Maak jij de 1 Serie wel mooi in de configurator?

Auteur: , 91 Reacties

Je zal maar marketeer bij BMW zijn deze dagen. De volledige wereldpers fikt je nieuwe 1-serie af, maar jij moet het ding gewoon verkopen. Wat doe je dan? Precies! Je geeft de wereld een configurator onder het mom "doe het zelf dan beter" en hoopt er het beste van.

Jep, ze hebben hem nu al online staan bij onze oosterburen: de 2012 BMW 1 configurator. Dikke pret met kleurtjes en wielen, maar ik heb nog geen combi kunnen vinden die ik met trots in de Autoblog Redactiegarage zou durven parkeren. Zelfs het M pakket kan niet verhullen dat het niet zo’n knap wagentje is. Wat is het toch een vreselijk suffe auto geworden. Toegegeven, de huidige 1-serie is ook niet moeders mooiste, maar daar heb ik soort van aan kunnen wennen. De driedeurs vind ik zelfs enigszins geslaagd nu, maar nog steeds niet supermooi. Zou ik er ooit één kopen dan zou het voor de rij-eigenschappen zijn, niet voor de looks. Maar het nieuwe model, die looks, ik vraag me serieus af of rijgedrag en liefde voor het merk zelfs de meest verstokte BMW fanboys over de streep kunnen trekken.

Hoe dan ook: doe je ding, maar er wat van, wellicht lukt het jou wel de Einser aantrekkelijk te maken?91 reacties

Hopeloos…
@Esprit_de_Flandre:
inderdaad…
@Esprit_de_Flandre: Hier vind je een link naar een pagina over hoe de 1 serie eruit had moeten zien:

http://www.bmwblog.com/2011/06/08/how-the-2012-bmw-1-series-could-have-looked-like/
@drivingpleasure: Is niet veel beter.
@drivingpleasure: lol at een van die reacties daar Polo+ pekinese = 2012 1serie haha
@drivingpleasure: Is een kleine ingreep, maar ziet er een stuk beter uit. Daar kijkt de BMW net even iets agressiever uit zijn ogen, ipv lomp.
@drivingpleasure: Mwa, ietsje beter, maar nog niet genoeg. Maar ik ben dan ook geen echte liefhebber van BMW’s. Ik denk dat de BMW’s die ik mooi vind op één hand te tellen zijn. En dan bedoel ik niet uit de huidige modellen, maar uit de hele geschiedenis van BMW…
@drivingpleasure: Ik moet zeggen dat Theo Chin, die vaak mooie suggesties heeft, mij nu ook een beetje in de steek laat qua aanpassing van de 1…

http://www.theophiluschin.com/?p=3315
Ik kan hem beter maken. Ga naar de kleuren en neem onzichtbaar. Stukken beter!
Ze kunnen wel zo configurator online zetten maar dat heeft toch geen zin, Want hij blijft zo lelijk als de pest.
@autospotter: Je kan zeggen wat je wil, en mee gaan in de kudde zoals de meeste mensen hier. Maar de nieuwe 1 serie is zeker een verbetering ten opzichte van de oude. Hij kan een paar kleine aanpassingen gebruiken, maar ik vind het een mooie auto die op enkele punten ge-restyled moet worden.
heb het geprobeerd, maar veel positiefs kan er niet uithalen.
@reinier73: kan ik*
@reinier73: Nope.. ik ook niet.. heb alles geprobeerd.. in het zwart, mooie wielen, etc, zucht.. nee.. lukt niet..
Je kunt er momenteel nog wel niet het M pakket erop plakken. Das wel jammer maar toch hoe meer je ernaar kijkt hoe mooier hij wordt. Misschien toch maar wachten met het definitief oordeel als hij uitkomt.
Ik vind de configuratie-optie om de snuit uit te deuken niet…
Met de optie C’eed grill is ie al een stuk beter!
net zoals in de tekst gezegd is, je moet er aan wennen. Hij is niet moeders mooiste maar wie weet wordt de restyle wel echt dik, van mij hoeven ze eigenlijk alleen de lampen aan te passen, met name de voor lampen. Want hij is wel is waar niet mooi maar op een aantal vlakken toch een goede verbetering ten opzichte van de oude.
Fanboy zijnde vind ik hem in de juiste kleur, met xenon en de 18 inch velgen razend knap…

<img src="http://i1123.photobucket.com/albums/l547/GT3fan/111.jpg&quot; width="450"
@Philip: zo dus: http://i1123.photobucket.com/albums/l547/GT3fan/111.jpg
@Philip:

Hij is zo redelijk te pruimen, maar ben nog niet helemaal overtuigd.
@Philip:
zo is hij idd best te doen
Voor en achterkant vind ik niet echt mooi maar van zij bekeken vind ik hem zeer geslaagd
zo zou de nieuwe 1 serie eruit moeten zien: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eOkyhMdkAq0
Heb best een dikke versie gemaakt:
– Sport line
– Black Sapphire
– Schwarz spiegelkappen
– Sternspeiche 379

Ik zou het niet erg vinden om hem voor de deur te hebben staan!!
Ik begin hem mooier en mooier te vinden!
Het is zoals de E60… in het begin is het wennen …
De X6 vond ik ook zooo lelijk… en nu is hij echt mooi.

Het interieur vind ik een goede verbetering ! het is terug wat gedurfder.

de ECOPRO modus is ook erg leuk!

Altijd als ik met een bmw rij , verschiet ik ervan hoe ze optrekken, rijden en toch bizar zuinig zijn!

onze X5 E70 met 245 pk verbruikt op de snelweg 6.8 liter per 100km. het gemiddelde op 1 tank is rond de 8 liter!

Onze E46 320d kan als ik echt mijn best doe 4 liter per 100 km halen
De E91 320d 184pk haalt er 5,0 liter met rustig te rijden.
De 330D E91 haalt er 6,6liter gemiddeld.
BMW staat imo voor op de andere merken kwa techniek . en kwa gedurfd design!
@Alexke: precies jij begrijpt het
@Alexke: Bijna helemaal mee eens – behalve aanhef en slot. Aan het ontwerp van de 1-serie is werkelijk niets te ontdekken waaraan je zou moeten wennen.
Als dit een gedurfd design is, wil ik graag een voorbeeld van risicoloos dertien in een dozijn design in het C-segment. Zelfs de laatste vijf Golfjes zijn frivool en gewaagd naast deze 1-serie.
@mout: als ze niet voorop zouden lopen en geen gedurfde design stappen zouden ondernemen zou het net een audi zijn..BMW brengt vaker gedurfde design’s uit. Ste voorbeeld is het model 7serie van rond 2001 die niemand mooi vond en uiteindelijk na een restyling erg in de smaak is gevallen bij velen. Ook vind ik het op zich niet erg dat BMW dit doet, want als marktleider ben jij de gene die nieuwe paden moet betreden, concurrentie als audi zal volgen.
@Alexke: Ik reed met mijn 118D zelfs bij rustig rijden niet zuiniger dan 1:15/16 viel me echt tegen.
Mijn vader had een 2005 3.0D X5 die was net zo zuinig wanneer je er normaal mee reed. Hoor dit van meer mensen met een 118D. Zelf toevallig ervaring mee??
@Alexke: Toen ik reactie las dacht ik aan het volgende. Weet niet meer welke bekende auto ontwerper het zei, maar als je een design meteen mooi vindt dan is het juist een mislukt ontwerp.
@agera: En als je het blijft lelijk vinden ook…
http://i.imgur.com/QrOJQ.jpg
@quattroporte: Valsspeler, dat ruikt naar Photosoep!
@quattroporte: Zo deze koplampen zijn 100 keer beter
Vreemd dat jullie niet massaal om het ontslag van de hoofddesigner van BMW roepen! Het kan toch niet dat jullie zo chauvinistisch zijn dat jullie dit pikken…
@joki: Iedereen maakt wel eens een foutje. Voor mij compenseren de 5 en 6 deze 1 wel.
http://www.bmwblog.com/wp-content/uploads/BMW-1er-F20-by-Duron-Automotive-Artwork.jpg
@drivingpleasure: ging even iets mis. (nog een link naar de bmw 1 serie in mooi formaat)
@drivingpleasure: Heel uitgebreid heb je hem blijkbaar niet bekeken, dat is dus niet de nieuwe 1, maar zoals hij er uit had moeten zien volgens Duron Automotive Art!

http://www.bmwblog.com/wp-content/uploads/BMW-1er-F20-Duron-Automotive-Artwork-Vergleich.jpg
ik vind het een mooie auto, volgens mij vinden sommige hier dat ook maar durven ze dat niet te zeggen. wat me de laatste tijd opvalt op autoblog is dat niks meer goed is. alles is afgepakt of lelijk zo van hey dat zijn de lijnen van een panda of dan moet er weer een kotsen, bagger!
@porsche9ff: Ik vind het ook een mooie auto zoals ik vaker heb gezegd. Hij is ten opzichte van te vorige een grote verbetering op een aantal vlakken. Allen zou hij wat sportiever mogen en de lampen mogen anders. maar ik vind het zeker een vooruit gang, helemaal als je ze naast elkaar gaat bekijken wat ik uitgebreid heb gedaan.
@drivingpleasure: Jah, dit of de 250 GTO, ik zou niet weten wat kiezen… mwoehahah, kom op zeg, dat ding is net een schele hippo.

Gewoon hopen voor de fanboys dat de nieuwe drie serie meer op de vijf lijkt.
Het is ze weer gelukt bij bmw.. een auto maken waarvan iedereen zegt dat die lelijk is.. maar over een jaar ze er toch een bestellen. :D ik vind de voorkant nu wel meevallen.. het design is toch heel mooi van die neus alleen vind het niet echt passen bij de zijkant..
@Appii: Mensen kopen dit niet om de looks, maar om de cijfers/prestaties/prijzen. Als mensen enkel voor looks gingen werden bij BMW enkel de 3 coupe, 5, 6, 7, Z4 en eventueel de X5 verkocht…
Wat een treurig neusje toch. Zonde!
Ik vind de vele reacties over hoe lelijk ie wel niet is een beetje overdreven. Het grootte minpunt is dat de loken aan de voorkant omhoog lopen. Als ze dat nou recht maken naar de nieren toe is het een pracht auto, zeker in het blauw!
Ik bedoelde lampen ipv loken :)
Ik dacht dat het ontwerpterreur van Chris Bangle over was, maar zie hier een reincarnatie van die verschrikkelijke designer… (De 5- en 6-serie zijn wel weer geslaagd)
Die configurator stelt me teleur. Ik had gehoopt alternatieve lichtblokken te vinden maar dat gunt BMW de kopers blijkbaar niet. :(
Vraag voor de photoshoppers onder ons, kan er iemand eens iets doen aan die oerlelijke voorlichten. Want dat is toch de voornaamste reden waarom het plaatje niet klopt. Andere achterlichten zijn ook altijd welkom. Waarvoor dank!
FAK! Ik kan niet vinden hoe je andere koplampen selecteert. Ook andere achterlichten zie ik nergens staan. Zo krijg ik geen mooie 1-serie geconfigureerd hoor! :P
ik vind het wel grappig om te zien hoe de mensen zich hier dwingen om de nieuwe 1 vooral mooi te vinden.

bij bmw lachen ze zich dood.
Die auto doet me denken aan de miskraam afdeling
Het is net alsof de vorige 1-serie obesitas heeft gekregen, en daarbij een mislukte nose-job heeft gekregen. Maar ja, dat vindt ik van de nieuwe ML ook. Dus zal wel aan mij liggen.
De nieuwe 1 serie is toch een lachertje eerste klas! Als je kijkt naar de ontwerpen van de nieuwe audi A3, de nieuwe mercedes A klasse, of zelfs de nieuwe volkwagen golf 7, dan ga je kwijlen van genot! Dat zijn strakke, gelikte duitsers die iedereen graag voor zijn deur wilt parkeren.
Maar deze 1 serie…het komt niet eens in de buurt! En dan te bedenkten dat de hoofdontwerper van dit model (van Hooijdonk heet hij geloof ik en Nederlander) ook verantwoordelijk was voor de schitterende 5 serie (F10). Dan rijst bij mij de prangende vraag: ‘Wat is er met deze man gebeurd in korte tijd?’ Is hij geestelijk ziek geworden? Heeft hij inmiddels al een zeer geheim contract getekend bij een van de 2 grote concurrenten, waarbij hij een grote zak met geld in het vooruitzicht is gesteld, onder de voorwaarde dat hij de 1 serie wel nog even moest kapot desginen. Misschien werd hij wel gepest op zijn werk? Of kreeg hij te weinig waardering en heeft hij zo zijn gram gehaald. Er moet iets zijn gebeurd. Kan niet anders. Dit is namelijk een bmw/van hooijdonk onwaardige opvolger van de 1 serie. *gaat teiltje pakken*
@ralf: waar heb jij foto’s van de Golf 7 gezien?
@ralf: Nou gelikte duitser, en kwijlen?
http://golf7.co.za/wp-content/uploads/2009/10/golf-mk-vii-1.jpgGolf 7
http://loadinform.com/wp-content/uploads/2009/03/2012-vw-golf-7.jpegGolf 7

Ik mis geloof ik iets?
@laurensschu: die photoshops waren al toen de golf 6 nog niet gelanceerd was.
Wat een wereld is het toch waar een Hyundai mooier is als een BMWtje .
@norge: over smaak valt niet te twisten…. maar deze keer heb je gelijk. al schreef ik de X6 destijds ook af en die vind ik nu toch wel erg gaaf. de 5GT daarentegen is echt heul leluk…
Nee sorry lukt niet met alleen een ander kleurtje en wieltje….
De proporties van het ding met die rare koplampen enz zijn gewoon totaal verkeerd, het ding is nog lelijker dan z’n voorgangert, en dat was al een Hork!
(yes, met Hoofdletter>>>)
Ok, ik begin hem al wel wat beter te vinden. Ik moet hem eerst in het echt zien, voor ik er een fatsoenlijke mening over kan vormen denk ik.
Ik ga het niet eens proberen…

Er zijn eigenlijk maar twee modellen BMW dat door de jaren heen altijd een geslaagd ontwerp is geweest en dat zijn de 5-serie (met uitzondering van die oerlelijke GT dan) en de Z3/Z4
De 7-serie zijn over het algemeen ook zeer geslaagde ontwerpen, behalve dat Bangle-ding; die begint na 10 jaar net te wennen
3-series waren vroeger leuke wagentjes maar tegenwoordig oersaai
Een mooie 1-serie moeten ze nog maken
De nieuwste 6-serie is zoals de vorige eruit had moeten zien
En van alle X-modellen is alleen de laatste X5 enigszins het aanzien waard

Kortom, ’t is dat ze zo lekker rijden, maar anders…
Ik heb het helemaal gehad met al die fotos van dat ding, nep bmw, hoop dat ze het niet uitbrengen.
Ik heb zelfs contact opgenomen met bmw, want dit gaat te ver!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Laat ik positief zijn, de zijkant is een enorme verbetering… maar hierbij moet ik dan ook stoppen.
Nog steeds die doorgezkte banaan vorm.En daar komt bij dat ie wel heel dom uit zijn ogen kijkt.De echte bmw gek zal hier in gaan rijden.Diegene heeft in ieder geval geen verstand van schoonheid!
blijfffe proobeejreuhn
Ik als bmw-fanboy heb er 5 uur (letterlijk) naar gekeken.. En eigenlijk begin ik hem nu wel mooi te vinden..

Je moet het gewooon zeeer veel tijd geven..
Dit is mijn configuratie:

http://mediatheek.thinkquest.nl/~jrb046/dieren/zeekoe.jpg
@baasbas: geweldig.Dat beest ziet er nog beter uit ook!
Wat een ramp eigenlijk voor een merk als BMW. Zitten daar dan toch ook wel een stel gaapers die alles goedkeuren. Ontslaan die heren!
@clubbyte: die wachten de verkoopcijfers af. de vorige 1 werd bij introductie ook verguisd, heeft zeer goed verkocht dus die mannen zitten er nog steeds. nu hebben zij extra d’r best gedaan om de verkoopaantallen laag te houden, ben benieuwd of dat gaat lukken. denk dat er Audi mollen werken daar ;-)
Trouwens we hebben nu wel een passende naam voor deze nieuwe 1 serie:

‘HET LELIJKE EENTJE’
@ralf: Woehahaha!! +1
Dacht zelf aan “Dubbele Nierst1-serie”
@jetlag: Mwoehaha! Met die cementen BMW-vering is dubbele Nierst1 helemaal niet gek.
Kan niet wachten op de “Dubbele Nierst135i”
Of “Dubbele Nierst130d”
En als klap op de vuurpijl: “Dubbele ‘M’ierst1”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).