Autojunk Foto Van De Maand – Mei ’11

Auteur: , 17 Reacties

Jullie gingen afgelopen maand weer lekker los op Autojunk, hier zijn de beste platen die in de maand mei werden geupload.

Maar eerst stellen we zoals gebruikelijk het gastjurylid van deze maand voor. Martijn Koevoets is onder de automotive fotografen in dit land geen onbekende. Sinds een paar maanden is hij ook betrokken bij het produceren van ABHD video’s en dit leek ons wel een mooie gelegenheid om zijn mening over jullie foto’s te vragen. Uiteraard hebben Wouter en ik ook ons oog over de foto’s laten gaan.

De winnende plaat staat zoals elke maand bovenaan het artikel. Deze maand is dat Mika Häkkinen die met Juan Manuel Fangio II in een prachtige klassieke Mercedes 300 SLR meedeed aan de Mille Miglia. De sfeer, de nabewerking, alles lijkt aan deze plaat te kloppen. Martijn aan het woord: “De foto van de 300 SLR gemaakt door Gijs Spierings vind ik erg fraai, de camera links in beeld geeft bovendien een leuk stukje context” en daar zijn wij het helemaal mee eens!

Klik voor de grote versie op Autojunk.nl

En dan de eerste runner up. Dat is deze prachtige plaat van een geparkeerde Porsche 356. Wouter: “Niemand lijkt zich om die auto te bekommeren, behalve de fotograaf.” Martijn: “Mooi moment, beweging in de voetgangers vind ik ook leuk, wel wat te donker.” Inderdaad oogt de foto een tikkeltje onderbelicht, maar dat neemt niet weg dat het een lekkere sfeervolle foto is geworden, knap gedaan mielie!

Klik voor de grote versie op Autojunk.nl

Runner up nummero duo is de Alfa 2000 GTV van de heren van KD-producties die eerder al wat aandacht kreeg op Autoblog. Wederom weten zij een plekje bij de runner-ups te scoren, goed bezig jongens! Het commentaar van Martijn: “De foto geeft een lekker roadtrip gevoel, maar is wel een beetje te donker.” Klopt inderdaad, een goede graadmeter is overigens bij dit soort situaties of je het profiel van de banden nog kan zien. Zo niet dan zit je meestal tegen onderbelichting aan!

Iedereen wederom bedankt voor de uploads! Zitten jouw foto’s er niet tussen deze maand maar wil je wel een keer de frontpage halen? Kijk goed naar de eerdere afleveringen van de Foto Van De Maand en probeer de winnaars te overtreffen, wellicht staat jouw foto dan volgende maand een maand lang bovenaan Autojunk.nl!17 reacties

Alle drie erg mooi, ik doe het ze niet na! Maar vooral de foto van de SLR 300 is prachtig..
Erg mooie foto’s. Ik vind de tweede foto van de Porsche 356 de mooiste. ERg gaaf contrast met de omgeving en een supermooie klassieker!
Die Martijn Koevoets heeft wel een paar hele mooie foto’s op zn site!
Ah, het betreft hier ‘Juan Manuel Fangio II’, neefje van… in de SLR
@Netel: ik denk dat ’t gros niet zou weten wie JMF anders was.
OT: kwijl… wat een prachtige foto’s!
Jammer wordt de Mille Miglia niet zo gevolgd als Gumball :(
@SHFT: Daar ben ik het inderdaad mee eens, de Mille Miglia is minstens zo interessant als de 3000 en heeft absoluut meer te maken met passie en nostalgie die auto’s met zich mee brengen
De foto van de SLR is niet zo heel boeiend toch, leden van de jury.
Als aan de rechterkant die jas niet in beeld was geweest was ie al veel mooier.
‘een goede graadmeter is overigens bij dit soort situaties of je het profiel van de banden nog kan zien.’ Misschien heeft ‘ie geen profiel meer Martijntje…
@Svenska_Aeroplan_AB: dat was geen toevoeging van Martijn maar van mij. En voor jou is het gewoon Martijn en niet Martijntje, dat mogen alleen zijn vrienden zeggen.
@CasperH: Of mensen die hem helemaal niet zo’n goede fotograaf vinden…
@Svenska_Aeroplan_AB: Nee, jij bent ff beter wil je zeggen. ;) Hij heeft best nette foto’s hoor.
@Svenska_Aeroplan_AB: wat jij vindt vinden de opdrachtgevers van Martijn niet zo interessant, blijkbaar.
Wallpaper mogelijk?
Heel graag een wallpaper van de Porsche bitte!!!! :)
Dat zijn wel hele mooie foto’s hoor…
Ik wilde zeggen vooral die eerste, maar dan kijk je nog eens naar de andere 2…
Ze zijn alle 3 prachtig!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).