24 uren die je meegemaakt moet hebben

Auteur: , 20 Reacties

Weet je nog? We gaven samen met Dunlop 2x2 VIP-kaarten weg voor Le-Mans. De winnaars zijn inmiddels weer terug en delen hun ervaringen...

Eerst het verhaal van @Nerekop :

Het staat er echt. We gaan naar Le Mans! Dit wordt vet! Fast forward naar afgelopen zaterdag. We staan op het VIP-gedeelte van Tribune nr. 13 met een glas champagne in de hand te genieten van het mooiste geluid van het weekend; een accelererende Mazda 787B. De perfecte start van het weekend.

Om exact 15.00 gaf Jean Todt de Franse vlag een stevige zwiepert waarmee ‘Les 24 Heures’ officieel van start ging. Hoe de race verliep kun je overal zien en lezen. Maar de ervaring van een weekend Le Mans moet je echt zelf zien, ruiken, voelen en proeven. Ik kan namelijk lastig uitleggen dat een Corvette V8 doordreunt in je longen. Dat een Audi R18 eruit ziet als Darth Vader met haast. Dat er een gigantisch leger Engelse racefanaten was dat barbecueën en bier drinken tot een volkssport heeft gemaakt. Dat het verzengend hard gaat op Les Hunaudières. Dat je alleen maar in de overtreffende trap kunt praten als je naast een Ferrari F40 én een McLaren F1 staat op de parkeerplaats. Dat er zoiets is als een openlucht huiskamer compleet met 50 inch flatscreen en bezopen Engelsen. Dat je kippenvel krijgt zodra de avond valt en de lichten aan gaan. Dat je diep in de nacht behoorlijk dankbaar bent voor die laatste hotelkamer in Le Mans. Dat je medelijden hebt met elke uitvaller. Dat de champagne en koffie ook op zondagochtend weer heerlijk waren bij Dunlop. Dat het nog steeds zo spannend kan zijn na 23 uur trappen. Dat je na 24 uur snapt dat je helden aan het werk hebt gezien. En dat je snapt dat je dit nooit had willen missen.

Dus mocht je twijfelen om nog een keer naar ‘de 24 uur’ te gaan, dan kan ik het van harte aanbevelen. Dit is episch. Dit moet je zien. Afijn, gewoon gaan dus! En mocht je zo lucky zijn dat Dunlop je 2 VIP-kaarten in de schoot werpt, dan weet je helemaal niet wat je meemaakt. Het gehele weekend was perfect geregeld met eten, drank, de beste zitplaatsen en toegang tot alles wat er toe deed op en rond het circuit. Hulde voor hun gastvrijheid! Dit weekend vergeten we nooit meer!

Autoblog en Dunlop, merci beaucoup et au revoir!

En hieronder het verhaal van @Insomnia :

Vrijdag 10 Juni

Om 11:00 rolden we als ‘baas’ Le Mans binnen en na ingecheckt te zijn in het hotel zijn we richting het start- en eindpunt gelopen van de ‘Parade des Pilotes’ waar we een plek hebben gezocht op het terras bij ‘Cafe du Jet d’eau’ (TIP: top plek aan het plein voor de parade).

De parade op vrijdag is een happening die je niet wil missen met optredens en heel veel volk. Ook nog nooit zoveel moois bij elkaar gezien op één plein (AM One 77, Bugatti Veyron, Zonda’s, Corvettes, Ferraris FXX enz. enz. plus ontelbare mooie oldtimers) en de rijders lopen er gewoon tussendoor. De open sfeer van Le Mans is echt geweldig en niet te vergelijken met bv Formule 1. Echt heel gaaf!

Zaterdag 11 Juni

Na de auto s’ ochtends op P-Rouge gedropt te hebben zijn we richting de Dunlop Club gelopen. Bandje om en als VIP naar boven. Geweldige locatie en prachtig uitzicht vanaf begin rechte stuk tot aan de bekende Dunlop brug. Pits-out en twee mega schermen recht tegenover. Bar en buffet binnen handbereik, hier gingen we ons wel vermaken;)

Dan de Tricolore uit de straaljagers, opwarmronde en na de eerste bocht voor het rechte stuk gingen ze los. Na een uur zagen we hoe de Audi van McNish gefileerd werd door de boarding. Gelukkig niemand gewond. Naast de Audi’s en Peugeot’s hielden we ook nr 5 en nr 12 goed in de gaten (Lammers en Bleekemolen). In de Club werden we geregeld op de hoogte gehouden door bv de directeur Dunlop Motorsport en enkele rijders die met ons de race doornamen.

Na gegeten te hebben viel de avond in en dan zie je pas hoe hard die gasten door het donker rijden. Bij inhalen zie je als voorligger m.i. niet meer dan een grote bol licht als er een snellere wagen aan komt. Rond kwart voor elf ging het fout met Rockefeller in de Audi. Weer icm een Ferrari trouwens… Safetycar op de baan en de verwachting was dat de safety periode voorlopig nog wel zou aanhouden. Op naar het hotel om de race via Eurosport verder te volgen. Raam open, want je kon ze horen rijden in de verte.

Zondag 12 juni

De dag van de finish en de auto’s boenderden er nog lekker op los. Die ochtend en middag zijn omgevlogen aangezien het echt rete spannend was. Een half uur voor de finish is de spanning te snijden. Op zijn strakst inderdaad. De Peugeot fans geloofde nog in een overwinning want to finish first, you first have to finish. En alles kan stuk. Ook na 23 en een half uur.

De laatste Pitstop was spannend, maar Lotterer reed de Audi R18 (Nr2) keurig naar huis. De 24hrs waren voorbij en Audi had wederom gewonnen. Rebellion (Nr 12) was zesde geworden, een super resultaat! Na de Ceremonie en bezetting van het rechte stuk zijn we weer richting Holland gereden met een prachtige ervaring rijker.

Bij deze alle dank en lof aan Goodyear Dunlop die ons gedurende de 24hrs in de watten hebben gelegd en natuurlijk Autoblog omdat die zo gek waren deze kaartjes weg te geven;)20 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Leuk om te lezen dat jullie het fantastisch hebben gehad. Het is niet mijn cup of tea dat le Mans maar dat doet er niet toe. Super ook van Dunlop!
Waarheid als een koe, die titel. Maakt niet uit hoe. Maar je moet er minimaal 1x bij geweest zijn. Ik ben voor de derde achtereenvolgende keer geweest, en je raakt wel verslaafd, dus pas op!
Prachtig verhaal! Nu wil ik er ook heen.
Vast een hele leuke ervaring ! Hopelijk zien we jullie vaker bloggen, want schrijven kunnen jullie prima.

Le Mans is niet ‘mijn ding’, dus ik zal er nooit over kunnen meepraten, doe het racen liever helemaal zelf.
Leuk om mee te maken, helaas is Le Mans nu de dag niet meer dan een B race..
@drivingpleasure: Onzin van de bovenste plank! Als je dit een B-race durft te noemen weet je niet wat het is om ook maar 1 uur met een auto over een circuit te boenderen, laat staan 24 uur lang.
@drivingpleasure:
Jij bent duidelijk niet geweest ;)
@JamesBond007: Nou, alleen al dat RTL7 geen stukjes liet zien al. Ik vind Le mans ook geen plezier meer, ik vind het leuk maar waarvoor is het nu nog?
@The360box:
Geen idee, maar ik vind het wel vet om te zien. ”24 uren die je meegemaakt moet hebben” is misschien wel overdreven als je er niet van houdt. Maar als autoracen je ligt, en je houd wel van een gezellig weekend naar Frankrijk, waarbij je de race kan volgen, van het weer genieten ( Ik had zon vorig jaar ) en op de parkeerplaatsen naar auto’s spotten. Dat heeft mijn interesse wel.

En ik geef ook toe dat ik zeker niet 24 uur lang alleen maar met de race bezig was. Dat houd je gewoonweg niet vol. Maar het is wel een ervaring als je het meegemaakt hebt.
voor het deel van Insomnia.
er was geen ferrari fxx het was een 599XX

absoluut eens met die titel!!
@BestwelMichel:
F
@BestwelMichel:
Damn, je hebt gelijk! Gelijk ff m’n bestelformuliertje zitten aanpassen…
Stevige foto’s wel! Veyron, Agera, 599XX en een One-77!
Een exagon… Nog nooit van gehoord maar zit er gaaf uit
Heel erg leuk, maar dit is niet het échte le Mans.

Écht le mans is op Tetre Rouge of Maison Blanche camping staan. Een berg bier drinken met een paar Engelsen en klagen over de bandenprijzen van een Murcielago, of dat eeuwige gezeik wat je hebt met een TVR. De race is uiteindelijk bijzaak, het is een samenkomen van échte benzinefreaks.
Ben ik de enige die de stapel bierflesjes awesome vind? Ahja ontopic: prachtig artikel over een prachtig event, moet ik ook zeker eens naartoe gaan!
@NielsGP: Nee je bent niet de enige.
Nog ff 1 vraag, wat voor auto is dat bij de foto’s van Insomnia net voor de 599xx?
Leuke stukjes van Le Mans maagden!

Le Mans is als de hadj voor petrolheads, verplichte kost voor minstens 1 maal in je leven!

Dat Le Mans niet je ding is of niet je kopje thee is onzin, dat zeg je duidelijk niet uit ervaring. Een maal gaan is verkocht zijn. De race is een belangrijk maar klein onderdeel van een fantastische ervaring.
Doen, doen DOEN!
Wil er ook nog heen,episch

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).