Nissan GT-R komt er ook als 560 pk-versie

Auteur: , 30 Reacties

Voor het selecte clubje octaanhoofden dat met de standaard 530 pk uit de GT-R geen genoegen neemt is er een fijn gerucht naar buiten komen rollen. Nog dit jaar zal er een editie met een extra zak pk's aan boord verschijnen. Jep, de ultieme 911-basher is onderweg!

De huidige faceliftversie is met 530 pk niet bepaald underpowered, en met een Nederlands vanafprijsje van 126.900 euro ook nog eens een stuk goedkoper dan zijn directe concurrenten. Volgens de Japanners van 7tune zijn ze bij Nissan echter al een tijdje een sterkere variant aan het bekokstoven. Het testen daarvan moest eind mei plaatsvinden op de ‘Ring, maar vanwege alle aardbeving-perikelen in Japan is dit opgeschoven naar de herfst van dit jaar. Hoe dan ook, hij komt er. Ooit.

Dan is er nog het verhaal dat er ook een variant bijkomt waar men nog eens kritisch naar het gewicht heeft gekeken. Oftewel, een lichtere en sterkere R35 GT-R die onder de naam Spec-R door het leven zal gaan en 30 a 40 kg lichter is. Een soort uberversie en opvolger van de Spec-V. Tevens zijn deze twee nieuwe toevoegingen aan de GT-R lineup waarschijnlijk ook meteen de laatste. Hierna is het over met de pret en mogen we alvast aan een opvolger van de GT-R denken.
30 reacties

Wel heel erg kort in productie dan! Dik kans dat de volgende generatie dan minder ingrijpend is, veel techniek zal delen met deze R35. Zal deze nog wel zo’n 2 jaar leverbaar zijn, dan een jaar niks, dan een R36.
@Alwood: Jep, in 2009 werd al een keer door Nissan bevestigd dat de R36 op hetzelfde platform komt te staan en dezelfde turbogeblazen 3.8 V6 meekrijgt.
Beste auto van dit moment (prijs-prestatie) ! Maar de GT2 RS zullen ze op De Ring niet meer inhalen…dus blijft de vraag over, voor wie maak je deze auto 0,1 seconde sneller ?
@Megakix: laten we het eerst even afwachten,

vindt het wel grappig dat Porsche moet gaan concurreren met een auto van een ton.

Ontopic : Nissan gtr blijft het beste, met 1 uitvoering hadden ze al de 911, 911s, 911 4s, 911 turbo etc etc uitgehaald. terwijl porsche zo diep in GT-uitvoeringen zit zal de gtr toch wel op een dag verder komen.
@Adanali:
Waarom altijd die vergelijking met Porsche’s? De 458 Italia zal ook verslagen worden en daar is het prijsverschik nog groter…
@StijnB: omdat Ferrari niet over Ringcijfers opschept, Porsche wel. Ja misschien is die GT-R wel sneller dan de 458, maar dat is verder niet belangrijk. Om de exacte cijfers te weten te komen, kijk eens bij http://www.SportAuto-online.de. daar zul je zien dat de Ferrari weldegelijk de snellere is.
@StijnB: Ja klopt ik word er soms ziek van als ik lees dat er altijd een vergelijking wordt gemaakt met Porsche.
@Megakix: waarom maakt Porsche een Carrera GTS, een Black edition, een classic etc?
Mensen willen graag iets dat een beetje bijzonder is, herknbaar (want dan hoef je niet al teveel uit te leggen) maar ook niet hetzelfde (want zij zijn zelf ntuurlijk ook geen miep doorsnee). Het helpt natuurlijk ook bij het creeren van de legende van zo’n auto.
Overigens zal er ook in 2012/13 nog nieuws komen van het ontwikkelingsteam van de GT-R line up.
@w0o0dy: helemaal met je eens…maar de Porscherijder is allang niet meer wat het vroeger was…de meesten ‘suffen’ letterlijk de binnenbaantjes af, zelfs in Duitsland ! Voor mij is de Carrera GT één van de absolute favoriete supersportwagens. Maar alle ándere, door marketinggestuiter over de grens getrokken, 911-kopers zijn vooral géén autokenners maar bovenal geen autoliefhebbers. Uiteraard heb ik het dan niet over de groep die de 2e handsjes koopt…
@Megakix:

Meestal voor mensen uit Doebai die geen verstand van auto’s hebben.
@bempi: Persoonlik hecht ik niet zoveel om exclusiviteit, voor mij gaat het erom dat ik het mooi moet vinden. Maar het land wat je aangaf hecht wel grote waarde aan exclusiviteit en den k dat de kopers eerder voor andere merken zullen kiezen.
@agera: Ja maar daarom zijn wij ook maar simpele mensen met een passie voor auto’s. Als je een 911je onder je kont geschoven krijgt klaag je echt niet. Maar er bestaat een groep mensen die Porsche liever nemen dan een nissan. Die mensen zijn er niet om sneller te rijden, maar om te kunnen zeggen dat je porsche rijdt. En ja, om dan met een standaard 911 aan te komen.. Dan komt porsche in met 911 special editions.
Laat maar komen, hoor! Hoe meer pk, hoe beter het word!
Ach, Porsche staat ook niet stil. De nieuwe 911 zal ongetwijfeld een stuk beter/sneller zijn dan zijn voorganger en de turbo zal wel een geduchte concurrent voor de GT-R worden. Echt een superwagen van nissan qua specs, maar ik zou er toch niet snel een kopen (al zou ik het geld hebben).
@pexiges: Natuurlijk want de liefhebbers van de GT-R moeten niet vergeten dat de 997 versie wel een tijdje meegaat en binnenkort afgelost gaat worden door de nieuwe 911. Dat wordt andere koek en kijken of de GT-R daar tegen opgewassen is!
kunnen ze er dan niet meteen Volk TE37’s onder gooien ipv vage copy?
@d15b2:
Lol, deze velgen zijn ook gewoon door Rays gemaakt als ik me niet vergis (speciaal voor de GT-R).
In mijn buurt rijdt iemand ook een witte nissan gt-r. Ik vind het maar niks. Een slap aftreksel van iemand die te vaak fast and furious heeft gekeken.
@bempi: is die ook volgehangen met stickers en spoilers dan? of is dit je uiting van jalousie omdat je hem zelf niet kunt betalen?
@ferrari:

Nee dit is mijn mening. Ik vind hem gewoon niet mooi.
@bempi: Ik ben zelf Porsche liefhebber en ook in mijn straat staat er een GT-R en ik vind de GT-R ook niet zo mooi.
@ferrari: Dus alles wat iemand niet mooi vind komt voort uit jaloezie?
Dan maar hopen dat hij geen R36 gaat heten, want volgens mij is die naam door VW gepatenteerd, of ben ik hier verkeerd geinformeerd? (Passat R36).
Wel erg kort in produktie, jammer, dan maar hopen dat het helemaal een technisch feest gaat worden en ze die platte kever helemaal naar huis gaan rijden. de huidige versie is al een lust om naar te kijken en om mee te rijden. als ze diverse schroefjes nog wat verder aandraaien zou het weleens helemaal een geduchte super-/hypercar concurrent kunnen worden.
De opvolger mag er van mij wel iets meer als een conceptcar uit gaan zien, met meer lucht in-/uitlaten. en wat compacter zou ook welkom zijn. als je hem nu naast die platte kever ziet staan, torend hij er wel heel erg ver boven uit.
@ferrari: plakken ze er – net als Porsche – toch gewoon een S, GTS, GT or whatsoever achter…
@ferrari: is nog altijd de GT-R(36) dus dat zal niet zo veel problemen vormen.
@rvssax: Dat klopt niet helemaal wat je zegt. R35 is een afkorting van CBA-R35 en DBA-R35. De “R” is niet ontleend van GT-R. ;)
Ik heb recentelijk met de GT-R 2011 gereden. En het is ongekend wat voor prestaties deze machine levert.
@AnthonyR: Zeker wat ook megakix net aangaf in vergelijking met prijs/prestatie!
Vind de facelift niet zo goed gelukt.. De vorige versie was veel mooier op de 1 of andere manier. Gewoon lekker simpel en zonder LED gebeuren.
jammer van die exhausts, vond de eerste ronde mooier

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).