Amerikaanse overheid verkoopt Chrysler aan Fiat

Auteur: , 19 Reacties

Hoppakee, weg ermee. Na in crisis-tijd flink geld in Chrysler te hebben gepompt vindt de US Treasury (financiën) het nu welletjes. Chrysler kan naar de Italianen. Fiat S.p.A om iets specifieker te zijn en Sergio Marchionne is daar maar wat blij mee. Voor een luttele $500 miljoen (345M eurie) bezit hij nu een meerderheidsbelang (52%) van het Amerikaanse merk.

Tot op heden had de overheid nog een belang van 6 procent in het merk. Dit hadden zij te danken aan een 12,5 miljard dollar bail-out tijdens de ‘crisis’. Sindsdien is er veel gebeurd voor het merk, wat nu tot uiting komt in het lossnijden van de banden met de overheid. Chrysler heeft ongeveer 11,2 miljard aan leningen terugbetaald en is met Fiat hard aan het werk de verkopen op te krikken. In totaal willen zij in 2014 wereldspeler zijn met 6.6 miljoen verkochte auto’s. Bijna het dubbele ten opzichte van een jaar geleden. (bron: autonews.com)19 reacties

Jeej een fiat 300C -_-
@henkdewit: het wordt een lancia 300C ….
Dubbele hoeveelheid auto’s in 3 jaar. Veel succes hehe.
Weet je nog Daimler chrysler
Mercedes lacht Chrysler helemaal uit xD
Knap gedaan van die CEO in slobbertrui, doet me denken aan de Spyker-Saab truc van Victor Muller.
Voor $500 miljoen een meerderheid van Chrysler kopen, terwijl dat zo’n beetje de te verwachten winst is dit jaar.

Kom maar op die Viper Abarth EsseEsse ;)
Als het goed (of kunstmatig goed)gaat in Amerika en goed (of kunstmatig goed) in Zuid-Europa dan zou ik dit wel goed zien komen.

Als er een fatsoenlijke president komt in Amerika die zorgt voor een fatsoenlijk beleid en die de rente nietmeer kunstmatig laag houd en de inflatie hoog (en idem hier met die steun voor het zuiden) dan word dit de grootste flop ooit.


Ze hebben absoluut geen belangen buiten Amerika en Europa, geen Zuid-Amerika, geen Azië.
@Hupke: Fiat is toch een grote speler in Zuid-Amerika?
@bobb:

Echt? Kan je me daar iets meer van vertellen.

Volgens bloomberg was hun afwezigheid/zwake positie in Z-A en Azië net hun zwakte. (en sterkte met de ramp in Japan)
@Hupke: Fiat is heel groot in Zuid-Amerika. Sterker nog, dat is een van de weinige markten waar Fiat winst maakt. In Europa maken ze alleen maar dit verlies. Zuid-Amerika is de grote cash cow van Fiat.
@robbie:

Ik zie het nu ja,
http://en.mercopress.com/2011/05/31/fiat-was-saved-from-collapse-by-sales-in-latin-america-admits-ceo-marchionne

Ik ben er nochtans bijna zeker van dat ik ergens (bloomberg?) gelezen heb dat fiat zwak was daar, maarja boeie.
@Hupke: “Als er een fatsoenlijke president …”
een -> geen?
@Pressman:


Nee , dan zou ik zeggen dat de rente laag moet blijven en de inflatie hoog. Niet echt gezond voor de economie en zeker niet voor het land, wel voor Chrysler en trawanten (nuja om snel veel te verkopen).
@Hupke:

Barack Obama is de eerste fatsoenlijke president van de Verenigde Staten sinds Franklin D. Roosevelt. Daarna zijn het alleen maar mannetjes geweest met grootheidswaanzin en/of teveel testosteron. Clinton kwam nog een beetje in de buurt van een fatsoenlijke president. Op zijn uitglijders met Monica Lewinsky enz. na dan.
@Original_Arnoud: Dat Clinton zich liet afzuigen door Monica maakt hem toch geen slechtere president?
@Original_Arnoud:

Wat Clinton doet in z’n vrije tijd boeit me geen hol. Al verkrachte hij kinderen en zat hij de KKK voor (al zou hij hiervoor natuurlijk wel gestraft moeten worden maar dat heeft niets met z’n president zijn te maken) wat mij interesseert is het beleid dat ze voeren.

Over Obama verschillen we blijkbaar geweldig van mening. Ik vind het een van de slechtste presidenten ooit. Recht in het rijtje met knoeiers als Roosevelt, Nixon en Johnson.
Die het land in verderf hebben gestuurd.
(al heeft Bush gestuurd en rijd Obama gewoon in z’n spoor)
ondergang van fiat …
chrysler is al een dood merk (geen echte nieuwe modellen)
Het gaat inderdaad fantastisch met de combinatie Chrysler/Fiat. Marchionne heeft al zijn doelen tot dusver weten te bereiken en ligt zelfs voor op schema. Chrysler is al een tijdje operationeel winstgevend en sindskort ook netto gezien.
Dodge en Jeep gaan extreem goed en de nieuwe modellen zitten er nog aan te komen (2012).
Fiat is marktleider in Brazilie en heeft daar een uitgebreid netwerk aan dealers. Ook Chrysler, Dodge en Jeep maken daar nu gebruik van en dat is terug te zien in de cijfers. Fantastish nieuws dit!
Zorgekindje blijft de Europese markt voor Fiat, en het feit dat ze ondervertegenwoordigd zijn in Azie.

Het belang wordt binnenkort uitgebreid naar ruim 70% van de aandelen. Marchionne heeft een beursgang voor Chrysler gepland aan het einde van het jaar danwel begin 2012.
Hoe het ook uitpakt het is een goudmijntje voor Fiat gebleken.

Marchionne verdient hier overigens alle lof voor, wat een held is dat.
Yep, zagen wij al aankomen…
Kat in de zak.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).