Iedereen wil een Aston Martin V12 Zagato voor de straat

Auteur: , 23 Reacties

Nog niets is officieel, maar de betrokken partijen zijn erg enthousiast over het produceren van een paar Aston Martin V12 Zagato's voor de openbare weg. Een versie met luxe, comfort en vooral airbags, uitlaatdempers en een energielabel.

Zowel Aston Martin als Zagato hebben zich kortgeleden positief uitgelaten over een beperkte oplage van V12 straat-Zagato’s. Op Villa d’Este waren de toeschouwers erg enthousiast en ik heb het vermoeden dat daar al wel een paar klanten tussen zaten. Niet in de laatste plaats door de smakelijke rode kleur natuurlijk. In het groen op de Nurburgring moet ik er nog even aan wennen.

Het plaatwerk is natuurlijk makkelijk over te zetten op een Aston Martin V12 Vantage. De wielen zitten op dezelfde plek en er huist eenzelfde chassis en motor onder de nieuwe vormen.

Bij de (mogelijke) productie versie staat wel vast dat het om een zeer kleine oplage zal gaan. Het laat zich raden dat de prijs daarmee ook hoger uitkomt dan bij een standaard V12. Waarschijnlijk ook duurder dan een DBS. Als het aan Ulrich Bez ligt komt hij er as soon as possible. (bron: GTSpirit.com)23 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Vooraanzicht is dik.
Schuinvooraanzicht is dik.
Zijaanzicht is ok.
Het moment dat je iets of wat van de achterkant ziet is gewoon walgelijk.
Spijtig want heeft wel potentieel.
@thombecks: grappig, ik vind vooral de achterkant mooier dan de rest maar los van het astin martin gedoe want het lijkt totaal niet op een astin martin,…
@saba: maar heel erg op een Zagato interpretatie van een Aston Martin, deze sluit goed aan op de rijke traditie.
@mashell: Helemaal mee eens. Moest ook ff wennen aan die dikke aambei op de achterkant maar…ik vind ‘m toch wel bruut hoor! Het is i.i.g. een auto met een eigen identiteit.
Ik schaar mij achter dat a.s.a.p.! Lol @ energielabel, dat zal dezelfde kleur hebben als deze auto. Kan ik tot die tijd alvast ergens een 1:43 Diecast modelletje bestellen? :D
@Jesper: een echte liefhebber koopt 1:18!
@porsche928: Waarom zou je geen echte liefhebber zijn als je liever een 1:43 wil hebben?
@porsche928: En wat nou als je als echte liefhebber geen ruimte hebt om een heleboel 1:18’s te stallen? Liever een 20-tal kleintjes dan 3 of 4 grotere hoor.
@porsche928: Een ├ęchte liefhebber koopt natuurlijk de 1:1 versie!
lekker poetsen achter de voorwielen
deze racer staat gewoon op kenteken
@KeesB: in Engeland doen ze daar dan ook nooit zo moeilijk over ;)
als jij een motor+kenteken op je bureaustoel wil schroeven bijvoorbeeld…

Mooie spot wel trouwens, maar die zal nog niet als productie over de toonbank mogen in de rest van de EU denk ik.
Gewoon nee… Ik vind deze wagen totaal niet Aston Martin waardig… Ik vind ‘em niet mooi en het geluid past totaal niet bij de auto.

Jammer. Maar waarschijnlijk zullen mensen het gelijk oneens zijn omdat er Aston Martin op staat.
@G-Ammo: mee eens! Ik ben altijd al fan geweest van Aston Martin, maar dit vind ik niet veel. Nissan GTR daklijn, ferrari 458 achterlichten kopie.
@G-Ammo: de elephant man onder de Astons…shame on you, you british carfactory !
Hij is goedgekeurd. Ik mis alleen nog een hele foute spoiler achterop! Verder is de achterkant misschien iets aan de bolle kant, maar daar is mee te leven. Ik zeg: PRODUCTIEE
Waarschijnlijk wordt een weg versie weer bijgeschaafd, zoals altijd bij een concept en straat legale bak
Deze Aston Martin is echt van alle kanten af gezien gewoon ronduit geweldig! In mijn ogen een perfecte opvolger voor de DBS, aangezien hij een aantal brute stijlelementen heeft die niet zo bij de chiquere DB9 zouden passen. Nee, zo wil ik hem, niks aan veranderen! Echt een gaaf ding!
“..Een versie met luxe, comfort en vooral airbags, uitlaatdempers en een energielabel..”
Een douchy versie van deze dus -__-
Gewoon zoals hij nu is uitbrengen voor de baan.
En wat mag dat snoepje kosten?
Nou ik zou hem gratis wel willen hebben maar ik vind die achterkant toch wel zo gruwelijk lelijk; snap niet wat iedereen wild doet.
Een Aston Martin mag je niet zo verneuken
Ik snap niet dat velen hier de auto niet mooi vinden. Volgens mij is dit echt zo’n auto dat als je die in het echt ziet dat je met stomheid geslagen bent en ter plekke je mening aanpast.

Dat had ik ook met de Ferrari 599 en 612, alleen in iets mindere mate.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).