Lamborghini Murciélago LP640 Coupé en Roadster

Auteur: , 12 Reacties

Door veel op spotsites te kijken kun je je al voorbereiden op het spotten van de meest choquerende auto’s, aangezien zeker de Köningsalle in Düsseldorf een plaats is waar vaak dezelfde auto’s rijden. Een auto die er de laatste maanden veel te zien was, was een knaloranje Murciélago LP640 Roadster, een niet veel geziene combinatie. Het eerste dat we deden voor we de Köningsallee op reden was kijken of hij er stond.

De Murciélago Roadster is een lage auto. Met 1 meter 13 hoogte zul je de auto in het geheel niet zien wanneer er een Panamera a 1 meter 42 tussen staat. Vanaf het begin van de dag hadden we echter iets om naar te kijken als er niets anders leuks te doen was. Dat was er echter wel, zoals woensdag al te zien was.

De Murciélago begon zijn leven als L147, en werd vlak na een uitbarsting van de Etna vulkaan aan de pers gepresenteerd op Sicilië. Van 2001 tot en met 2006 werd de eerste versie gebouwd. Het was de directe opvolger van de Diablo, inmiddels was de V12 gegroeid tot 6,2 liter, goed voor 580 pk, te verdelen over alle wielen. De auto was er óók als Roadster, een zeldzame variant. Later, in de loop van 2006, werd de auto opgevolgd door een vernieuwde versie met 6,5 liter achterin en een maximum vermogen van 632 pk. De Murciélago, die al gauw een speeltje van rijke oliesjeiks was geworden, werd al gauw vervangen door de LP640.

Lamborghini Murcielago LP640 - Foto: Jim Appelmelk
Lamborghini Murcielago LP640 - Foto: Jim Appelmelk

Wit is een redelijk gangbare tint, oranje is wat mij betreft een stuk leuker en bovendien zeldzamer. De productie is nu gestopt, in totaal werden er maar liefst 4.099 exemplaren gebouwd. De meeste hiervan zijn dichte 6.2’s en dichte LP640’s, Roadsters zijn ongeveer 4 keer zo zeldzaam. De serie werd afgesloten met de LP670, een gelimiteerde oplage van 350 stuks.

Lamborghini Murcielago LP640 roadster - Foto: Jim Appelmelk
Lamborghini Murcielago LP640 roadster - Foto: Jim Appelmelk
Lamborghini Murcielago LP640 roadster - Foto: Jim Appelmelk
Lamborghini Murcielago LP640 roadster - Foto: Jim Appelmelk

Inmiddels is de Aventador in productie genomen, maar omdat er al ongeveer duizend bestellingen zijn binnengekomen moet je anderhalf jaar wachten voor je zelf aan de beurt bent.12 reacties

en de lp650-4 roadster dan?
Strakke foto’s van de Roadster, appeltje! De kleur komt er mooi op uit :D
Roadsters zijn zeldzamer maar zo veel mooier, zeker in dat kleur! De voorlaatste foto doet me heel hard denken aan de Reventon Roadster! http://www.thedetroitbureau.com/wp-content/uploads/2009/09/Reventon-Roadster.jpg

@Appeltje: Heb je deze ooit al gespot?
ben ik de enige die de murciélago lp640 mooier vind dan de aventador?
@bomber888: Ja en nee, de eerste Murci’s hebben een klassieke rustige schoonheid, waar de Aventador vanaf begin af aan best wel druk is. Latere Murci’s kan ik al minder waarderen – al is deze Roadster wel dik :)
Ik vind het zwaar jammer dat zo een schoonheid weg gaat!:( mijn lievelings lambo!
“The Murcièlago is the a mother of all cars!”

Ik heb die zin ooit eens in een artikel gelezen en hij zal mij altijd bij blijven :)
Die “candy”orange kleur is en blijft de geilste kleur available.

*Die Supra van The fast and the furious is toch ook in die officiele lambo orange gespoten.

http://4.bp.blogspot.com/--KSo1Jb_34E/TaH701wJtYI/AAAAAAAAAS4/CH5uVS3kzIE/s1600/toyota%2525252Bsupra.jpeg
Blijft toch zo’n fantastisch apparaat die Murcielago…..
Een begin van een nieuw Lambo tijdperk… Was een heel belangrijke auto….
De enige auto ter wereld die je MOET kopen als ‘schreeuwlelijk’ ! :lol:
@appeltje: kan ik de 1e foto (murc met deuren open) als wallpaper krijgen? 1280-1024
alvast bedankt
ed murcielago (en dan vooral de lp640) zal voor mij altijd een van mijn favoriete supercars blijven! elke keer als er weer eentje gespot wordt kijk ik altijd alle foto’s en verbaas me elke keer hoe mooi hij eigenlijk is!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).