolitie ons wakker maakte (je mag blijkbaar niet slapen in je auto). In totaal was ik die dag 28 uur wakker. Als de dag van gisteren weet ik het allemaal nog.

Dus geen autosleutelaars / race-verhaal maar ik bid vanavond dat ik 2 kaartjes krijg….
Laatste keer 24 uur wakker was een jaartje of wat geleden.
Had met een paar vrienden een midweekje doorgebracht op centerparks Vossenmeren (B). Vrijdags smorgens vertrekken, en dus om 7uur opgestaan om in te pakken. Dat was het begin van de 24uur van derx.
Ik had nl. mijn zus beloofd om haar en haar man naar Wenen te brengen, aangezien haar man (mijn zwager) zijn sleutelbeen gebroken had, en zelf niet mocht rijden. Ik had op dat moment een leaseauto (Opel Astra station 1.7dti) ter beschikking, dus de enige kosten waren een paar liter diesel.
Van De Vossenmeren richting huis gereden (ong. 100 km) nabij de Duitse grens, daar mijn zus en zwager opgepikt, en in een stuk doorgereden naar Wenen. Bij Frankfurt en Nurnberg nog behoorlijk in de file gestaan, om uiteindelijk om 21:00 na dik 1100km rijden in Wenen aan te komen.
Daar uitgebreid gegeten en een traytje energy drink gescoord, en om iets voor 0:00 weer in de auto gestapt voor de terugreis.
Deze ging een heel stuk voorspoediger, want vlak na klokslag 7uur smorgens stond ik weer thuis voor de deur. Aangezien de Astra niet harder liep dan 170 op de teller moge duidelijk zijn dat ik de grootste stukken dit ook gereden heb.
Al met al had ik in 24uur tijd nagenoeg 2400km afgelegd. De auto heeft in die tijd alleen zo’n 150-160 liter diesel verstookt, maar voor de rest geen krimp gegeven. Ik daarentegen was bekaf, en heb daarna ook zo’n 14 uur geslapen :)
Al met al erg leuk om een keer te doen, en 24 uur wakker blijven voor Le Mans is dan ook niet zo’n probleem :)
De laatste keer dat ik (meer dan) 24 uur wakker was, was van vrijdagmorgen 3 maart 2011 tot de nacht van zaterdag op zondag 5 maart 2011 omdat ik dat weekend met een vriend naar het autosalon van Génève ben geweest.

Vrijdagmorgen ben ik opgestaan rond 6u30 om naar de les te gaan en dan zijn we die avond om 22 uur met de wagen vertrokken richting Génève. Aangezien dat dit 8-9 uur rijden is zijn we daar aangekomen rond 6 uur ’s morgens. We vonden het de moeite niet om te gaan slapen omdat het autosalon om 10 uur open ging, bovendien hadden we geen hotel geboekt. We hebben dan maar een Mcdonalds opgezocht aan het Plainpalais om te ontbijten. Uit ervaring wisten we dat sommige Mcdonalds in België 24 uur open zijn in het weekend en we hebben deze redenering met succes doorgetrokken want deze was nog open.

Na ons ontbijt zijn we nog verloren gereden in Génève (GPS functioneerde weeral niet, joepie TomTom :/). Als voorproefje van het autosalon hebben we nog een aantal uren op de achterkant van onze voorganger mogen kijken in de gigantische file richting het Palexpo.

Uiteindelijk zijn we rond 11 uur op het autosalon aangekomen en hebben we daar een hele leuke tijd beleefd (zeker bij Spyker want die jongens hebben me op hun auto losgelaten ;-) => fotootje hieronder). Rond 18 uur ’s avonds zijn we dan maar terug achter het stuur gekropen en naar huis gegaan. Rond 3 uur zondagnacht kon ik voldaan de wol opzoeken.

http://img807.imageshack.us/img807/2037/1005282.jpg En dan de volledige auto ;-)
http://imageshack.us/photo/my-images/594/dscn2316j.jpg/
Wanneer ik voor het laatst bijna 24u op ben geweest was (heel cliché maar waargebeurt) bij de epic battle tussen audi en peugeot waarbij de peugeot’s allen waren uitgevallen voor het einde van de 24h.
Samen met een goede vriend van mij hadden we (meerdere) weddenschappen gesloten voor de race.
Hij werkzaam (als zaterdag kracht) bij peugeot, had ingezet op peugeot met overmacht op 1,2,3 en ik om de challenge aan te gaan, op audi!
Met goede argumenten hadden we onze stelling onderbouwd en het werd spannend. Eerst het seizoen gevolgd om zo onze verwachting kracht bij te zetten en de inzet te verhogen (het ging overigens niet om geld).
Met flink wat versnaperingen en drankjes hebben we op iedere zender waar het maar op was, de race gekeken om vervolgens na een lange zit (en heel wat discussies), op het puntje van de bank te zitten om de ontknoping vol ongeloof te bekijken.
de uitslag kwam precies overeen met mijn bevindingen en op basis van een betere betrouwbaarheid heeft audi alsnog gewonnen van het (tog iets snellere) peugeot!
Om de kwelling van mijn maat te compenseren zou ik hem graag willen trakteren op deze kaartjes!
Om vervolgens tijdens de live race, de ewige discussies door te zetten.

Met vriendelijke groet,
Laatste keer dat ik 24 uur wakker ben geweest was met 2 vrienden in een kelder, hadden heel veel redbull en een weddenschap met 2 andere vrienden wie het langst kon opblijven. Zaten ook 3 hele irritante kikkers in het kelderluikje die ons heel lang bezig gehouden hebben.
Laatste keer dat ik 24 uur lang wakker ben gebleven was op weg naar Palermo. Ik begon met rijden en voordat we de Zwitserse grens uberhaupt in zicht hadden waren mijn vrienden al ladderzat. Omdat we geen zin hadden om extra geld uit te geven (benzine naar het zuiden van italie is al duur zat) besloten we door te rijden. Met als gevolg dat ik tot aan Palermo achter het stuur zat. Gelukkig waren we met een 4 persoons cabrio dus af en toe een keer je hoofd uit het raam steken houdt eenieder wakker!
Heb de 24 uurs race naar Palermo gehad dus nu die van Le Mans nog!
De laatste keer dat ik 24 uur wakker was,was vorig jaar…het 2e weekend van juni tijdens de 24h van Le Mans toen we onder de Dunlopbrug onze hobby aan het uitoefenen waren(Ja ik ben 1 van de mannetjes/vrouwtjes die langs de baan staan als flagmarshal)
De laatste keer 24 uur opblijven was voor mij in september 2010. Toen was ik met 2 vrienden en een oude Ford Scorpio (2.8 v6 automaat) op vakantie in Portugal. Het land stond ons totaal niet aangezien we daar van achteren aangereden zijn en dus de bumper hebben moeten achterlaten in de berm (Moge de bumper rustten in vrede). Doordat we in de loop van een dag snel besloten om richting Barcelona de oversteek te maken, zijn we rond 17:00 in de auto gestapt en zijn we om 8:00 aangekomen in Pineda de mar. Daarna zijn we niet gaan slapen, maar gewoon lekker bij het zwembad gelegen met een koud biertje!
Genoeg tekst, nu foto’s!
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/34433_445555144783_698169783_5004448_2515390_n.jpg
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/63010_445555169783_698169783_5004449_5952923_n.jpg
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/58103_445555214783_698169783_5004451_4077704_n.jpg
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/37925_445555314783_698169783_5004454_8262715_n.jpg
Mijn laatste keer 24 uur wakker… Omdat ik een of andere blauw-gele zeppelin had neergehaald en mn eerste nachtje in de cel niet kon slapen…
De laatste keer dat ik 24u wakker geweest ben, was ongeveer een jaar geleden toen we na een avondje stappen besloten om rechtstreeks door te rijden naar het Circuit van Zolder om naar het WTCC te gaan kijken! Verdomd lastige dag gehad, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt toen Priaulx als winnaar over de streep reed :-D
Mijn laatste 24 uur wakker begon als een uitnodiging van een pools meiske om eens iets te komen drinken. Blijkbaar drinkt men in Polen vooral Vodka, en daar was/ben ik toch al niet vies van, dus dat beloofde een mooie avond te worden. We hebben al ‘pratend’ elk +/- een fles weg gezet, en toen het al ruimschoots licht was buiten (en dat was in januari dus nog niet om 4 ’s ochtends, maar ouderwetsch om half 7 ofzo) bedacht ze zich dat ze om half 10 een afspraak had. Toen ben ik zo goed en zo kwaad als het ging eens naar huis gefietst/geslingerd. We hebben er nog een paar van dat soort avondjes achteraan geplakt en inmiddels is ze mijn vriendin, en zijn we al weer een behoorlijk poosje gelukkig samen. Ze is heel lief en begripvol, en gunt me mijn hobby van harte, daarom zal ze het ook vast begrijpen dat ik haar niet mee neem naar Le Mans als ik de kaartjes win.. ;)
de laatste keer dat ik 24 uur wakker ben gebleven was toen ik met een paar vrienden ging ‘slapen’ (niet dus..)op wintersport. Op een gegeven moment kwamen we op het briljante idee om de meest irritante jongen van de wintersport, die ons al dagen lang irriteerde een koekje van eigen deeg te geven. We spoten hem onder met scheerschuim, hebben hem met matras en al op de gang gelegd, hebben emmers water over hem heengegooid enz. enz. Missie geslaagd, hij is de hele nacht wakker gebleven, wat we ons echter niet realiseerden is dat wij ook een nacht hadden doorgehaald! Nou, dan maar ontbijtje naar binnen gooien, en als een wrak daarna weer gaan skieen. Diezelfde avond helemaal uitgeput weer tot 1 uur zitten feesten op de kamer, en daarna is toch maar het licht uitgegaan, en zijn we gaan slapen;-P als een roosje geslapen, en de ochtend daarna hebben we er met z’n allen hartelijk om gelachen!
De laatste keer dat ik 24 uur wakker was om alle autoblog video’s achter elkaar te bekijken :)
Ik kan mij moeilijk lang wakker houden, dus ik denk niet dat ik ooit echt 24 uur aan één stuk wakker ben geweest. Toch niet zonder dutje tussendoor.

Dus ik heb geen idee of ik 24 uur lang, fris een race zou kunnen volgen. Alleen Autoblog zal hier uitsluitsel kunnen bieden. Zou trouwens een mooie column daarna over geschreven kunnen worden! *Hint* *Hint* ;-)
De laatste keer dat ik meer dan 24 uur aan-één-stuk wakker was, was in de zomer van 2005.
Mijn vriendin en ik wilden op vakantie in de omgeving van Venetië en ik reed toen een Peugeot 405 T16. Zij had geen rijbewijs dus werd het sowieso een lange rit.
De bediening van de koppeling was al slecht, maar de garage had nog zo gezegd dat het best wel kon. Toch begaf deze het precies op de grens van Nederland en Duitsland, dit was om 12 uur ‘s-nachts. Na ruim 4 uur doorrijden op een nachtelijke en bijna lege autobaan heb ik in de vroege ochtend maar de ADAC gebeld. Ik durfde zonder mogelijkheid tot ontkoppelen niet verder de bergen in. Nadat de T16 was afgevoerd op een grote auto-ambulance, slepen met 4×4 was onmogelijk, zijn we de reparatie gaan regelen.
Dat kon natuurlijk niet direct, dus zijn we dankzij de ANWB reisverzekering met vervangend vervoer, een oude Renault Laguna station 1.6, na veel geregel, bellen en wachten doorgereden richting Italië.
In Oostenrijk was ik inmiddels ruim 20 uur onderweg en zo’n 36 uur wakker.
Toen heb ik trillend een hotelkamer geboekt om te rusten; er zijn grenzen aan wat je als bestuurder aan kan.
Op de terugweg was de T16 nog niet gerepareerd en zijn we van de leenauto overgestapt naar een andere huurauto.
Dit ging niet helemaal vlot, ze lieten ons eerst erg lang wachten: de autoverhuurder moest ons komen halen bij het inlever-adres van de Laguna en wij hem weer wegbrengen, een behoorlijke omweg. Omdat ik geen zin had om een hotel te boeken om 2 uur ‘s-nachts zijn we toch weer doorgereden naar Nederland.
Daar zijn we uiteindelijk zo’n 24 uur na ons ontbijt in Venetië aangekomen. Erg matige reistijden voor een reis van ruim 1300 km. Zowel de heen- als terugreis bleken onverwacht een extra lange tocht en mijn vriendin lag natuurlijk de nachtelijke uren te slapen op de achterbank. Die was na afloop nog fris en fruitig, ik was totaal gesloopt. ;-)
vierentwintiguur
Ik ben op dit moment bezig met mijn 24 uur lang wakker te blijven!
Heb morgen om 12:00 een deadline te halen en moet nog aardig door racen om dat project voor school af te krijgen! Doormiddel van aardig wat door te schakelen en goed te anticiperen moet het me lukken! Dan kan mijn vakantie zo goed als beginnen en wat is nou een mooiere beloning……????
Het was 3 Juli 2009, ik was met vakantie met mijn ouders in Istanbul. Ik was er al vaker geweest ivm het werk van mn pa. Zo had hij daar een vriend. Die avond aten wij bij een gerenomeerd restaurant. Het was het voorafje van wat een geweldige avond zou worden! Eenmaal klaar met eten liepen we naar buiten. De valet kwam aanrijden met een BMW M3 Cabrio. Natuurlijk heel leuk, maar wat ik niet wist was dat dit geregeld was door mijn vader, die om mij plezier te doen had geregeld dat we een nacht + dag deze auto van onze vriend mochten lenen. Ik was natuurlijk erg blij omdat dat mijn eerste echte keer in een sportieve wagen was. Het was rond 23.00 toen we begonnen te rijden. We maakte een heel rondje om Istanbul, heerlijk als de snelwegen leeg zijn en je hier en daar tunnels hebt waar je met je dak open heerlijk kunt genieten van het V8-geluid! Maar het nachtleven daar heeft 2 kanten, zo kwamen wij bij de Airport een BMW M3 E46 tegen die ons opwachtte (wij hadden hem daarvoor ook al gezien) op een uitrit! Hij wilde racen, en zo gezegd zo gedaan. Heel leuke ervaring zo’ n stoplichtrace! Later kwam er ook nog een Lada, en ja, die wilde ook nog racen! Kansloos natuurlijk maar weer erg grappig! De adrenaline gierde door ons lijf dus slapen kwam er niet aan te pas! We hebben lkker de hele nacht en de volgende dag genoten van onze M3! En zekker ook gevoeld, want dat ding wilde graag driften, al is mijn pa een amateur op dat gebied!

Toen we de sleutels inleverde eindigde mijn pa met deze woorden: ” HEel gave ervaring, maar als je zo’n auto koopt moet je wel zo gek als een deur zijn, ik ben nog steeds bang!”

Hieronder nog een foto van onze geleende M3 met mn pa er nog in:

Ik ben de afgelopen 7 jaar 24 uur wakker geweest tijdens de 24 uur van le mans. Niet meer dan een klapstoel om op te zitten. Verdien nu dus wel een lekkere stoel en koud bier!
De laatste keer dat ik 24 uur achter elkaar wakker was, was tijdens een complete nacht heftig onweer, met elke seconde wel een bliksemschicht, dat vond ik zo mooi dat ik de hele nacht wakker ben gebleven om maar te kijken. En dat in Nederland!
Dat was van 20-21 januari voor de 100 dagen (in Nederland hebben jullie waarschijnlijk ook zoiets). De hele dag en nacht feesten! Dat was echt de beste dag van mijn leven… tot nog toe.
Beste autoblog redactie,
Laatste keer dat ik 24u wakker ben geweest was vorig jaar op LeMans. Een vriend en ik wilden al heel lang eens naar dit event, maar jammer genoeg kost zo’n ticket veel geld.
We kwamen op het idee om uninvited binnen te geraken.. We hebben alles 24u op voorhand bedacht, om vlekkenloos binnen te kunnen geraken.
We zijn over de dranghekken gesprongen, maar recht in de armen van de secuirity. Laatste dat ik mij herinnerde was dat ik wakker werd op een grasveldje op 500m van de inkom van LeMans de volgende ochtend.. Heel raar.. Denk dat ik wouter ook nog ben tegengekomen, maar zoals ik al zei, kan ik me er bijna niets meer van herinneren.

Mvg
Leuke verhalen allemaal. Ik ga niks inzenden omdat ik de verhalen die nu zijn ingestuurd leuker vindt als die van mij.
@joostvanrb: Dat is eerlijk ;-).
Dat was afgelopen november, als organisatie van de Euregio Rally. We hebben tot diep in de nacht lopen sjouwen en zeulen om het spektakel de volgende dag weer mogelijk te maken. Het werd toen zo laat dat slapen niet meer de moeite waard was aangezien het de volgende dag weer om half zes begon:P
De eerste keer (en i.v.m. deze wedstrijd hopelijk niet de laatste keer) dat ik 24 uur lang wakker was was op reis naar Florida om 6 uur opstaan snel ontbijten,wachten op de taxi,
koffers inladen een rit van anderhalf uur naar Brussel daar nog zo`n 4 uur wachten wegens vertraging en inchecken enzo, dan eindelijk het vliegtuig in,weer een uur wachten omdat er een aantal passagiers misten. Eindelijk na wat meer dan 8 uur aangekomen in een vliegtuig zonder tv schermen in Atlanta, weer een half uur wachten wegens vertraging na zo´n 2 uur vertrokken we voor de laatste vlucht van een uur naar Atlanta naar Orlando. Toen waren we in Orlando aangekomen, bleek dat onze bagage in een vliegtuig zat dat later na kwam, toen een uur gewacht op onze bagage, toen we eindelijk onze bagage hadden duurde het weer anderhalf uur voor we onze huurauto hebben.
Toen konden we eindelijk naar ons hotel rijden in de stromende regen wat zo´n 45 minuten van het vliegveld lag.
Eindelijk onze koffers gedumpt en snel ergens gaan eten, weer terug naar het hotel, en eindelijk, heerlijk slapen.
Dit kan maar op een manier worden goedgemaakt.
Door mijn 2 grootste dromen te vervullen.
1. de 24 uur van Le Mans in het echt meemaken.
2. een Mclaren F1 LM zien (die staat er ieder jaar op de parkeerplaats)
Dus zouden jullie alsjeblieft mijn 2 grootste dromen in vervulling willen.
PS: dit zijn serieus mijn 2 grootste dromen.
@mclarenf1lm: i’m with jah voor die McLaren f1 lm, elk jaar zie ik de spots van die f1, en elk jaar denk ik: waarom ben ik nu weer niet geweest!!!!!
Voor mij was de laatste keer 3 weekjes terug op de laatste school dag (LSD). Ben die donderdag om 7 uur opgestaan om richting school te gaan. Dikke feesten daar! Snachts dikke feest in PruimCity Groningen. ‘K ben rond een uur of 7 thuis gebracht in een Quattroporte met een chauffeur die niet al te fatsoenlijk reed. Gelukkig was ik niet te dronken, dus heb niet de hele wagen er onder gekotst. Volgende keer pak ik toch maar weer de trein..
De laatste keer was ruim anderhalf jaar geleden toen ik in Italië een Ferrari probeerde te huren (mijn Italiaans is beperkt, maar het Engels van Italianen is indien mogelijk nog beperkter, no offence though) en eindigde met een Ferrari 430 Scuderia die ik voor 24 uur in mijn bezit had.

Ik ben slechts één keer uit de auto gestapt…….om redbull en pampers te halen! En ja, de kaboutertjes waren zo aardig om voor me te tanken… they came with the Ferrari.
mijn eerste (en waarschijnlijk ook laatste) keer was een lesmarathon voor kenia!
had te wijnig eten mee en dat is lastig!
maar tis me gelukt
Laatste keer was bij Le Mans Classic 2010 waar de historie van de 24 uur van Le Mans geweldig wordt weergegeven. Nu is het tijd voor de moderne 24uur. Ik ga alvast tanken! Here we go!!
Pff had opzich wel een accomodatie en vervoer bij gemogen Dunlop
Laatste keer dat ik 24 uur wakker was probeerde ik de Rubik’s Cube op te lossen. Niet gelukt…
Vanaf nu!

Ik kan niet meer slapen! Dit uit zich in spanningen, stress, geen honger en slapeloosheid. Hopende dat ik in aanmerking kom voor de tickets!

Leuk trouwens om de reacties te lezen!
Ye slijmballuuuhhh, de laatste keer dat ik 24 uur wakker was gebleven, was toen ik met een stel vrienden de 24uurs race reed naar marokko. hieeeeehaaaaaa.
De laatste keer dat ik 24 uur wakker ben geweest?

Het was donderdag 19 mei 2011. Ik had op maandag 16 mei mijn eerste examen gehad, Nederlands. Ging goed, ik had voor dat vak sowieso al niet veel te vrezen. Ik zou de rest van die week geen examens meer hebben, behalve op vrijdag. Duits en Economie waren de vakken.

Ik werd op de dag van tevoren nonchalant laat wakker (zo tegen het middaguur), en besloot na wat gegeten en gedronken te hebben om mijn boekje met samenvattingen en de examenbundel van economie nog maar eens te bestuderen.
Voor economie had ik wél iets te vrezen: Ik had het schoolexamen met een 4.6 afgesloten.

Hoewel ik in de weken voorafgaand aan het examen de stof voor het vak economie al uitvoerig bestudeerd had, voelde ik toch de noodzaak om weer eens met de neus in de boeken te duiken. En terecht, zo bleek.

Tot mijn grote verbazing bleek ik bijna niets meer te weten. Ik sloeg als een gek aan het studeren, en werd na voor mijn gevoel een uur (in werkelijkheid ong. 3 uur) geroepen voor het eten. Na gegeten te hebben, en een tabakje genuttigd te hebben, moest ik toch maar weer eens aan het werk.

Ik werkte de samenvattingen en de bundel door, en toen ik voor het eerst op mijn wekker keek, stond er 2:00. Ik was nog niet klaar. Dit kon toch niet waar zijn?

Ik vond dat ik dan maar eens naar bed moest gaan, want met een houten kop mijn examen maken leek me ook niet zo’n strak plan.

Ik draaide en draaide, rolde, keerde mijn kussen om. Alle mogelijke doemscenario’s spookten door mijn hoofd: Wat als ik economie zo verpruts dat ik geen her meer mag doen? Wat als ik economie verpruts, en wiskunde ook? Dan mag ik ook geen her meer doen. Wat ik ook probeerde om mijn hoofd leeg te maken, het lukte maar niet. Ik draaide mijn kussen nog eens om. Het was mij wel duidelijk: ik zou de slaap niet gaan vatten.

Ik ‘stond op'(lees: de wekker ging om 7.15, en ik lag er op te wachten), en zette een enorme pot koffie. Na een kop of 3 was het kwart voor 8, deed wat aan m’n persoonlijke hygiëne (eten ging ook al niet), en besloot nog wat energy drink te gaan halen, al was het om wakker te blijven tijdens het ellenlange examen Duits wat eraan kwam.

Dat laatste lukte maar moeizaam. Ik had moeite me te concentreren op de saaie teksten. Alles in de examenzaal was me te veel, de fluitende vogels, het geritsel van papier, de krassende pennen…het ging niet geweldig.

Na afloop van het examen besloot ik toch nog even naar huis te gaan… ik at wat, ik dronk rustig wat, en pakte daarna de samenvattingen erbij. Maar voordat ik het boekje helemaal opengeslagen had, hield iets me tegen. Ik weet niet wat het was, maar het voelde bevrijdend.

Ik was blij. Ik pakte mijn sigaretten en sprong op de plof om naar school te gaan. Onderweg dacht ik: gewoon doen.

Ik liep de zaal in, en hoorde wederom het geritsel van papier, het krassen van pennen….het was goed..
Als ik nou eerst win kan ik jullie later, op 13 juni bijv. een goed antwoord geven waarom ik 24u wakker ben geweest..
Laatste maal dat ik 24h wakker was , was tijdens de 24h superbike in Francorchamps .
Wij vonden het toen stoer om ons tentje in plaats va op de camping in de bossen te plaatsen naast het rechte stuk .
We waren toen zo slim nog niet dat er ’s nachts geen licht was maar was dit het enige was dit geen probleem … Een god ganse nacht iiieeeeuuuwww lang je oren daar doe je pas geen oog van dicht !
Het was alsook donker om alles nog te verplaatsen dus hadden we de nacht maar zo doorgebracht ….
Nu ik het zovele jaren later bekijk … Ik zou alles weer overdoe want het was super !
Greetings
De laatste keer dat ik 24u wakker was was op Zaterdag 21 mei, de dag begon voor mij om 22u ’s avonds toen m’n wekker af liep, op het gemakje opstaan, douchke nemen, capri sunneke uit de koelkast en met 3 boterhammen met speculoospasta richting het werk!
Tegen 6.30 had ik toestemming van m’n baas om mijn werkdag te beëindigen, maar eerlijk gezegd: de dag begon nog maar net!

Want ik had een mailtje op zak met daarin een uitnodiging voor de Volvo S60 Test Track Days te lommel (Verslagje van mijn hand :)!)! of beter gezegd, mijn allereerste track ervaring met een auto!

Na die lange, leuke, intense en vermoeiende dag werd het tijd om nog een ritje te maken van Gent naar Blankenberghe, waar m’n vriendin op me wachtte met een ticketje voor een dansoptreden van een kennis van haar. Daar dus nog een uurtje in een veel te warme zaal gezeten, met een keel die droog stond, en een buik die rammelde!
Maar het was het waard, het optreden was de moeite waard (alé, de meisjes waren de moeite waard,het dansen niet! Maar als m’n vriendin dat zou lezen denk ik dat ik meer dan een weekje ‘droog’ zou staan ;)! ).

Na het optreden was het dan tijd om richting Zwevezele te gaan, iDinges in het GPSdock, flitsdetector-app opstarten en met de cruisecontrol op vrij illegale snelheden richting Bed (met de grote B want het is een zalig bed). Halverwege de rit viel plots mijn euro dat ik nog niet gegeten had. En aangezien het al 23.30u was had ik niet veel hoop meer om nog een frituur of iets dergelijks te vinden dat open was. Maar het geluk stond al de hele dag aan mijn kant, en dat was op dat moment niet anders! Dus ik vond nog een frituur die open was, en na een kleintje met gele Bicky saus en een Bicky Royal met een blikje Fanta was het tijd om die geweldige dag te gaan nabeleven in dromenland.

Tegen de tijd dat de vriendin dan nog uitverteld was van haar dag (de mijne had ik in de auto uiteen gedaan) stond de klok al op 0.25u. Net geen 25.5u wakker dus, maar wel zo ongeveer de leukste 25u die ik zo direct kan bedenken! (dat half uur was niet zo leuk, ik heb nogal een ochtendhumeur!)
Ik zou er wel voor in aanmerking willen komen… want ik ben zo onhandig dat ik wel 24 uur moet opblijven om 4 banden te wisselen….. als ik nu die kaarten krijg kan ik daar goed kijken hoe het wisselen van banden gaat.. het is ook nog leerzaam! plezier en educatief tijdens de 24 uur van Le Mans!
ik kwam Zaterdag om Half 5 om mijn hotel kamer van het uitgaan overgens een hele toffe nacht gehad in de Budha Bar. Maar toen was het 5 uur en moest om 8 uur op het airport van Dubai zijn om mijn vlucht te halen naar Dusseldorf dus ik had besloten om lekker me koffer in te pakken en een ontbijtje te bestellen en opweg te gaan naar het airport. Eenmaal op het airport kon ik lekker wachten op mijn vlucht maar de Formule 1 was ook bezig dus ik heb in een cafetje op het airport de kwalificatie gekeken wat echt spectaculair was! evenlater kon ik aan boord en in de lucht ontdekte ik dat we Top-gear konden kijken dus ik heb 2 afleveringen Top-gear gekeken voor dat we weer eenmaal op de grond stonden! toen ik me koffer had ben ik naar de auto gesprint om zo snel mogelijk naar huis te gaan om precies om 1 uur op de bank te zitten voor de Formule 1 en ik heb het gas ik getrapt totdat hij niet meer harder kon 260 op de teller naar huis richting Rotterdam! eenmaal in Nederland was het een race tegen de klok ik was moe en wilde snel naar huis om F1 kijken rara rara wat rijdt er achter me? ja inderdaad de politie ik kreeg een boete voor te hard rijden en omdat ik zat te bellen dit werkte allemaal niet mee om op tijd te zijn voor de race! maar om een lang verhaal kort te maken, zat ik een kwatier voor het beign voor de tv en het geweld door de straten van Monaco kon beginnen! helaas heb ik de laatste 10 ronden niet kunnen volgen omdat me ogen dicht zaten omdat inmiddels al 51 uur op was en die REDBULLS gingen hard maar voor mij net niet hard genoeg!
Ik ben voor het laatst 24 uur wakker geweest om de 24 uurs race van le mans op gram turismo 5 te racen Gr. Roy.
Heel eenvoudig, tijdens de laatste 24-uurs van Le Mans, en die van het jaar daarvoor, en het jaar daarvoor, enz. Ik zou niet weten waarvoor ik anders 24 wakker blijf.
Gr, M
Bijna is het zover; een herkansing van afgelopen jaar van iets wat gewoonlijk het jaarlijks autosport hoogtepunt is. Vorig jaar kende het vele ups, maar vooral ook grote persoonlijke downs.
De camper waarmee we onderweg kwamen raakten we kwijt door een crash bij Parijs, ik alleen verder gereisd. Eenmaal aangekomen een fantastisch evenement gehad. Maar bij thuiskomst kwam de grootste teleurstelling: geheugenkaart van de camera gecrasht.
Kortom, het wordt hoog tijd om er weer positieve draai aan te geven.
Het hele verhaal en resterende foto’s kun je hier lezen:

http://forum.drinkingforholland.com/viewtopic.php?f=7&t=1588

De campingtickets voor MaisonBlanche liggen al geruime tijd klaar, de testdag was ook geweldig om mee te maken. Nu wordt het tijd voor de taart.
Wanneer ik voor het laatst 24 uur wakker ben gebleven was toen ik aan het wachten was voor deze actie!
De laatste keer was denk ongeveer 3weken geleden op spa. Die dag was zo lekker gewoon , en ik genoot er zo van , dat ik die avondin me bed alleen maar filmpjes heb teruggekeken van die ik die dag gemaakt had, en ik was ook totaal niet moe en ik kon ook zo ie zo niet slapen want dat geluid van die auto’s hoorde ik in alls, zoals als een tak waaide moest ik gelijk weer denken aan een peugeot of een audi , en als een koe opeens moeeee riep dacht ik weer aan de corvette en de ferrari 458, (dit bleef drastisch lang aanhouden waardoor ik later ook slechte cijfers haalden op school). ik kon namelijk alleen maar denken aan auto’s die weken , maar vond ik het erg ?

hahnee tuurlijk niet, juist niet,en als ik uitgekozen word (superkleine kans natuurlijk) dan zou ik weer een verhaal erbij hebben , van 24uur lang niet geslapen natuurlijk , lijkt me geweldig :), altijd al een droom geweest.
tgm via iPhone app
Meer dan 24 uur achter elkaar op is iets voor stoere mannen. Mannen die ’t meer van hun intelligentie moeten hebben lossen elkaar af. Daarom geven ze twee kaartjes weg. In welke categorie ik val is onduidelijk; ik ben in ieder geval niet slim genoeg om te herinneren wanneer ik voor ’t laatst langer dan 24 uur op was.
Juli 2009 , Macau , China .

Was 32 uur ( langer dan 24 dus :b ) wakker omdat we perse elke casino van binnen wouden zien . de boot vertrok ook pas laat in de middag dus hebben we nog even van de portugese ” touch ” kunnen genieten in de binnestad al dan niet halfdood.
Ik was voor het laatst 42 uur wakker nadat we de 24 uur van Dubai in Januari hadden verreden.
Ja die 42 uur klopt omdat we ook moesten op en afbreken van de Pitbox en ’s nacht weer terug vlogen naar huis.
15 op 16 april 2010. Mijn baas stuurt me naar Ewloe, Engeland, een uurtje met een taxi van Liverpool airport. Heen op woensdag 14 april ’s morgensvroeg met aansluitend een dag cursus over glasvezeltjes. Donderdag nog een dag cursus en vervolgens weer een uurtje met de taxi terug om het vliegtuig terug te halen. Helaas schopt een vulkaan in IJsland het plan danig in de war.Met medecursisten meegereden naar London, een rit van 6 uur. Met de metro naar Victoria-station in hartje London om daar een bus, een trein of naar een ander vliegveld te komen. Toen dat allemaal niet lukte was het te laat om een hotelletje te krijgen en om 1 uur ‘snachts wordt je ook de diverse stations uitgezet.Dan maar een flink ommetje door downtown London maken (best leuk maar er valt geen foto te maken met je mobieltje dus geen bewijs voor het thuisfront). Vrijdagochtend een buskaarje naar Amsterdam gescoord voor vrijdagavond 7 uur. De bus reed om kwart over 7 weg naar Dover maar ik heb niet meer meegemaakt dat we London uitreden. Ik had er inmiddels zo’n 35 uur opzitten en was best wel een beetje moe. Ik was wel met een collega en we hebben best wel lol gehad maar de volgende keer gaan we het toch wel anders aanpakken denk ik.
Voor mij is het alweer enkele jaren geleden dat ik een etmaal wakker ben geweest. Dit was de complete busreis naar Salou met enkele vrienden. Het begon al in de buurt van Maastricht waar de weergoden ons niet gunstig gestemd waren. De sluizen gingen open en iedereen nam zeiknat plaats in de bus.

Binnen no time waren alle ramen beslagen en viel er niet naar buiten te kijken. Het begin van de reis en de rit door Frankrijk begon goed en gezellig. Alleen richting de avond werden de kinderen die meereisden erg vervelend en begon het gejengel. Toen de avond was gevallen probeerde ik enige rust te nemen en m’n ogen te sluiten. Daar dacht een tweeling van één jaar echter anders over. Als de één sliep, brulde de ander en visa versa. De opmerking “stop er eens een sok in!” werd echter niet in dank afgenomen.

Nadat de warme melk toch eindelijk zijn werk had gedaan deed ik een nieuwe poging. Opnieuw werd mij al snel duidelijk dat ik de nachtrust uit noest stellen tot het strand. Een vriend van de groep was waarschijnlijk in zijn vorige leven houthakker geweest en voelde de drang om nogmaals aan het werk te gaan. Een houthakker zou jaloers zijn op zo’n geluid van zijn motorzaag.

Nadat de hostess ook nog een duit in het zakje deed door hamburgers te serveren die goed als schoenzool zouden kunnen dienen was na 24 uur reizen eindelijk het einde in zicht. Tijdens de rit langs het strand naar het appartement had ik al zin om in mijn bedje te duiken. Bij de residentie aangekomen bleek het siësta te zijn en mochten wij nog eens twee uur op straat doorbrengen voordat we eindelijk de kamer mochten betreden.

Na een slopende reis van 28 uur was het dan eindelijk zo ver. Terwijl ik neerviel op het maagdelijk witte bed dacht ik één ding: NOOIT MEER MET DE BUS!

Nu we een aantal jaren verder zijn en de woede enigszins weg is maak ik voor de 24 uur van Le Mans desnoods een uitzondering. Het maakt niet uit hoe ik er heen moet, al is het zelfs met de bus.
De laatste keer dat ik 27 uur op was,
was de dag van 27-04-2010 op 28-04-2010.
De dag die voor elke man een hoogtepunt is in zijn leven
op het winnen van de vip kaartjes na? haha
Toen werd mijn zoontje Youri geboren.
No glory in watching a game!
24-uurs wedstrijden heb je ook in Nederland.
Op het water met de 24-uurs van het IJsselmeer
als een van de grootste zeilevenementen ter wereld.
Start is om 7u ’s avonds bij een aantal plaatsen rondom,
finish is van 6u ’s avonds de volgende dag, maar voor een paar extra mijlen is het natuurlijk mooi om vlak voor 7u over de finish in Medemblik te gaan. Daarna met 800 andere boten de haven in. Nog even je registratie doen en dan aan het bier, je hebt nog nooit zo lekker geslapen.
@Larick: Ja da’s mooi maar morgenavond eerst feesten! Wat eten we?
Zoals elk jaar gaan we met een aantal kameraden met de auto naar het zuiden van Frankrijk, Cannes om precies te zijn. Niet dat ik dat zeg om te stoefen, maar je zal zo meteen begrijpen waarom ik dit vermeld. Dus bon, we keken al enkele weken uit naar dit verlof. Lekker gezellig naar het zuiden rijden via de Route du Soleil. Mooi weer, chill cruizen, lekkere chickies playen in andere wagens,… kortom wat wil een gast meer?!
We waren die ochtend vertrokken, zo rond 9u, zodat we tegen 20u ‘savonds zouden aankomen daar iets eten en dan feesje bouwen in den Baôli. Zo gezegd zo gedaan, weinig problemen gehad op de weg, lekker kunnen doorrijden (4x geflitst maar so what? Boetes komen toch niet aan), kortom een leuke tijd. We komen effectief tegen 20u aan. Snel McDo’ke gestoken en vertrokken richting nachtleven! Baôli gesloten (normaal topfeestjes maar uitgezonderd vandaag:gesloten!) Dus snel enkele bars en disco’s langs binnen verkend maar het was nog niet het topfeesje dat we wilden. Dus, auto genomen en naar Palm Beach, waar het altijd stikt van de lekkere wijven, in de hoop daar ons “genot” te vinden. Dit is zo’n 10min rijden van bij ons. We kwamen daar aan rond 02u en gaan naar de inkom (normaal gratis of quasi gratis – ineens die chick: boempatat 50€. Ik tegen die griet: Comment? Die griet terug, ouie, Kanjjjéé Weist est ici. C’est son fête d’anniversaire et vous pouvez entrée dés que vous payé. Wij, okay, naar binnen. Wat zien we daar? Playboy-bunnies, zuip a-volonté, oa Christal Roederer,… Kortom, zalig geamuseerd, goei stuk in ons kloten, Paris tegen gekomen, den al! Rond 5u begon het leeg te lopen en wij dus ook richting bed. We komen buiten, maar waar is auto? Wij: damn! We zijn in 3 of 4 verschillende discotheken geweest die toch een einde van elkaar liggen. Wat nu doen? Eerst gaan pitten en dan auto zoeken of eerst auto zoeken? Tja, auto was van de papi (zie velg als tip :-) dus kon die moeilijk ergens, god-weet-waar achter laten. Wij beginnen zoeken. Alle discotheken afgegaan waar we waren geweest. Baôli, Palm Beach, Le Palais, kortom le tout! Resultaat: noppens! 4u zoeken achter die kut-Beamer en nix gevonden. Ineens zei een vriend: kan die ni gepikt zijn? Ja jongen, zou goed kunnen, dat ik daar nog niet aan heb gedacht met mijn zatte kop. Dus wij de flikken gebeld. Die hebben de auto als geseind gezet in de hoop hem zo snel mogelijk terug te vinden. Tja, wat konden we nu nog doen? Wachten op hopelijk een positief telefoontje. Dus wij, met onze overbezopen kop naar huis gewandeld. Zo’n goed uurtje later thuis geshuffinged en wat zien we daar?! Allemaal zwaailichten, 4 combi’s én onze auto…… DAMN…… We waren te voet gegaan!!!!!!!!!! :-) Abuse your wife, not alcohol…
Vierentwintig uren wakker, laat me vertellen hoe dat was
Rijdend over wegen en napratend vol gas
De laatste keer dat me dat overkwam was voor mij best bijzonder
Iets met leren racen en vier pruttelende cilinders in het vooronder

Als beginnend chauffeur en autosport liefhebber for life
Besloot ik me te wagen aan de race-cursus van Prodrive
Leren waar je grenzen liggen en er vlak tegenaan rijden
Of kijken of het spectaculairder kan en met de achterwielen glijden

De inschrijving was een feit en we konden gaan sparen
Immers moesten we nog een helm en raceauto vergaren
Na even zoeken vonden we er een met alles er op en eraan
En na een inspectie en proefrit hadden we plots een Opel Ascona op de oprit staan

Een 1.8i GT Sport moest ons door de cursus heen rijden
Opzoek naar de laatste millimeter en de snelste tijden
Ruim duizend kilo aan Deutsche Gründligkeit
Met lekker wat koppel onderin en een stevige scheut Drehfreudigkeit

Daar stonden we dan in Assen om 8 uur precies
3 uur eerder vertrokken toen de vogel zijn eerste zang nog lang niet blies
De Ascona raakte al aardig aan de kook van deze lang rit
Terwijl we nog een dag lang moesten knallen op het circuit, shit!

Nu maar hopen dat hij het bij elkaar hield anders waren we snel klaar
Tussen alle rally auto’s en supercars stonden we daar
Als jonkies met de protemonnee leeg en de tank vol
Op een slopend circuit en een Ascona op hol

Voorzichtig starten we de eerste proeven
En tot onze verbazing zakte de Opel allerminst door zijn hoeven
Sterker nog, Paul Maaskant spoorde ons aan, harder en sneller
En de Ascona genoot en antwoorde steeds feller

Een vreemd gezicht moet dat zijn geweest
Een grijze muis van een Ascona naast een briensend rally beest
Toch hielden we ons staande tussen al dit geweld
Natuurlijk niet met de snelste tijden, maar onze Opel was een held

De hele dag gaf hij geen krimp en brulde met zijn mechanisch kabaal
Overstuur, onderstuur, de mannen van Prodrive leerden het ons allemaal
Ja, zelfs de handrem kende geen geheimen meer voor elke cursist
Dwars en scheef door de bocht, zonder dat je een apex mist

Maar toen sloeg het lot hard toe voor onze Duitse vriend
De motor hield er mee op op de mooiste proef van de dag. Slecht uitgekiend
Kap open en hopen iets simpels te zien
Beetje wrikken en wringen. Zou het die luchtslang zijn misschien?

Tie-wrap er omheen en om een stevig stuk tape moesten we in de pits vragen
Immers zoals ze op Le Mans zeggen; zonder duck-tape is het geen racewagen!
Sleutel in het contact en enkele schietgebedjes deden hun dingen
Want na een twijfelend begin begonnen de 4 ciinders weer stevig te zingen

Vlug aansluiten in de rij op de baan
En al snel konden we met 135 op de eerste bocht afgaan
Wachten met insturen en de bocht inkijken
En direct na de knik voor de chicane uitwijken

Wat leerden we veel op die allereerste dag
Over snel rijden en altijd kijken wat er ver voor je lag
Dwars gaan begonnen we ook te leren
En zelfs hoe je een 20 jaar oude Ascona kon repareren

We keerden huiswaarts, diep in de avond
We waren afgebeuld maar hadden onze Opel die dag volledig doorgrond
Tankend bij een station stonden we daar, wat hadden we veel kennis opgedaan
De Opel en wijzelf konden met een smile in de regen staan

Na ruim drie uur rijden kwam we thuis, we waren kapot
Een lauw biertje was onze trofee en de bank ons ereschavot
Maar ondanks de vermoeidheid gingen we nog een keer diep
Met dichtvallende luikjes vertelden we hoe onze dag verliep

Adrenaline kwam plots toch weer bovendrijven en het toerental in de hersenen steeg
En voor we het wisten was het zoveelste flesje bier leeg
De verhalen vlogen over tafel, natuurlijk een klein beetje aangedikt
En voor we het wisten had de klok al half 6 ’s ochtends aangetikt!

Onze eerste cursusdag zat erop, we hadden het als team gedaan
Met piepende banden regelmatig dwars gestaan
We gaven alles in Assen op de baan
Om 24 uur later met elkaar aan de eindstreep te staan

Doet met denken aan……
Toeval of niet, vandaag. Moet werken ’s nachts en had enkele afspraken vandaag waardoor er onmogelijk was om te slapen.
Ik verlang nu echter wel maar mijn bed… :)
Kan nu natuurlijk wel gaan slapen en alleen maar dromen van een le mans race als vip,

Maar als ik nu 24h wakker blijf………..schrijf ik morgen om half vier wanneer ik voor het laatst 24h wakker was, en maak ik het 11 en 12 juni a.s. misschien wel echt mee!!!!

(en vanaf nu elk half uur natuurlijk een reaguur om wakker te blijven :o)
>> 24hr vip kaarten race< <

Eerste half uur is voorbij (hoewel, ben eigenlijk al meer dan 19 uur
wakker). Heb ergens wel eens gelezen: als je pretendeert van auto’s en
autosport te houden dan is je leven niet compleet zonder de 24 uur van Le
Mans meegemaakt te hebben. Gas erop dus naar 4:30...
>>24hr vip kaarten race – 04:30< <

Man, wat ga ik lekker. 1 uur voorbij. 23 te gaan.
>>24hr vip kaarten race – 05:00< <

In 2010 hadden ze bij Audi NA 397 rondjes op hun naam staan.
Dit jaar de 400 doorbreken!?
>>24hr vip kaarten race – 05:00< <

Die peugeots, gaan die dit jaar wel tot het einde mee?? Just wondering....
>>24hr vip kaarten race – 06:00< <

vermoeidheid begint toe te slaan, tweemaal 05:00 :), na pitstop weer gewoon doorgassen...06:00 nu -> check.

Maarruh: kleinere motoren dit jaar voorgeschreven om een reductie van vermogen te bewerkstelligen…. (fail!)

In 2010 mikte ze met hun beperkinkjes op tijden van 3:30, ze reden echter 3:20!!!

Er is dus hoop, maar welke €@
>>24hr vip kaarten race – 6:30< <

vorige bericht afgekapt?!??

I was saying: Er is dus hoop, maar welke €@()!? verzint die beperkingen in de racerij???

Ben wel erg benieuwd naar die R18, maar die staat (weer) niet op dunlops. Ik moet nu dus zeggen, dat wordt waarschijnlijk niks met die Audi dit jaar :)
>>24hr vip kaarten race – 07:00< <

verdeling bij de uitslag Le Mans 2010 tav de top 10 was trouwens 50:50, 5 dunlop, 5 michelin.

Bedenk me ineens, sta zelf
op michelin's. Laat ze het maar niet horen...hoewel de 11e en 12e wel een mooi begin als kennismaking kan zijn natuurlijk, hè goodyear dunlop mannen
@insomnia: ik sta op dunlops hoor, sportmaxx tt onder mijn volvo :)! Echt n aanrader, veel beter dan m’n michelins, veel meer grip, minder onderstuur en veel slijtvaster ook! En ‘enpolus’ 25 euro goedkoper per band, een aanrader dus!

En nee dit is geen slijmen, eerder een patat’s top koop tip :p!
@technopatat:
Tnx voor de tip, ga ik zeker is induiken :). Die dingen slijten toch al als een dolle…

ps: Zag je reactie nu pas (druk druk met de race natuurlijk).
>>24hr vip kaarten race – 07:30< <

4hrs down, 20 to go...pushin my rev meter in de red zone, en mijn ogen inmiddels ook trouwens...
>>24hr vip kaarten race – 08:00< <

(eerder bericht van 08:00 lijkt niet door te komen, nogmaals dus)

Officieus nu 24hr wakker, maar nog niet volgens mijn geklokte 24 hr hier op AB.

Vanaf nu 1 reaguur per 2 uur ivm werk, vanaf 20:00 weer elk half uur op de lijn.

De nacht van de 24 hrs is zeg maar aangebroken met verminderd zicht op de rijders :)

Later...
De laatste keer dat ik 24 uur wakker ben gebleven moet ergens begin jaren 90 geweest zijn. Ik houd van slapen namelijk. Ook van Le Mans trouwens, waarvoor alles al geboekt is, ga nu voor de zesde keer. Prachtige plek op Maison Blanche!
de laatste keer dat ik 24 uur wakker ben geweest is afgelopen week. ik heb namelijk 3 nachten door gehaald om onze rally auto klaar te krijgen voor de ELE rally van afgelopen weekend. ik zit bij het HTS rally team en we rijden met een peugeot 206 kitcar. heelaas heeft het niet veel geholpen want we zijn toch nog uitgevallen tijdens de rally. ik moest wel soms even wat powernapjes doen anders had ik het niet overleefd.
De laatste keer dat ik 24 uur aan een stuk ben doorgegaan was vorig jaar met de Horneland Rally. 24 uur lang met mijn Triumph GT6 door Nederland, Belgie, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland heen. Met onderweg ijzel, modder, ongelukken en de Duitse Politie. Wat een ervaring!
Datum: 19 en 20 april 2010
Duur: ~32 uur
Event: De geboorte van mijn zoontje
Toelichting: Ik kan het niet spannender maken dan dat het is. Maar ik zou het zo nog een keer doen. Episch!

PS. 24 uur is dus een eitje. Period.
De laatste keer; 24h van Le Mans 2010.

’s nachts bij Mulsanne langs de vangrail kruipen en de steentjes om je oren krijgen terwijl een Audi Diesel langs suist is een ervaring waar je wel wakker van blijft. Dit zal de laatste keer zijn geweest, aangezien ze de struiken daar ieder jaar hoger laten groeien.

Met bloed aan de benen daar gelegen…maar iedere seconde waard.
mijn laatste keer dat ik 24 uren wakker ben gebleven was toen ik met een goede vriend van mij de 24h van Le mans aan het rijden waren in gt5! Het is, zelfs virtueel, een enorme beleving! het circuit is legendarisch en de bochten uitdagend genoeg om zelfs de meest ervaren rijder te laten zweten, zoals de knik vlak voor Indianapolis of de Porsche-curves! Om dit in het echt mee te mogen maken is me helaas nog nooit gelukt doordat deze race steeds tijdens de examenperiode valt! maar dit jaar heb ik tijd vrij en zou het dus heel fijn zijn mocht mijn droom, om de 24h van Le Mans mee te maken, uitkomen.
Ik kreeg laatst in het ziekenhuis een middeltje toegediend waardoor m’n adrenaline op top niveau draaide! Ik stond 24 uur te stuiteren en was een kwelling voor de nacht zusters! Haha ik stond strak joh! Geen pijn niets! Slapen…..not!! Helaas was de reden voor deze rush minder strak!
24uur wakker geweest…??!

Ik heb er nog nooit een goede reden voor gehad. Dit zou de eerste geldige reden om 24uur wakker te blijven!
Sterker nog, ik denk dat ik de 24uur na de Le Mans nog wakker zou zijn van de adrenaline!!
>>24hr vip kaarten race – 15:00< <

Ben nog steeds wakker, nog gvd een drukke dag op werk ook! Heel moe nu, maar zal volhouden.
De laatste keer dat ik 24 uur wakker ben gebleven was toen ik ’s nachts onverwachts m’n broer op ging halen vanaf station Düsseldorf. De trein had alleen ietwat vertraging, kan natuurlijk gebeuren. Uiteindelijk heeft het tot 07:30 geduurd tot de trein in kwestie het perron op kwam rollen. Erg grappig allemaal, alleen kijk ik dit jaar liever een nacht (en natuurlijk ook overdag) naar voorbij vliegende LMP1’s, LMP2’s, GT1’s, en GT2’s dan naar van die heidense treinen. Kan ik gelijk m’n broer trakteren op een nachtje wakker blijven.
@harmen911: Voor de volledige vermelding. De trein des onheils zou om 1:30 binnen moeten rollen.
>>24h vip kaarten race – 18:30< <

Klaar met werken :). Op naar huis. Ben der om 20:00 weer bij voor de volgende reaguur. Het wordt weer licht aan het einde van de tunnel. (of is dat een trein die op me af komt....)
De laatste keer dat ik 24 uur wakker was ( eigenlijk was het 31 uur) toen ik in het vliegtuig zat naar australie voor 3 weken vakantie. Maar ik zou zeker 24 uur wakker blijven voor 24 uur voorbijkomende racewagens. lijkt me super!
>>24hr vip kaarten race – 20:00< <

Veilig thuis, 20:00 check! Niemand die me wakker houdt, wordt dus nog een lange avond / nacht. Ogen op de baan en gummen met die bak.
>>24hr vip kaarten race – 20:30< <

Natuurlijk nog wakker, maar ik zie eruit...
>>24hr vip kaarten race – 21:30< <

Nog 6 uur, de finish lijkt te naderen, maar is nog ver weg.

Le Mans: 686,2 km vanaf mijn huis, volgens Google 6 uur en 39 min rijden. Dat kan natuurlijk veel sneller! Rara waar woon ik... :)
>>24hr vip kaarten race – 21:30< <

Zullen naast auto's en het spektakel ook vast mooie dunlop dames aanwezig zijn die ervoor zorgen dat je je ogen niet wilt sluiten tijdens komende Le Mans 2011.
>>24hr vip kaarten race – 22:00< <

Wordt steeds lastiger. Ogen willen dicht. Ga een film erin duwen...
>>24hr vip kaarten race – 22:30< <

The Usual Suspects, goeie film :). Kevin spacy blijft goed. On topic, hij rijdt als 'kaiser' Jaguar. Ken hem idd al, maar hij blijft super.
>>24hr vip kaarten race – 23:00< <

Pitstop 23:00 uur - check, raak weer over m'n slaap heen. Waarvoor deed ik dit ook alweer?
>>24hr vip kaarten race – 23:30< <

Istieweer en ben nog altijd rondjes aan het boenderen. 20hrs down, 4 to go.

Film bijna afgelopen, geweldig hoe die lamme de boel in de zeik aan het zetten is :)
>>24hr vip kaarten race – 0:00< <

woensdag, vandaag finishen!

Vindt die R18 wel bruut! Zat te denken als races ook volledig electrisch (god verhoede trouwens!) worden het db beleid wel een stuk makkelijker wordt, in zandvoort bv.
Formule 1, DTM, 24hr, karren maar.
>>24hr vip kaarten race – 0:30< <

Laatste loodjes, nog 3 uur te gaan. :)

Leuk om de impressie van CasperH over Le Mans 2010 nog eens door te lezen.

"om 3 uur gaat het geheel van start. LMP1's gaan in 3.20 rond, dus de GT2 auto's zijn binnen het kwartier op een rondje.
Vrij snel gaat het mis met Mansell en de SC komt erin. Na de SC gaat de race verder en de Peugeots rijden als trein weg van het veld..."

Wordt vervolgd...
>>24hr vip kaarten race – 1:00< <

Le Mans plaatjes kijken op het net en natuurlijk AB lezen. Wakker blijven!
>>24hr vip kaarten race – 1:30< <

Ik heb inmiddels 3 keer geprobeerd een vervolg te plaatsen met daarin een vervolg van de 2010 Le Mans impressie.
3 keer geen update na 'send' te hebben gedrukt...€
en deze is weer afgekapt?!
Vermoeidheid of toch een bug?!

Anyway, ik moet aan mijn race denken, dus als je hem wilt lezen, hij is op AB te vinden. Door CasperH.
>>24hr vip kaarten race – 2:00< <

1,5 uur te gaan, het wordt spannend. Mijn bed begint steeds meer in mijn gedachten voor te komen..... gaat dat wel goed?!

Aan de andere kant, 300 km/h door het donker, geweldig! En hard! Nog ff...
>>24hr vip kaarten race – 2:30< <

Off-topic AB: die foto van die Amerikaanse had niet gehoeven...
>>24hr vip kaarten race – 3:00< <

30 mins tot de finishvlag...

Mooi moment moet dat ook zijn het laatste halfuur van de 24hrs voor die coureurs die nog aan het scheuren zijn. Helemaal kapot, maar het magische gevoel dat je de finish gaat halen. Iedereen eromheen wakker en de bilnaad op z'n strakst bij alle teams die nog op de baan rijden. Fantastisch toch!
>>24hr vip kaarten race – 3:30<<

(weer 3 keer ingetypt en geen reactie, via de pc dan?)


FINISHED, de 24hr zit erop!!! :)

Maar…….wat ik dus eigenlijk zeggen wilde:

De laatste keer dat ik 24hr wakker was, was vandaag bij AB!!

Waarom?
Omdat een Goodyear Dunlop brigade VIP-tickets voor ‘Le Mans 2011’ op Wouter zijn nachtkastje dondert en men bij AB het dan wel een geinig idee vind om ze weg te gaan zitten geven.

Inmiddels draai ik 397 rondjes tegelijk in mijn kop van vermoeiheid, maar zoals eerder gezegd: als je pretendeert van auto’s en autosport te houden dan is je leven niet compleet zonder de 24 uur van Le Mans een keer meegemaakt te hebben. En als AB het dan op zijn heupen krijgt en dergelijke tickets weg gaat zitten geven, heb ik daar dus echt wel wat slaaptekort voor over.

Groet, ik ga mijn nest opzoeken :)…

@insomnia: Ik snap wel waarom je nick insomnia is.. Respect man, jij verdient het!
@insomnia: Kuddo’s man! Leuk geschreven en terecht gewonnen! En terwijl ikndit schrijf vanuit m’n zetel ga jij nu wss om een fris en gratis vip pintje?
Woow, much respect voor insomnia. Het is nog leuk om je updates te lezen ook. Mijn stem heb je voor zover dat mogelijk is ( helaas niet maar bedoel het goed ).
Tnx, ook aan pexiges en de patatman.

Vandaag uitgeslapen nadat ik gisteren uit werk zowat rechtstreeks mijn bed ingegaan ben. ( /- 16 uur slaap verder nu dus, beter)

Nog ff iets anders: YES!!!! Meer zeg niet ;)
laatste keer wordt vanacht,
(niet kunnen slapen van spanning, omdat ik mee doe aan “prijsvraag” en 2 kaarten 24heures kan winnen)
De laatste keer dat ik 24 uur wakker was, is alweer een hele tijd teug. Om het verhaal soepel te laten verlopen geef ik even wat informatie vooraf.

– Ik ben nu 9 jaar lid van een zeeverkennersgroep. Zeeverkenners zijn waterscouts. Wij hebben 9 kleine stalen boten waar wij ieder weekend mee varen.
– Onderstaand verhaal speelt zich af in de zomer van 2005
– Destijds was ik nog 15 jaar oud.

Dan nu het verhaal:

Na een hele winter en een lente ernaar uit te hebben gekeken was het eindelijk zo ver: Zomerkamp!

Om bij het kampterrein te komen moesten wij zelfstandig drie dagen lang varen. Aangezien er een soort van wedstrijdelement in zat, gingen wij heel enthousiast roeien, zeilen en als er motorboten voorbij kwamen om een sleepje vragen. Tijdens een sleep moesten wij ontbijten en te lunchen, zo verloren we namelijk geen tijd.
De eerste dag waren wij best lang doorgegaan. Pas bij zonsondergang gingen wij een slaapplaats zoeken. Twee andere boten waren net zo fanatiek bezig geweest, dus wij gingen met de drie boten in een haventje liggen. Daar mochten wij echter niet overnachten.
Na een dag hard werken hadden wij natuurlijk honger en dorst. Dus wij besloten om over het fietspad naar het dichtstbijzijnde dorp te lopen en daar een snackbar op te zoeken.
Inmiddels hadden wij twintig minuten gelopen over onbewoond terrein. Wij begonnen ons af te vragen of wij echt zo graag iets te eten wilden, maar wij waren nu eenmaal zo ver gekomen, dus terug met lege handen was geen optie. Heel toevallig reed er één fietser in de richting waar wij naartoe liepen. Wij vroegen hem of we dicht bij de bewoonde wereld waren. Dat bleek inderdaad het geval te zijn: nog één bocht naar rechts en wij waren bij een eettent die de hele nacht open was.
Eenmaal bij de ‘snackbar’ binnengekomen merkten wij dat het tegen onze verwachtingen in eigenlijk een vrij luxe tent was; en wij kwamen daar -met een groep van vijftien- met onze bezwete naar kanaalwater stinkende kleding aanmodderen. Het maakte ons niets meer uit, wij wilden wat eten en drinken, dus dat deden wij.

Wij waren terug bij de boten. op de weg terug was er niet veel bijzonders gebeurd; we kenden de weg. Met een tevreden gevoel keken wij terug naar ons klein avontuurtje. Wij zaten nog na te genieten van het lekkere eten toen de havenmeester / bewaker naar ons toekwam. Blijkbaar mochten wij niet met onze boten daar liggen. Hij wees ons dus op een eiland een stukje verderop waar wij zouden kunnen overnachten.
Er stond een aardig windje dus wij besloten om er zeilend heen te varen. De andere twee boten besloten om direct bij het eiland aan te leggen en te slapen. De wind was echter zo goed, dat wij besloten om door te blijven zeilen onder het licht van een volle maan. Zo bleven wij varen tot de zon opkwam.
Met zonsopgang vonden wij meteen een boot die ons een heel eind in de goede richting wilde slepen en mede daardoor kwamen wij als eerste op het kampterrein aan. Zelfs voor de motorboot van onze groep!

Ik hoop dat ik door het delen van deze onvergetelijke ervaring nòg een onvergetelijke ervaring van meer dan 24 uur mag meemaken :)
Ik heb 24 uur mijn adem ingehouden toen mijn zoon met zijn Yamaha R1, op 24 juni, op vakantie naar Italie ging (zie Youtube => vincenakano => frankie the puniet chasing…).Toen hij, na 24 dagen, zonder kleerscheuren terugkwam, heb ik 24 uur zitten hyperventileren. Nu is hij 24 jaar en willen we samen (met de auto) naar de 24 uur van Le Mans om met z’n tweeen 24 uur wakker te blijven.
hmmm… ben nu al een aantal keer meer dan 24uur wakker omdat ik niet kan slapen van de spanning of ik hier heen mag… ;-)
UPDATE: de actie is inmiddels beëindigd, de winnaars zijn @Nerekop en @Insomnia !
Afgelopen maandag op dinsdag EN dinsdag op woensdag ben wakker gebleven (ook overdag). Dit waren dus 2x 24 uur. Helaas was dit niet onvrijwillig maar was dit door een keelontstekking en luchtweg infectie veroorzaakt. Graag wil ik eea dunnetjes overdoen in Lemans, waar ik sowieso met 2 vrienden WEER naar toe ga.
In afwachting en met groet

Kees
De laatste keer dat ik 24 uur wakker was, was afgelopen vrijdag!
Van mijn werk mocht ik 1 dag een ferrari meenemen mits deze wel in de nacht veilig geparkeerd kon staan, of evt in een garage. Ik heel braaf toegezegd dat ik dit zou regelen, maar nergens kon deze in een parkeergarage staan.
Toen hebben mijn vriend en ik besloten om in de ferrari te gaan slapen zodat we zeker wisten dat er niks zou gebeuren in de nacht. We waren daarna doodmoe maar het was het dubbel en dwars waard, wat een ervaring!
over le mans, voor het volgend jaar zijn er enkele projecten gaande en hierbij moet je denken aan autos als deze
http://www.caradisiac.com/24-Heures-du-Mans-2012-3-projets-originaux-en-preparation-69623.htm

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).