Zo werkt Forza Motorsport 4 (inclusief Jeremy Clarkson)

Auteur: , 71 Reacties

Van wat we tot nu toe hebben gezien is Forza Motorsport 4 een reden om een Xbox 360 op de kop te tikken. Zo, dat is eruit.

Eerder deze week werd op het gamersfestijn in Los Angeles, E3, al min of meer een releasedatum genoemd voor het epische racespel dat GT5 moet doen verbleken: oktober dit jaar ligt ‘ie in de schappen. En het racespelletje wordt voorzien van onvervalst Jeremy Clarkson-commentaar. In een virtuele garage kun je kennis maken met je favoriete super- of hypercars die in sommige gevallen voorzien zijn van gevatte Clarkson-opmerkingen. En dankzij Kinect kun je zonder controller de auto’s van binnen en buiten bekijken.

De eerste beelden van hoe Kinect wordt toegepast zijn inmiddels op YT beland. En ja, dat is een lekkermakertje vanjewelste. Check het filmpje -met een Clarkson die de Enzo uitlegt- hieronder, en gok na hoeveel keer jij dat Kinect helemaal zat bent (of dat je het altijd gaat gebruiken).

Nog meerrr beelden van Forza Motorsport 4.

Tot slot, de officiële trailer van het Forza-festijn vind je op Autojunk.

Met dank aan Dru voor de tip!71 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Helaas geen xbox, heb PS3 gekocht toen GT5 uitkwam, daar heb ik een haat-liefdeverhouding mee. GT5 lijtk veel minder races te bevatten dat GT4. Heb alle delen uitgespeeld daarom ga ik misschien er te snel doorheen ivm ontbreken leercurve.
@Pallas: Ik heb ze ook allemaal (uit)gespeeld (*schaam*) en GT5 is qua ervaring het minste. Het ziet er allemaal prachtig uit, maar nadat je “benodigde-punten vs tijd die het duurt” doorhebt, ben je zo door het spel heen; dat was bij GT3 en 4 anders. Ik ben er erg in teleurgesteld; ook zeker over de Online modus. Ik geloof gelijk dat Forza 4 beter wordt, maar ik ga er geen Xbox voor kopen!
@gregorius: Vind de online modus wel aardig.
@Pallas: Ik moet zeggen dat ik ook hogere verwachtingen had van GT5. Schitterend spel maar niet genoeg tracks en veel wagens die er gewoon niet inzitten. Achtergrondmuziek trekt ook op niets maar dat is ondertussen verholpen doordat ik de muziek van GT1 er heb opgezet :D
@xilver: Heb ik opgelost door ongeveer 500 van mijn eigen mp3tjes in het spel te laden.
@Pallas: Is ook de enige manier om het spel te spelen. Ik snap niet goed waarom de makers van zo’n zalige achtergrondmuziek naar lounge-meuk zijn gegaan…Het slaat gewoon nergens op.
Geef mij maar gewoon een controller
@drivingpleasure: +1
Controller is gewoon het beste!!!
Forza 4 ziet er echt gruwelijk uit.
Mooi hoe je om de auto kan lopen en allemaal info kan zien.
Vind het ook wel leuk gedaan met jeremy clarkson.
Kijkend naar het tweede filmpje.. Zijn alle console racespellen zo arcade?
@Jimmie: Ga naar de mediamarkt en probeer deeltje 3 en zet alle assists uit, kijken of je het dan alsnog arcade vindt ;)!. Dat arcade gedoe hebben ze erin gedaan zodat iedereen het kan spelen, en vrijwel iedereen zet om de zoveel tijd een ander hulpmiddeltje uit zodat je uiteindelijk op een goed niveau uitkomt!
11 oktober, kan niet wachten, ben Forza 3 wel al een tijdje beu ook al heb ik nog niet alle events (maar dat zijn er ook onmogelijk veel). Die Kinect dingen mogen me gestolen worden, maar ik heb al genoeg dingen/vernieuwingen gelezen waar ik wel blij van word!
@Lan_Evo: Voor Europa is het 14 oktober. :(
Een XBOX op de “kopt” tikken.
Foutje zeker
@Phoenix: Tenzij Rico een hekel heeft aan Koptische Christenen natuurlijk…
Lekker origineel. GT5 heeft TopGear circuit. Denken hun goh. Das leuk, dat gaan we uitbreiden. Ik laat ieders keuze voor zich. Ik heb in november GT5 gekocht en speel t tot op de dag van vandaag elke dag. Heerlijk spel
@rubenpriest: Ehm, Forza heeft kort na de laatste uitstelling van GT5 een overeenkomst gesloten met Top Gear… Later is er een speciale versie van Forza uitgegeven met alle DLC’s en 3 á 4 extra auto’s.

Staat zelfs op het frontje! ;)
http://zombiegamer.co.za/wp-content/uploads/2010/10/Forza-3-Ultimate-Collection.jpg
@rubenpriest: Hoe kan je nog elke dag GT5 spelen? De Online player vs player is vrij slecht en je bent zo door de normale races heen. Daarnaast zijn die wekelijkse races dodelijk saai: de ‘extra’ punten die je krijgt door met een relatief langzame auto te rijden zijn totaal niet de moeite waard. en.. Voor de mensen die geen stuurtje (willen) hebben zijn sommige opdrachten ook nog eens hoogst-irritant (per ongeluk een tegenstander mild aanraken) (restart, restart, restart). Nee, ik ben het met Pallas eens!
@gregorius: Ik doe geen A spec races meer. heb alles al gedaan. en alle special events ook. Ik ben bezig alle auto’s en alle aparte lakken te verzamelen bijv chrome en goud enzo. En ik probeer het beste uit mn auto’s te halen door ze af te stellen qua aerodynamica en motorisch. Ook gebruik ik de foto mode zeer vaak. Ik wil gewoon online de beste zijn. Dat als ik een SLS AMG hebt en mn maat ook, dat mijn SLS toch sneller is. En dat hun t nakijken hebben. Tja, als dat niet jouw ding is. Dan is GT5 niks voor jou
@rubenpriest: inderdaad: de lak en foto’s kunnen me geen ene moer meer schelen. En online ben je vaak langer aan het wachten totdat je een normale race/room vind dan dat je aan het racen bent. Vervolgens zit er een of andere lul in die alleen maar mensen uit de race probeert te tikken… en dan moet je nog 5 ronden. Of de maker van de room vindt jou irritant en flikkert je eruit.
En om nou al die setting weer af te stellen om ietsje sneller te zijn, daar heb ik inderdaad het geduld niet meer voor!
@gregorius: Ok. Succes met het vinden van de racegame die bij jouw past:P. Ik ga nog een paar keer rondjes rijden over het topgear circuit om mijn tijd te verbeteren:P Bye!
Wow, de aandacht voor de auto’s raakt een gevoelige snaar bij mij. Dat Jeremy wat vertelt over de wagens geeft het spel voor mij autoliefhebbers sfeer. Eentje die je bij Gran Turismo ook had maar daar vond ik het wat klinischer. Doet mij terugdenken aan Need for Speed 1 & 2 waar er ook per auto een showcase was + voice over.

Gaaf! (en dat zegt een Playstation-guy)
@btracing:

same here, ik ben een groot GT fan, maar met GT5 hebben ze de boel een beetje verpest voor mij, de game is half af :/
Gelukkig heb ik ook een xbox, forza 2 was wel leuk, maar ik heb het nooit online gedaan, forza 3 nooit gespeeld, maar ik ben bang dat ik van mijn religie af ga stappen en over ga op forza 4.
Dit ziet er super uit, het enige struikelpunt vind ik dat mijn G27 stuurtje niet op een xbox kan, dus misschien moet ik maar een fanatec gaan halen…. duur :( maargoed dan kan ik wel op alle platformen racen :D

GT5 wordt steeds beter, de laatste update van vannacht heeft ook weer wat leuke dingen toegevoegd, maar ik blijf me enorm ergeren aan de grote hoeveelheid minpunten van de game, en dat na zo’n lange tijd ontwikkelen. Die lui van forza poepen de games er 2x zo snel uit, en ondanks dat mankeert daar een stuk minder aan heb ik het idee.
Heb beide console’s en beide spellen gespeeld. Toch moet ik zeggen dat Forza 3 een stuk leuker is in vergelijking tot GT5. Mede omdat je motor-swaps uit kan voeren in Forza. :D
Maar ook omdat het menu een stuk overzichtelijker is dan GT5.
Maar beide zijn het top spellen en speel ze graag!
Dit ziet er echt gelikt uit! Ik ga deze sowieso kopen op de dag dat het spel uitkomt, want dan heb ik forza 3 onderhand wel uitgespeeld. (zit op 89%)
zeker wel 11 oktober naar de winkel
Dit is gewoon de race game. Er zijn altijd van die GT5 fanboys die vinden dat GT5 beter is maar zo goed is GT5 niet want er itten maar echt 200 in detail genomen auto’s in, de rest is van de PSP overgenomen qua graphics, en het motorgeluid van GT5 is zo kut, een SLS klinkt als een Honda etc. Zelf heb ik GT5 en FM3 dus ik weet waarover ik lul.
@The360box: Paar woorden in je tekst veranderen, wachten op een Gran Turismo bericht en het door een PS3 fanboy laten posten. Vervolgens klopt het nog steeds: ”Dit is gewoon de race game. Er zijn altijd van die Forza fanboys die vinden dat Forza beter is.” Juist ja. Wel weer interessant dat je punten aankaart die niet significant met de essentie van racegames te maken hebben.
Haha, bij dat eerste filmpje…staat er achter het scherm een prullebak ben het woord “trash” erop.. Toepasselijk!
@FungHo: Nou, i kzeg: Design en maak jij maar eens een spel! In plaats van de troll uit te hangen!
@RickB: Haha, Ik speel wel GT5.. Dat is gewoon stukken beter.. Kijk, dit spel gaat alleen maar over details en om een auto heen lopen.. Je wilt toch racen? De rest moet bijzaak zijn, niet teveel..
@FungHo: Het is ook een racespel, fanboy. Ze laten alleen zien wat je met het spel kan.
@RickB: Owja joh?! Is het een racegame? Had ik nou niet in de gaten..:S Natuurlijk is het een racegame, maar kijk is naar alle tam-tam die ze erbij verzinnen.. Al die tijd en energie, en niet te vergeten performance, kan ook wel in het racen zelf worden gestoken. Zoals bij GT5..
@FungHo: Al die tijd en energie die men had gestoken in GT5 en maar een paar premium wagens? Valt mij zwaar tegen!
@FungHo:

Duidelijk een fanboy met kleppen op :’)
Ik speel ook GT5, maar forza 4 wordt beter dan GT5, trust me.
En wat betreft onzin rondom het racen… wat is de photomode? wat zijn de museumcards?
En bij GT5 kan je ook auto’s rond laten draaien en bekijken, je kan er alleen niet in kijken of deuren open doen etc, dus zo veel anders is het ook weer niet.
Onze grote vriend Kazunori Yamauchi heeft mij met GT5 zwaar teleur gesteld. 800 auto’s welke gewoon imports zijn uit GT4 zonder extra polygonen of betere textures. Motorgeluid dat zo onrealistisch is dat een grasmaaier nog beter klinkt, en een bagger instabiele online mode waar echt geen zak aan is.
Nog niet te beginnen over het feit dat bijna alle auto’s die je kan winnen geen premium wagens zijn, daarnaast ook nog eens grotendeels laffe flutbakken.
Toen ik aan de game begon kon ik niet eens de juiste auto’s kopen om bepaalde races te rijden, ze waren niet te vinden, dat is gewoon slecht.
Kazunori Yamauchi heeft te veel gekeken naar wat hij in de game wil hebben, en niet wat gamers willen, iedere week verzon hij wel iets nieuws dat er in moest, en dat heeft er voor gezorgd dat er uiteindelijk allemaal halve dingen in zitten en dat de game dus nog niet klaar is.
Je kan bij de standaard auto’s niet eens andere velgen selecteren, laat staan een spoiler of een bodykitje.
En dan heb je de mogelijkheid om een auto om te bouwen naar racewagen, dit kan op slechts een stuk of 5 van de premium modellen, meer niet…

Nee GT5 is niet wat het had moeten zijn, en dat is spijtig, ik als groot GT fan ben dan ook erg gekwetst dat ze na 6 jaar nog geen fatsoenlijk spel hebben weten te producren.
Forza 4 wordt beter, daar geloof ik nu heilig in.
@MrSkyline:

+5!!! Precies mijn gedachten. Ben ook erg teleurgesteld in de GT5!!
Hoelang blijft het kijken naar die renders leuk vraag ik me af, kinect lijkt me overigens alleen maar irritant, controller is veel beter. Ondanks dat is Forza geen slechte racegame. Ik ga er alleen geen 360 voor kopen aangezien ik al een PS3 heb…
Nu moet ik een 360 hebben
Ik ben een long-time GT fan, maar sorry PD. Forza wint…
@Wessee: Oh en ik zal ook meteen zeggen waarom, buiten het logische van hierboven. Forza lijkt gemaakt voor en door alle echte autoliefhebbers. GT5 is gemaakt door en voor maar 1 liefhebber zelf.
@RickB Wat is er niet overzichtelijk aan het menu van GT5? Lijkt me toch redelijk geordent..
OT: Ziet er erg goed uit, misschien toch maar overwegen om wat geld opzij te leggen…
Voor iedereen die zit te zeuren over Kinect, check dit filmpje: http://e3.gamespot.com/video/6318146/
Daar laten ze ongeveer hetzelfde zien als in het filmpje hierboven alleen dan met controller! Je hoeft helemaal geen Kinect te hebben, het is alleen een extraatje om wat meer te verkopen…
Owja even @FungHo: je bent een zielige fanboy die waarschijnlijk nog nooit Forza gespeeld heeft, anders zou je wel weten dat het racen zelf echt perfect aanvoelt, dus check even het spel voordat je het als ‘trash’ bestempeld, want ALLE racefans moeten blij worden van dit spel!
@Sciurida: Haha, hoe weet jij nou weer dat ik nog nooit Forza heb gespeeld..? Ik vind het gewoon lollig dat dat achter dat scherm staat.. Ik denk, n prima game… Maar als ik voor realisme kies, kies ik GT..
@FungHo: Haha omdat je GT verkiest boven Forza :P, nee serieus heb je het weleens gespeeld? Want Forza is echt heel goed hoor!
@Sciurida: Yep, wel is gespeeld, Forza 3. Vind het wel leuk hoor, maar ik denk dat ik teveel gewend ben aan GT. Heb alle edities daarvan gespeeld en ik blijf erbij dat GT meer realistisch is..
Blijft kansloos hoe fanboys ”hun” spel zo moeten verdedigen om hun aankoop te rechtvaardigen.
http://ojas.net/external/Test_Drive_967824759-00.gif


We have come a long way? Dit heb ik grijs gespeeld vroeger. Nou, grijs, blauw-wit cga scherm bedoel ik natuurlijk :)
@baasbas: en A2 Racer!! :D zelfde beeld maar iets meer kleur en pixels… Wat een fantastisch spel was dat…
@baasbas: Superspeed en Stunts waren toch wel mijn favorieten hoor! Alle twee op floppy en ze draaiden via DOS! Prachtig!

Eens kijken of ik hier 2 plaatjes kwijt kan:

http://www.oldschoolapps.com/files/img/Superspeed_Deluxe.png
http://4.bp.blogspot.com/_s4yaF0W2Dis/SOFGjyMB9NI/AAAAAAAAICI/8WNY6bdjOAg/s400/stunts--pc-game-dos-dosbox-1.JPG
@Cantago:
Stunts! Geniaal!
Met een gele lancia delta als favoriete auto…

http://www.abandonia.com/files/games/933/Death%20Track_4.png

Deathtrack ook iemand? Kon ook op cga scherm :)
Zeer fijn spelen toen computerspellen nog eenvoudig waren…
http://ic.tweakimg.net/ext/i/1042501823.jpg
@Alwood: De eerste versie ken ik niet, maar A2 Racer II heb ik wel gespeeld en speel ik soms af en toe.
Bij mijn oma in ieder geval, want daar staat mijn Windows 98 pc!
Haha A2 racer was te nieuw. Op mijn Toshiba laptop kon echt alleen de oudste shit. Geniaal bijvoorbeeld was ook:

http://www.abandonia.com/files/games/177/Street%20Rod%201_5.png

Lekker sleutelen in je garage aan hotrods.
Zag er met 2 kleuren scherm alleen niet zo fancy uit als dit vga screenshot :)
ff een vraagje, als forza 4 komt met kinect, kan je hem dan ook gewoon met alleen een controller spelen? ik heb namelijk geen kinect thuis…
als ze nou die handeling gaan verbeteren dan koop ik het.
in forza 3 hebben die auto’s allemaal dezelfde handeling!:( en je MOEST een peugeot 908 nemen om te winnen. omdat xbox 360 peugeot sponsorde. hoeveel heeft microsoft AB gegeven om dit te posten??
@VSTMcLaren: Of de Peugeot was de beste om dat de Peugeot gewoon het snelste is, net zo als in het echt. Alleen is de Peugeot in het echt niet betrouwbaar, Audi wel.
@VSTMcLaren: Wat een onzin! Ga eens met een oude challenger tegen bv een exige rijden en voel het verschil in handling. Daarbij is er ook een duidelijk verschil te merken tussen fwd, awd en rwd waar ik wel eerlijk toe moet geven dat awd in forza 3 wel enigzins owned. En ik rijd R1 races met de Porsche spyder die naar mijn mening veel scherper stuurt en kan daar ook alle races mee winnen, dus je hoeft echt niet per se de 908 te hebben om te winnen. (tenzij je gewoon slecht bent)
@pexiges: Die Porsche Spyder is zonder restrictors idd echt zalig… Heb ik liever dan een R10 of 908
@pexiges: tja…als je tussen een oude challenger en exige geen verschil voelt dan zou het echt een bout spel zijn. bij GT5 voel je zoveel verschil tussen een mazda rx7 en een nissan 350z. een porsche spyder (full tuned) sneller dan een peugeot 908 (ferdinand porsche zal omdraaien in zijn graf)?!?!?!?!?!? ALS er iets niet realistisch is….
maar tot slot: GT5 heeft veel dingen in hun spel wat ik waardeer en sfeer heeft( jazz en stunning fotomode) , en Forza….heeft niets….echt niets (MENING, geen oordeel)
@VSTMcLaren: Zeg ik dat de porsche spyder sneller is? Ik zeg alleen dat je er ook alle R1 races mee kan winnen. Het is hier nogal gauw dat het ene heilig is en dus het andere direct superslecht. Alsof beide spellen niet goed kunnen zijn. Zelfde als dat eeuwige audi-bmw gelul, maar goed dat is mijn mening.
the-budel-guy via Android app
kan je het spel ook met het normale xbox stuur spelen.
@the-budel-guy: Uiteraard 8)
Kan niet wachten tot de game er is!
al een reden om ‘m niet te kopen. Ik wil graag naar JC luisteren, maar in een game gaat het vervelen. Ik wil niet dat zijn stem gaat irriteren. En omdat ik forza 2 en 3 zwaar vond tegenvallen.
@JamesBond007: Grappig ik heb laatst Forza 3 gekocht voor 30,- omdat ik GT5 geen bal aan vond. En ben heel tevreden. Kon ik m’n Xbox ook weer ergens voor gebruiken
Ow wat baal ik dat ik geen XBOX wil… Waarom komt dit spel niet uit op de pc? Het ziet er echt super gelikt uit zeg! Als ik zo zie hoe je kunt leunen om de Enzo beter te bekijken, prachtig systeem! Voor zo ver je het zo kunt zien zien de graphics er echt geweldig uit. Het commentaar van JC is natuurlijk de kers op de taart. Echt doodzonde dat hij niet op de PC uitkomt, anders zou ik hem zo kopen!
Ik heb al alle 3 de delen en deze komt er zeker bij.
Wat een top spel ook al is de orginatiteit er een beetje vanaf. (hetzelfde logo gebruiken enz.)
Als voorstander van PS3 en GT5 moet ik toch toegeven dat ik denk dat dit spel GT5 flink in de zeik gaat zetten. Het ziet er gewoon fantastisch uit. GT5 heeft zo lang geduurd en dan zijn nog niet de helft van de auto’s premieum… triest.
Maak Forza ook voor op de PS3 Aub?? Dan zou het helemaal top zijn :D
Dus dit is ALLEEN voor Kinect?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).