Hoe bescherm je een auto tegen hagel? #autoliefde

Auteur: , 28 Reacties

Als je er hard voor gewerkt hebt hou je je BMW 5-serie E60 graag netjes. Kosten wat het kost. Deze man in Ljubljana geeft het goede voorbeeld, om de lak te redden trekt hij gewoon zijn klerenkast leeg. En zo hoort het.

Gelukkig hagelt het in Nederland niet zo vaak en niet zo hard. Autolak en in mindere mate plaatwerk houden namelijk niet van de keiharde ijsballetjes. In de zomers is het nog wel eens raak maar het meeste ‘ongeluk’ valt vaak net over de grens (en) in Duitsland.

Tenzij je een carport of garage hebt staan is bescherming tegen hagel ook erg moeilijk. Er is geen coating of wax te bedenken die echt genoeg beschermd als de pleuris uitbreekt of je moet de hele carrosserie in piepschuim wrappen. Dus offer je gewoon je zorgvuldig opgebouwde modecollectie aan het noodweer op. Bekijk de video op autojunk.nl.28 reacties

Voor 3 tientjes heb je al een vierjaargetijden autohoes. En voor 8 tientjes wil ik hem wel versturen. Ha ! :D
Limburg ->> Duitsland uhuh…
Of je laat het opnemen in je verzekering…
omfg wat een loser
@tomeelbode: Stoere praat naar iemand die zijn auto wilt bescherm tegen schade. Jij hebt zeker nog geen eigen auto zo te horen.

OT: Hij had beter zijn dak helemaal kunnen bedekken, kofferbak en motorkap zijn iets makkelijker te herstellen.
@d15b2: eigenlijk rij ik e46 m3. maar ja of jullie het geloven :D ik had het niet over de daad op zich, maar over de manier van werken. handdoeken ipv onderbroeken waren een beter keuze. nu ligt de helft van zen lak toch bloot
@tomeelbode: En zie hier de enige reden van reageren/stoken… Het patsen met z’n eigen pauper M3…
@OverSoft: pauper? :/ nee hoor, ik ben niet het type die met zen wagen uitpakt. kon het gewoon moeilijk laten liggen om jullie even op jullie plaats zetten :) hopelijk zijn jullie geleerd voor de toekomst: tis niet omdat het online is dat je daarom stoer moet doen ;)
@d15b2:
@OverSoft:
Wat wil je nou, de jongen heeft 4 reacties geplaatst op ’t forum… :D
@tomeelbode: Als het hier begint te hagelen loop ik k zo snel als ik kan met een groot tapijt/laken naar buiten om m’n Bella te beschermen…Zal je nog leren als je it je eigen auto hebt…
@trigger565:

Helemaal mee eens! Ik mag dan een corsa uit 98 hebben, maar hij is me wel erg trouw! 2 deken over de kleintje heen doen is een kleine moeite.

De mercedes van mijn vader daar en tegen, nou daar willen we best wat extra dekens overheen gooien haha. Scheelt dat die nu in Marokko is. Daar moet je ‘m meer beschermen van de zon, ook een lastige klus!
@tomeelbode: In mijn ogen, en waarschijnlijk niet alleen de mijne, ben jij hier de Loser, met hoofdletter L.
@As_long_as_it_is_fast: en in mijn ogen heb jij wss nog geen rijbewijs, laat staan een auto die het beschermen waard is :)
@tomeelbode: Haha, ik heb zowel autorijbewijs als motorrijbewijs. Ik heb een toyota corolla en een hyosung GT650R. En in mijn ogen is ieder voertuig het beschermen waard. Wie het kleine niet eert,…
of je legt ‘m (voorzichtig) op z’n dak
In Spanje rijdt volgens mij iedereen wel met een paar dikken handdoeken in de auto. Wanneer het ernstig begint te hagelen miden in de zomer zie je ze allemaal stoppen, uitstappen, handdoek over het dak spannen en deuren dicht. Intussen hebben ze allemaal een lichte hersenschudding opgelopen ;)
@diebruine: Aahh dat verklaard een hoop. Doen ze dat toevallig in Griekenland en Portugal ook?
ik zou mijn dekbed naar buiten sleuren!
@Benjamin1: Liever zonder deken slapen als een auto vol blutsen zegt. ;)
Das kei lief. Dit zie ik graag wnr iemand zn auto met liefde behandelt
al gehoord van één groot deken??
@Rsimon: Misschien was hij niet thuis? Hij ging de kledij wegbrengen naar spullenhulp eventueel? Denk dat hij daar wel aan gedacht had, moest hij de mogelijkheid gehad hebben.
Luie donder dat ik ben. Ik zou de auto gewoon ergens in een openbare parkeergarage zetten, dan maar een paar euro betalen.
@mashell: Nogal moeilijk als je niet in een grote stad woont. ;)
Ik zou hem onder een boom zetten. Liever vogelstront dan blutsen op het dak.
Ik ben benieuwd wat de reactie van haar vrouw was.
@quattroporte: haar- zijn
Als ik dit zie ben ik altijd blij dat we hier op het platteland genoeg ruimte hebben voor gruwelijk grote garages! :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).