Tesla toont de nieuwe Model S Alpha

Auteur: , 51 Reacties

Tesla Motors heeft afbeeldingen van de Tesla Model S Alpha vrijgegeven waaruit we kunnen opmaken dat de auto bijna het productiestadium bereikt heeft.

De wijzigingen ten opzichte van het prototype zijn niet schokkend, maar de auto ziet er nog gelikter uit. Met name de voorbumper is aangepast en heeft scherpere lijnen gekregen. Ook de luchtinlaten op de zijschermen zijn iets kleiner geworden. Wat er nog meer gewijzigd is heeft Tesla niet bekend gemaakt, om dat te weten moeten we de foto’s zelf goed uitpluizen. Het zwarte exemplaar in de gallery is de nieuwe en de witte daaronder is het vorige concept.

Nog even wat achtergrondinfo: In de tweede helft van 2012 moeten de eerste exemplaren van de Model S aan de klant geleverd gaan worden. In de Verenigde Staten zal de auto, afhankelijk van het accupakket dat je aanvinkt, tussen de 55.400 en 77.400 USD gaan kosten.
51 reacties

Ja ziet er goed uit ,hoeveel jaar nog voor het op de markt komt?
@norge: In Europa bedoel ik.
Vind hem toch een beetje lijken op de Maserati Gran Turismo S de neus dan…
@Johnnnyboy15nl: Ja heel lichtjes, maar dat is toch niet erg.
Stroom is CO2. Dit ding kan nuttig zijn als je tweede auto toch al het formaat Opel Insignia heeft…
Beetje peugeot.Mooi gelijnde wagen.
@mbman: Volgens mij is het andersom, maar goed ieder zijn mening.

OT: Zie wel dat electrowaggies best mooi kunnen zijn, Tesla laat zien hoe het moet. Nu de rest nog. Of als de anderen een electrowaggie gaan bouwen, kijk eerst even hierna, niet kopiëren, maar haal er inspiratie uit.
Ik ben erg benieuwd wat dit in Nederland gaat kosten. Ik heb getallen gehoord van 40.000 euro en dat vind ik eigenlijk hele nette prijzen.
Zou heel mooi zijn als dit waar is.
@lemster: was dat ergens bij de Tesla dealer in dromeland? Want ik verwacht eerder het dubbele misschien zelf wel boven de ton.
@lemster: grinnik…40000 euri ?????? Ik heb geleerd uit ervaring (…) dat deze auto vast wel 70k tot 100k in euri gaat kosten !
Heeft ook wel wat weg van een Jaguar XF
@rubenpriest: dacht ik ook aan
Leveringen in Europa zullen ten vroegste eind 2012 zijn. Prijzen zullen eerder rond de 50 000 euro liggen.

Beta model is voor na de zomer, dan worden ook de crashtests uitgevoerd. Meer details over opties en prijzen worden dit najaar verwacht.
zie ik op de 2e foto nou een stuk van een einddemper zitten of lijkt dat maar net zo? verder erg mooie auto maar liever een FISKER dan
audi A6 en peugeot 508 neusje, en ook wel wat maserati
en een A7 sportback zijkant.
en een xf achterkantje
@love4sportcars: Goed gezien man.. wat een schaamteloze kopieerchinezen..
@love4sportcars: Goh En 4 banden eronder net zoals alle andere merken hebben, en de buitenkant kleur is zwart net als alle andere merken.. verder een rond stuur erin en ook nog een gaspedaal net zoals andere merken.. goh wat een kopieerchinezen.. Gaap.. lekker boeiend dat het een beetje ergens op lijkt. Als het maar mooi is.
Ontopic: Het is gewoon een schitterde auto!
@love4sportcars: en wat wil je hiermee bereiken..? Trouwens de Model S Concept was er al eerder dan de door jouw genoemde auto’s…
@love4sportcars: Ga eens terug naar spele.nl
Prachtige wagen, net zoals de eerder genoemde Fisker. Jammer dat Tesla’s zo immens duur zijn.
Wat een mooie auto!
Dit vind ik een zeer geslaagd ontwerp. Tesla laat zien dat ‘groene’ elektrische auto’s er niet lelijk of raar uit hoeven te zien. Deze lijkt me ook behoorlijk geschikt voor dagelijks woon-werk verkeer. Ik denk dat dit de eerste elektrische auto is die ik wel zou willen.
HET MODEL
Niet zo mooi als de Fisker Karma, maar wel een leuke aanvulling op de markt. De prijs zal hoog komen te liggen. Waarom? Omdat importeurs kijken naar de auto’s waar hij mee moet concurreren, die rond de 70k kosten. Ongeacht of er op de Fisker geen belastingen als BPM zitten, schroeven de importeurs hun marges gewoon op om ons alsnog flink te laten betalen.
Hola, die ziet er goed uit!
allesisrelatief
zo, ziet er inderdaad erg goed uit! ik vind dat Tesla sowieso de mooiste elektroauto’s bouwt!
wow mooi hoor en 37000 euro is ook minder dan de Opel Ampera!
@allesisrelatief – tesla bouwt (nog) niks, doet Lotus voor hen.
@apos:

Ik weet niet hoor, maar ik heb al aardig wat Tesla’s zien rijden. Dus ze bouwen echt wel wat!
allesisrelatief
@apos: Ook goed! dan ontwerpen ze de mooiste elektroauto’s op het moment!;) ik ben niet zo moeilijk!:P
Vind het geen mooie auto. Helemaal niet omdat hij elektrisch is!
Net als de concept een prachtige auto. Laat maar snel komen
@nico94: LOTUS!!!!! bouwt de huidige Tesla 2 zitter
@apos:

Oh sorry dat wist ik niet. Ik dacht dat Tesla ze zelf maakte.
Het is toch frappant dat de Amerikaanse Tesla Motors de beproefde klassieke Brits design implementeren op hun Model S. Ach, de Tesla Roadster is ook gewoon Brits design aangezien het een gerebadgede elektrische Lotus Elise is. ;)
Ziet er very nice uit. Dit mag gerust in het straatbeeld verschijnen. Stoort helemaal niet. Ik zou hem zowaar kopen moesten ze mij verplichten een elektrische wagen te kopen. Ik schat dat tegen 2015 een pak mensen elektrisch zullen rijden en dat we tegen dan ook een plausibele afstand kunnen afleggen alleen op elektriciteit.
Wat een gave auto.

Zo zouden ze echt nog is elektrische auto’s kunnen gaan verkopen ook. Een echte gentlemen’s car. Het heeft wel iets weg van Jaguar.
De buitenkant is wel OK allemaal, maar als je die Tesla interieurs ziet dan springen de tranen in je ogen. Man man wat een bende. Hopelijk kijken ze daar bij het nieuwe model wat beter naar. Mooie wagen vind ik, laat maar komen.
@clubbtraxx

Ik kan zoiets http://tinyurl.com/3uqsjfl nou totaal geen bende noemen.

Ik denk dat je ook nog kunt kiezen wat je wilt zien op het touchschreen panel.
Volgens mij is dit de enige juiste manier om elektrowaggies te introduceren. Al heb ik nog wel wat mijn bedenkingen bij elektrisch rijden maar dat terzijde.
Wat ik me afvraag… als je dit met 0% bijtelling kan rijden, dan kan je baas ook je stroomrekening betalen. Het tanken gaat immers thuis op je eigen net. Maar wie weet dan hoeveel stroom is gebruikt voor het laden van de auto en hoeveel voor je overig gebruik?!
@Joerek: Tellertje op het snoer van de Tesla? Of IN de Tesla zelf…
@Joerek: Bij de huidige roadster kan je makkelijk kijken hoeveel kWh de voorbije en alle oplaadbeurten samen hebben gekost (“verbruikt”).
@zorba: Ja maar het is niet alsof je daar een bonnetje van hebt ofzo. Maw, voor de belastingdienst is er geen enkel bewijs hoeveel je thuis ‘tankt’ en hoeveel dat gekost heeft (verschil dag/nacht tarief bijv.). Daarnaast is het maar de vraag of de meter in een Tesla precies dat aangeeft wat je werkelijk hebt verbruikt, want je hebt vast wat laadverlies en geen idee of dat wordt meegenomen.

Je zou in feite je hele energierekening kunnen declareren.
Mijn visie op dit soort hokken, koop een leuk 2de hands BMW M3 of iets anders LEUKS van ongeveer €50K en van het overgehouden geld koop je je leven lang benzine.
Knap ding. Vraag me af wanneer er een nieuwe roadster komt. En hoe die er dan zal uitzien…
Ik vind hem er nog beter uitzien dan het prototype :-)
Wow erg goed! Tesla is goed v bezig. Beter dan het prototype komt ook niet vaak voor.
KIJK!!
Dit ziet er goed uit, zo wil ik ook wel ‘groen bezig’ zijn.
Nu maar gauw beginnen met sparen.
pfoe! Die is wel heeel netjes! Jammer dat er niet een lekkere V8 in zit!
nice

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).