Waarom? Daarom niet sms’en tijdens het rijden

Auteur: , 46 Reacties

Zo af en toe moet je even op je telefoon kijken tijdens het rijden. Vriendin of vrouwlief stuurt een bericht, en sommigen willen dat dan niet alleen lezen, maar ook met veel woorden op terug komen.

Wanneer je tijdens het rijden naar het beeldschermpje van je telefoon staart of belt en dus even afgeleid bent zou het kunnen gebeuren dat je ondertussen al met twee wielen op de vluchtstrook rijdt. Nog erger is het wanneer je op de rijstrook met tegenliggend verkeer terecht komt. In beide gevallen zou ik me een ongeluk schrikken en mijn telefoon wegleggen.

Deze bestuurder is stronteigenwijs en laat zich niet van de wijs brengen. Hij(m/v) sms’t (of was de bestuurder een reactie aan het plaatsen via zijn Autoblog app?) lekker door en de gevolgen zijn naar, hard en behoorlijk direct. Commentaar geven op de persoon die dit filmt en dus ook met zijn telefoon speelt kan, maar deze vent weet wél waar hij mee bezig is. Bekijk de video hieronder! (via: Jalopnik)46 reacties

Ik zag hem net al op dumpert, maar ik denk niet dat je door smst als je er bijna opknalt, dus volgens mij zit diegene gewoon dronken achter het stuur
Wat hij ook aan het doen was, hij/zij kreeg wat hem/haar toekwam. Wel jammer dat er nog iemand anders geraakt werd.
Wat een drama queen die filmert, daar is Olaf Mol niets bij.
@alcantara: geen grappen over Olav Mol! De koning van de F1 :)
Die gene die dit filmde kon niet eens zien of die persoon in die auto aan het sms’n was. Volgensmij was die bestuurder van die auto voor hem gewoon dronken….
Die filmer reageert overigens wel overdreven zeg.
@DonEmilio: Omdat het zo normaal is wanneer je ziet dat iemand met 80km/u bijna frontaal op tegemoetkomend verkeer rijdt, toch?

OT: inderdaad ziet er meer uit als dronken.
@jzaero: Is inderdaad niet normaal, maar hij had het al kunnen zien aankomen aangezien zijn voorganger al de hele tijd slingerde en eerde bijna een pick up raakte. Hij had naar mijn mening beter kunnen toeteren of de politie moeten bellen.
Oh my god ik wordt een beetje misselijk van al due Oh my god’s
Oh My God! :o
SMSen? Volgens mij is de chauffeur zo dronken als wat!
@RickB:

Nah, onlangst nog een gek zo zien slingeren die was met z’n smartphone aan het spelen en die had het minsten even erg als deze. Je zou toch denken dat ze na de 2-3 keer verschrikken het toch wel geleerd hebben en die gsm wegstoppen.
Er is nergens te zien dat de bestuurder sms’t. Dit is vage propaganda. Ik snap wel dat sms’en zo gevaarlijk is: teveel hand-oog coordinatie naast het autorijden.
Als je zo rijdt tijdens het SMSen moet je rijbewijs sowieso voor het leven worden ingevorderd. Als je in Italie woont heb je misschien nog een kleine kans op een gehandicaptenrijbewijs…
@opgooier: gehandicaptenrijbewijzen zijn alleen voor homo’s. ;-)
Het zou me niet verbazen als die aan het smsen is. Mensen zijn gewoon vaak niet bewust dat je niet kan smsen en kan autorijden tegelijk. Je kijk gewoon gewoon elke keer gewoon even niet op de weg. En wat kan er dan gebeuren, juist je kan gaan slingeren.
Het zou me niet verbazen als die aan het smsen is. Mensen zijn gewoon vaak niet bewust dat je niet kan smsen en kan autorijden tegelijk. Je kijk gewoon gewoon elke keer gewoon even niet op de weg. En wat kan er dan gebeuren, juist je kan gaan slingeren.
irritant, die mensen die roepen dat hij overdreven reageert… die gast die ziet iemand die levensgevaarlijk bezig is met zn rijgedrag (en dan bedoel ik niet de ‘3.5 km/u te hard van wegmisbruikers levensgevaarlijk’)
@jipino:

2222

Ik had wel al getoeterd.
wat een fucking mongool. en die vent filmt ook gewoon lekker door zonder iets te doen. tot t dus misgaat. gelukkig niet heel mis
Bottomline: sms’en en rijden is levensgevaarlijk maar filmpjes maken van de mensen rondom je al rijdend is zoals het écht moet!! TIP
Dit lijkt heel veel op een sms’er of iemand die met z’n smartphone aan het spelen is.
Onlangst op de snelweg ook nog een CLS 55AMG die me voorbij kwam blazen.
En hoe om de een of andere vreemde reden golden de wetten van de fysica nietmeer maar ff later kreeg ik hem terug in het vizier terwijl ik natuurlijk op geen enkele manier sneller dan 120km/h reed en hij een wel heel stuk langzamer reed dan eerst maar toch nog zo’n 140-150. En die was ook aan het slingeren over de 2 rijvakken. Ontwijkte maar net zo’n ouwe poolse roestige vectra en kruipt daarna terug rechts (dat fatsoen heeft ie dan wel :D ).

Dus z’n geslinger is voorbij denk ik, begint die randdebiel opnieuw te slingeren van hot naar her als ik hem net voorbij wil gaan. Ik had nog maar cm-ers tussen mij en betonnen middenberm en hem in. Ik toeter en die vliegt vol de pechstrook op van het verschieten en ik zag dat met z’n smartphone aan het spelen was (geen blackberry).
ff later kwam hij me weer vlot voorbij geblazen.
Een beetje te snel rijden (niet dat ik dat ooit zou doen) kan niet echt kwaad zeker niet s’avonds als er geen kat op de baan is maar houd dan wel je kop erbij.
Tegen 150 de betonnen rail in geduwt worden of tegen 170 de gracht in rijden heeft wel wat zwaardere gevolgen dan 5 minuten te laat komen zonder verwittiging.
zou zo me baas kunnen wezen..
@MichaelvdBroek: wil jij je morgen melden op kantoor?
@highperformance: haha geen probleem!
Maar goed dat iemand het gefilmd heeft, kunnen ze in “court” een bijpassende straf verzinnen, wat een debiel zeg.
1 voor de reactie van de filmert, dat zowieso. Voorderest: Drunk piece of sh*t!
OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!OMG!

Serieus, misschien kreeg die bestuurder een hartaanval/ hersenbloeding. Kan toch ook?
Ik zou toeteren als ’n gek als ik erachter reed.
Wat een eppo in in die zwarte auto! En wat een internet-helden hier zeg, die uiteraard in zelf in zo’n situatie even nonchalant opkijken, de schouders totaal ongeinteresseerd verder rijden…
Bij deze zie je ook waarom je best niet te snel rijdt op een weg met tegenliggers, bij 70km/h ligt zo ongeveer het optimum tussen snel toekomen, nog kunnen uitwijken en evt. een botsing overleven (cfr. Euro NCAP 40% overlap @ 64km/h – de standaard botsproef waar de meeste moderne autos nog erg goede overlevingskansen biedt).
*spannend wegmisbruikermuziekje aan* Uh, waar filmde deze bestuurder dan mee? Toch niet met een mobieltje mag ik hopen, das namelijk levensgevaarlijk. *spannend wegmisbruikersmuziekje uit*
@highperformance: +1 voor sjonnie ,krijgt de filmer ook een boete voor onachtzaam rijden?
Blijkt trouwens dat hij de politie ook al GEBELD had. ;)
Serieus overdreven reactie maar kom. Zulke mensen moeten ze hun rijbewijs afnemen of nooit één gegeven hebben.
En hoe heeft de brave mijnheer dit kunnen filmen? Jawel, met zijn mobieltje! Hij had beter dichter gereden en zitten dimmen en claxoneren, dan had de pippo ervoor het miss begrepen wat hij fout deed.
@JMC: Met dat verschil dat hij kan kijken waar hij rijdt door te zien wat hij filmt. Hij kijkt gewoon door een lens. Sms’en is iets totaal anders. Overigens denk ik niet dat de andere gewoon ah smsen was.
@JMC: uh, papegaai gegeten (zie mijn reactie hierboven)? Denk dat lichtsignalen en toeteren niet veel uitmaakt bij iemand die te dronken is om het gevaar te onderkennen.
Ramdebiel.
@Flatfour:
Ramdebiel?!

Randdebiel bedoel je XD
Stronteigenwijs is ie zeker… Maar boontje komt om zijn loontje. Dat komt ervan!
De filmer zegt ook “I tought he was texting” niet zeggende dat hij weet dat de bestuurder aan het sms-en is. Misschien heeft de bestuurder wel een herseninfarct en redt de filmer zijn leven door de politie te hebben gebeld. Nah, denk ut nie eigenlijk, teveel Bud dat goed hem/haar (en tegenliggers) is.
Had het erger verwacht.
OMG ? there is no god !
Oh my GOAT
Wil wel weten wat ie dan twitterde/smste/whatapp/ets
Wat en idioot, rijbewijs inleveren en voorlopig niet meer terug krijgen !!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).