Gespot: Mercedes-Benz 300 SL Roadster

Auteur: , 19 Reacties

De grote hoeveelheid Porsches in Düsseldorf ben ik nog niet gaan negeren aangezien er altijd wel een ècht bijzonder elfje tussen zit. Bij Mercedessen ben ik echter iets selectiever geworden, maar zolang het méér waard is dan een bovengemiddelde gezinswoning wil ik me er nog wel voor inspannen.

Van de 300 SL Roadster werden 1.858 exemplaren gebouwd, de 300 SL Gullwing is met een totaal van 1.400 stuks niet véél zeldzamer. Óók is de Gullwing niet heel veel duurder dan de Roadster, wat is een halve ton op een half miljoen? Toch is het véél makkelijker om een Roadster te scoren, dan om een Gullwing te scoren. Wellicht heeft dat te maken met één van de grootste drawbacks van de Gullwing: hitte in de cabine. De uitlaten zijn heel dicht tegen de cabine geplaatst, waardoor het interieur sterk opwarmt. Aangezien de gemiddelde Flügeltür-Fahrer nog wel een andere auto voor de deur heeft staan, zal je hem of haar daar vaker in zien. Bovendien zijn klassiekers sowieso al auto’s die liever buiten komen met mooi weer dan met “Hollands” weer, dus komt zo’n linnen dakje wel goed van pas. In Düsseldorf gebeurt dat met enige regelmaat.

Mercedes-Benz 300 SL Roadster  - Foto: Jim Appelmelk
Mercedes-Benz 300 SL Roadster  - Foto: Jim Appelmelk
Mercedes-Benz 300 SL Roadster  - Foto: Jim Appelmelk
Mercedes-Benz 300 SL Roadster  - Foto: Jim Appelmelk19 reacties

Waanzinnige auto en persoonlijke mijn favoriete klassieker :-)
@r3fl3x: samen met de eerste Corvette de mooiste old-time-cabrio ever.
Een indirecte kennis van mij heeft er kort geleden één bij het MB Museum in Stuttgart gekocht, exact dezelfde. Bijna een half Miljoen(euro!) afgerekend, met een jaar garantie, dat dan wel weer..
Ik mag helaas geen foto’s linken hier van Robbie..
@petermb: Autojunk ftw!
@Yeelen: ok dan, niet gezien en bij stil gestaan.. Ik zal er eens induiken. Wat betekent ‘ftw’?
@petermb:
For The Win.
@petermb: je mag hier prima foto’s linken, maar het heeft weinig zin om naar foto’s op jouw site/forum te linken als die ook gewoon bij ons op de site (en onder het artikel) staan.
Wat is die toch schoon!
doet me denken aan Stuart Little
rijdt hem ook :)
Toch liever de nieuwe.
die man is vermoedelijk even oud als de auto aan ze kale koppie te zien

OT: prachtige wagen maar heb liever de nieuwe want als je deze zou hebben zou je er niet elke dag ik rijden en daarvoor zijn auto’s gebouwd
Zeer mooie auto naar mijn mening een van de mooiste cabrio’s ooit, mooi kenteken ook SL 61 maakt hem helemaal af
Wat een fantastisch merk is Mercedes tog. Over een punt kunnen we met zijn allen eens zijn. Tegen het merk Mercedes kan zowel BMW als Audi niet op totalitair gezien over het algemeen.

In mijn ogen is Mercedes zoals Ajax in Nederland de grootste van de “drie”. Steekt met kop en schouders er bovenuit, een fantastisch merk en met een prachtige geschiedenis. Mercedes is daarnaast ook voorloper geweest in het introduceren van nieuwe modellen, zoals het succesvolle CLS. Mercedes durft stappen te zetten die anderen niet doen. Mercedes is geen volger, maar een trendzetter.

Mercedes was altijd ver voor zijn tijd dat geldt ook voor de SL Roadster 300!
@agera: Ik heb het even opgezocht en het blijkt dat oldtimers (ouder dan 30 jaar) zijn vrijgesteld en dus ook in een Umwelt Zone mogen rondrijden. Meer info hier: http://www.berlin.de/landespressestelle/archiv/2007/10/01/86207/
@gschoots: Oeps, reactie was voor @aadr bedoeld…
Er zijn behoorlijk veel replicaas in omloop en dit zal ook wel een replica zijn want de milieueisen om met oude autoos in duitse binnensteden te rijden zijn bijzonder streng dus met een orginele gaat het waarschijnlijk niet lukken. Voor een replica wordt vaak moderne Mercedes techniek gebruikt en ze zijn overigens niet goedkoop.
@aadr: Wat een gelul! Alle auto’s t/m bouwjaar 1978 kunnen de milieuzone in de binnenstad van Düsseldorf binnen rijden! Ik heb er gewoond en heb zelf het milieustickertjes-systeem aan den lijven ondervonden! Dus ook deze 300SL kan zo naar binnen rijden!

Daarbij, als het een replica was geweest met nieuwe techniek had ‘ie ongetwijfeld een ander geluid gemaakt en had appeltje dit wel vermeld..
Goddelijke auto
I’m having a crisis…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).