Video: Aston Martin Virage vs Mercedes SLS AMG

Auteur: , 66 Reacties

Je zou kunnen beargumenteren dat de nieuwe Aston Martin Virage eigenlijk vlees noch vis is. Hij is niet zo hardcore als een DBS en ook niet zo'n soepele GT als een DB9. Het is een beetje, tsja wat is het eigenlijk? Daarom leek het AutoExpress wel een goed idee om een uit te vogelen hoe de Virage zich verhoudt tot een sportauto zoals de Mercedes SLS AMG. Valt de Aston keihard door de mand? Of weet hij zijn mannetje te staan?

Aston Martin roept heel hard dat “als het plaatwerk” van de Virage anders is ten opzichte van de DB9, maar volgens mij is het gewoon een soort mix & match tussen het plaatwerk van de DB9, DBS & Rapide. Heel veel echt nieuwe elementen kan ik namelijk niet ontdekken aan de Virage.

De SLS AMG hoeft verder geen toelichting meer te krijgen lijkt mij zo. Die auto is inmiddels zo uitgebreid gesproken dat de meeste van jullie waarschijnlijk in staat zijn om zelfs midden in de nacht de specificaties op te dreunen. Gaat het de halfbakken Aston lukken om gehakt te maken van de gullwing Mercedes? Bekijk het hieronder.66 reacties

De am is een schitterende auto.Maar kan niet op tegen de flair van de sls.
Big boys toys
De nieuwe Aston vlees noch vis??? Ik denk de gulden middenweg!!

De SLS is absoluut ook een beauty, maar zou 100% voor de Aston kiezen. En de Virage is dan precies goed: sportief, maar niet TE, zodat hij ook nog erg stijlvol is…
Een engels man gaat natuurlijk voor een engels product.
@mbman: aston of een merc, kom op man :D
@Bwlian: niet zo moeilijk.Wil ook graag blijven rijden.
@Bwlian: Inderdaad erg gemakkelijk. De Mercedes.
ehmm, virage in koperoranje en de sls in matzilver graag. en dat is niet of, of, maar en, en :D
Ook al noem je de Aston Martin vlees noch visch, als ik ze alletwee naast elkaar twijfelt m’n brein geen milliseconde over welke ik knapper, stoerder, krachtiger vind. En komaan, ‘let’s take the Aston’ klink toch wel lekker :)
@trigger565: Let’s take the Gullwing klinkt toch nog even iets stoerder.
@Pordon: The name is AMG of SLS,… Gullwing wordt al een tijdje niet meer geproduceerd naar mijn weten.

*Let’s take the Virage!!
@trigger565: We leven nou eenmaal in Nederland of Belgie.
Dan word het al anders.
Hey schat haal jij even de as-ton op?
Hoezo? zijn de asbakken weer vol dan? :lol:
Op voorhand kan ik voorspellen dat de Aston Wint omdat een Brit de autos test…
Errug lastig om hieruit een keuze te maken….can I have a raincheck ? ;-)

De AM is gruwelijk mooi klassiek gestyled (behoudens de achterlichten)…je valt niet teveel op, maar biedt zeker alles wat een mannenhart in een auto begeerd. De Merc heeft de spetterende ‘looks’, je moet hem zien alssie langsrijdt…meer show, leukere details, meer wannahave…

Yep, ik neem de Merc.
Aston zit gewoon in een heel andere Leage dan de Mercedes met name qua branding en upperclass lifestyle.
@tvrspeedsix: Jij werkt ergens op een marketingafdeling?
@Mich: Nee, gelukkig niet.
100% mercedes sls!
Dit slaat gewoon helemaal nergens op want deze man is niet neutraal hij wist al welke auto hij ging kiezen voordat hij begon, als je een neutrale persoon wil moet je gewoon in een ander land kijken dan GB of Duitsland. We weten allemaal natuurlijk dat de Mercedes de beste is
Benz 100% for sure, AM prachtig en tijdloos ontwerp maar weegt niet op tegen dit model van Mercedes
Ik zou zeggen ASTON, BOUW EENS WAT NIEUWS!!!!!!
Mooie auto hoor, maar dat ding lijkt sprekend op de aller eerste db9, die op zijn beurt weer erg veel weg heeft van de laatste db7.

Als het aan mij lag, dan nam ik wel Maserati, want laten we eerlijk wezen, alleen Maserati klinkt cooler dan Aston en het ding is een heel stuk unieker/zeldzamer.
Bovendien vind ik het interieur van die Astons maar erg magertjes, zeker in vergelijking met de Maserati.
@hectorae86: Amen en hulde! Precies mijn mening!
@hectorae86: Helemaal mee eens.
Al zijn het geen rechtstreekse concurrenten, met 50% prijsverschil, en zo’n 150 pk verschil.
@hectorae86: Precies NIET mijn mening… Een goed ontwerp is tijdloos. Kijk maar naar de SLS! Dat is natuurlijk een retro-modelletje dus de basis van het design is veeeeel ouder dan die van de Aston.

En Maserati klinkt echt niet beter, hooguit anders. Is ook een wereld van verschil in insteek qua design. De Granturismo is absoluut gorgeous, en wellicht de enige auto die qua design in de buurt komt van de Astons imho. Maar dat kermis-interieur… Nee, dan is het strakke Aston interieur 1000x stijlvoller!
@Svenska_Aeroplan_AB: Een Aston doet het goed met een V12 soundtrack, maar als het nodig is klinkt het net niet ruig genoeg. Een Maserati heeft een gentlemen soundtrack als je erom vraagt, maar de hel barst los als je even een keer flink doortrapt.

http://www.youtube.com/watch?v=VXHRiTnj4zU&feature=channel_video_title
@Svenska_Aeroplan_AB: Uiteraard respecteer ik jouw mening volledig, voor mij de Maserati though ;)
@jzaero: oh, je bedoelde letterlijk ‘klinkt beter’, als in het motorgeluid… ik dacht qua naam eigenlijk! ;)
@Svenska_Aeroplan_AB: Oh op die manier, ja dat kan ik me wel voorstellen ;) Maar ach, rijdt wat je zelf leuk vind en niet wat anderen ervan vinden ;)
@hectorae86: Een Maserati zeldzamer dan een Aston Martin?
Ik zie redelijk vaak Maserati’s rondrijden. Meestal quattroporte’s maar toch..
Kan nou (helaas) niet zeggen dat ik evenveel Aston Martin’s rond zie rijden.
En nu dezelfde review door een Duitser.
De SLS. Die is verfrissend en stoer. Aston begint wat saai te worden.
Was inderdaad niet echt verrassend dat ie voor de Aston ging… maar ik zou ook voor de Aston gaan.. Is gewoon de mooiere auto…
In GB is de Merc net wat duurder. Hier de AM. €290.000 voor de AM, €256.000 voor de Merc.
En zeg nou niet ‘in die klasse wordt niet naar de prijs gekeken’, want als dat zo was, vroegen de fabrikanten wel 10 keer zoveel.
@mout: emotie mag wat kosten en als mensen de Aston mooier is en meer emotie opwekt dan is het opeens niet zo heel veel meer geld meer.
@jzaero: mooier vinden*
Lastige keuze, maar de V12 en het feit dat de Aston naar mijn mening net wat stijlvoller is doet de balans naar de Virage omslaan.
Hier in de straat heeft iemand een mat zilver/grijze Mercedes SLS. Echt een bruut ding, mooi van binnen en buiten, ziet er bruut uit en klinkt ook bruut.
Toch voor mij de AM, Gewoon mooier design.
Het heeft alles, elegant, chique, sportief, bruut en noem het maar op. De SLS hoeft zich echt niet te schamen om van een Aston Martin te verliezen kwa design laten we dat vooropstellen.
aston is erg mooi, maar ik zou toch zelf voor de SLS gaan
V12, classic styling, Aston Martin badge, could it get any better? Yes, voor €205.000 pik ik wel een maserati Gran turismo op :) nog net wat stijlvoller en de soundtrack van die V8? Fenomenaal!! Emotie mag wat kosten en in dit geval boeit performance niet zoveel meer. 450pk is ruim zat
@jzaero:
Hehe, met jou kan ik praten.

Alhoewel ik het wel erg moeilijk zou vinden. GT-S of Virage.. Beide auto’s zijn er mooi, maar denk dat ik eerst echt een testrit met beide maak voordat ik mijn besluit neem. ( mocht ik het kunnen betalen natuurlijk ).
@JamesBond007: Ik ben een groot fan van beide merken, maar mijn voorkeur gaat toch naar de Italiaan. Maserati heeft een prachtige historie, beter dan die van Ferrari en Lamborghini, het is niet zo schreeuwend maar geeft de liefhebber van GT’s en sportauto’s alles wat ze nodig hebben. V8, lange motorkap, comfortabele ride, exotic soundtrack, prachtige auto. Maarja ik ben dan ook een groot Maserati liefhebber ;)
Ik zou SLS Kiezen Hoewel de Virage Wel heel goed is !
@sebastienloebsebastienvettel: Faalhaas! Je hebt Sebastian Vettel verkeerd geschreven in je nickname.
voor mij de SLS aub, heb er juist met 1 meegereden en klinkt zalig en is super snel
Ik kies de prachtige Aston Martin natuurlijk!!!
Als de Virage met een handbak zou komen, dan de AM! Echt bizar dat ze een “klassieke” automaat in deze auto zetten (alhoewel die Sportshift F1-bak uit de Vantage nog “erger” zou zijn geweest). Zoals bekend ben ik een echte AM-fan, maar zonder handbak……..no-go (dezelfde fout die ze bij de Vanquish hebben gemaakt……jaren later kwam er een peperdure ombouwkit beschikbaar, zodat je er achteraf toch een handbak in kon zetten).

De SLS is schitterend, DSG bak is nog net acceptabel (second-best na een handbak) maar je weet nu al dat elke snackbarhouder en sportschool ondernemer hierin gaat rijden, dus nee, dank, fout imago (komt ie ook met trekhaak?).
Ik zou voor de SLS AMG gaan, zonder twijfel.
De Aston Martin Virage vind ik er op de voorkant na al gedateerd uitzien. Ze mogen bij AM nu eindelijk wel eens met iets nieuws komen. In plaats van alle modellen een beetje te mixen. Serieus iedereen kan zo designer worden bij AM, je pakt de achterkant van de DB9, de voorkant van de Rapide, etc.
Mooi als de Aston is, ik vind het een slap aftreksel van de db9 en dbs. Moet je gaan uitleggen waar de verschillen ziten met een DB9 of DBS, beetje jammer.

De Merc is gaaf, maar doet t niet helemaal voor me.

Zoals hier eerder vermeld, de Granturismo zit ook in deze prijs klasse. Een gebruikte Bentley GT of Ferrari 575/612 ook wel. En dan weet ik het wel :-)
Egt typisch een Engels conclusie… (omdat de AM engels is????)

Geen mij maar de SLS
maar goed dat ik geen miljonair ben….ik zou een luxe probleem hebben…
@robbie: regel 4: een – eens
en laatste paragraaf 2e regel: gesproken – besproken.
Vergeet ie op 02:09 nu even te schakelen of geeft hij daar nog wat gas bij het ontkoppelen?
Voor de rest weet ik niet welke ik zou kiezen. Aston Martin lijkt me iets comfortabeler, minder stug. Denk dan toch maar de AM…
@As_long_as_it_is_fast @bangbus inderdaad, daarom moet er dus ook een handbak in (beide auto’s)!
@TT225man: of gewoon iemand die fatsoenlijk kan schakelen e… :D
Die dude moet leren schakelen!!
Zo, die keus is niet moeilijk…

Veel leiver die prachtige AM ipv een omgekatte Dodge uit de tijd dat Daimler dat ontwerp nog ff kon meejatten.
*liever
@clubbtraxx: ga je huiswerk doen.Dan kon je weten dat het een geheel nieuw ontwikkeld concept is.
@clubbtraxx: AM is volledig van 0 gebouwd? dacht het niet
Voor mij de Virage. Ook gewoon omdat dat een Aston is. En dat terwijl ik weet dat de SLS beter is…
@tvrspeedsix:
Doe mij maar de Benz, heb het meer daar voor.
Doe mij maar gewoon de SLS!
Als ik andere reviews mag geloven is die SLS veel meer een sportscar dan een GT. Ik zie een Bentley Continental GT of Maserati Granturismo (what’s in a name..) of Jag XK meer als GT dan de SLS.
De Aston is in elk geval wat anoniemer dan de SLS, maar de Benz heeft dat fantastische geluid. Lastige keus, maar uiteindelijk zou de hooligan in mij winnen van de gentleman.
De SLS graag http://forums.civfanatics.com/images/smilies/biggrin.gif
Aaah moeilijke keuzes.. Gelukkig zal ik deze nooit moeten (mogen) maken, en kies ik lekker niet! Allebei graag!
Ah juist. The ultimate GT car. En de beste manier om dat te testen is op een kort en bochtig circuit zo hard als je kan te raggen.

Oh nee. Ik heb me vergist, de tester is toch wél een stomkop.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).