Top-50: Europese steden met de meeste opstoppingen

Auteur: , 62 Reacties

TomTom verzamelt via zijn routehulpapparaatjes allerlei informatie van onder andere waar automobilisten zich bevinden en hoe lang ze over hun reis doen. Hele nuttige informatie waar de politie dankbaar gebruik van maakt om te bepalen waar het beste geflitst kan worden. Maar dat is volgens TomTom absoluut niet de bedoeling. TomTom heeft op basis van de verzamelde informatie een top-50 samengesteld met Europese steden met de meeste opstoppingen.

Kijken we naar de lijst, dan kunnen we al snel een aantal zaken concluderen. Bijvoorbeeld dat je in Brussel het vaakst vast staat. In eigen land is dat Amsterdam, gevolgd door Rotterdam, Utrecht en Haarlemmermeer. Duitsland heeft het best aardig voor elkaar, want de eerste Duitse stad komen we tegen op de 25e plaats. Dit in tegenstelling tot de steden in het Verenigd Koninkrijk, waarvan er maar liefst 17 in de top-50 voorkomen. Trek verder je eigen conclusies. Klik op bovenstaande foto voor een groter formaat.

TomTom Top-50 Europese met meeste files 201162 reacties

Nederland heeft het best aardig voor elkaar, want de eerste nederlandse stad komen we tegen op de 21e plaats.
Frankrijk doet het ook aardig goed met 4 plaatsen in de top 10…
tweemaal raden wie dagelijks door Brussel moet x_X
@xilver: duidelijk te veel mensen :D
Engeland verbaasd me niets, het sterft daar van de spookrijders
@desjonnies: lol :D
België wint!
@amazinglaurent:

Dit is al het tweede geweldige wereldrecord voor jullie!
@Benjamin1: We zijn dan toch in iets goed!
Het behalen van de meest schaamtelijke wereldrecords.
Nu ja, niet echt iets om trots op te zijn :P
@Benjamin1: En sterker nog, we verbeteren dat andere record (aantal dagen zonder regering) nog elke dag! Gewoon kwestie van zeker te zijn dat niemand ons record ooit nog kan scherper stellen ;)
@Carreza: YEAH, BELGIE FTW!!!
De brusselse ring is nog erger dan een heel concert beluisteren van Justin Bieber!
@IIIM: Nee hoor… :D
Heee, Jip & Janneke-Engels: “…this means lots of jams”
@doewap:

Je bedoelt: John & Jenny English
Had Parijs op nummer 1 verwacht… En Hoera, DH staat er niet in :D
@likeaboss: Parijs rijdt nog wel goed door, in oktober ’s ochtends (ok, op zaterdag) de Peripherique moeten nemen, binnenste banen rijden prima door!
Nachtmerries overgehouden aan het verkeer in en rond Nice! Afschuwelijk… In Nederland vind ik vooral Arnhem en Nijmegen hell, omdat het daar zó verschrikkelijk slecht is aangelegd. Amsterdam kom ik meestal nog wel op de plekken waar ik wil zijn, maar da’s buiten de spits ;)
@Alwood: Arnhem = Minuten wachten bij de verkeerslichten terwijl je de enige bent. Nijmegen = Flitsgestapo en overdrijven met overal 50km/u. Ik wacht nog steeds op de A15, maar dat terzijde.
Brussel??? ik kom dar vaak voor mijn werk, ik dacht dat het niet zo erg was. Ik eigenlijk al veel ergere dingen gezien.
parijs bijvoorbeeld
@love4sportcars: Rij Brussel eens binnen vanaf de E40 richting Wetstraat over Schuman om zo de Wolvengracht te bereiken… Ik kan je verzekeren, dat is amper 4 km maar ’s morgens doe je daar 40 minuten over…
Ik kan maar één ding zeggen: Brussel is de verdiende winnaar! :P

De Brusselse ring is gewoon één grote miserie. En dan ben je nog niet in de binnenstad geweest! Dus dan doe je zoals ik: met de trein gaan (uiteraard met de nodige vertraging) en te voet alle gefrustreerde automobilisten voorbijwandelen.
@Carreza: ’t is dus kiezen tussen de pest en de cholera (zolang ze maar niet staken, want dan ben je aangewezen op melaatsheid)
@gertwoumans: daar komt het op neer ja…
@gertwoumans: schitterende omschrijving !
Waarom staat Hilversum niet op 1? Er klopt niks van! ;-)
Grappig eigenlijk dat je eigen gevoel en feiten vaak twee totaal verschillende dingen zijn
Ja sorry hoor, maar ik zeg altijd al dat de klagers hier op Autoblog niet goed zijn.

Nederland politiestaat zus, kut kwaliteit wegdek zo, en weet ik veel wat voor een commentaar men nog meer uitkraamt, (Blog zelf en bezoekers) maar Nederland heeft 95% van de dingen gewoon goed voor elkaar.

Ik ben gelukkig hier in Nederland :D
Van wat ik van mn vriendin hoor, is Brussel inderdaad een ramp. Gisteren heb’k er ook nog in de file gestaan om 12u30.

Antwerpen staat laag, vind ik leuk. Maar Mortsel verdient zijn eigen plek, vlak onder Brussel :D
@GeoBem007: Antwerpen leeg? Moet ge maar ooit in de spitsen hier komen zijden. Is zeker een leuke ervaring ;)
@GeoBem007: Haha, Mortsel moet inderdaad een plekje onder Brussel krijgen, van een file stad gesproken! Daar vermijd ik zelfs om 4AM het centrum;)
@GeoBem007: Mortsel zou boven Brussel moeten staan!!!
Ik moet toegeven, ik rij wel eens voor men werk langs rotterdam, en ik als belg was zwaar onder de indruk, julie nederlanders weten hoe dat verkeer te regelen, machtig als je met 10 naast elkaar even over een brug knalt.
Grappig, Berlijn is zo’n beetje de enige Europese hoofdstad die niet in het lijstje staat. Nou ja, Bern ook niet maar dat is dan ook meer een groot dorp.
@potver7:
Ahem, Sjjjjt als je weet wie de rondweg rond Berlijn heeft bedacht en heeft laten bouwen; ene mijnheer H.
Wel straf dat A’pen er nie wa hoger staat.
@desjonnies: De gemiddelde rondweg uit de jaren ’30 van de vorige eeuw is niet echt opgewassen tegen het verkeersaanbod anno 2011, dus dat is niet echt een argument. Trouwens, het eerste stukkie snelweg die die meneer heeft laten aanleggen was tussen Keulen en Bonn volgens mij, en die is in de loop der jaren heel wat verbreed en uitgebouwd maar staat nog steeds regelmatig muurvast; dat heeft dus niet zoveel geholpen. En rond Parijs liggen inmiddels TWEE rondwegen, en die staat op 9.

Kortom, die Berliners doen iets anders goed…
@potver7: dat was mij ook gelijk opgevallen. Voor diegene die nog niet in Berlin geweest zijn echt een topstad!
@potver7:
Nee, want je rijdt daar echt kilometers buiten de stad over de Adolf Hitler ring heen(ironie he) , hele stukken van deBerliner Ring zijn werkelijk door Hitler en zijn kornuiten dan wel ontworpen dan wel deels aangelegd.
Ook als je in Duitlsand gaat invoegen en met je Scania ineens op de andere snelweg dendert (vooral met een vrachtwagen is dit gevaarlijk), is dat nog uit Hitlers tijd, korte of bijna geen invoeg stroken.
@potver7:

Volgens mij is Berlijn ook al een keer uitgeroepen tot veiligste stad van Europa betreft verkeer. Hebben ze toch goed geregeld daar.
Informatief lijstje TomTom! Nu alleen nog even leren hoe je Brussel op zijn Engels spelt…
@sir_smokalot: idd, was me ook opgevallen :D
Aha! Dit artikel onderbouwt echt goed het argument uit het vorige artikel! Duitsland staat erg laag met opstoppingen dus het is één van de fijnste landen om in te rijden van Europa! Langeleven het Duitse wegennet!
Rararara welke stad voert deze lijst aan… De Belgische hoofdstad -_-
Afdrukken in posterformaat en boven het bed van de minister van openbare werken hangen! Of als een aprilvis op zn rug kleven :p
NOG maar eens een bewijs dat het qua mobiliteit & openbare werken in België hard zuigt!
Ik word er wanhopig van, ik dacht dat we bij een van de rijkste landen ter wereld horen? Is het de nieuwe mode om in de file te staan?
IPV de ene na de andere veel te kostelijke premie uit hun duim te zuigen zouden ze beter eens wat geld in nuttige projecten pompen. Verkeersinfrastructuur misschien…
*de ergernis van een stilaan wanhopige Belg*
Haarlemmermeer kun je uit de lijst schrappen want dat is geen stad maar een gemeente.
@GOD:

Valt dan toch gewoon onder regio Amsterdam?
@Vreddy_B: Dat Amsterdam een stad is daar kan ik nog enigszins mee inkomen. Maar Haarlemmermeer is echt geen stad ook al hoort het bij de stadsregio van Amsterdam.
Was het eerste dat me opviel tussen al die 49 steden.
Die naam alleen al Haarlemmermeer LOL :lol:
Brussel waar ge elke dag in de file zit,om hoe laat dan ook.
http://i.imgur.com/HURZg.jpg
We moeten toch ergens goed in zijn…
Ik mis Eindhoven in het lijstje…
@Gideon: Eindhoven valt goed mee sinds de nieuwe ring er is, veldhoven industrie daarbuiten gelaten ;)

Voor de mensen die door Brussel moeten: binnenkort wordt het nog erger: Werken aan het viaduct van Vilvoorde!
File in Brussel? Ik rij elke dag in Brussel tijdens de spitsuren, niks van gemerkt! Oh wacht… ik woon IN Brussel en rij ’s morgens UIT Brussel naar’t werk! Pure dubbel genot (geen file + de file aan de overkant bekijken gedurende 30km :-D).

Als je dichtbij centrum Brussel woont maakt het niet uit naar waar je moet… Antwerpen, Gent, Leuven, Luik, Namen of Charleroi… nooit file :-D

*Sadist Mode*
16 x England hahaha
Staat Duitsland zo laag omdat je daar wel hard mag knallen? :D
Ben benieuwd hoe de lijst er uit ziet als RWS klaar is met het timmeren aan de spoedaanpakwegen. Vind het nu al een hele nette score voor Nederland!
Oef de enige plaats waar hier files staan ligt 500 kilometer van mij vandaan hehe :)
@norge: Tjah, rijden er eigenlijk auto’s in Noorwegen :D
OF die Belgen gebruiken allemaal alleen maar Tom Tom…

die Duitsers hebben immers allemaal al een ander merk Navi in hun Merc’s, BMW’s en Audi’s…
Conclusie, het Verengd Koninkrijk is een verkeersramp!
ga eens in azie of rusland kijken, daar valt wat we hier in europa aan file hebben bij in het niet. Je bent daar in veel steden zonder overdrijven vaak sneller te voet dan met de auto, het probleem is dat het er te koud/heet/vies/onveilig is om te lopen.
Waarschuwing: Als je naar Engeland met de auto gaat, zorg er dan voor dat je op de goede weghelft rijd. Het scheelt hen weer wat files en opstoppingen
Mensen!
Ik ga verhuizen!
ik zie jullie wel in keulen ofzo…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).