BUSTED! Tonny Keijzers opgepakt voor BTW-fraude

Auteur: , 61 Reacties

Kom je uit Apeldoorn dan ken je hem zeker maar ook buiten 055 is autohandelaar Tonny Keijzers een bekende (en veelal beruchte) naam, onder meer ook dankzij ingekochte tv-optredens bij Business Class, RTL Autowereld en Nederland op Wielen. Gisteren viel de FIOD zijn bedrijf en woonhuis binnen en nam onder meer cash en vuurwapens in beslag. Vuurwapens? Die heb je toch helemaal niet nodig bij het sleutelen?

Klopt! Reden voor de inval is dan ook een vermeende deelname aan zogenaamde BTW-carrousels, een vorm van fraude waarbij een bedrijf spullen (in dit geval dus auto’s) exclusief BTW inkoopt in de EU om ze vervolgens inclusief BTW weer te verkopen aan een ander bedrijf. De berekende BTW wordt vervolgens in eigen zak gestoken. Tonny zou op die manier 2,7 miljoen eurootjes hebben verduisterd, waarvan de Belastingdienst al heeft laten weten ze alsnog te willen gaan vorderen.

Bij de inval werden 220.000 klinkende euro’s, drie vuurwapens en een can pepperspray in beslag genomen, aldus Quote. Keijzers is opgepakt, zo bevestigde zijn zoon tegenover het lokale sufferdje. Inmiddels is meneer weer op vrije voeten in afwachting van een zaak tegen hem. Hij zal zich naar alle waarschijnlijkheid moeten gaan verantwoorden voor BTW-fraude, witwaspraktijken en verboden wapenbezit.61 reacties

oops, Tonny…vraag Harry (Mens) maar als raadheer ;)
@TDI-goeroe: Harry zit in het vastgoed en is géén advocaat ;)
LOL!
Een goede zakenman handelt vaak op de grens van wat wettelijk mag en wat niet. Bij Harry Mens zitten genoeg mensen in de stoel die de grens vaak net wat stapjes overgaan ;-)
@ZeRoo: nee een goede zakenman kan ook 100% aan de juiste kant van de lijn een nette boterham verdienen, de matige en slechte zakenmannen laten zich in met schimmige zaakjes.
@mashell: klopt! maar het probleem is, die mannen willen meer en meer, en gaan dingen doen die niet kunnen!
@ZeRoo: Iedereen zit bij Business-Class ingekocht, trouwens je kan ook een plekje aan tafel bij De Wereld Draait Door kopen!
@betonstaal: al die bezoekjes van zijn dochter in het programma zijn ook ingekocht.
Die kerel heeft ook nog een SL65 AMG BS staan. iemand zin om op te halen?
http://www.tonnykeijzers.nl/exclusives/mercedes-benz/sl-klasse/benzine/2_deurs/uit_2010/65_amg_v12_bi_turbo_black_series_670pk/
@laurenss: Die had ik gister nog zien staan :o
@laurenss:

Daar heeft ie al 40.000,- euro (BTW) winst op als ie hem zou verkopen voordezelfde prijs als ie hem heeft gekocht in Duitsland. Kassa!!
@laurenss: ja klopt, dat ding heb ik al een half jaar geleden gezien, echt een beest :D
haha nice one!
Eens met ZeRoo. 90% van de gasten van BC begeven zich in het schemerige circuit.
Je zal maar een auto voor je huis hebben staan die daar vandaan komt…
@renergy: Kan toch een goede auto zijn.
dat is mooi klote voor ‘m
Ik kom zelf uit Apeldoorn, maar je hoort al vaker dat het daar niet helemaal zuivere koek is.
@bmwalpina: yep…Koninginnedag was ook al zo verrot ;-)
@Megakix: jaja, leuk hoor. Not. Heb het niet over APD in het algemeen, maar over het bedrijf van Tonnie keizers, als je dat nog niet door had, haha
@bmwalpina: We kunnen elkaar de hand schudden, ik woon nl. ook in Apeldoorn
@bmwalpina: Dat geldt toch gewoon voor zo’n beetje iedere autohandelaar?
Zijn compagnon woont een straat tegenover mij. Is daar ook iets mee? Daar staan de auto’s ed nog gewoon in de oprit te shinen, maar het lijkt me dan sterk als hij er niets mee te maken zou hebben
Vraag: als jij als particulier een auto verkoopt aan een handelaar, ga je zelf als particulier geen BTW afdragen toch?
Maar wat als de handelaar deze auto weer doorverkoopt, dan moet deze toch wel BTW afdragen? Lijkt me een groot vraag-aanbod verschil.
Hoe zit dat?
En mis ik iets?
@gregorius: Auto van particulier bij verkoop is altijd marge. Is bij nieuwverkoop al BTW over geheven.
@bobb: klopt – maar als die autohandelaar hem weer verkoopt zal hij wel weer 19% BTW over de verkoopprijs moeten heffen, dus tussen inkoopprijs (zonder BTW) en verkoopprijs (met BTW) zit best een heel groot verschil ja…
@potver7: Tuurlijk niet joh, want hoevaak wordt er over dezelfde auto dan wel niet BTW geheven zou de overheid wel fijn vinden. Op een auto ingeruild van particulier betalen ze alleen maar BTW over de winstmarge.
@potver7: nee. Zodra een auto marge wordt hoeft de verkopende partij (de autohandelaar) geen BTW af te dragen over de verkoop. Als een autohandelaar een margeauto inkoopt kan hij ook geen BTW terugvorderen (die zit er niet op namelijk ;)). De handelaar betaalt echter wel BTW over de gemaakte winst, daarom staat BTW ook voor Belasting op TOEGEVOEGDE waarde.

(zou hij een BTW auto inkopen kan hij BTW terugvragen, bij verkoop weer afdragen, wat resteert is het verschil tussen inkoop en verkoop (winst, hence toegevoegde waarde, of verlies als je een prutser bent)
@eMiz0r: goede uitleg, dank; weet ik dat ook weer.
Keizers doet ook heel veel import van infinity enzo. Niet de meest goedkope auto’s, dus tel uit je winst!
@bmwalpina: Ze hebben/hadden ook een SL Black Series staan, weliswaar uit Amerika, maar die zijn ook niet goedkoop!
haha, eigen schuld dikke bult, hij verkoopt ook tweewielaangedreven Audi’s als Quattro: http://www.tonnykeijzers.nl/te_koop/audi/a6/benzine/5_deurs/uit_2008/avant_20_tfsi_quattro_automaat_airco_leer_navi_17inchlm/
@wouterdb: Hoe is dat geen quattro? srs
oeps even apeldoorn bellen
Zijn HELE naam doet mij al direkt twijfelen aan zijn staat van dienst..Tonny…Keizers…zo heten ze toch allemaal ? :lol:
Moet je maar belasting betalen
weten jullie wie zijn compagnon is?
en in welke straat wonen de heren?
@rietje: Meneer Keizer woont aan de Zwolseweg als ik het goed heb.
@raphael: Hij woont inderdaad aan de Zwolseweg. Voorbij Wenum-Wiesel volgens mij. Aan de kant van Vaassen. Hij heeft een groot huis. staan aantal BMW’s voor de deur o.a. 3-Serie Coupe.
Mijn broer had daar z’n eerste auto (BX) gekocht, die heeft het jarenlang volgehouden!
@Jokkebrok: Er wordt ook niets gezegd over de betrouwbaarheid van de auto’s!

Maar jammer dat het Apeldoorns imago omtrent autohandelaren weer wordt bevestigd! Keijzers heeft wel mooi spul staan opzich, we horen wel wat de uitspraak wordt.
Heb daar een Audi gekocht, wat denk je dat ik aantref toen ik thuis kwam. 3 vuurwapens in de achterbak… ongelooflijk toch wat een goede service!
@clubbyte: Hé, ben jij naar de Amerikaanse vestiging geweest?
ik hoorde dit vanochtend al op het nieuws, zeiden ze alleen: een autohandelaar uit Apeldoorn, waarom had ik al het vermoeden dat het tonny keizer was?;) haha.
@MichaelvdBroek: omdat er in Apeldoorn maar ééntje is dan ?…
@Megakix: ik kom uit harderwijk, en mijn vader zit in de handel, en deze naam is heel bekend, net zoals een paar andere namen, en dat zulk soort dingen gebeuren horen wij heel vaak,maar vroeg of laat worden ze allemaal een keer gepakt.
Tja.. Iedereen die zegt dat ze voor je bij Tonny wel een leuke auto voor je kunnen vinden omdat ze er hebben gewerkt zegt ook wel wat..
Wordt nu nogmaals bevestigd dat het bedrijf niet lekker is. Z’n zoon zal ook wel iets in die richting moeten gaan betalen denk ik..
Maar hij importeert altijd wel leuke auto’s :) (vaak wat foute)
Verder aardige vent hoor :)
@Robbet: aardig zal die best zijn, hij wil natuurlijk met ze nep lach die auto verkopen, en als je voor een probleem komt? daar is de deur? :P
Bijna alles wat bij Harry Mens aan tafel zit is op zun minst “grijs”. En dan druk ik het nog voorzichtig uit. Soort zoekt soort zullen we maar zeggen…
Wie gaat z’n auto nou bij Tonny Keijzer kopen, dan moet je wel heel heel heel erg hopeloos zijn.
Zo nu pas en die zagen wij van mijlen ver aankomen.
Maar goed, Eerlijheid duurt het langst.

Een autodeal kan zo uit de hand lopen!? Toch!
Ik vind die man te gemaakt overkomen.Klein crimineelje met een stropdas.
ik vind de negatieve reacties op dit stuk een beetje krom,
BTW ontduiken is krom, maar als zelfstandig ondernemer kan ik best begrijpen dat je hier en daar wat weg sluist hoor naar privé.

Wat zou de marge nou zijn op een middenklasser?
En wat moét daar allemaal van naar de belastingdienst?
En bedrijfspand en werknemers… ga zo maar door..
@peterkuipers5: Inderdaad! Als je puur naar dit verhaal kijkt benadeeld hij de klanten ook niet. Hij zorgt er alleen voor dat hij wat extra winst maakt, of de auto’s goedkoper kan aanbieden. Beide gevallen is juist positief voor de klant.
En het is inderdaad in veel gevallen niet makkelijk als ondernemer in Nederland… Er zijn maar weinig bedrijven, vooral MKB, die niets verkeerd/tegen de wet doen.

Je zou haast zeggen dat meneer zijn plicht als burger heeft gedaan; namelijk jatten van de overheid. En ik moet zeggen, dat hij als persoon een beste man is. Het is een aparte zaak dat die heeft, maar dat ligt aan zijn Amerikaanse manier van zaken doen. De een vindt dat top, de ander niet. Hij heeft ook een goede vaste klanten kring, dus hij doet toch iets goed.
@joosthoeve: ja dat zeg je over dit verhaal, maar deze man doet niet alleen dit om geld te verdienen, wil je nog een mooi verhaal van hem horen? ik geef een voorbeeld. Hij kocht oude auto’s uit de lease voor 10,000,-. die laat die helemaal mooi poetsen, draait de tellers terug naar een ton, en een vergelijkbare auto kost zo’n 20-25.000,-. euro, hij verkoopt ze voor 17.500,- en dan denken mensen, jeetje hij is goedkoop! op deze manier verkocht die duizende auto’s! nou reken maar uit, elke keer 5000,- daar 6000,- daar 7500,- daar heeft die klappen geld mee verdient, vind je na dit verhaal nog het zelfde over deze “eerlijke man”? ;)
Die vent maakt van 2 kapotte auto’s een auto….. aldus bronnen
Ach, de FIOD zijn een stelletje gefrustreerde ambtenaren die denken dat ze maar alles kunnen. Eerst zien dan geloven. Ik herinner me het verhaal van Jan des Bouvrie.’s Morgens vroeg door 10 man gewapende FIOD van zijn bed gelicht en 3 dagen in een cel gesmeten. Groot verhaal van mijoenen fraude in de Telegraaf. Bleek achteraf 1 faktuurtje van 75 mille te zijn van een klant die op een verkeerd adres was gezet. Poe poe.
Hebben ze nog best lang over gedaan! Iedereen uit omstreken had niet anders verwacht lijkt mij. Misschien loont misdaad inderdaad niet, eerst maar de uitspraak afwachten..
Mijn vader had daar tijdens een pinkstershow een gebruikte Daewoo Evanda gekocht, zo’n 4 jaar geleden. Rijdt nog steeds prima. Misschien heeft hij gesjoemeld met de boekhouding, maar om die man verder te beschuldigen gaat me te ver.
Dan denk ik eerder aan de maffia: bijdrages storten en meewerken of de zaak gaat in de fik, zoals hier in het Gooi een paar keer een bosrestaurant overkwam.
@michaelvdbroek ,
Een paar vraagjes…
Hebben de mensen problemen met de auto gehad?
Vroegtijdig stilvallen?
denk even over dit na:
je koopt een auto, met 150.000 km, terug gedraaid naar; 85.000 km.
Die 65.000 km verdien je later toch weer terug bij het verkopen van deze auto ??
Heb in maart 2010 een Audi Q5 gekocht bij garage Tonny Keizers te Apeldoorn. Werd deze week bezocht door een inspecteur van de FIOD die mij vertelde dat mijn auto ingevoerd is met een andere kilometerstand dan de originele om daarmee de BPM te ontduiken cq te verlagen bij de import. Mijn auto had in 2010, toen ik de auto kocht, 29143 km gereden, maar hij is enkele dagen eerder ingevoerd met een km stand van 79000 bij de RDW. Dit heeft Tonny Keijzers een voordeel opgeleverd van 5000 euro.
Na enig speurwerk van mijzelf ben ik meer van deze zaken tegengekomen van dit autobedrijf. Ik heb op een forum gevraagd of er meer mensen zijn die een bezoek hebben gehad van de FIOD of mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt met Tonny Keijzers autobedrijf. Ik ben geschrokken van het grote aantal reacties die ik heb mogen ontvangen. Ik dacht dat ik bij een goed bedrijf had gekocht, die bij de BOVAG aangesloten is en die lid is van de Nationale Autopass, maar dit blijkt dus helemaal niets te zeggen. Ook heb ik inmiddels gezien dat dit bedrijf een inval heeft gehad van de FIOD, waarbij drie vuurwapens en een groot bedrag aan contant geld is gevonden. (220000 euro)
Ik wil hierbij een oproep doen aan iedereen die ook bij dit bedrijf een auto heeft gekocht om te (laten) checken of deze wel correct is ingevoerd. Denk hierbij aan kilometerstanden en bouwjaren.

Deze fraude moet stoppen.bpmfraude

Berichten: 2
Geregistreerd: 05 jul 2013 10:47
Privébericht

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).