De Batmobile van Gordon Murray

Auteur: , 21 Reacties

Gordon Murray, automotive eindbaas en ontwerper van de McLaren F1, houdt zich tegenwoordig niet alleen bezig met kruimelauto's, ze hebben de designer namelijk weten te strikken om een officiële Batmobile te ontwerpen. En dit is 'm.

Deze nieuwbakken Batmobile zal niet worden gebruikt in de aankomende Batman-flick The Dark Knight Rises (gelukkig maar, er zit geen vlammenwerper op, dus bij voorbaat ongeschikt). Nee, deze F1-achtige auto wordt ingezet bij de Batman Live World Arena Tour (info) en hoeft dus eigenlijk niet zoveel te kunnen. Oké, er zit wel zogenaamd een waterstofmotor in die de vier elektromotoren van stroom voorziet en hij zou 40 mm boven de grond van Gotham City moeten kunnen zweven. En er is plek voor zowel Batman als hulpknaapje Robin.

Hieronder een filmpje met uitleg over Gordon’s jongensdroom. Een groots en meeslepend stukje beeldmateriaal van de Batmobile is te vinden op Autojunk.21 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
in 1 woord .. on-sexy ..
Laatste Batman film was geweldig. Ze worden met het deel beter.
Ik verheug me op de nieuwe.
@GOD: ik interpreteer dit maar sarcastisch, want anders moet ik op zoek naar een ander opperwezen om te aanbidden.
@mashell: Veel geluk met zoeken ;)
Nee echt ik vond het laatste deel “Dark knight” echt een geweldige film. Die daarvoor was ook wel goed maar een stuk minder. Alles daar weer voor is niet mijn ding en te oudbollig en stripboek achtig. Alleen al dat kut liedje van hun tadadadadadadadadadadadadaddadada Batman pow klats bam pof kapow. boy wonder in zijn batstring maak aan man die tijd heb ik gehad.
@GOD: its all rubbish…maar daardoor vermaeck je je ook nog…;-)
zo zie je maar, wanneer een functioneel ontwerper zich bezig gaat houden met concept art achtig design, gaat volledig mis,

mr gordon, fail!,…
Deze is gelukkig heel wat minimalistischer als die vorige apparaten. Maar Gordon Murray is en blijft een held. Hij is degene die verantwoordelijk was voor een van de beste auto’s ooit.
Kan zo meedoen aan de 24uurs le mans
Tsjah, vind’m niet zo bad-ass eigenlijk.. Ik bedoel dat ding moet toch tegen een stootje kunnen of niet? Op het circuit zal hij het misschien goed doen, maar een bumper aan bumper straatduel zie ik daar batman niet in winnen.. misschien overleeft hij het wel door de carbon fiber monocoque oid.
Ik vind het niet echt een gooi-en-smijt auto. niet geslaagd voor BaDman dus.
Volgens mij heeft Murray het niet goed begrepen. Hij moest toch een Batmobile ontwerpen? Dit is eerder een limited Batman edition van een of andere dildo…
Ik weet niet wat ik schokkender vindt, dat Gordon Murray hieraan mee werkt of dat er überhaupt een Batman Musical komt.
Nou, ik had van Gordon Murray toch wel iets beters verwacht. De McLaren Mercedes was al niks, dat kleine stadautootje dat hij maakte was lelijk als de nacht en de MP4-12C is een stuk techniek dat nooit legendarisch gaat worden en er niet mooi uit ziet. Dit ziet er ook echt niet boeiend uit. Heel simpel zelfs, alsof hij het in een middagje geschetst heeft. Ik begin steeds meer te twijfelen aan Gordon Murray… Is hij wel zo goed?
@Cantago: Murray heeft helemaal niets met de MP4 12C te maken. SLR was hij zelf niet blij met de eisen van Mercedes. Hij is daarna bij McLaren vertrokken om zijn eigen design studio te starten. Zelf vind ik zijn stadsauto overigens top.
@koen0373: ik legde ook geen link tussen de MP4-12C en Gordon Murray. Wel met zijn bedrijf destijds! Erg jammer dat hij daar dan gewoon aan mee deed in mijn ogen. Ik zie gewoon niks waar hij echt punten mee verdient, op de F1 na. Maar die is oud. En nu maakt hij dit. En dit is echt lelijk in mijn ogen.
De tumbler blijft het vetst
Hahaha, die gast ‘zoekt’ ook gewoon werk, niet ? :lol: Oké, hij heeft destijds wel n’s iets gedaan in de McLaren-stal…maar plz, hou die man een spiegel voor; je kunt niet altijd teren op dezelfde maaaginhoud.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).