Dit wordt de nieuwe staats-limo van Rusland

Auteur: , 12 Reacties

In 2010 sprak Medvedev de wens uit om het Russische ZiL nieuw autoleven in te blazen en weer met een echte presidentiële auto op de proppen te komen. Verschillende -uiteraard Russische- firma's waren in de race om het design te mogen leveren. Bepantseringboer ArmorTech heeft uiteindelijk de order binnengehaald, en dit hierboven is de eerste schets van de nieuwe staats-sedan.

ZiL (Zavod Imeni Lichatsjova) werd opgericht in 1916 en was onder andere verantwoordelijk voor het vervoer van Joseph Stalin in 1949 (LOL @ Perzisch tapijtje). Nu houden ze zich vooral bezig met trucks en dergelijken, maar dat moet helemaal veranderen. Want als Poetin in 2012 weer president wordt dan zal hij zich het liefst voortbewegen in een gepantserde bolide van eigen bodem. En daar komt ArmorTech om de hoek kijken.

Ze zullen binnenkort beginnen met de bouw van de de nieuwe staatslimousine die in verschillende lengtes en varianten op de markt komt. Bedoeld voor politieke figuren uit de hoogste regionen die wel wat bescherming kunnen gebruiken. De ontwikkeling wordt gedaan samen met een autofabrikant uit West-Europa, alleen zeggen ze nog niet wie. Dit is wat ze daar over kwijt willen:

The premium-class model of one of the leading Western European car brands will be taken as a base for the new limousine.

Wordt het een limo op basis van de S-Klasse, 7-Serie of toch de A8? Wij gokken op de Mercedes S-Klasse met het uiterlijk dat van ArmorTech afkomstig is en de hoogste klasse van beveiliging (niveau VR6/VR7). Een iets grotere afbeelding staat DAAR.12 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Hmm, lijkt me wel leuk.
Misschien iets maybach (waar we stiekem toch wel een zwak voor hebben) achtig met dan eens iets schreeuweriger/vulgairder/kunstiger design.
Al vind ik het belachelijk dat de staat hier z’n geld aan zou uitgeven om iets geheel nieuw te maken terwijl er al genoeg bestaat.
Zo! Die is lelijk, ik geloof dat ik mijn ambitie om het presidentschap van Rusland te kopen maar laat varen, in zo’n lelijke wagen wil je echt niet rond gereden worden!
Waar slaat die koplamp op? Vage schets…
Beetje weinig hoofdruimte…
allesisrelatief
@Svenska_Aeroplan_AB: haha droog :-)
the-budel-guy
@Svenska_Aeroplan_AB: russen zijn ook klein he
@Svenska_Aeroplan_AB:

Valt wel mee, dit wordt een auto in ‘Dartz’ stijl, dus drie meter breed, negen meter lang en met 30 inch wielen.
Past wel bij een bescheiden karakter als Poetin als hij volgend jaar weer president wordt.
Haha cool:P
Het zal mercedes zijn. Want medjedev en poetin rijden nu al met een zwaar bepanzerde mercedes.
ArmorTech, zijn dat niet die van de verlengde mulsane?
@BenR8: oeps, had niet doorgeklikt…
Geweldig, hoopte al een tijdje op de terugkomst van de ZIL, dit wordt een stuk beter dan die Cadillac van Obama!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).