Digitale flitspalen in Arnhem leiden niet tot meer boetes

Auteur: , 29 Reacties

En dat is vreemd, want op andere plekken leidt de overgang van analoge flitspalen (mét fotorolletje, dat is Nederland anno 2011) naar digitale exemplaren wel tot een inkomstenverhoging voor de schatkist. Het OM staat voor een raadsel.

Vorig jaar werden in Arnhem vijf analoge flitspalen vervangen door moderne digitale flitsmachines. En wanneer zulks gebeurd begint de kassa vrijwel direct te rinkelen, vooral in de eerste maanden erna is de stijging enorm. Alleen niet in Arnhem. Daar is het aantal boetes in 12 maanden tijd vrijwel gelijk gebleven. En de reden? Die is er niet. Het OM vindt dit zwaar kut en wil desnoods de oude flitspalen weer terugplaatsen is verbaasd.

Het voordeel -voor de schatkist, niet uw portemonnee- is dat de nieuwerwetse digi-exemplaren geen fotorolletje hebben dat vol kan raken, gebruik maken van infrarood, altijd aan staan en vandalismebestendiger zijn (mm, dat zullen we nog wel eens zien). De enige verklaring voor het feit dat Arnhemmers niet massaal meer boetes hebben gekregen: “Er is veel aandacht geweest in de media voor de vervanging van de palen. Het zou kunnen dat automobilisten daardoor zijn gewaarschuwd.” Aldus het Openbaar Ministerie. (bron: Gelderlander)29 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
aluminiumfolie omheen wikkelen? :)
@floryn:
mogelijkheid.
en als je wat op internet zoekt kan je al vrij snel goede explosieven maken met dagdagelijkse dingen dus je zult hem wel neerkrijgen, als je wil ;)
je weet zeker dat die het doet dus ga je op de rem…
Ik woon in de buurt van Arnhem. Iedereen weet waar die palen staan. Zijn ook erg zichtbaar geplaatst, dus iedereen rijdt gewoon te hard tot de plek waar ze geflitst kunnen worden….

Een gewaarschuwd mens telt……
@majeko: precies, ik woon zelf in arnhem. Ik had het niet beter kunnen zeggen.
@geertje123: Amsterdamseweg stadsinwaarts, Pley richting Gelredome, Blauwe Golven en de andere twee weet ik zo even niet?
@RoT___: Gelredome stad uit is er ook een dacht ik
@RoT___: Velperbuitensingel t.h.v. Musis Sacrum stad in. Goed zichtbaar ding ook trouwens.
@NOL: LOL. Slechts 3 mensen nodig om ze allemaal te noemen oftewel we weten waar ze staan!
Het OM vind het een raadsel? Veel mensen houden zich aan de regels. Goed toch?
Getver, iedereen houdt zich aan de snelheid. Wat een ellende! En dat terwijl we er in de begroting rekening mee houden dat iedereen de euh…. verkeersveiligheid in gevaar bracht.

Hoe we dit normaliter noemen: Hypocriet!
reden 1:
Arnhem staat al zo volgebouwd met die dingen dat mensen er wel aan gewent zijn en minder te hard rijden.

reden 2:
Arnhem is een grote puinhoop qua verkeer en het is vrijwel onmogelijk om er te hard te rijden.
@MrSkyline: Hoezo is Arnhem een grote puinhoop qua verkeer? Ik woon midden in de stad en ik heb er helemaal niet veel last van hoor? Het is trouwens ook wel logisch dat je er niet hard kunt rijden volgens mij?
@Mert-Mercedes: Nou arnhem in vanaf Dieren om 09:00 is geen pretje heb het 2 jaar elke dag gedaan en ook elke dag dik in de file op velperbroek. terugweg heb je het verkeer vanaf de Pleij route
@Mert-Mercedes: Als je de stad niet uitkom zal je er niet zo veel last van hebben. maar als er weer eens een vrachtwagen kantelt wat al een paar keer gebeurd is bij Velperbroek op de A12 dan staat heel Arnhem gelijk vast. Er is maar één oplossing en dat is de A15 doortrekken naar Duiven – Zevenaar. Bij Velperbroek is het elke dag een chaos rond de spits. Ik moet er elke dag doorheen
In Arnhem snappen ze het! Nu heel NL nog!

Laat iedereen die rookt stoppen met roken, laten we alle de auto staan en een tijd geen brandstof meer aanschaffen, zo komen er ook geen boetes meer binnen…

En binnen de kortste keren wil de EU ons niet meer omdat we economisch terug aan het vallen zijn naar een 3e wereld land! Een overheid die geen middelen meer heeft om zijn bevolking zo te onderdrukken als hier gebeurt!

Ik kijk al uit naar de Nederlandse snelwegen waar zo gereden kan worden als in Rusland :)
Grote fantasie heb jij dit zal echt gewoon serieus gewoon echt helemaal gewoon gewoon niet in Nederland voorkomen je vraagt je zeker nu af waarom dat zal ik je zeggen ehuum…

…….

Nederland is het GIERIGSTE land ter wereld en als jij denkt dat nl minder gaat verdienen dan is 1 1 gewoon 6 lol
Vandaag een ansichtkaart uit Leeuwarden gehad, geschoten op de digitale paal op de nijmegseweg oost in arnhem..

Geloof er geen snars van :mrgreen:
Haha in Arnhem weeten de meeste mensen deze dingen wel te staan en ze staan vaak op de zelfde plek als de oude palen dus verbaast me niks ;)
weet je wat bij de oudeflitspalen een goede truk is ? haarlak of vernis is spuitbus over de lens sprayen , want als je verf gebruikt geeft die een signaal door omdat er geen licht meer in de lens valt maar wet haarlak of vernis nietmaar de beelden worden wel wazig dus het duurt veer langer er ze dit doorhebben :p
een andere goede truk is (maar die werkt enkel is de herfst) je neemt een groot blad dat van een boom is gevallen en lijmt het met 1 druppel seconde lijm vast op 1 v/d letters op je kentekenplaat , houd de politie je tegen, verontschuldig je je en je zegt dat het er waarschijnlijk bleef aanhangen omdat het nat is, en je trekt het er af wat makkelijk moet gaan als je echt een minimum aan lijm gebruikt :p
ot: hoe kan zo een paal nu 100% vandalisme bestendig zijn? als je er nu doodleuk een doos overzet ? of een vuilzak overtrekt ?
embe via iPhone app
Boterhamzakje in die lensbehuizing duwen. Laat licht door dus registreert hij deze niet als kapot, maar je ziet niks op de foto’s… ;)
@bpc:, waar staat dat hij 100% vandalisme veilig is..?
vervelend, dat de situatie nu een stuk “veiliger” is en er nauwelijks meer mensen te hard rijden…
Ik neem aan dat elk navi systeem tegenwoordig wel piept bij een paal. Daar zal het OM wel echt van balen. Schijnheilig volk. Ze kunnen zich beter echt met verkeersveiligheid bezighouden, zoals fietsers (vrijwel 1 a 2 doodgereden) en nog steeds veel ongelukken door alcohol en drugs.
Ik woon zelf in regio Arnhem en je moet wel goed blind zijn om die flitspalen hier niet te zien. Een goede zaak dat er niet meer geflitst wordt als voorheen. Je wordt als automobilist al meer dan genoeg een poot uitgetrokken
In de STAD Utrecht op de Graadt van Roggeweg staat een roodlichtflitspaal die in zijn eentje dertig procent van alle boetes van de PROVINCIE Utrecht binnenharkt. Dat betekent dat daar een verkeerslicht staat op zo’n rare manier dat niemand het ziet. Het zou de wegbeheerder sieren daar eens over na te denken. Sinds deze week heb ik ook flichtslocaties op mijn TomTom. Mij zullen ze niet meer hebben.
Duren flitspalen neerzetten en vervolgens levert het niet meer op, jammer joh overheid
ja als ze te hard rijden is het niet goed en als ze geen boetes kunnen innen is het ook niet goed.
Ik zou zeggen; gefeliciteerd, iedereen houd zich aan de snelheid :) ( dat is toch juist de bedoeling op wegen waar flitspalen staan )
Ik vind de analoge veel mooier, hier in de buurt staat er eentje zonder ingewanden. Tegenwoordig zit er een vogel in te broeden, perfect toch! Vogel blij en ik blij!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).