Audi wint Le Mans, voor de 10e keer

Auteur: , 137 Reacties

Na 24 uur racen is het wederom een Audi die als eerste wordt afgevlagd, maar liefst 2 van de 3 Audi's zijn snoeihard gecrasht maar dat weerhield die ene overgebleven Audi er niet van om gewoon te winnen. Peugeot legde beslag op plaatsen 2 tot en met 5, maar zoals we allemaal weten: Second Place is just the first place loser.

Het was dit jaar wel een extreem spannende strijd vooraan, want het gat tussen de winnende Audi en de eerste Peugeot was slechts 15 seconden. Echt bizar als je bedenkt dat ze 24 uur lang hebben geracet en dat het gat dan zo klein is. Audi heeft met de overwinning van dit jaar voor de 10e keer in 13 jaar tijd de 24 uur van Le Mans gewonnen. Een ongelofelijk knappe prestatie.

BIj de GT auto’s ging de overwinning naar de Chevrolet Corvette, zowel in de Pro als de Amateur klasse. Voor het team van Aston Martin was deze editie van de 24 uur van Le Mans een ware nachtmerrie, hun beide auto’s kwamen niet veel verder dan 1 ronde. En dan waren de auto’s ook nog eens extreem langzaam.

Ook Jan Lammers kende weinig geluk met zijn hybride diesel, want na heel veel technische problemen viel de auto uiteindelijk uit.137 reacties

Uiteraard.
@Jimmy: Audi vs Peugeot, mmm en dan als audi zijnde als nog maar met een zeer minuscule voorsprong winnen, ik vind dat Peugeot het goed heeft gedaan… BRAVO voor beide inferieure merken!!!
Mooie beelden van de emoties!
Gefeliciteerd Andre Lotterer, jij hebt de eer voor Audi hoog gehouden, vooral je laatste stint van vier uur was imponerend.
Gefeliciteerd JOEST Racing, jullie worden nooit genoemd maar zijn de schaduw van Audi en zonder jullie jarenlange expertise geen overwinning.
Gefeliciteerd Peugeot, julie hebben je als ware gentelmen gedragen op de track.
@desjonnies: Dat laatste was cynisch neem ik aan?
@michielh: Heb ik wat gemist? Ik heb zo’n 6 uur gekeken, maar echt geen enkele guitigheid van een Peugeot-rijder gezien. Wel ergens een comment dat Peugeot eigenlijk ‘weer’ een penalty zou moeten krijgen. Wat heb ik gemist?
@mout:de peugeot nr.7 die al op 4 ronden was gezet heeft de Audi hopeloos opgehouden, op een niet faire manier zelfs, zelf toen er contact kwam tussen beide werd er niet ingegrepen door de wedstrijdleiding, complete schande! het was weer een ex F1 coureur die het spelletje vuil speelde ( Marc Gene )
@RazorHead: Dank. Dat had ik inderdaad gemist. Schande. En eens te meer gefeliciteerd Audi!
@mout: Idd, Marc Gene in de #7 Peugeot lag 4 laps achter op de #2 Audi, maar blokte hem alsnog alsof het om positie ging. Meerdere malen, achter de blauwe vlag…

http://www.youtube.com/watch?v=aCQByNVmGuQ

Ik heb hier persoonlijk weinig complimenten voor over…
@michielh: Heel goed dit! die audi’s die maar denken alles te mogen en te kunnen, dat iedereen plaats voor ze moet maken had hem eraf gedrukt jonguh!!
@drivingpleasure: kleuter het gaat niet eens om de kop positie maar gewoon om tijd te winnen ik had hem gewoon gedisqualificeerd als ik bij de wedstrijd leiding zat
@nicktexel: haha was ook enigszins niet heel serieus bedoelt, met toch een klein puntje van waarheid..dus trek het je niet te veel aan;)
@michielh: deze actie en een brake test onder dunlop door van marc gene krijgen een dikke min. voor de rest niet echt super vuile acties gezien

tijd winnen voor je best gepositioneerde auto okee maar niet hoe marc het deed
@desjonnies: moet een peugeot fan zijn anders geef je ze geen kudos voor deze race… ik vind eigenlijk dat ze de #7 een tijd penalty moeten geven of zelfs diskwalificeerden… dit soort gedrag hoort niet op een evenement als dit!
Tijd om te stoppen voor Aston Martin, financieel gaat het niet best en dit is ook niet positief voor hun imago
@W115: gek! dan klinkt er geen een wagen meer goed op de baan, ze kunnen ook veel beter met wat moeite en een betere team leiding kijk naar chronos het belgische aston team 6de plek met de oudere aston ! ze konde dus zeker dat behalen
Ajax kampioen, Audi Kampioen, AC milan kampioen, Arcelona kampioen…
Gefeliciteerd.Ze mogen natuurlijk wel ergens goed in zijn he.
Toch nog goed nieuws voor Audi :D Gefeliciteerd!
[email protected] Echt verdiend!
Slechts 15 sec achterstand op premium-merk Audi in een opgefokte 205GTI is best wel imponerend te noemen, al mijn respect gaat uit naar de coureurs van Peugeot.
@alcantara: jonge, jij hebt er iig wel verstand van :’)
@alcantara: inderdaad, alleen als je de monteurs van het Peugeot team vraagt wat hoe een straat Peugeot er nou eigenlijk uit ziet hebben ze geen idee! Audi en Peugeot zijn gewoon de geldschieters maar het merk zelf heeft verder weinig te maken met de races zelf. (behalve dat audi door hun vorsprung durch technik beschikt over LED lampjes!)
@alcantara:
respect gaat uit naar de Peugeot coureurs? waarom? omdat ze niet tegen hun verlies kunnen en daarom bijna een audi van de baan rammen? zielig gewoon..
@RazorHead: FAIL
@The360box: niks fail.. marc gene drukte de leidende audi gwn van de baan. de rest deed wel tijd rekken maar op een fair manier.
Congratz Audi! Wat een wedstrijd zeg!
Ook dik respect en eer voor Peugeot! Maar 13.854 seconden achter na 24 uur!!
Audi! Betrouwbaar, snel en bovendien veilig! Meer kun je niet bewijzen tijdens Le Mans.. Gefeliciteerd!
ik vond het wel mooi dat ze elkaar salueerde met deurtje open :’)
Schitterene overwinning van Aud; doordat de R18 minder banden hoefde te wisselen hebben ze het verschil uiteindelijk kunnen maken. Blij dat Bourdais in ieder geval niet gewonnen heeft, en jammer dat de gelapte Peugeotjes de blauwe vlaggen negeerden! (En nog jammerder dat de Franse organisatie daar geen straffen voor uitdeelde!)

De deelname van Aston Martin was wel echt een blammage zeg, gelukkig reedt de oude V12 wél een goede race in Belgische handen, net achter Bleekemolen geeindigt die de beste benzinewagen werdt op P6.
Had niet veel tijd voor Le Mans dit jaar want had me eigen 24 uurs vrijgezellen feest. Was weer een mooi zooitje :lol:


Kijk elk jaar wel en ook dit jaar wel weer wat gezien, maar was weer alleen maar Audi en Peugeot op tv zoals altijd.
Alsof Le Mans alleen maar om de LMP1 klasse draait.
Het hele probleem is ook dat elke klasse een paar fabrieksteams hebben die sowieso winnen. Zelfde als je bij een voetbal toernooi voor gehandicapten Barcelona laat mee spelen. Ik zeg verbied fabrieksteams dat maakt het weer interessant.
@GOD: Als je de fabrieksteams uitsluit is het na een jaar of 5 gedaan met auto racen.

En die vergelijking met Barca vind ik vergezocht.
Zeg dan: Een team met de financiele middelen van Man City dat meespeelt in de Belgische eerste klasse.
@laurensl: Hoezo zou het gedaan zijn met autoracen zonder fabrieksteams? minimaal 95% van alle raceauto’s op aarde zijn privateers. 24H van Le Mans is toch veel mooier als niet elk jaar Audi of Peugeot wint?
En die vergelijking van jou komt op het zelfde neer als die van mij. Alleen is die van mij meer zwart wit en die van jou zwart grijs.
@GOD: nou omdat die fabrieks teams de autos maken en dan door verkopen aan privateers als ze goed genoeg zijn. doe je dat niet krijg je prive bouw projecten wat ook erg fout kan aflopen!
@spykerboy: Jij hebt er de ballen verstand van.
mooi race dat wel ! nu ng f1 straks !
ik vind wel dat ze de regelementen moeten aanpassen zodat de diesels en benzines terug gelijk zijn ,
verder zoals ik al vak gezegd heb moet mazda terug komen met een wankel , geweldig geluid en kan makkelijk met de top mee
@bpc: Van de Mazda weet ik nog niet, die wankel was gewoon betrouwbaar en hebben ze weinig problemen mee gehad.

Nu hebben Audi en Peugeot een sprint race van 24uur gereden zonder dat er betrouwbaarheidsproblemen waren.

Op naar de Ring zeker?
@laurensl: wankel levere ook enorm veel vermogen op een klein volume ,
@bpc: Zelfs over benzine en diesels zijn er al regelementen voor. Iets zegt me dat een rotary dan helaas niet voldoet aan de “extra regelementen”.
Meeste er van gezien en Audi heeft terecht gewonnen! Gewoon top gereden! Gefeliciteerd Audi! :D
RichardBrunsveld
Prachtige race, dit jaar aardig wat uurtjes zitten kijken en ik heb er echt van genoten, prachtige strijd in zowel LMP1 als GT1.

Nissen een prima prestatie neergezet, en helemaal petje af voor Lotus met hun Evora, toch aardig knap als je eerste keer meedoet met een nieuwe auto en hem vervolgens na 24h over de streep weet te rijden.

En niet te vergeten een uitstekende prestatie van Bleekemolen en z’n team
Volgens mij hebben niet Audi maar de Leds gewonnen.
Mooi om te weten dat 2/3 van de Audi bestuurders niet kunnen inhalen :P
@4991: haha goeie
toch maar eens knap werk van audi.
ik wil niks zeggen hoor, maar geen technische falingen?
dat is audi kwaliteit/betrouwbaarheid.
@love4sportcars:

Alle Pugs hebben de race uitgereden. Dan betekent dit dat Peugeots net zo betrouwbaar zijn als Audis.

Toch?
@bozewolf: Nee, dat telt niet. Peugeots zijn frans. Als die heel blijven heet het geen degelijk.
Ik sprak vorige week een XM-eigenaar, met 450.000 op de teller. Als die dat zegt, krijgt ie te horen ‘zeker vaak stuk geweest’.
@mout: lol, typisch.

Mn moeder/stiefpa hebben een Renault Laguna, vorig model. Afgrijselijk slechte reputatie, dingen zouden uiteen donderen als je er alleen maar naar keek. En inderdaad, het interieur zit nu niet bepaald solide in elkaar geschroefd.

Gekocht op 105.000 km. Staat nu 240.000 op. Nooit wat mis mee geweest.


Vorig jaar zij een 2e auto kopen. Fraaie zilveren Passat station (2005 auto ofzo). Ong ton op de teller. Duits, Volkswagen, degelijk, betrouwbaar.

Ze hebben em 1 dag, staat ie stil langs de snelweg. Inspuiting kapot. Laten fixen, week later weer aan gort. Weer motorprobleem.

Duitse degelijkheid ^^
@bozewolf: Yep ik heb zelf 2 jaar gereden in een laguna station uit 2003 kocht ik met 130.000 km op de teller met net iets meer dan 210.000 op de teller 2 jaar later weer verkocht en er nauwelijks een probleem mee gehad, een keer een verstuiver moeten laten vervangen en daarnaast gewoon regulier onderhoud voor ons in ieder geval een prima wagen voor het budget wat wij destijds konden missen en in zijn klasse een mooie verschijning en prima afgewerkt
@bozewolf: 1dag? je ouders hebben gewoon een slechte auto gekocht LOL , niks met VW te maken
@KaCh1ng: Precies. Moet je maar geen Passat kopen :P
@KaCh1ng: Ik zeg ook niet dat VW ondeugdelijk prutsmateriaal verkoopt. Wat ik wil beweren is dat die ouderwetse betrouwbaarheid mythes anno 2011 vaak grotendeels niet meer waar zijn. Elk merk heeft zn goeie en slechte modellen en daarvan kunnen individuele autos ook weer anders zijn.

Ideeen als “Duits gaat minder snel kapot dan Frans” is gewoon niet meer waar, maar wordt nog wel vaak gepropageerd.
@bozewolf @onlycoksdriveaudi @KaCh1ng:
Die Renaults hebben jullie gelukkig niet de eerste 100.000 km gereden. Klinkt gek, maar net als bij de C5 moesten echt de afwerkfoutjes eruit gereden worden.
Verder is de reactie van KaCh1ng precies wat ik bedoel. DSG-je vervangen voor €4500? Dan heb je net ff pech met een maandagmodel. Ik had eens een kapotte toerental sensor aan mijn Fiat (€180). Ja, Zuid-Europees he. En electronica. Altijd wat. Koop eens een echte auto.
Audi heerst, punt uit. 1 tegen oneerlijke 4 en nog winnen! Een betere test voor de techniek bestaat er niet, en ze zijn weer met vlag en wimpel geslaagd! Puike prestatie en hoed af. Ik ben blij dat ik met een Audi rijd. De toekomst ziet er goed uit: als er weer wat van de ontwikkelde technologie gaat doorsijpelen naar de productiemodellen :)

Wel een trieste dag voor alle haters zoals oa alcantara en GOD. Gun het hen, hun leven zit immers vol zure gal. Op extra frustrerende momenten zoals deze moet dat er allemaal even uit. We nemen hen niets kwalijk. Ze stonden immers achteraan de rij toen schoonheid en intelligentie werden uitgedeeld en ze staan nu achteraan in de rij wanneer het geld wordt uitgedeeld. Er rest hen weinig in hun leventje buiten anoniem wat azijn te komen pissen op het internet. Heb medelijden, zure gal en azijnpissen doet pijn, zeker vandaag. Zeker als BMW of Mercedesfan, die weten immers niet wat dat is he, een GROOT motorsportevenement winnen. Jaloezie en afgunst doen rare dingen met een mens :D

Ha, wat is het toch een mooie dag voor Audifanaten :D Go Audi Go!!!
@nomar: dat is meer dan +1 ;)

ben zelf geen echte Audifan, maar dat geld enkel voor hun straatauto’s, voor het prestaties op het circuit heb ik enkel maar respect! en voor peugeot heb ik na vandaag enkel nog maar minder respect
@nomar:

http://www.novadic-kentron.nl/


De eerste stap om een probleem op te lossen is toe te geven dat je een probleem hebt.

Succes!
@bozewolf: LOL, wellicht is dat wat voor je vriend Nomar, maar eh hoe kom jij eigenlijk aan die site?
@onlycocksdriveaudi: Haha, gewoon googlen op verslavingszorg.

Beetje flauwe grap van me maar ik kan me niet voorstellen dat die onzin van nomar niet na 2 flessen vodka kwam.
@nomar: ehhh Aldi wint, leuk voor je, een wedstrijd tussen 2 inferieure automerken, boeiend NOT.
Helaas is een prachtig mooie race wat LeMans ooit in een ver verleden was verworden tot een tussendoortje waar helemaal niemand nog interesse in heeft op een aantal semi-profs en goede amateurracers na, een speeltje voor de happy few.
Ennuh BMW en Mercedes weten een Groot sportevenement niet te winnen? zou het leuk vinden als JIJ je daadwerkelijk eens gaat/laat informeren over autohistorie dan zul je zien dat jouw favo merk Aldi een absoluut gebrek heeft aan historie qua modelreeks en aansprekende overwinningen in races, Geen hond die zich een Aldi overwinning nog kan herinneren in enige aansprekende raceklasse, nee kom niet aan met rallysport en de recentere LeMans overwinningen tussen 2 merken Aldi en Peug.
@onlycocksdriveaudi: Wahaha, historie? Zoals in geschiedenis? Stoer, verder teren op het verleden in plaats van een toekomst uit te bouwen. Nou begrijp ik waarom jij niets van je leven maakt EN ik begrijp je nick ook in een klap. Mooi zo. Enneh, als Peugeot en Audi zo inferieur zijn en Le Mans winnen zo simpel is, wat houdt jouw voor-70-plussers-en-hormonendealers-merk dan tegen om zich te komen moeien? Ow ja wacht, ze proberen mee te doen in de F1 (Bernie kan je de regels NOG eens aanpassen aub want we kenne niet meer winne). Ik zeg dus wel proberen, want ja, daar moeten ze ook de duimen leggen tegen een ander Frans “inferieur” merk of autootjes met vleugels die op suikerdrankjes rijden. Haha, dus jij rijd Mercedes en jij komt commentaar geven??? Ha, heb jij dan ook zo’n pseudosnorretje, dat je enkel laat staan om meer op je moeder te gelijken??? Ik heb goed gelachen, en bedankt om mijn theorie te bevestigen, hulde!!!
@nomar: Heel snel even contact opnemen met de mensen van de website waar bozewolf de link van plaatste wellicht komt het dan ooit nog goed met je.
@nomar: Echt heel knap van Audi om 1000x zo veel geld te hebben en te investeren in een auto als andere teams die hun eigen geld nog van de bank moeten halen om mee te kunnen doen met hun zelfgebouwde zeepkist. Kom op zeg als je eens een keer met je hersenen denkt ipv van je kont dan had je dat zelf ook wel kunnen bedenken. Kijk je naar blikjes fabrikant Redbull die de F1 op de kop zet dan heb ik daar wel respect voor maar voor Audi’s Le Mans overwinningen echt niet. Heeft niks met haat en azijnpissen te maken.
Ik hou gewoon niet van topsporters die op de special olympics medailles weg kapen bij gehandicapten, welk merk dan ook.
@onlycocksdriveaudi: Kijk deze man weet waar hij over praat. Tenminste geen audiboy die wartaal uitslaat…
@nomar:
Weet je, als ik jouw comments lees; ben ik ook blij dat jij AUDI rijdt.
Vooral blijven doen.
@desjonnies: lol, goeie.
@nomar: dit jochie weet duidelijk niet waar hij over praat! en kan dan ook beter zijn mond dicht houden voortaan.
Probz aan de coureur dat hij kan winnen met een slechte auto( geen zicht, vandaar de 2 chrashes, lag aan auto niet aan de twee coureurs)
@W115: ik dacht dat mazda dit jaar ook weer mee zou doen met die 787b, waar is die gebleven ik heb hem geen een keer gezien/gehoord??????????
@RaKiM: Hij ging meedoen met de Classic race
@RaKiM: dat je werkelijk dat een 20 jaar oude auto aan de hoofdrace zou meedoen? Hoe naïef kan je zijn…
@robbie: het zou toch zo maar kunne je weet maar nooit, in het berich hier op autoblog stond dat die mee ging doen aan de 24 uur van le mans dan neem ik aan dat ik hem ook zie rijden tijdens de 24 uur van le mans
@RaKiM: je laat me wel lachen hoor ;) Heb je enig idee wat voor regels er zijn voor deelname aan de race? Volgens mij niet.

Die Mazda voldoet bij lange na niet aan de huidige reglementen en is waarschijnlijk ook nog eens veel te langzaam.
@robbie:

Ik denk niet dat ie te langzaam is.
Hij is lichter en krachtiger dan een R18 bijvoorbeeld.
En dat telt nogal op een lang, relatief recht circuit als La Sarthe.
@RaKiM: en nog even een quote uit dat artikel:

En dan nu het écht goede nieuws: de originele groenoranje 787B waarmee de race werd gewonnen is volledig gerestaureerd en gaat ouderwets hard jankbrullen tijdens de training op 10 juni en voor aanvang van de race op 11 juni.
Ondanks de grote verliezen toch nog gewonnen, knap gedaan!
Audi gefeliciteerd al had ik liever Peugeot zien winnen. Enne, dat Audi (soms niet)technisch goed is klopt, Peugeot in dit geval ook anders hadden ze de 24 uur ook niet volgehouden. Audi heeft minder bandenwissels moeten doen en dat heeft ze geholpen.
Maar goed, over de gewone audi’s ben ik totaal niet te spreken. Te duur voor de kwaliteit en totaal geen uitstraling. Alleen petjes en lease rijders (die denken dat de hele weg voor hun is) rijden Audi. Dus kort gezegd over het algemeen de aso-rijders rijden in een 4 keer nul auto.
@rufctr01: draag geen petje en ik ben ook geen lease rijder, maar rij wel Audi.. onmogelijk? Ach gelukkig heeft iedereen zn mening over prijs/kwaliteit.., hij heeft me nog nooit laten staan en geloof ook niet dat dat zal gebeuren.. ik ben ook van mening als je niet durft door te rijden op de snelweg oid, ga gewoon rechts rijden en gebruik gvd je knipperlicht, het is makkelijk om te weten wat een ander doet:)..
@rufctr01: What the hell man? :D Audi te duur voor de kwaliteit? Een A7, A8, R8 geen uitstraling? Spreek toch geen nonsens…
@As_long_as_it_is_fast: Vroegah wel. Zo’n oude A8 b.v. is een mooie, statige, stijlvolle auto.

Als ik een moderne A8 zie weet ik niet of het nou een hele grote A4, een grote A6 of een A8 is.

Dus wat dat uitstraling betreft klopt wel een beetje vind ik.
@bozewolf: ’t gaat er niet om of ze op mekaar gelijken, ’t gaat erom of ze uitstraling hebben. Als de grootste uitstraling heeft en de rest lijkt erop, dan hebben ze allemaal uitstraling. Akkoord dat ze de laatste tijd erop achteruit zijn gegaan qua looks (hoewel dat persoonlijk is), dat neemt niet weg dat je je hoofd draait als er een A7 passeert of een R8…
@As_long_as_it_is_fast: Nou, nee. Als ze allemaal op elkaar lijken gaat de uitstraling een beetje verloren, want…tsja, ze lijken allemaal op elkaar.

Sowieso vind ik moderne Audis minder “uitstraling” hebben dan 10 jaar terug. En dat ze tegenwoordig allemaal op elkaar lijken helpt ook niet mee.
@bozewolf: Over 10jaar geleden had ik het nou wel niet. :D
Had het enkel over het laatste model A8. ;)
@As_long_as_it_is_fast: Ik heb het met die nieuwen dus totaal niet eerlijk gezegd. Ik overdrijf ook niet als ik zeg dat ik de 4s, 6en en 8s helft van de keren niet uit elkaar kan houden.
@bozewolf: Uiteraard, een beetje autokenner kan dat wel. ;)
@rufctr01: 4 keer nul auto = 4x splinternieuwe auto met 0km op teller , ja daar heb je gelijk in , een audi is zo goed!
het was echt weer een geweldige race.
spannend tot het einde.
audi FTW !
Four rings to rule them all. Peugeot mag misschien nog van geluk spreken dat de 2 andere door ongevallen zijn uitgeschakeld geweest of er had weer een top 3 ingezeten.
@speedie:
FOUT.
Audi heeft alle geluk van de wereld gehad, ze hadden ineens 834 monteurs………………………voor 1 wagen :P
@desjonnies: Haha, inderdaad zoiets dacht ik ook.
@desjonnies:
ja maar die waren werkloos :) Peugeot had 4 rijders en dan nog geen taktiek kunnen uitstippelen.
@ As long as it is fast: Audi is te duur voor het geboden kwaliteit en ik vind dat jij onzin uitkraamt dat een A7, A8 en (nep sportwagen)R8 stijlvol zijn. Een A7/A8 zijn gewoon een opgeblazen A4-tjes. Als ik het geld uit moest gaan geven aan luxe VW’s dan kocht ik echt wel iets anders.
@Zjonnie: (een behoorlijke petjesnaam trouwens, lijkt wel een Audi rijder) Ik rij zeer zeker flink door en ga keurig naar rechts maar veel Audi rijders rijden gewoon asociaal, heeft niks te maken hoe een ander rijdt. En rijden kunnen ze vaak niet, zelfs niet met het Quattro systeem. Want als dat fout gaat corrigeer je heel weinig en neemt een Audi een loopje met je. Trouwens je hoeft er niet eens zo heel veel voor te doen: http://www.youtube.com/watch?v=XT6XGQrZc90
@rufctr01: Herlees uw eerste post en kijk waar jij het woordje stijlvol daar gebruikt. Nergens, idd. Het ging om uitstraling. En je kan zeggen wat je wil, de R8 is en blijft een voorname sportwagen. Niet omdat jou dat niet zint dat het niet zo is.
@rufctr01: Audi is niet duur, voor 65000 ofzo heb je al een prachtige a7. En nee, dit heeft niets met een VW te maken. Verder, in een Audi hoef je niet voor een ander aan de kant te gaan. Je bent immers beter dan de rest omdat je meer geld hebt. Zeker beter dan mensen in een 4e hands Porsche. Niet zo mekkeren dus.
@Jimmy: Ik citeer JOU even; Verder, in een Audi hoef je niet voor een ander aan de kant te gaan. Je bent immers beter dan de rest omdat je meer geld hebt. Zeker beter dan mensen in een 4e hands Porsche. Niet zo mekkeren dus.

Pipo’s zo als jij die brengen mijn ochtendkrant en terwijl zij de oprit oplopen om de krant in de gleuf te gooien kijken ze naar de auto’s op mijn oprit en in de rest van de wijk, rukkken zich nog even af en stappen weer op hun fietsie, kortom jij hebt gewoon een heel groot smoeltje en als jij nou ergens respect voor zou moeten hebben dan zou dat voor iemand moeten zijn die zich de pleuris werkt en spaart om een zogenaamde 4e hands porsche te kunnen kopen omdat hij dat mooi vindt en zijn jongensdroom waarmaakt. Jij daarentegen zal waarschijnlijk met je paupergedrag nooit wat kunnen bereiken omdat je je met je kutbaantje en je zoveelste BKR notering niet kredietwaardig genoeg zult worden bevonden om samen met Anita een schuur te kunnen kopen kleiner dan hier het kippenhok, ZAK HOOI
@onlycocksdriveaudi:

Duidelijk tegen het zere been waarmee je ook al aan de verkeerde kant van het bed bent opgestaan vanochtend. Wat een wanstaltige poging tot bashen. Doe het gewoon niet als je het niet kan. Er is werkelijk niemand die in dit soort pompeuze teksten trapt, je zet jezelf te kakken als een blaaskaak. Zeg nou zelf, dat wil je toch niet. Jij bent toch ook wat waard?
@DMHa: Niks wanstaltige poging tot bashen, heb er zelf gewoon een hekel aan als iemand zich beter voelt omdat hij/zij in een bepaalt type auto rijdt, die gewoonte heerst overigens wel bij types in het merk Aldi, en mijn nickname is gewoon een uitspraak van JC van TopGear voor degene die het nog niet opgevallen was.
En ik een blaaskaak, nou nee dat denk ik niet, laat me even weten waaruit je dat opmaakt je bent in ieder geval welkom voor de koffie
@onlycocksdriveaudi: Je naam zegt alles…kan je geen ongelijk geven.
@onlycocksdriveaudi: Vanwaar deze gefrustreerde reactie meneertje ‘onlycocksdriveaudi’ ? Mede dankzij je zeer intellectuele naam schat ik je niet ouder dan 16. Ga even heel snel op je scootertje rijden jij! Hup!
@rufctr01: Ik ben het met je eens over dat veel Audi rijders asociaal zijn. Laatst zat er eentje achter me te kleven op een volle A2 met ongeveer 140 op de teller. Toen het wat rustiger werd ging ik naar rechts en gaf een dot gas tot +/- 170, en dat hield hij niet bij. Verderop zag ik twee motoragenten en ging dus van het gas af. Hij komt toeterend voorbij. Raadt maar wat er daarna gebeurde :) Maarja ik ken ook nog wel zat voorbeeldjes waar ze gewoon vrijuit asociaal zijn :P
Vind het jammer dat er zoveel verschil tussen de diesel en benzine zit. Verder was er weinig aandacht voor de rest van het veld. Veder was het een geweldige le mans
Een Le Mans die voor mij alles had: vreugde, verdriet, strijd, zeer spannende momenten, crashes, ong. 250.000 toeschouwers maar helaas ook zeer onsportief gedrag. Wat was die gast in de Peugeot, op rondes achterstand, in godsnaam aan het doen? En niet eens bestraft? Toen die R18 een aantal keer over de witte lijn kwam moesten ze zich melden bij de wedstrijdleiding! Ik had het Peugeot ook wel eens gegund, maar vind dit een mooi resultaat.Peugeot wordt nu toch een beetje het sufferdje van de klas. Vooral met zo’n jankerd als Bourdais.
@terazino:

Komt omdat ze in hun eigen land strijden! Daarom kregen ze geen strafpunten ! Stelletje zielige Fransen!
Het was een geweldige Le Mans! Echt een endurance race!
Hoelang zou het duren eer de eerste commercials opduiken:
Koop nu deze audi V6 TDi met winnende Le Mans technologie.
@laurensl:

Gewoonlijk ik Shell toch net iets eerder met z’n audi wint weer door ons reclame.
@Jimmy: Beter omdat je in een Audi rijdt? Hahahahaha, ik zit hier echt te lachen! Ik vraag me af wat jouw niveau is! Ik vind de meeste mensen in een Audi gewoon asociaal. En 65000 euro voor A7!! Voel eens een keer aan je voorhoofd? Dat is 140.000 harde guldens voor een opgeblazen A4! Het is en blijft maar een VW-tje.
@As Long As It Is Fast: Ik kijk niet naar Audi’s, dat is namelijk precies wat dit soort mensen willen. Kijk een….ik rij een Audi! En omdat ze geen uitstraling hebben, niet stijlvol zijn, zijn ze het kijken niet eens waard.
@ Jimmy: een 4e hands Porsche is nog altijd beter dan een 10e hands A3-tje met een petje achter het stuur. Kwaliteit en stijl kun je niet kopen met goede marketing( wat Audi doet) Dit zijn zaken die je moet verdienen.
@rufctr01: En ik durf wedden dat een 4e hands a3 beter is dan een 10hands porsche. WTF voor vergelijking was dat nou?
Nee, hoe Audi deze keer tekeer ging kan ik het ze niet gunnen, voor de 1ste keer was ik een Peugeot aanhanger en vond het jammer dat ze 2de werden want die Audi’s zien er niet uit joh HH!
@The360box:

Hoe deze Audi te keer ging?? Ben jij blind ofzo? heb je gezien hoe die laffe mongool een auto die 20 laps voor ligt expres te laten crashen? Dat is echt fucking zielig en HELEMAAL TERECHT dat ze lekker verloren hebben. Als hij niet eens normaal kan race als een volwassen persoon dan mogen ze hem lekker voor goed er uit kicken! Dus ga maar eens heel snel achter je Xbox spelen!
@zakar36: Met jou valt niet normaal te kunnen praten,
@The360box:

Want het is natuurlijk een grote 24uurs ontwerpwedstrijd en beautycontest daaro in Le Mans…
Was te verwachten.
Ervaring, uitstekende diesels, nieuw modelletje en ondanks die keiharde crashes nog steeds dat Duitse doorzettingsvermogen, geweldig.

Hier kan niemand wat tegen inbrengen.

Audi, congra.
Jezus christus, moderators doe eens wat aan die opgeblazen kindertjes die elkaar proberen te kleineren….
@aallex: i agree
+1
@aallex: Ik vind ook echt dat er wat gedaan moet aan dat nutteloze schreeuwen naar elkaar en systematisch merken of mensen af zitten zeiken en provoceren.
@gerard1710: *gedaan moet worden
@aallex: + heel veel van mij
Maar mag ik even Volkswagen feliciteren met hun overwinning?
@norge: Ga je gang!

Wel tof dat Audi, Peugeot heeft gefeliciteerd met hun overwinning!
Hier zitten duidelijk héél veel Audi fanboys die zichzelf heel knap vinden e.d.
Fanboys die anderen verwijten een fanboy te zijn. Goeie troll.
@slicknick:

Precies!
Dat zwart/wit denken hier begint me een beetje op de zenuwen te werken.
Congrats Audi! Verdiende overwinning! Ik ben het er mee eens dat al dat kinderachtige gedoe hier. De mentaliteit van van de Audi-bashers is gewoon dat wanneer er een artikel over Audi wordt geplaatst, zij alleen de comments gaan om daar Audi af te kraken. Get a life.
@kevinc:

Andersom is het net zo.
Raar leventje lijkt me…
Wat een rage allemaal
Gisteren avond trug gekomen van een heerlijk LM weekend. Zelfs de fransen waren het over eens dat audi terecht gewonnen heeft en dat Marc Gene zich niet sportief opgesteld heeft. Maar wat een mooie finale met beide auto’s in de pits! :)
Het was helemaal top!
@Ad long as its fast: Lees eerst de reacties van Jimmy even en als je een beetje slim bent snap je het wel. Alleen heb ik wel mijn twijfels of je het snapt.
En ik durf te wedden dat een 10e hands Porsche minder mankeert dan een 4e hands Audi.
Twee van de drie ooit geproduceerde Porsche 911 rijden nog rond, ik denk niet dat je dat over een A3 kunt zeggen.
ik heb genoten van deze oeverloze discussies mag ik dat nog ff zeggen tussendoor
Man man, wat waren die Eurosport lui weer pro-Audi zeg.
Zal wel met al die commercials te maken hebben waar ze dik geld voor vangen, maar het had leuker geweest als er een stel commentators was neergezet voor wat neutraal commentaar.

Heb me weer prima vermaakt met de race dit jaar.
Volgend jaar toch maar eens naar toe weer.
Heb wel genoten van de race.
Of Audi of Peugeot nou wint zal me een worst zijn, maar die actie van Gene kan gewoon echt niet.
Dan kan Eurosport wel pro-Audi zijn, maar als Lotterer het bij Gene had geflikt dan had je de Peugeot fans weer aan het huilen. Kinderachtig hoor.
TDI-powerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrt :D
M’n antipathie jegens Peugeot is weer een stuk groter geworden… Twee levensgevaarlijke crashes vonden ze blijkbaar niet genoeg. Als je op zo’n laffe manier wilt winnen hoor je niet in welke vorm van sport thuis. Kap er dan gewoon mee.

Verder wel weer erg genoten van de hele experience zowel op maar ook zeker langs de baan. De Corvette winst in was zeer knap en verdiend na het matige presteren tot nu toe van de GT2/E ZR1. Leuk ook in de AM klasse voor de FordGT van Mr. en Mrs. Robinson, zat totaal geen snelheid in, maar aankomen is in Le Mans ook redelijk belangrijk en voor een team waar het amateurisme vanaf straalde een hele prestatie!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).