Ken Block maakt in augustus eenmalig F1 debuut

Auteur: , 57 Reacties

Rally rijder en drift-hoogleraar Ken Block stapt in augustus voor de eerste keer achter het stuur van een Formule 1 bolide.

Hij maakt op 5 augustus zijn (vooralsnog) eenmalige debuut in de 2009 Toyota F1 testwagen van bandenleverancier Pirelli. Meneer Block mag op het Italiaanse circuit van Monza dan eens ervaren hoe het is om 700 pk onder de bips te hebben in een lichtgewicht bolide.

Door mijn rijke ervaring (lees: PC, Playstation en Xbox) weet ik dat rally rijden een hele andere tak van sport is dan racen in de Formule 1. Gelukkig maakt Ken Block zich op voorhand ook geen illusies:

I can’t wait to discover Formula One for myself. I need to be realistic about what I can do, but I know that it’s going to be a lot of fun and take hooning to a whole new level.

Ik ben erg benieuwd hoe hij het er vanaf zal brengen en verheug me op de beelden. Tot slot nog even een dilemma: blond of brunette? (via: topgear.com)57 reacties

Ik verheug mij ook op de beelden. Ben benieuwd!
Lol, de kerel is niet eens een goede rally rijder, coolheid regeert
@Stopwearingpants: Beetje lol kan geen kwaad!
@Stopwearingpants:
Je hoeft ook niet ergens “goed” in te zijn om een beetje “lol” te hebben. Zoals Kimmi Raikonen’s rally avontuur? Ik ben jaloers op Block. Kan niet wachten op de video want die gast weet zich wel te presenteren.
@kungfupanda: Raikkonen is anders verdomd snel in een rallyauto, ondanks dat hij er een paar heeft afgeschreven.
@slicknick:
Dat is Raikonen inderdaad. Maar is hij nou zoveel succesvoller dan Block? Die pas sinds enkele jaren professioneel coureur is? Ik zou zeggen van niet en dat Block in verhouding tot de achtergrond weldegelijk beter presteerd dan Raikonen die van kinds af aan is opgeleid.
@slicknick:
En niet vergeten dat hij toch meer even de snelste schoenverkoper is. ;)
@slicknick:

Dat is niet vreemd, Raikonen is een Fin, in finland heb je 3 jaar nodig om je rijbewijs te halen, daar leer je rallyrijden met je rijles, plus dat 80% van de jeugd niet op voetbal zit, maar iedere zondag rond trapt in auto’s, en zo dus al vanaf hun 10 leren rallyrijden.
Daarom komen er ook zo veel goede courreurs uit Finland.
Ik voel een crash aankomen…
@DePannekoek: Eentje maar :? wss neemt hij dan ook een paar anderen mee…
@Jokkebrok: het is een test, dus waarschijnlijk is hij de enige op de baan :D
@robbie: Wist ik wel :mrgreen:
@DePannekoek: daarom geven ze hem uit voorzorg ook het 2009-model ;)
Wil het wel graag zien!

Om even terug te komen op dat dilemma, de brunette is shemale en de blondine uhmm, ook.
@C220AMG: Shemale huh. Controleer die bobbel in jouw vrouws/vriendin’s broek dan ook maar eens… Of ben je deur nummer 2 gewend en weet je niets beter…
ik vind dat ze ook we wat meer mogen driften in F1
@dennisr: haha inderdaad
@dennisr: niet opgelet zeker afgelopen race…. Met 180 op de teller op 2 cm van de muur driftend en wel!!
en niemand heeft het nog over blond of brunette? (brunette)
@marc789: Beter lezen :P
Wel, eigenlijk hoop ik dat er een soort F1 Gymkhana uit voortkomt later. Ik hou wel van die alternatieve dingen. Zoals die Lamborghini of Porsche waarmee rally gereden wordt.
Laat hem maar wat spektakel maken, daar is hij beter in dan in het echte tijdrijden.
Heb wel eens bij een kameraad van me in een F1 wagen mogen rijden maar het is zwaar overgewaardeerd. Het ding maakt een teringherrie en bij het minste geringste foutje spin je al in de rondte. Nee laat mij maar gewoon lekker driften in de E92 M3 van m’n vader.
@alcantara: En dat zegt ie zo even luchtig.. ;) Jonge! In een F1 auto! Maarre.. zou het ook te maken kunnen hebben met de drivingskills van uwes? ;) Want ze zijn niet ontworpen om in de rondte te spinnen.. en wat die teringherrie betreft.. that’s part of the magic.. ;)
@alcantara: Jouw kameraden hebben F1 wagens waar zn makkers zomaar even in mogen rijden?

Leg uit.
@alcantara: Haha, even met een vriend me in een F1 auto en liever papa’s M3… anyway dat terzijde, het is ook niet de bedoeling dat een F1 makkelijk rijdt. De F1 auto’s gaan bijna tegen natuurwetten in als het gaat om wegligging en zijn dus bijna alleen op de limiet te rijden. Als je niet goed genoeg kunt rijden kan je er dus ook niet mer uit de voeten. En overgewaardeerd slaat natuurlijk helemaal nergens op. Denk dat die ‘kameraad’ zichzelf een beetje overwaardeerd waardoor hij z’n eigen tekortkomingen niet ziet en dus de F1 auto maar de schuld geeft ( of jij overwaardeerd hem + zelfde conclusie)
rikus via Android app
@alcantara: Waarom zegt mijn gevoel dat er in jou een Pinokkio schuilt?
zou ie weten dat als hij drift, hij trager gaat en niet meer op de ideale lijn zit??
Hij kan spectaculaire filmpjes maken, maar als coureur is hij toch een beetje overhyped.. Wel leuk voor ‘m dat ie die kans krijgt, stiekem zouden we dat allemaal wel willen natuurlijk.

Oh, brunette voor mij trouwens!
had het 2009 model tractioncontrol of niet :P Ben benieuwd hoe hij het er vanaf brengt, hij mag dan geen topcoureur zijn in de rallyesport maar wagenbeheersing heeft hij wel.
Ik zie hem niet als iemand die rondje na rondje constant en bloedsnel probeert te rijden, maar ach, hij kan het proberen he!
@Cantago: ik vraag mij ook af of hij de man is die rondje na rondje net een paar mm meer curbstone gaat gebruiken en net dat 100′ meer van een secondje afnijpt , het is volgens mij een andere manier van denken en ieder heeft fun in het zijne
@bpc: Ja, denk ik ook. Maar aan de andere kant, als je echt wil? Je kunt natuurlijk alles leren! Autobeheersing heeft hij natuurlijk wel, en precisie heeft hij ook wel geleerd. Nu wat sneller en rondje na rondjes?
@Cantago: als hij het echt wil , naturlijk wel , maar ik vraag mij af of hij het wel wil tot nu toe is hij altijd de zand en drift man geweest en das een heel andere stijl dan f1 , maar als hij het leuk vind kan hij ng wel iets worde, , niet echt in de f1 maar wel in een of andere single seater
Die Toyota is bij voorbaat afgeschreven
kan wel is een groter verschil zijn dan verw8 in rally draait het vooral om gascontrole terwijl f1 veel veer met balans en remevenwicht en aerodynamische grip , ik vraag mij af hoe hij het er van zal afbrengen
Die man kan echt wel een potje sturen. Heeft al eens de grote McRae verslagen. (wel op eigen terein bij x-games)
En he , ze hadden Foust ook ooit niet zo hoog zitten , maar die heeft pasgeleden wel eventjes de europese top van de rallycross zoekgereden. Zie Block ook nog wel eens een stunt uithalen waardoor sommigen toch even achter de oren gaan krabben. Aan het geld zal het niet liggen. En met zijn ballen en lef zit het ook wel goed.
“Nee laat mij maar gewoon lekker driften in de E92 M3 van m’n vader.” sommige mensen hebben het zo makkelijk… haha
Die kwestie is best lastig… Ze zijn allebei wel prima :-)
Wat zal die man (weer) een lol hebben. Eenmalig in een F1-auto, dat dan weer wel.. Brunette btw.
Brunette heeft bij mij de voorkeur ;)

Oh enne leuk voor Kennie…
Als zoon van mijn vader moet ik geen keuze maken. Ik neem ze allebij!
wooow die blonde is machting
Brunette, en block zal hem wel in de eerste chicane crashen. :-)
Meneer Block zijn Rally carrière is ook niet echt om over naar huis te schrijven. Met rally rijden nog nooit een 1e plek verdiend.

Dusja ben benieuwd wat hij er hier vanaf gaat brengen.
@knalfa:
Ken Block heeft nog amper een rally carriere want hij beoefent de sport pas sinds 2005. Dus is het des te knapper dat hij binnen die korte toch alvast eens een 5e tijd op een WRC-stage heeft neer kunnen zetten.
Hoeveel andere coureurs bereiken binnen 4 jaar het WRC?

Ken Block is een dijk van een rallycoureur. Maar ja, hoge bomen vangen veel wind.
Voor mij ‘blond’ deze keer. Die brunette kijkt alsof ze haar zweepje vergeten is mee te nemen… :shock:
Gymkhana met een F1 wagen?
Ik vind Ken Block altijd de Ben Saunders onder de ‘Rally’rijders :P
ik herinner me dat sebastian loeb een paar jaar gelde ook naar de f1 wou toch ?
Een eenmaling debuut? No shit
@alcantara: Als je bij het minste geringste foutje al in de rondte spint (en dus echt goed moet kunnen rijden om het ding onder controle te houden en het uiterste eruit te halen), hoe kan het dan over gewaardeerd zijn?
Brunette =D blonde racebabes vin ik er altijd zo fake uitzien, brunette is puur natuur:P
Nou als dat net zo goed gaat als z’n rallycarrière dan verheug ik me niet op de beelden. Ik voorzie ingedeukte bandenstapels…
@ZwerverRoodbaard: en een ingedeukte toyota f1 :p
Brunette, je weet toch……

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).