Alerte burger helpt bij ongeval en krijgt bekeuring

Auteur: , 44 Reacties

"Dat moet u ook niet doen hè, mensen helpen. Daar hebben we de hulpdiensten voor, meneer. Als iedereen zomaar denkt eigen initiatief te tonen dan zou het een zootje worden in dit land. Eigenlijk zou u me dus moeten bedanken. U krijgt de acceptgiro binnen 4 tot 6 weken in de bus. Een prettige dag nog."

Keer op keer doen wij ons uiterste best om niet mee te gaan in het steeds maar weer bashen van onze agenten. Het is zo makkelijk op ze te hakken, de mannen en vrouwen doen meer goed dan fout, en het zijn soms net mensen. Maar af en toe wordt het ons ook wel erg moeilijk gemaakt, als er weer eens opzichtig geblunderd wordt.

Zo was de uroloog Jan Kirch onlangs getuige van een vers ongeval langs de N11. Een ambulance was er nog niet, en dus stopte de dokter zijn auto en sprong over de vangrail om te kijken of hij iets voor de eventuele slachtoffers kon betekenen. Prima, zou je denken, schouderklopje van oom Agent in ontvangst nemen en er weer vandoor gaan. Oom Agent had echter andere plannen en slingerde hem op de bon wegens het begaan van een overtreding.

Nou is het verhaal wel afkomstig van de Telegraaf, dus ik zou het met een korrel zout nemen. We weten niets over de context: was het een levensbedreigend ongeval of een blikschade, zette hij zijn auto dusdanig stil dat de rijbaan geblokkeerd werd en tien achteropkomende bussen met weeskinderen zich er op te pletter reden? Enfin, de actie roept voldoende verontwaardiging op bij 827 Telegraaf-lezers met een vrije dag, en wij vinden het ook een beetje stinken. Het goede nieuws: de boete is ingetrokken en we vermoeden dat de desbetreffende eenstreper achter de schermen redelijk op zijn falie heeft gekregen.

Kirch zelf is er nog van over de zeik: “wat een pisvlek was die agent zeg, een zeikstraal van het zuiverste water!” Tja Jan, soms zit het mee en soms zit het tegen. Wij zijn benieuwd of hij het bij een volgend ongeval net zo zou doen.

Met dank aan Vreddy_B voor de tip!44 reacties

Tja.. In amerika wordt je getaserd, hier krijg je een boete!
Ik ken ook een stel van zulke bromsnorren. Echt vreselijk irritant
Wouter-Klinge via iPhone app
@rubenpriest:

Jij wel.
Ik neem dit niet met een korrel zout, dit is waar gebeurt.
@Johnnnyboy15nl: Misschien een beetje aangedikt ;)
True story….en zoals vaak gaan mavo-agentjes zichzelf te buiten binnen hun feitelijk veel te verantwoordelijke baan…zielig.
@Megakix: hoezo nou weer mavo agentjes? Je moet havo of hoger hebben om agent te worden;) niet dat ik voorstander ben van ze hoor, kreeg net weer een prent binne
@mightymike: euh net ff opgezocht en je kan er terecht als agent vanaf vmbo kb. Dat is dus onder het oude “mavo”, aangezien het oude mavo nu door het leven gaat als vmbo tl.

Het vmbo kb wat je nodig heb om agent te worden ging vroeger door het leven als C niveau.
@BestwelMichel: hoofdagent, het hoogste op de straat. daar heb je VMBO-tl voor nodig. dus waarschijnlijk is het een agent geweest, onderste rang die even zichzelf wilde bewijzen.
Ach ja. De politie. Je kan ze toch niet meer serieus nemen.
Ze zijn er niet voor je veiligheid maar voor hun eigen baantje.
Flitsen, boetes, alles voor superlichte ‘overtredingen’ van wetten die vaak al discutabel zijn.
goed werk van die agent ..

keihard aanpakken die urologen ..
@lincoln:

Ook je joystick d.m.v. een wattenstaafje laten schoonmaken door meneer de uroloog? :)

OT:

En die ‘cops’ maar huilen over gebrek aan respect…Ja, dan moet je vooral zo door gaan. Het ergste is dat zo’n machtsgeile sukkel ook nog het hand boven het hoofd wordt gehouden…Quote…“De arts zegt zich zorgen te maken over de houding van de politie”>/i>…En hij is zeker niet de enige!

I.i.g. lees ik niet dat de leiding die sukkel persoonlijk zijn excuses heeft laten maken aan Kirch. Dat had meer zoden aan de dijk gezet.
@lincoln:

Ik bedoelde het pisbuis van je joystick… :mrgreen:
In dezelfde categorie: de bon voor door rood rijden omdat je een ambulance vrij baan wilde geven. Als in: je staat vooraan in de rij, meerdere stroken, allemaal vol, en de groengele bus met blauwe lampen kan er niet door. Jij rijdt over de stopstreep, gaat iets opzij en zorgt ervoor dat je bij lange na niet op de kruisende weg staat, en denkt, goh, die ambulance staat straks ook op de flitsfoto, die plaat wordt wel door de baliesmurf uit het bestand gevist. Jij blij, ambulance blij, persoon achterin de ambulance hopelijk ook blij.

Nrrrt. Think again. Kassa, 180 + 6 euro. Dat je een voorrangsvoertuig voor moet laten gaan, betekent niet dat jij door rood mag rijden. Dat zegt de rechter ook, mocht je uiteindelijk naar het kanton willen met de bedelbrief. Regels zijn regels. Spring een hulpeloos persoon te hulp door zijn belager een hijs te geven, en jij gaat de lik in voor geweldpleging. Met andere woorden, hulpvaardigheid komt je in Nederland duur te staan, al zenden ze honderdduizend Postbus 51- en Sirespotjes uit die het tegendeel beweren.
@nielsvanderweiden:

postbus 51 .. daar heb ik nog niet eens aan gedacht ..

dat maakt het verhaal ineens nog 100X triester ..
Die uroloog gaat wel op in z’n vakjargon:

“wat een pisvlek was die agent zeg, een zeikstraal van het zuiverste water!”
@jack_abarth:

U was mij net voor! hahahaha
Volgens mij is een dokter zelfs bij wet verplicht om te stoppen als er nog geen medische hulp aanwezig is. Dit om dan eerste hulp te kunnen verlenen en het slachtoffer te onderzoeken.
@thefav: staat mij ook iets van bij…

Van de week nog een mooi gesprek met pa gehad. “Vroeger”, had je nog agenten met ballen en respect. Je werd meer dan eens met een waarschuwing en een forse tik op de vinger weer op weg gestuurd. Tegenwoordig heb je steeds meer gefrustreerde jonge pikkies bij de politie die maar al te graag een bon aan je reet smeren. Beleid van bovenaf? Ja ook, maar man wat kunnen agenten tegenwoordig vreselijk boos worden (net zoals de doorsnee weggebruiker trouwens) om non-issues.
@eMiz0r: de maatschappij verandert, de polite past zich daarop aan. Als de we laatste niet leuk vinden moeten we dat eerste aanpakken.
@eMiz0r:

er komt ook veel van bovenaf.
laatst hadden we hier visite van een stel mensen. een ervan was ook agent. die vertelde ook dat hij moest schrijven van de man boven hem. terwijl het niks oplevert.

hij had het bijvoorbeeld over fietsen zonder licht. bij de gemiddelde agent heb je meteen een prent. hij schreef wel een bekeuring uit, maar met de mededeling dat die persoon zoveel tijd had om zijn licht te fixen en het te laten zien op het bureau. deed hij dat, ging de boete de vuilnisbak in.

Dat vind ik een topsysteem eigenlijk. je handhaaft de wet, je gaat niet de hele tijd mensen zitten naaien zonder het verhaal te weten en uiteindelijk wordt je er allemaal beter van.
die persoon zonder licht repareert het en krijgt geen boete. hij blij, en de ‘wet’ blij omdat zijn licht weer werkt.

maar dat mocht niet van de chef. schrijven moest hij doen

jammer genoeg is die vent geen agent hier in het dorp. dat zou een leuke verandering zijn tegen die stukken oud vuil die we hier hebben. die stakkers staan alleen maar te laseren etc (al zijn ze te dom om zich verdekt op te stellen, en dus zie ik ze al ruim van tevoren staan). maar als er wat is in het dorp, dan geven ze niet thuis… (al meerdere malen voorgekomen).
@thefav: In België is dit normaal gezien zo. Als ik het goed voor heb, ben je zelfs als verpleeger verplicht te stoppen indien nog geen medische hulp aanwezig is.
Hopen dat de volgende keer de rollen zijn omgedraaid:

Agent ligt in de kreukels: “Sorry meneer de agent ik kan u echt niet helpen, die boete bent u mij niet waard”

:P
@db87:

Hahahaha,

Scherp! :mrgreen:
Toch niets nieuws? De tijd dat “oom Agent” je beste vriend was ligt ver achter ons, toen paste die pet ons allemaal nog!

Tot de regering zich ermee ging bemoeien en de agenten voor alles en nog wat werden misbruikt…

Vroegah…. Hadden die jongens tenminste nog Porsche’s!!!
@alfamail: Ach zo,n Porsche agentje heeft me ook eens een boete van 250 gulden gegeven voor te hard rijden .Vond het toen ook kl¤¤tzakken.
wat is een gulden?
@sir_smokalot: Gebeurde 23 jaar geleden ,toen werd dat nog gebruikt als betaalmiddel :D
Nou, lekker is dat! Help je je medemens, krijg je een boete! Hopelijk heeft oom agent zijn lesje nu goed geleerd.
Ach ja. En als je als fietser iemand helpt die aangereden is heb je ook nog kans dat je fiets gejat wordt.
Die wouten vinden het nog raar ook dat de mensen geen respect voor ze hebben.
niet zeiken joh ..
ik krijg zo vaak een boete om andere te helpen ..

verpakt in een blauwe enveloppe ..
Dat mensen nog de telegraaf lezen :/
@Relief:

zeker ..
want drukwerken met enorme oplages worden normaliter nooit gelezen ..
Mocht het gebeurd zijn dat er mensen bezweken aan hun verwondingen, dan zou deze agent op staande voet ontslagen moeten worden, een stevige geldboete krijgen, en levenslang geweerd moeten worden uit de ordediensten.
Alertheid, lijkt mij wel een goede eigenschap voor een autospotter. Geef die kerel een camera…
ik heb al gelezen, dat de politie haar verontschuldigen al heeft aangeboden en de boete ongedaan heeft gemaakt, miereneuker die agent, foifoi…
De politie in Nederland… Welke politie?
Een echte vent wordt geen agent. Ik heb een schijthekel aan die zeikerds. Ze zijn gewoon een blauwe incassobureau.
@rufctr01: Ik ben uberhaupt benieuwd of er agenten op deze blog zitten :P
elf meegemaakt, frontale aanrijding tussen een Koreaanse staafmixer en een Benz, sprak beide partijen toe, vooral in de Koreaanse staafmixer gewoon in de wagen te blijven zitten.
Accupool van de Koreaan losgemaakt en toen kwam de Hermandad.
Kreeg een gote muil, werd geschoffeerd omdat ik mijn wagen op het fietspad had gezet.
Ik help niet meer…………..
Nou, prima toch? Als we een agent dood zien bloeden moeten we gewoon doorlopen een vooral niets doen. Nu kunnen ze het krijgen ook. Misbaksels dat het zijn!
Mocht je ooit een verkeersboete krijgen ga dan naar http://www.lemkensja.nl
Momenteel maken wij gratis bezwaar (inclusief wob)tegen m-boetes
En maar roepen dat de agressie tegen politie en hulpnemers toenemeet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).