Het is weer raak: Terugroepactie Toyota Prius

Auteur: , 33 Reacties

Geen paniek, bijtellingsgeile leaserijders van Nederland met een Prius-van-de-zaak onder de kont en een abonnement op de linkerbaan. Het gaat in dit geval om de eerste generatie Prius, die van 2000 tot en met 2003 in Nederland is verkocht.

Toyota heeft bekend gemaakt dat er in de Verenigde Staten van Angsthazerij een Prius is gesignaleerd waarvan de stuurbekrachtiging niet meer werkt zoals het zou moeten werken. De grootgrutter van hybrides, die de productie in Japan net weer een beetje op peil begint te krijgen, heeft daarom besloten om een wereldwijde terguroepactie op touw te zetten. In dit geval lijkt het stukken minder erg en dramatisch dan throttlegate, maar desondanks mogen er ruim 50.000 Priussen van de eerste generatie terug naar de dealer voor een check up.

Een klein deel daarvan is verkocht in Europa. In Nederland gaat het om ‘slechts’ 483 exemplaren. Ter vergelijking: van de huidige generatie werden er in 2009 maar liefst 8.326 units verkocht. Bezitters van een first-gen Prius (zo’n ding) krijgen in juli vanzelf bericht of ze even langs willen rijden bij Toyota.

Met dank aan Brutus voor de tip!33 reacties

van de eerste generatie prius ? bestaan er daar ng van , je zou denken dat na 10j de batterijen wel stuk zijn
@bpc: Volgens het persbericht van Toyota rijden ze in NL nog bijna allemaal: http://blog.toyota.nl/prius/toyota-past-stuurhuis-prius-i-model-1997-aan/
@bpc: Als je op het sentiment over de Prius afgaat wel, ja. Berichtgeving is iets anders: ‘Interessanter is de staat van de batterij. Deze blijkt inderdaad te zijn vervangen, maar pas bij een kilometerstand van 500.000 km. De enige andere Prius in Australie waarvan de batterij is vervangen, kreeg deze bij 350.000 km. Dat zijn behoorlijke kilometrages, dus veel zorgen over de levensduur van het accupakket hoeven we ons blijkbaar niet te maken. Bij de importeur van Toyota waren geen gevallen bekend van accupakketen die vervangen zijn bij een Nederlandse Prius.’
Of ‘Van de meer dan 100.000 hybride auto’s die Honda heeft verkocht in de Verenigde Staten tot nu toe, hebben er slechts tweehonderd een nieuwe accu nodig gehad, buiten de garantietijd. Toyota heeft slechts 0,003 procent van de accu’s van de tweede generatie Prius moeten vervangen in de VS.’
En dan komen we terug op wat ik paar maanden geleden al zei:

Het meervoudig woord van Prius had Pr-issues moeten zijn.
@jack_abarth:
Hoe erg, eigenaars preventief uitnodigen voor een check-up. Denk dat zo’n voorzorgsmaatregelen, zeker zoveel jaar na aflevering, consumenten een gerust gevoel geeft! Er zijn andere constructeurs (de Focus I had bijvoorbeeld vaak last van een vasthangend koppelingspedaal, zelf eigenhandig meegemaakt) die geen oproepactie uitvoeren en de klanten zelf laten opdraaien bij eventuele probelemen.
nooit eerder geweten dat de eerste generatie zetpillen zo lelijk waren…
Wat een sportwagen.
Toyota heeft deze week bekend gemaakt dat men verwacht dat de productie voor 2011 ongeveer gelijk zal zijn aan die van 2010. Aardbeving, Tsunami whatever Toyota heeft de zaken al weer zo snel opgelost dat men verwacht op 90% van de normale productie te draaien per augustus. Laatste halfjaar van ht boekjaar tot 31maart zal de productie boven 100% normale productie liggen.. verwacht Toyota.
Hahaha, dat ‘groene stel met sjors-en-sjmmie-schoentje, genietend van de door hún gemaakte zonneschijn, in de door hún gemaakte en (vooral) behouden natuur….’. Betweterige schijnheiligen…
Verenigede staten? Foutje!
Ik vind het anders ijzersterk dat ze een terugroepactie op touw zetten omdat er bij één exemplaar wereldwijd dat foutje is geconstateerd.
the-budel-guy via Android app
wow hij heeft stuurbekrachteging.
Wat is het toch een wrede bak die eerste Prius. Ik zou die inmens brede banden wel eens willen oproken in die asociaal grote uitgeklopte wielkasten! :D
Mensen die een Prius voor het milieu kochten(zonder financiële prikkel): 483

Hypocriete-centenneukers-die-geen-fuck-om-het-milieu-geven: 8456969001423492145668563547625468799268926982349673429057923457834758937593795734597667254868456962592745987458465868245948588872098397578274587258251199785663
@Svenska_Aeroplan_AB:

WAHahahahahah lol +5 :P
De Prius 1 is één van de meest ondergewaardeerde wagens in NL, momenteel waarschijnlijk zelfs dé meest ondergewaardeerde.
Hij rijdt heerlijk, daar kan in die prijsklasse niets tegenop.
Daarnaast is ie ook nog heel betrouwbaar, vlot en als toetje ook nog heel zuinig.
En met die accu is helemaal niets mis, ook niet na 10 jaar.
Ik weet dit omdat ik er een heb, vanaf nieuw.
En je kunt hem wel of niet mooi vinden, maar er rijden maar heel weinig mooie wagens op de weg.
@quasimodo: ‘er rijden maar heel weinig mooie auto’s op de weg…’ ? Komt dat verstoorde beeld door ‘de zit’ in de Prius ? ;-)
Een terugroep actie van 50.000 wagens omdat er na 8 tot 11 jaar ééntje een probleem heeft. Geweldige service van Toyota.
@quasimodo: Denkt u nou echt dat Toyota 50.000 Priussen terugroept omdat er ééntje stuk gegaan is? Waarschijnlijk is er door de fabrikant van de drukpomp (of wat dan ook) van de stuurbekrachteging een foutje ontdenkt, en zetten ze nu in elk model nieuwe om meer ellende te voorkomen. Andere fabrikanten doen dit gewoon tijdens een grote beurt maar Toyota moet zonodig alles in één keer terugroepen wat klauwen vol geld kost.
@Tommy2: Dan ga je er dus vanuit dat het verheel van Ricardo (en ook de andere persberichten) niet klopt.
Maar weet je die andere fabrikanten waar jij het over hebt, doen geen terugroep acties op wagens van 8 jaar of nog ouder. Die laten de klant er lekker zelf voor opdraaien.
@Tommy2: Ik denk dat ik wel een idee heb waarom Toyota het op deze manier doet. Een hele tijd heeft het gegonsd van de geruchten dat er iets mis was met de Prius. 38 aanklachten in de VS dat er iets mis zou zijn met de remmen, veel punbliciteit in de media. 38 maal door de VS onderzoekers ontdekt dat het ging om mensen die door oplichting rijk wilden worden van een schadeclaim, door de rechters dus allemaal afgewezen. Dat laatste is bijna niet in de media gekomen. Tja, dan vind ik het niet gek dat Toyota wil vertellen dat er nu één Prius van ca 10 jaar oud een probleem heeft en dat zij dat op gaan lossen.
Een merk als VW heeft helemaal geen terugroepacties nodig. De clientele komt vanzelf wel langs met de opgeblazen turbo’s, gekraakte DSG bakken etc.
@glashelder:
Je wilt hiermee zeggen dat VW’s blijven rijden als er iets stuk gaat?
@glashelder:

Tja wie ze schuld zal het zijn van die turbo’s … weet je wat ik help je er bij ;)
[ ]: Fabrikant
[x]: Berijder(ster)
Hahahahahah wat een geweldige eerste zin.
verheel = verhaal
Hoe lelijk kan een auto zijn XD
@G-Ammo: Toyota onwaardig :)
@G-Ammo. Dat is een domme vraag. Het is namelijk maar door welke ogen je kijkt. Persoonlijk vind ik 80 tot 90 % van wat er op de weg rijdt lelijker. Sommigen vinden een Golf of zelfs een Polo mooi, ik kan daar niet bij maar het is hun goed recht. Er zijn mensen die een Megane of een Multipla mooi vinden.
Maar dan nog, deze eerste Prius was zijn tijd zover vooruit, al had ie er uit gezien als één van de door mij genoemde wagens, ik zou hem zo weer kopen.
Wat een geweldige wagen.
@quasimodo: Geef een prius een klap op de achterklep, en hij draaft vanzelf over de linkerbaan van het industrieterrein in Amsterdam naar zijn warme stal in Almere haven. Alwaar de spruitjes en pantoffels al klaar staan.
@audicoupe84:
Kom nog eens langs wanneer je iets serieus te melden hebt.
@audicoupe84: hahaha :lol:
Stop met Toyota prius en Honda Insghit waardeloos voertuigen!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).