Politie is machteloos tegenover scheurende GT-R

Auteur: , 279 Reacties

Gisteren brachten we jullie een video waarin te zien is hoe iemand in Nederland ff volgas geeft met een Nissan GT-R en een topsnelheid haalt van 308 km/u. Inmiddels is de politie ook wakker geworden en hebben ze het volgende geroepen: "We stellen een onderzoek in". Ik kan jullie nu alvast vertellen wat de uitslag van dat onderzoek zal zijn: De politie kan hier helemaal niks tegen doen.

Een aantal jaar geleden (in 2005 om precies te zijn) was er namelijk ook al een keer zoiets aan de hand. Toen waren er 2 studentjes die met Ferrari’s en Lamborghini’s over de snelweg scheurden en daar video’s van op YouTube gooiden. De politie gaf toen al aan volledig machteloos te staan tegenover dit soort dingen.

De politie weet namelijk niet precies waar en wanneer de overtreding heeft plaatsgevonden. En ook weten ze natuurlijk niet zeker hoe hard er nou exact is gereden. Alleen als je op heterdaad wordt betrapt kan de politie je aanpakken (in Nederland). In andere landen worden mensen soms wel veroordeeld aan de hand van video’s die ze op internet zetten, maar in Nederland is dat (nog) niet het geval.

De video kan je HIER bekijken.279 reacties

Hoezo weten ze niet exact hoe hard er is gereden?
Heeft de politie een bril nodig?
@Sebazzz: omdat er op dat schermpje een of andere snelheid staat hoeft dat nog niet de exacte snelheid te zijn. Ooit van tellerafwijking gehoord? En daarnaast meet de politie altijd met speciale geijkte apparatuur.
@Sebazzz: in een filmpje kun je altijd nog dingen veranderen dus de politie kan er niet 100% zeker van zijn dat die 308 hm/u ook daadwerkelijk gereden is.
@dennisr: Juist want je kan niet zien aan de snelheid waarmee hij voorbij andere wagens vliegt, dat hij veel te snel rijdt? Kom op, als ze willen, mogen ze ze toch veroordelen. Dan is het maar aan de tegenpartij te bewijzen dat er WEL gefoefeld is met het beeldmateriaal en ze eigenlijk maar 30km/u reden. Geen zever met dit soort zaken.
@As_long_as_it_is_fast: ik heb niet gezegd dat het niet overduidelijk is dat er veel te snel gereden word.. ik reageerde aleen op de reactie/vraag dat de politie niet de exacte snelheid kon weten…
@As_long_as_it_is_fast: Onschuldig, tot het tegendeel BEWEZEN is, en niet schuldig tot het tegendeel bewezen is. Either way, veel geluk met bewijslast vergaren.
@Truttenschudder: Weet ik wel, dat is net mijn kritiek. In dit soort gevallen zou het omgekeerd moeten zijn.
@As_long_as_it_is_fast:

Jij maakt het helemaal mooi, zelf bewijzen dat je onschuldig bent?

Als je dat een gaaf rechts systeem vind dan ga je maar in de UK wonen…
@clubbtraxx: In dit geval lijkt me dat niet zo onterecht. Hij staat op de video. In andere gevallen als er geen bewijsmateriaal zou zijn en louter beschuldigingen, dan niet. Hier is de situatie lichtjes anders. Overigens, het is je vindt.
@Sebazzz:

Harry Potter gebruikt ook trucage om op een bezem te vliegen ..

met of zonder bril ..
@lincoln: dat méén je niet !!!!!
@lincoln: Ga nou niet Megakix z’n dromen verpesten man .. (met uw spatie .. altijd. :D)
Nederland, soft en bang!
@RickB: Rechtvaardig en objectief! Je kunt hier niets mee, het zijn homemade beelden die nog bewerkt hadden kunnen worden of weetikveelwat.. Terecht dat ze hier niet veel mee kunnen, ze weten niet of de bron authentiek is!
@FungHo: Just niks, aan de partij die ze op internet gooit of de beschuldigde dan maar om te bewijzen dat de beelden bewerkt zijn. Wat voor zever is me dat.
@As_long_as_it_is_fast: Nee, hier geef ik FungHo gelijk in. Ik zou deze sloebers ook graag in het beklaagdenbankje zien, maar de bewijslast blijft bij het OM liggen. Stel voor dat jouw aartsvijand (bear with me) een filmpje truuct waarin het lijkt alsof jij met 300 over ’s lands wegen ploft. Het OM komt bij jou op de stoep en zegt meekomen, jij zegt “hey dat was ik niet!” en het OM zegt, jaja bewijs ’t maar….

Das best lullig!
@bozewolf: Lullig of niet, dat is niet moeilijk aan te tonen denk ik. Daarboven komt dat het niet zo makkelijk is een filmpje van mij te maken (door mijn vijand) in een auto waar ik dan ook nog eens mee zou wegscheuren? Nee, dat is veel te ver gezocht. Denk niet dat zoiets voorvalt, en ALS het dan voorvalt lijkt het me niet moeilijk te bewijzen dat het niet zo was. Expert op de beelden en die ziet direct of ze bewerkt zijn. Coderingen veranderd etc.
@As_long_as_it_is_fast: Juist anders denken. De vijand maakt een filmpje waarin ZIJ 308 km/h gaan rijden. Het enige wat ze dan hoeven te doen is even een stukje van jou hoofd te vervangen met zijn hoofd en het lijkt alsof jij gereden hebt.
Bij het stuk waar 300+ gereden wordt is overigens ook helemaal niet duidelijk wie dat was, hoe laat, welke datum en welke geijkte snelheid. Allemaal zaken die moeten kloppen om een goede bon uit te schrijven.
Zolang ze niet met geijkte meet-apparatuur de snelheid opmeten kunnen ze in ieder geval geen boete uitdelen voor te hard rijden volgens mij
@RacerX: Dat kan wel, maar komt dan onder een kopje het in gevaar brengen van het overige verkeer. Dus niet zozeer een boete voor de snelheid dan..
Ik kreeg dezelfde boete overigens voor het driften op op/afritten van de snelweg..
Dat is Pieter Kiveron!
@Punk: en dat is ? een rijke knul ? :P
@Punk: Wie is dat nou weer? En waar zie ik in het filmpje trouwens dat hij die 300+ rijdt?
@bobb: dat zie je zodra hij zijn camera op het schermpje richt.. beetje wazig maar er staat 308.
@dennisr: Ik bedoel de bestuurder, kan wel tussentijds gewisseld zijn?
@bobb: ooh op die manier, jaa daar moeten we dan maar op vertrouwen denk ik :P
@Punk: Wie?
-edit: dat soort domme bedreigingen uit je maar ergens anders! IP ban voor jou!-
Jammer. Ik hoop wel dat het jochie ‘m even flink geknepen heeft in afwachting van deze uitspraak. Dat is zich in het vervolg wat verantwoordelijker gedraagt… :?
@thefav: beetje jammer jochie
@dennisr: wel complimentje voor autoblog dat ze dit soort uitspraken niet toelaten!
@dennisr: wat stond daar in grote lijnen. Kun jij dit mss in een prive bericht sturen aub :D
@mortsel2640: op een of andere manier lukt hij mij niet om jouw een prive bericht te sturen.. missk un je mij een sturen dat ik daar dan op reageer.
@thefav: wow ineens een ip ban. Ik vraag mij af. Wat daar stond. @mod. Kun jij dit mss effe trg zetten zodat wij dit kunnen lezen. Maar jij mag de heel slechte woordjes weglaten :D
@thefav: Damn, nu heb ik het gemist :D
@xilver: Dan zijn we eens niet 24/24 op AB. :D
@As_long_as_it_is_fast: Haha, zo waar :D
Ach, ook al kunnen ze ‘m wel oppakken. Niet miepen, risico van ’t vak.
@Punk: beetje stom om zijn naam hier op een Blog te zetten.
@rufctr01: daar heeft hij zelf voor gezorgd ;) Zijn naam staat namelijk op de foto’s die in zijn eigen filmpje zijn verwerkt (links onderin, begin van het filmpje).
Oppakken voor snelheid gaat idd niet, geen geijkte meet-apparatuur. Maar ze kunnen wel een of andere kapstokwet gebruiken waar eender wat voor gevaarlijk weggedrag onder valt.
@laurensvd: Dat is artikel 5 van de wegenverkeerswet.
er zijn momenteel 37 rechercheurs volop met de zaak bezig ..

dus die hebben weer effe werk voor de eerste 5 maanden ..
@lincoln: dat klopt nou weer wel…. ;-)
@lincoln: dus daar betalen jullie belastingen voor? Beetje nutteeloos dat er al dat werk wordt ( wel of niet met DT?) gedaan voor iets waar er alleen maar te snel wordt gereden zonder ongelukken.
Raar volkje die Hollanders…
Het is effectief moeilijk om de exacte overtreding vast te stellen (geen expliciet bewijsmateriaal), maar kunnen ze hem dan niet pakken op roekeloos rijgedrag? In België is dit mogelijk. Bestaat dit niet in Nederland?
@JMC: op welk punt was het roekeloos ??
@lincoln: – overdreven snelheid in bebouwde kom.
– andere voertuigen inhalen met een snelheidsverschil van +200 km/u. Lijkt me allemaal toch vrij roekeloos.
Om nog maar te zwijgen over het linkerbaan-plakken… :-)
@JMC:

iedereen rijdt daar harder dan de toegestane snelheid ..
is het echt niet onveiliger door geworden hoor ..
@JMC: ze weten toch niet 100% zeker wie er achter het stuur zat. Gaat dus een moeilijk verhaal worden.
@robbie:

Als je geflits wordt weten ze dat toch ook niet?
@SHFT: inderdaad. Daarom gaat de boete dan altijd naar de persoon op wiens naam de auto staat geregistreerd. Die persoon kan vervolgens aangegeven of er toevallig iemand anders achter het stuur zat.

In dit geval weten we niet eens wat het kenteken is ;)
@robbie:

Als er getuige zijn in combinatie met dit filmpje moet dat toch wel te achterhalen zijn niet.

Al lijkt het me niet voor de hand liggend om een nummerplaat te lezen tegen 300km/u :p
@SHFT: want getuigen zijn betrouwbaar? En kunnen een bestuurder herkennen die met 300+ km/u voorbij komt racen? Laat me niet lachen!
@robbie: Er rijden aardig weinig Nissan GT-Ren rond in Nederland, en dan is deze ook nog wit, althans dat lijkt hij.

Maar om nou elke “witte” GT-R chauffeur te gaan generaliseren?! En op te gaan zoeken gaat wel wat ver!

Ik dacht trouwens altijd dat je schuldig was tenzij het tegendeel is bewezen. Het bewijs dat hij te hard rijdt is er, met welke auto ook. Nu nog een aantal getuigen opzoeken die die bewuste zwoele voor-zomer avond zijn ingehaald door deze maniak. Ik neem aan dat je dit niet zomaar vergeet als medeweggebruiker!
@RickB: je bent altijd onschuldig tot het tegendeel is bewezen!

We leven (nog) niet in een bananenrepubliek hier!
@RickB: hoe weet je dat het een Nederlandse is? Kan ook op Belgisch kenteken staan.
roekeloos rijgedrag? iedereen kan zien met de snelheid dat ie langs de andere auto’s scheurt dat dat gevaarlijk is..
Als je een slordige 40.000 euro aan BPM aan de staat afstaat voor zo’n wagen dan mag hij ook weleens flink getrapt worden over Nederlandse wegen imo. Niet meer dan normaal dat hier dan ook niet al te moeilijk over wordt gedaan.
@alcantara: Dat soort omkooppraktijken vinden alleen in (ex-)communistische landen plaats!
PS Tip voor de politie: Misschien kunnen ze de GPS data wel uitlezen van die GT-R ;)
@robbie:

nope .. dat kunnen ze niet ..
buiten het feit dat ze met de poten van andermans spullen moeten afblijven ..
@robbie: kan wel, maar mag niet als bewijs dienen…
@robbie: Je kunt ook metadata met GPS-gegevens uitlezen bij video’s en foto’s bij moderne toestellen. Mochten de gegevens overeenkomen met data uit de GT-R dan is het sterk bewijs. Bij het eerste filmpje is de bestuurder te zien die meer dan voldoende snelheid overschrijdt om zijn rijbewijs in te leveren. Dus het is niet van belang om de bestuurder te achterhalen van het twee deel. Tenzij er sprake is van een andere bestuurder in het tweede deel.
Juridisch gezien is het helaas onmogelijk tot een veroordeling te komen.
@AutomotiveDesigner: Als de overheid al te incapabel is om een miljoenenfraude te onderzoeken, gaan ze dat ook echt niet doen lijkt me ;)
Artikel 5: “Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.” -> hij haalde 3 auto’s in met zeer hoge snelheid, dat veroorzaakt gevaar…
@Erikje:
welk gevaar .. inhaalgevaar ofzo ??
@Erikje: In die auto’s zaten vrienden van hem die op de hoogte waren van wat hij ging doen en daarom rechts hielden.

Daarom kan je dus niets met zo’n filmpje.
dit filmpje klopt ..

net zoals de film “police academy” klopt ..
Leuk bedacht maar juridisch niet steekhoudend. Zelfs al zou de zaak niet opgehangen kunnen worden aan een snelheidsovertreding (omdat de werkelijke snelheid niet exact bekend is? Meer dan 200 mag je wel als bewezen beschouwen), dan is een artikel 5 wel van toepassing. Zowel in de bebouwde kom als op de autoweg.

Een douw krijgt’ie echt wel. En waarschijnlijk wel meer ook.
@Griffin:

yep .. snelheidsbelasting betalen ..
Tja, het is een heel groot risico wat je neemt om dat hier in NL te doen. Medeweggebruikers in NL houden geen rekening met zulke snelheden.
Het is zeker kicken om ff zo hard te rijden, maar jongens kom op zeg, doe dat voortaan gewoon op het circuit of op de Deutsche Autobahn! En ZEKER niet binnen de bebouwde kom! :x
@VeniVidiVici:
goed zo ..
not in my backyard .. val mensen over de grens maar lastig ..
@lincoln: Dat ‘not in my backyard’ redeneren is toch ook nu van toepassing? Het is ergens gebeurd in een of ander dorp in Nederland. Daar vallen veel mensen niet over. Het gaat er gewoon om dat in Duitsland mensen gewend zijn aan die snelheid.
Hoe dan ook blijf het onverantwoord zolang je mensen met dergelijk snelheidsverschil inhaalt. Doe het op circuit of een lege snelweg, of minstens een baanvak tussen als je iemand inhaalt.
@laurensvd:

nope .. niemand heeft hier last van ..
werkelijk niemand ..

tot dat het filmpje op youtube kwam ..
@lincoln: Sorrie gast, maar waar zit jou verstand en verantwoordelijkheidsgevoel!? :?
En het ‘not in my backyard’ slaat nergens op aangezien je in Duitsland (behalve als er 130 staat en bij wegwerkzaamheden) zo hard mag!
@VeniVidiVici:

mijn verantwoordelijksgevoel is dat ik mij niet verantwoordelijk voel voor andermans acties ..
@lincoln: Drogreden, schaf anders evengoed de media af, dan heeft niemand last van oorlogen, epidemies, overstromingen,…
Als dit een filmpje op een lege Duitse Autobahn was dan had niemand er last van, zelfs als het op het internet kwam. Moest dit filmpje op Amerikaanse wegen gefilmd zijn dan was er ook weer ophef geweest. Dit valt niet uit te leggen met ‘not in my backyard’ maar met het logisch nadenken dat gelukkig op sommige momenten nog aanwezig is bij mensen op het internet. Juig het toe, want het is een uitstervend gegeven.
@laurensvd:

nee .. schaf de media vooral niet af ..

want ik wil graag mijn mening uiten over iemand aan de andere kant van de wereld die zijn Bentley gewrapt heeft ..
@lincoln: Je moet het niet in het belachelijke trekken :) Zoals ik zei, gezond verstand is een uitstervend gegeven op het internet, en jij bewijst mijn punt.
@laurensvd: Jongens discussieren met lincoln brengt je nergens. Een hopeloos stukje eenzaamheid dat in een paar dagen autoblog met honderden reacties bestookt. Waarschijnlijk een jochie zonder rijbewijs. Negeren.
@raphael: Nee, lincoln gaat gewoon overal tegenin op AB. Als er een heersende mening is, kiest hij per definitie de andere kant. Dat kan soms grappig zijn, maar in het geval van wat serieuzere topics is het meer trollerij dan grapperij.

Wat de persoon achter de nickname dan ook vind, daar komen we nooit achter want wegens zn online gedrag zijn zn uitspraken simpelweg niet te “vertrouwen”.
@bozewolf: Een beetje anarchist. En dan steeds weer die ( ..) overal achter. :p
@laurensvd:

bedankt dat je denkt dat ik de uitverkorene ben om dingen naar een 50/50 schaal kan terugbrengen ..
Jammer. Misschien dat ie nog wat impromptu gerechtigheid krijgt voorgeschoteld van mensen. Verdient ie wel.

-edit: aub niet op de persoon spelen. Laatste waarschuwing-
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit-
-edit: ff dimmen-
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
@lincoln: Iedereen kan een pedaal diep intrappen. Kijk maar

http://94.100.122.143/707800001-707850000/707823901-707824000/707823943_5_lr7K.jpeg
@Northwestern:

ja jongen .. een beetje stoer doen met je foto .. je bent er gloeiend bij ..

morgen staat de politie op je stoep ..
@lincoln: Voor hetzelfde geld is dit in Duitsland. Maar het kon ook op de N11 zijn… Wie weet :)
@Northwestern: hij passeert talloze verkeersborden met daarop namen van steden.. Met wat speciale computerapperatuur kan je die wel lezen ;)
@jensdm: Dat weet ik, alleen je kan nu niet meer lezen wat Lincoln heeft gezegd. En daar had het meer betrekking op.
@Northwestern: een gechiptunede, maar begrensde laguna?
@pimmas: Renault Grand Espace 3.5 V6
@lincoln: Ik heb vandaag al een aantal grappige dingen meegemaakt en gehoord, maar jou opmerking van “die jongen is een 100X betere chauffeur dan heel autoblog bij elkaar..” is voor mij officieel DE grap van de dag hoor! :lol:

Kom op lincoln, grow up man!
@VeniVidiVici:

ik heb al heel wat km gereden .. maar ik zou het niet durven iig ..
@lincoln: Ik heb al 208 km/u gereden op een rechte baan (rapper gaat hij niet), weliswaar zonder ander verkeer op een driebaanssnelweg. Dat maakt heus geen goeie chauffeur van mij. Hetzelfde kan van deze kerel ook gezegd worden. Ondanks de relatief veilige en verantwoorde situatie kan ik je alleen maar vertellen dat ik er niet eens fier op ben dat ik 200+ heb gereden, dat er hier een daar een paar mensen zijn die mij niet willen/kunnen missen geeft mij meer voldoening dan een kick van 2-3min.
Verder heeft lef in mijn ogen nog steeds een andere definitie dan die van idiotisme en daarom zetten de meesten hun naam en smoel er niet bij.
@koenmb:

ja ja .. kom eerst maar met een filmpje ..

anders kan ik er niet emotioneel om worden ..
@lincoln: Heb ik niet. Ik heb geen goedkeuring door pubers nodig voor puberstreken waar ik niet fier op ben. Ik wou alleen iets duidelijk maken. Wie weet denk je er nog eens aan als je ooit in een rolstoel belandt en 5 jaar later nog steeds luidkeels gaat schreeuwen dat die kick van 2min het waard was, abstractie makend van je ouders hun auto die perte total is, enkele mensen die je letterlijk vermoord of verminkt hebt in je kick en de groeten (=een bijzondere factuur) van de mensen die het boeltje mochten opkuisen. Wees blij, je ouders zullen nog steeds trots op je zijn en goed voor je blijven zorgen tot aan hun dood, ook al heb je hun oude dag afgenomen. En dan daag ik je uit om een puber van 5 jaar jonger te zoeken die dit alles als “cool” gaat labelen. Succes!
@koenmb:

ik zie dat je veel support hebt aan je praatgroepje .. ga zo door ..
@lincoln: zoals ik al zei: pubers…
@koenmb:

yep .. ga nu maar weer andere mensen invalide wensen ..
want daar ben je tenslotte echt goed in ..
@lincoln: Ik maakte alleen maar een assumptie die bovendien ook nog eens dagelijkse realiteit is. Veelal te danken aan mensen die met dezelfde mentaliteit rondlopen als jij, onze geliefde Pieter en coolio’s die deze nacht natte dromen hebben gehad van Pieter en zijn filmpje.
@koenmb:

bijzonder ..

ik rijd nml nooit te hard ..
ik drink niet ..
heb nog nooit schade gereden ..
verleen iedereen voorrang ..
steek nooit mijn middelvinger op ..

je zal het wel goed bedoelen ofzo !!
@koenmb:

sterker nog .. ik houd niet van snelle auto,s ..
en vind Pieter niet echt cool ofzo ..

i just don,t freaking care ..
-edit: eerste waarschuwing = laatste waarschuwing-
@bozewolf: Ik heb trouwens niet eens een 1e waarschuwing gehad, moderator held. Waarom laat je ook ff niet je naam achter?
-edit: eerste waarschuwing = laatste waarschuwing. Zo simpel is het-
@bozewolf: En waarom wordt mijn, wellicht ietwat pittig verwoorde (hoewel lincoln er niet wakker van lag) kritiek wel gecensureerd maar komt iemand als de 360doos poster weg met 1woord posts zoals “homo” of “paus=gay”?

Die zag je zeker net niet? Of vindt je t gewoon leuk om t bij mij te flikken, want dit is ook niet de 1e keer.


Luister, wees consequent in het censureren en editen van posts, of doe het niet. Simpel als dat. Nu laat je sommige dingen staan en haal je andere dingen weg. Ik heb ook geen idee waarom je een van lincolns comments hierboven hebt ge-edit want daar stond ook niks in wat niet door de beugel kon verder.

Nu lijkt het erop alsof je gewoon shit aan t censureren bent omdat je je verveelt of omdat je ruzie hebt met je vriendin of omdat je kat op de deurmat heeft gepoept. Whatever. Het lijkt iig NIET op een nette poging het forum schoon te houden.
@bozewolf: ik weet ook niet wie er zit te editten….in het direkt verleden ben ik er ook mee geconfronteerd (althans, met dreiging van IP ban), terwijl er ook niets schokkends stond. Volgens mij is het het gevolg van ‘seizoensinvloeden’ bij AB. Kortom, eens in het jaar doen ze even scherp met IP ban, en dan na 1 week is het weer ‘loslaten’. Of er zit een editvrouw in het AB-team dat eens per jaar ongesteld is (?!) :lol:
@Megakix: Interessante theorie. Ik zal onmiddelijk mn team gediplomeerde chimpansees erop uit sturen voor data-collectie om dit verder uit te diepen.

Die chimps zullen naadloos inblenden op de AB-redactie me dunkt ^_^
@Megakix: haha, +1 voor de mooie veronderstelling :D
@Megakix:
@bozewolf: Neen, ’t is bijna vakantie, ze willen alles proper houden voor wanneer er nieuwe kindjes-members op komen elke dag. :D haha
@bozewolf:


Ik weet niet maar wat je hierboven geschreven hebt (of wat er nu nog staat tenminste).
Van gerechtigheid enzo zou gezien kunnen worden als een oproep om het heerschap te lynchen.
En aangezien z’n naam erbij staat kan ik best wel begrijpen dat AB wil vermijden dat ze er iets mee te maken hebben moest hij idd gelynched worden. (al is lynchen een beetje cru en zie ik de meeste AB reaguurders nog niet in staat om een kras op andermans wagen te maken).
@Hupke: Nee, had te maken met dat ik gek werd van lincolns reactionaire posts en dat ik hem daarop aansprak. Mn woorden waren aan de pittige kant, omdat ik dat zo voelde en omdat lincoln dr wel tegen kan. Mn woorden waren echter niet schokkend of zwaar beledigend voor iemand.

Maar een van de AB-pikkies vond t blijkbaar heel erg en gaf me een “laatste waarschuwing” omdat ze niet willen dat je elkaar in de haren vliegt, ook al gebeurt dat nog semi-beleefd.

Zoals ik in een post hierboven al zei, ik (en niet alleen ik) wordt al jaren gek van het selectieve censureerbeleid hier op AB. De beleefde fittie tussen mij en lincoln wordt professioneel uit de boeken geschrapt, terwijl pubertjes zoals de 360doos in een ander topic de meest achterlijke dingen mag spuien (zoals mensen zonder reden voor homo uitschelden, of totaal ongerelateerde shit zoals “de paus is gay”) en dat wordt of niet gezien of oogluikend toegestaan.

Selectieve censuur. Wsslijk had iemand een slechte dag en tsja, zo’n internetforum geeft dan opeens toch zo’n lekker stukje autoriteit, he. Dan kun je iets.
@bozewolf: Maar misschien IS de paus wel gay? :D
@bozewolf: Hier wil ik je toch even bijvallen. Heb mij ook geërgerd aan sommige opmerkingen hier. Waaronder die jij aanhaalt. 1 woord posts met een scheldwoord. Ik weet niet wat jij schreef maar vindt dat niet relevant. Dan ook gewoon consequent editten. Haal dat dan ook weg. Ook termen als k*nker dit en k*nker dat.. die blijven gewoon staan. Waar je het ook over hebt, niet schelden.. dit is een openbaar blog. Iedereen leest mee. Luitjes van AB dit moeten jullie ook voor het imago niet willen.
@bozewolf: lol :D Mij hebben zij ook is geband. Drm kan ik enkel met mijn iphone posten in met mijn laptop :(
@koenmb: tnx maat :D
Volgens mij zie ik toch echt 309 km/u op het schermpje staan. Maar 160km/u door de bebouwde kom vind ik veel asocialer dan 300km/u op de snelweg. je zal een kind op een fiets doodrijden…
@rufctr01: sinds wanneer is een N-weg de bebouwde kom? Ziet er nou niet echt uit als een woonwijk of een plaats waar kinderen fietsen…
@robbie: het eerste stukje van het filmpje wel toch ?
@robbie: Jij hebt ook niet zitten opletten, he? Eerste deel v/h filmpje in de bebouwde kom, tegen de 160 kpu. Tweede deel 300+ op een N-weg.
Jammer, wat is nederland toch een bananenland. Zo leren ze het natuurlijk nooit af, en dan doel ik op mensen die veel te hard rijden op plaatsen waar het niet verantwoord is.
nou laten we de gulle middenweg pakken en hem een boete geven voor t te lang stil staan voor groen licht

ja binne de bebouwde kom hoor je dat niet te doen is iid niet slim van m maar ja jullie zijn natuurlijk ook van die model nederlanders die braaf zijn en nix fout doen en hier da op ab gaan zitte zijke dat ie aan de hoogste boom moet worden opgehangen

zucht
Ik vond het dan ook raar als ze wel iets konden doen, er reed werkelijk geen hond en wat @alcantra al zei, je betaalt dik 40K aan BPM dus dan mag je wel wat terug verwachten.
@The360box: Ja, omdat je veel BPM betaalt mag je de wet breken.

Achterlijk, achterlijk, achterlijk.
@The360box: Wat is dat nou voor zwakzinnig iets?! Er rijden ook mensen op de weg die dit niet verwacht hadden, wat ze je tegen die mensen als er zo’n losgeslagen gek achterop knalt? Wordt hij dan schadeloos gesteld?
@RickB:

Geboortedatum

July 11, 1995


Maar, eerlijk is eerlijk, zelfs voor 15 jarige komt er onnavolgbare onzin uit.

Iig was ik op mn 15e ook wel achterlijk, maar dit nivo haalde ik bijlange na niet.
@bozewolf: Ga je frustratie etc. lekker ergens anders uiten? (je durft wel na meerdere waarschuwingen..)
@ilovecar: Frustratie? Ik ben hier bezig met een opvoedcursus.

Maar op zich heb je wel gelijk dat sommige van de mensen hier shit uitkramen waar ik me voor schaam dat die mensen mijn medelanders zijn. Daar zeg ik dan wat over, ja. Ik ben niet het type dat dan niks zegt en in een hoekje gaat zitten.

Kan ik verder nog wat voor je betekenen of wilde je zelf ook alleen maar zeuren? Nee? Mooi, ga je moeder dan pesten.
@ilovecar: Hij heeft gelijk man, dat was geen zinnige opmerking.
@bozewolf: xbox360 heeft een nieuwe nick. GAMEBOY. Das waar wat gij zegt boze wolf. Ik was achterlijk (ale nog steeds soms :p) maar dit gaat erover. Jij moet ook zn vorige reacties is lezen. Van de 1ste post. Jij gaat echt strijk liggen van zijn achterlijkheid :D
@bozewolf: Even serieus, jij bent fel tegen, maar waarvoor, er is ten slotte niks misgegeaan( tot nu toe). Ik heb er niks tegen dat je zo hard rijdt want dit is een 2 baans weg er rijdt geen hond, denk logisch na, pas als er wat was gebeurd was er wat aan de hand. Ga niet zo dom reageren door te speculeren en te bedreigen Ik bespaar me dit hele gedoe. Misschien iets voor een poll: 170 in woonwijk moet kunnen? A) doe wat je niet laten kunt B Boete geven etc.
Nog 2 belangrijke redenen, gericht op dit fimpje:

Geen direkt verband tussen eigenaar auto en beelden van diens auto;
Geen bewijs wie nu daadwerkelijk gereden heeft.

Dussszzz…
@Megakix: Misschien geen raar idee om de wet zo te veranderen dat de eigenaar van een auto gewoon ook aansprakelijk is voor wat er met die auto gebeurt. Heel simpel.

In geval van diefstal is er aangifte gedaan en vervalt deze clausule. In het geval van auto aan elkaar uitlenen zodat je zonder al te veel risico de hork kan gaan uithangen kun je er wat tegen doen.
@bozewolf: yep, alleen is het niet ‘direkt’ duidelijk of er met ‘die witte NIssan + zwarte velgen’ is gereden….Dat zie je niet op het filmpje.
@bozewolf: yep, alleen is het niet ‘direkt’ duidelijk of er met ‘die witte NIssan + zwarte velgen’ is gereden….Dat zie je niet op het filmpje.
@Megakix: Hm, ja, goed punt.

Ik vind de bezitter van de GTR (die zat er blijkbaar naast) een enorme kwibus en de bestuurder idem dito, en ik zou ze graag een lekkere taakstraaf van 300 uur zien doen (verkeersslachtoffers van de weg afschrapen ofzo….of mssn tijdje in een mortuarium werken…), MAAR we moeten ook oppassen dat het OM niet de mogelijkheid krijgt om te veroordelen op basis van vermoeden.

Want ook al is het op zich redelijk duidelijk wat hier gebeurt is, het blijft lastig om het zwart/wit helder te krijgen.


Misschien is meneertje Kiveron ook al wel genoeg gestraft. Geen idee of (en zo ja, hoeveel) shit ie over zich heen geeft gekregen hiervoor, maar t zal vast wel iets zijn.

Mssn is zn moeder wel heel boos geworden, haha.
Mooi zo laat lekker gaan
Het is jammer dat het niet te checken valt, maar ik zou wel razend benieuwd zijn geweest wat elke poster had gezegd als de titel van het bericht was geweest:

Nederlander in GT-R veroorzaakt dodelijk ongeluk met 300+ kmu.

Dat ie op die N-weg achterin een Sharan was geploft. Vader zwaar gewond, moeder overleden, zoontje van 6 invalide en dochtertje van 3 dood.


Wat hadden die “ach, moet kunnen!”-mensen DAN gezegd?

Heel, heel benieuwd.
@bozewolf: sommige mensen snappen dit niet. Jij hebt weeral gelijk. Jij bent hier een van de weinige die iets nuttigs zegt hier. Ps geen sarcasme
@bozewolf:

gebeurt dagelijks ..
en vrijwel altijd binnen de daartoe geldende snelheids limiet ..
@lincoln: Kan, ja. Ongelukken gebeuren. Ook zonder dat verkeersregels worden overtreden.

Maar iemand die 300 rijdt vergroot niet alleen de kans op het ongeluk zelf, maar vooral de consequenties als het ongeluk plaatsvindt.

Als je iemand inhaalt met 140 tegen 120 en er gebeurt iets waardoor je een botsing krijgt zijn de gevolgen simpelweg milder dan met 300 tegen 120.

Dat er ook zonder asociaal gedrag ongelukken gebeuren wil niet zeggen dat 300 rijden in een beroerde situatie niet extra gevaarlijk is.
@bozewolf:

niet “kan” .. dat is zo ..

maar helaas voor jou valt er dan niet te wijsvingeren ..

drank op .. doodstraf ..
poolse vrachtwagen .. doodstraf ..
sms,en .. doodstraf ..
snelheid .. doodstraf ..

er gebeuren ook dingen die je (selectief) niet leest ..

en de meeste door gewone mensen in normale omstandigheden ..
maar “doodstraf” blerren is tenslotte leuker dan “verzekering” krijsen ..
@lincoln: Mag ik je er aan herinneren dat ik niet bij het kamp hoorde dat krijsde om de doodstraf? Ik heb dat hier nooit of te nimmer gezegd. Ik heb gezegd dat ze aangepakt moesten worden, ja. Niks over lynchpartijen of ophangen aan de ballen.


Maar nou even een serieuze vraag (fat chance alsof je em beantwoordt, maar dan kan ik iig zeggen dat ik t gevraagd heb):

Vind jij iemand die met 300 kmu inhaalt niet gevaarlijk bezig?

Vind jij iemand die na 12 bier nog in de auto stapt niet gevaarlijk bezig?

Vind jij iemand die 160 door de bebouwde kom scheurt niet gevaarlijk bezig?


Als in, gevaarlijker dan de inherente risico’s die natuurlijkergewijs meekomen bij verantwoordelijk verkeersgebruik.
@bozewolf:

put your money where your mouth is ..

klaag jij die jongen aan ..
doe het uit levensovertuiging .. of (nog effectiever) geloofsovertuiging ..
want het OM kan dat niet ..

but do it if you really care .. i mean .. REALLY care ..

next .. ik vind iedereen inclusief mijzelf in een auto “gevaarlijk” bezig ..

next .. correctie .. jij bent idd geen doodwenser ..
@lincoln: Ik KAN hem niet aanklagen, al zou ik dat willen.
@bozewolf:

dat heet “grensen verleggen” ..
met andere woorden .. alles kan .. if you REALLY care ..

zelfs 308 rijden waar het helemaal niet kan ..
@lincoln: Ja maar beantwoord de vragen nou eens zoals ik ze stel. Is 300 gevaarlijekr dan 120 of niet? Is straalbezopen achter het stuur gevaarlijker dan nuchter of niet?

Moeten mensen die gevaarlijker bezig zijn niet aangepakt worden?Zoals het leest maakt het jou allemaal geen fuk uit, of niet? 60, 80, 120, 300 kmu, tis allemaal gevaarlijk? Net zo gevaarlijk? Net zo gevaarlijk als?

En waarom vind je het allemaal net zo gevaarlijk? Beargumenteer eens, zonder drogredenen, hoe 300 niet gevaarlijker is dan de afgesproken snelheid van 120.

Humour me.
@bozewolf:

ik lees veel .. serieus veel ..
vrijwel alles met een automotieve inslag lees ik ..

er zijn tijden geweest dat 6 km “levensgevaarlijk” was ..
er zijn tijden geweest dat blootgesteld worden aan 20km/u dodelijk zou zijn omdat je organen dat niet aan zouden kunnen (vastgesteldt door de wetenschappers) ..

dus ik zou het niet weten ..
ik weet wel dat die knul met die gt-r zonder moeite en dodelijke slachtoffers 308 kon rijden ..

restricties zijn goed ..
voor en door schaapjes en verzekeringsmaatschappijen ..

maar nogmaals ..
als je “kei-hard aanpakken” in praktijk wil brengen ..
put some action to your plan ..

only if you REALLY want to ..
@lincoln: Je hebt geen academisch onderzoeksteam nodig om vast te stellen dat een ongeluk met 200kmu snelheidsverschil akeliger uitpakt dan een ongeluk met 20kmu snelheidsverschil.

Of de kans op een ongeluk toeneemt met de snelheid, valt nog over te soebatten, maar dat de vrijgekomen energie groter wordt met meer snelheid staat vast. Dat betekent ook dat de inzittenden meer energie te verwerken krijgen, iets waar onze squishy koolstoof lichaampjes niet zo goed tegen kunnen.

Dan kunnen we toch objectief stellen dat het moedwillig aanhouden van een extreem snelheidsverschil tov andere weggebruikers, een beslissing is die meer inherent gevaar met zich meebrengt dan geen of minimaal snelheidsverschil?

Net als we op dezelfde manier kunnen vaststellen dat een frontale botsing gevaarlijker is dan een kopstaart, simpelweg vanwege de hoeveelheid vrijgekomen energie.

Dat gaat op voor alles, niet alleen auto’s. Een bom van 1000 pond doet een grotere boem dan een bom van 500 pond omdat er meer energie vrijkomt. Met 2 m/s met je hoofd tegen de muur slaan is minder pijnlijk dan hetzelfde met 4 m/s.

Als ik geblinddoekt op een bewegende muur af ren (denk Japanse spelshow) is de kans dat ik de muur raak hetzelfde ongeacht welke snelheid ik heb. Maar dat de gevolgen voor mij groter worden naarmate mijn snelheid toeneemt mag duidelijk wezen.Dan is het toch niet raar dat als er iemand een bewuste beslissing maakt om met heel veel snelheid/energie zich in het verkeer te begeven, meer energie dan we hebben afgesproken dat “normaal” is, waarmee die persoon dus de inherente risico’s voor zichzelf en andere betrokkenen vergroot, dat “men” dan spreekt van een gevaarlijke situatie?


Nu geef ik ook toe dat er een groot grijs gebied is tussen “normaal” en “levensgevaarlijk”. Inhalen met 140 tov 120 is redelijk normaal, maar 170? Da’s een twijfelgevalletje en daar kun je een avond op stukslaan. Maar inhalen met 300 kmu tov 100 ligt zo ver aan het einde van het spectrum dat dit geen twijfelgeval meer is. Met 20 kmu je voorganger aantikken levert minder energie op dan dit met 200 te doen, dus met de toename wordt het risico op verwondingen groter. Dat is geen discutabel idee, dat is een simpel feit. Dat moet je erkennen.

En dan heb ik het alleen nog maar over de bewuste beslissing om een groot snelheidsverschil te handhaven. Laat staan de notie dat dit gedaan wordt waar andere weggebruikers bij zijn (meer factoren zorgt voor onvoorspelbaardere omstandigheden), die waarschijnlijk geen rekening houden met iemand die 300 rijdt.

Vind jij het dan echt raar dat mensen dit levensgevaarlijk noemen? En vind je het dan ook zo raar dat mensen het raar vinden dat jij dit weigert te veroordelen?

Je kan wel zeggen dat je het “niet weet” en dat je veel leest (geloof ik wel, daar niet van). Maar die voorbeeldjes van je houden weinig steek, want het is namelijk bewezen dat onze organen die 20kmu doorgaans wel aankunnen.

Toen de stoomtrein net opkwam waren er ook wetenschappers die dachten dat het menselijk lichaam een snelheid van 80 kmu niet konden overleven. Dat was een leuk idee, tot ze met die trein gingen rijden en bleek dat er niks gebeurde.

Maar het “idee” dat met 300 ergens tegenop ploffen niet “erger” zou zijn dan met 100 is geen idee, das een feit. Het is simpele natuurkunde, biologie en een lesje nuchterheid in de beperkingen van een dierlijk lichaam.


Dus when all is said and done, denk ik we objectief moeten zeggen dat de acties van deze jongeman in de GT-R weldegelijk gevaarlijker zijn dan “normaal” verkeersgebruik. Simpelweg omdat hij KIEST om een grote hoeveelheid energie op te wekken in een omgeving waarin de onvoorspelbare factoren niet tot een minimum zijn gereduceerd.

DAT is simpelweg gevaarlijk. Punt.
@lincoln: Nog een laatste addendum en dan moet ik er eigenlijk ook over ophouden:

“ik weet wel dat die knul met die gt-r zonder moeite en dodelijke slachtoffers 308 kon rijden ..”

Één keer. En toen ging het goed. Je kan het 100 keer doen en het kan 100 keer goed gaan. Het hoeft echter maar éénmaal fout te gaan en dan gaat het ook goed, goed, goed fout.
@bozewolf:

mooi .. stap dan nooit van je leven in een vliegtuig ..
want ALS daar iets fout me gaat .. dan gaat het ook goed fout ..

maar het is mooi dat je een doel hebt ..
alles dat harder dan 170 kan aanklagen ..
want jij bent tenslotte de snelheids-bepaler ..
jij weet teminste wat goed voor een ander is ..
jij weet teminste wat “veilig” is voor een ander ..

en ja hoor .. je kan gewoon aanklagen ..
dat kunnen de milieu boefjes ook ..

gewoon veel “als als als als” en “je kinderen” gebruiken ..

put your money where your mouth is ..
@lincoln: Jij legt me nu woorden in de mond. Beetje zwak. Maar je hebt al vaker aangetoond dat je geen serieuze discussie kunt voeren. Heb ik toch mn tijd weer verspild. Jammer.
@bozewolf:

ik zei .. “ik lees veel .. serieus veel” ..

en denk nu maar eens 3 stappen vooruit ..
ik weet dat je er capabel toe bent ..
@lincoln: Nee, ik heb geen zin meer in cryptogrammen.
@bozewolf:

dan wens ik je heel veel succes met je opvoedcurcus ..

want je weet het .. je weet het beter ..
@lincoln: Misschien ben ik liever een betweterige realist dan een extremistische libertijn…
@bozewolf:

een missionaris noemt men dat .. ook wel “zelfingenomen machtswellusteling” ..
opvoedkundige zonder kundigheid ..
met de gave zich te schamen voor anderen (nooit voor zichzelf natuurlijk) ..

ik zie dat je de straffen al verzonnen hebt voor degene die zich niet naar jouw maatstaf van normen en waarden gedraagt ..


succes met je missie .. want jij weet het beter .. ouwe realist ..
@bozewolf:
Op alle vragen ‘Ja absoluut gevaarlijk bezig’. Die gozer (naam noemen is al helemaal naaierij) reed onverantwoordelijk. Klaar, move on. Dat typische Nederlandse gedrag van ik zal het eens even vertellen en wijzen naar de andere is zo walgelijk. Je kent hem geen eens en als het niet op internet stond had je er geen eens weet van. Wat drijft mensen om een totaal vreemde zo graag opgepakt ziet worden dan wel doodgewenst… Dit is heus geen geval op zich. Nogmaals absoluut bezopen dat hij zo rijdt maar move on. En nu niet komen met ‘stel dit’ of ‘als je dochter’ dat is niet gebeurd, met dat soort theorieën kan je beter binnen blijven, want stel dat…
@Peej:

1.) Ik loop hem niet dood te wensen
2.) Die gozer heeft ZELF zn naam en infogegevens bij het filmpje gepost, dat heeft niemand zitten opduikelen.
3.) “Stel dat” is in dit geval geen hypothetische geneuzel, maar gewoon een situatie die kan gebeuren. Je jonge kind KAN daar oversteken zonder te kijken, en als je er dan aankomt met 100+ kmu dan is een kind de pineut. Met een normalere snelheid wordt dat risico simpelweg kleiner.
Het ergste vind ik dat het zonodig gefilmd en op youtube gezet moet worden om te bewijzen hoe cool het wel niet is. Dat je een keer hard mag rijden in een supercar ok, maar laat het dan niet heel de wereld weten. Terecht dat hij deze shit over zich heen krijgt nu!
Nu snap ik ook waarom er zulke grote getallen bij het aantal comments staat, gezever de hele tijd. Klik je er op in de hoop een interessante discussie te kunnen bekijken cq deelnemen krijg je dit geblaat.
Men gaat er volledig aan voorbij dat de snelheidsduivel in kwestie (Pieter Kiveron) zelf verklaart op autogespot.nl deze overtreding dinsdag 16 juni jl. te hebben begaan; “Op het filmpje is te zien hoe ik achter het stuur zit en een snelheid van 308 km/u aantik”.

Een “eigen verklaring” kan voldoende zijn om een proces-verbaal op te maken.

In dit specifieke geval gaat het ook niet om de exact gereden topsnelheid binnen of buiten de bebouwde kom, maar kan deze overtreding als een artikel 5 procedure afgedaan worden, met als tenlastelegging het in gevaar brengen van overige verkeersdeelnemers.
@rechercheur:

maar snelheidsbelasting zal ie betalen ..

o,ja .. en kijk em ook maar eens eventjes quasi-streng aan ..
@rechercheur: en wie zegt mij dat de persoon die op autgespot.com onder de naam “Pieter Kiveron” iets roept ook daadwerkelijk DE Pieter Kiveron is? Kan je dat ruiken? Als ik mezelf Koningin Beatrix noem op internet ben ik dat nog steeds niet.

Zo’n “eigen verklaring” op internet heeft (in mijn ogen) dus weinig tot geen waarde. Daarnaast kan hij een dergelijke verklaring altijd weer intrekken.
@robbie:

Er zijn te veel “toevalligheden” die er op duiden dat de persoon in kwestie dit daadwerkelijk zelf heeft verklaart, wat daarom op z’n minst verder onderzocht dient te worden. De titel van dit artikel “politie is machteloos tegenover scheurende GT R” is daarom niet bij voorbaat een feit, integendeel zelfs, het is vooralsnog slechts een insinuatie.
@rechercheur: je bent ook bekend met dit voorval?

http://www.nu.nl/internet/493638/snelwegen-onveilig-maken-in-een-ferrari.html

De wetgeving is sindsdien niet aangepast volgens mij.
@robbie:

Wat ik al eerder zei;
in dit geval geeft de bestuurder tot tweemaal zijn overtreding (misdrijf) toe middels een eigen verklaring, dat was bij de twee studenten niet het geval. Deze eigen verklaring, in combinatie met het youtube filmpje, is voldoende om deze persoon te horen, wat vast gelegd zal worden in een proces verbaal. Verder dan dat reikt de macht van de Politie in dit geval niet, en zal het OM vervolgens moeten bekijken of ze deze zaak verder oppakken, zoals bij een artikel 5 procedure gebruikelijk.
@rechercheur: bij die 2 studentes was dat ook bekend. Die hadden zelfs een eigen website waar ze alles op bekend maakten. Die gasten waren op meerdere sites actief en bekenden alles wat ze gedaan hadden. Oftewel precies wat er nu ook aan de hand is.
@robbie:

We zullen zien… Ik vind het verwijzen naar een online item van ruim 6 jaar geleden niet getuigen van enig journalistiek onderzoek, waardoor de strekking van dit ‘redactioneel’ artikel gerechtvaardigd zou zijn.

Justitie is in een aantal gevallen wel degelijk in staat om artikel 5 procedure toe te passen (ook bij een niet “heterdaadje”). Zoals ik al eerder schetste zal dit voorval onder een dergelijk kapstokartikel geschaard worden, waarna het aan het OM is om de zaak verder te beoordelen en tot evt. vervolging over te gaan.

Waarschijnlijk volgt er de komende dagen meer duidelijkheid in deze kwestie.
@rechercheur: trust me, je kunt pv’tjes uitschrijven tot je pen leeg is… maar hier ga je geen veroordeling scoren.

Video kan (deels) gefaked zijn, nergens bewijs dat de jongen die we zien rijdt tijdens de overtreding en een eigen verklaring kun je intrekken… bye bye veroordeling. Succes verder maar ik neem aan dat je geen rechercheur bent anders zou je wel beter weten dan dit geklets, lijkt me.
@w0o0dy: Een rechercheur is niet per sé een expert op wetgebied natuurlijk, ook al is ie een wetsdienaar.

Het enige dat we weten is dat de politie ervan weet en er naar kijkt. Als ze niks kunnen zullen we dat vlug horen, maar ze bekijken hun opties. Misschien vinden ze iets.
@rechercheur: je weet blijkbaar niet dat dit een weblog is en dat de mensen die hier schrijven geen journalisten zijn?

En ik haal nu een voorbeeld aan van 6 jaar geleden, maar meer recent zijn er ook dergelijke gevallen geweest in de media. TOT nu toe heb ik nog nooit een verhaal gele waarbij iemand (in Nederland) op basis van een “youtube” is veroordeeld voor te hard en/of roekeloos rijden. Als je voorbeelden hebt hoor ik dat graag van je!
@rechercheur: PS Even voor de goede orde: Ik keur het gedrag van de persoon in dit filmpje niet goed (verre van dat), maar ik wijs er hoogstens even op dat de Nederlandse politie (tot nu toe) niet echt in staat is gebleken om dit soort gedrag te bestraffen.

Dat is zeker een kwalijke zaak te noemen.
@rechercheur: nog steeds zo zeker van je zaak?

http://mobiel.nu.nl/pda/algemeen/310207-Man-die-308-reed-lastig-te-bekeuren.html

Het lijkt er dus op dat ik het bij het juiste eind had…
@robbie:

Ondertussen wordt de echtheid van het filmpje door de technische recherche onderzocht, en … een getuige, die op de N205 zou zijn ingehaald, heeft zich gemeld bij de Politie Kennemerland. Op basis van deze getuigenverklaring kan in ieder geval datum / tijdstip worden vastgesteld. Het OM gaat deze zaak nu verder beoordelen.
@rechercheur:
Jij noemt je rechercheur en ik ga er dus ook vanuit dat je rechercheur bent. (heel naïef op het internet ik weet het, maar ik heb een paar vraagjes)

Stel dat die Pieter Kiveron dit zelf gedaan heeft en jullie (ik ga er nog altijd vanuit dat je rechercheur bent) zouden CSI gewijs een huiszoeking mogen doen en z’n camera en pc in beslag nemen. En dan vind je op terug dat hij dit gepost heeft en het filmpje heeft gemaakt.
Als hij dan gewoon zegt ‘ja sorry ik was aan het liegen’ hebben jullie toch geen been meer om op te staan. Je kan er toch moeilijk vanuit gaan dat verklaringen (ook wel verhalen genoemd) op café of op het internet waar zijn. Of gaat dat wel?
Ik persoonlijk vind dat het niet zou mogen kunnen. 1) mensen liegen, 2) dat zou enkel bewijzen dat het met zijn camera en van op zijn PC gebeurt is, je moet alleen maar zien hoeveel “FB-rapes” er dagelijks zijn om te beseffen dat dat nog niets betekend. En ik vind niet dat hij dan maar moet kunnen aantonen dat hij onschuldig is.

Niet dat ik niet wil dat dit soort gepakt word, 160&300 gaat er echt wel los over zeker op die plaatsen maar enkel op basis van zijn(?) gestoef en filmpje zou dit toch niet mogen lukken.
Inderdaad, artikel 5 verschaft de sterke arm der wet volgens mij aardig wat speling om iemand IIG staande te houden, dan wel op te sporen, dan wel aan te klagen.

De combinatie van de beelden, plus de verklaring die hij er bij gaf, zal iig genoeg zijn voor het OM om eens contact op te nemen met die knaap. Of ze er ook een echte zaak van kunnen maken is wellicht een andere kwestie, maar meneer Kiveron zal hopelijk wel even wat peentjes zweten.
@bozewolf: Het lijkt mij dat na in beslagname van de GT-R bij een technisch onderzoek vrij nauwkeurig is vast te stellen wat de tellerafwijking is om de ware snelheid op de Heemsteedse Dreef terug te rekenen. Ik werk graag en gratis mee aan een onderzoek i.h.k.v. Technische Verkeersongevallenanalyse om hier mijn kennis opgedaan op de HTS Autotechniek te delen. Ook kan ik Pieter voorrekenen hoeveel meter een kind van 19 kilo weggeslingerd wordt als hij het raakt met een voertijg van 1750 kg met een snelheid van 85 km/u. Zet hem misschien aan het denken.
@T16: Inderdaad. Zoals ik eerder al zei, dit soort types moet je maar eens een paar weken laten meelopen (als soort taakstraf) bij ongevallen opruimingsdienst.

“Leuk he, Pieter, 300 kmu? Hier, een theelepelte en een plamuurmes, daar ligt het slachtoffer. En die ging nog maar 200.”


Daar leer je wat van. Neus op de feiten. Net als een hond die op het tapijt pist, die druk je ook met zn neus in zn eigen zeik.
@T16:


En het lijkt mij als knutselaar best mogelijk
(al kan de GT-R misschien een uitzondering zijn omdat die toch al redelijk geavanceerd is en de functies ervan nogal afhankelijk zijn) om te knoeien met die teller en die eender wat te laten weergeven. (niet dat ik ook maar 1sec denk dat dat gebeurt is)

Wat is HTS autotechniek trouwens? (ja een richting/faculteit dat zie ik op google aan de site maar is het een ManaMa of?)
@Hupke: Toen was het een opzichstaande HBO-opleiding. Geen master na master dus. Het vak TVA, Technische Verkeersongevallen Analyse, was erg interessant. Wel wat horrorfoto’s gezien van wat er met snelheid mis kan gaan.
Ik heb niet liever dan dat deze vrijuit zou gaan.

Ik keur absoluut af wat hij gedaan heeft, eens te snel rijden is wel eens tof enzo maar 300 gaat er gewoon ver over en erover stoefen is gewoon compleet achterlijk. En als ze hem zouden pakken moest hij gestraft worden.

Maar als ze hem op basis van dit filmpje zouden KUNNEN veroordelen is er volgens mij een verschikelijk precedent gesteld.

Je kan zoveel met camera’s doen of zelfs met oprechte beelden. Stel dat ik een filmpje maak van hoe ik zwaar de gek uithang met een auto en ik hang er (nep) nummerplaten op van een ander (liefst iemand die je serieus wil kl**ten) en ik zet het op youtube en ze zouden hem daar dan voor kunnen veroordelen. Of ik rijd tegen 20 op de snelweg op een windstille dag en laat m’n slachtoffer me tegen 120 voorbijblazen waarschijnlijk gaat hij nog flikkeren met z’n lichten en onnozel doen ook. En ik bewerk naderhand de beelden, lijkt het of die moordlustige gek wel 300 doet.
Waar eindigt het dan trouwens? Stallone, Schwarzie, Jackie Chan die de bak in vliegen voor slagen en verwondingen en en Johny Dep die de galg krijgt wegens piraterij?
Hmm. Ik vraag me af wat de reactie zal zijn van de jonge autospotters die dit gaaf vinden als een van “hun” wordt doodgereden terwijl die snel een foto wou nemen en effe onbedacht op straat loopt en aangereden worden aan 170km/h…

De meeste mensen die een dodelijk ongeluk veroorzaken, of zelf omkomen, hadden niet die bedoeling… maar met een beetje gezond verstand doe je dus zo niet.
Een goede regel is: maak nooit uitzonderingen qua veiligheid, want het is juist dan dat het misgaat.

Dus nu mooi weer stilstaande auto’s fotograferen, of ga naar een circuit als het snel moet.
Gezond verstand.

Oh ja. Wat mij betreft heeft AB hier gedeeltelijk schuld in, door het redelijk ongenuanceerd verheerlijken van snelheid op de openbare weg in o.a. hun wegtesten… en dan zijn er de jonge “helden” die nog niet goed gevaren kunnen inschatten die dit nadoen. En de meeste daarvan staan niet op joetoeb, maar als een bericht in de krant “jonge man verliest controle… xx doden… waarschijnlijk overdreven snelheid als oorzaak…”

Amen
@Onehp:

toch raar .. dat AB zijn klanten dood wil hebben ..

zou het dan toch een secte zijn ??
haha beter dat ze nix kunnen doen :D
Ok, toch nog even enkele dingen :D
1) Dit wordt felst bevochten artikel uit 2011 als dit zo verder gaat
2) Sommige mensen moeten nadenken voor ze iets zeggen en anders beter zwijgen.
3) Ik vind dat ze hem WEL mogen aanklagen en veroordelen. Is dit geen geldig bewijsmateriaal? Zijn de beelden bewerkt? Dan is dat maar aan de beklaagde die hier ogenschijnlijk zo snel rijdt. Zal mij worst wezen dat ze er dan even moeten over doen dat te bewijzen. Als het niet gebeurd is, is er geen probleem dat aan te tonen.
4) Als we even eerlijk zijn weten we allemaal dat er effectief 300 is gereden.
@As_long_as_it_is_fast: Even voor alle duidelijkheid: dit is de VS niet. Daar moet de beklaagde bewijzen dat hij onschuldig is. Hier in Nederland moeten de aanklagers bewijzen dat de beklaagde schuldig is. Dat roepen van jou over aanklagen en veroordelen is een beetje populistisch en vervelend…
@gerard1710: Ja meneer gerard, en waar sta jij met jouw visie? Inderdaad, ze scheuren nog altijd rond alsof er niets hen deert. Met hun houding, uw indifferentie erbij komen we nergens.
@As_long_as_it_is_fast: Dit is geen indifferentie, dit is nu eenmaal hoe het zit. Ik weet niet of jij nog even voor het avondeten het Nederlandse rechtssysteem wilt veranderen voor dat enkele geval?
Op het moment 308 te rijden, toen moest de politie hem aanpakken. Nu rijdt hij gewoon 50 wat ze steeds sneller afspoelen, daarachter een sound van een optrekkende auto. Lijkt net echt..
@robbie: weten jullie eigelijk welk IP er aan welke username vasthangt? Mortsel kan dan wel unbanned worden vind ik. Die heeft het laatste anderhalf jaar niets fouts gepost..
@As_long_as_it_is_fast: ik neem aan.. na aanleiding van mortsel zijn reacties op deze pagina.. dat hij al unbanned is.
@dennisr: Denk van niet. Zoals hij zegt, hij moet posten van op z’n iphone nu omdat hij IP ban gekregen heeft. ;)
@As_long_as_it_is_fast: ja je hebt gelijk, dat van die iphone was me even ontgaan :P heb toevallig die comment van thefav gelezen en ik vind IP ban sowieso wel wat ver gaan… het was niet een directe bedreiging dus in die zin klopt de edit ook niet… een zeer overbodig comment was het zeker.
@As_long_as_it_is_fast: wij weten alles ;) En een ban hangt (als het goed is) niet alleen aan het IP adres, maar ook aan de username.
@robbie: Waarom zie ik uw reactie niet in mijn vermeldingen staan? hmm.. In elk geval, met dat hij zei dat hij banned was en ik hem toch al enkele keren heb bezig gehoord, dacht ik dat hij misschien ‘vergeten’ was.
@As_long_as_it_is_fast: als je via de app een comment plaatst dan komt die niet in je lijst te staan (rare bug).
Dus als ik iemand dood schiet en daar een filmpje van maak en dat op internet zet kan de politie er ook niks mee want ze moeten je op heterdaad betrappen en misschien was het wel een speelgoed wapen? Nederlandse politie is gewoon slap , enigste wat ze kunnen is fietsers aanhouden die zonder licht of door rood rijden , verder kunnen ze niks
@SuperVeloce: Dat dan net weer wel, was een tijdje geleden (Toen het zo sneeuwde) een 2/3 tal meisjes van hun fiets beroofd door een 10 tal roomblanke medelanders. Alles stond op film, van het jatten tot het slopen van de fiets. Bontkraagjes zijn aangehouden en kregen een boekenbon en een zakje knikkers voor de schrik!

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/02/dat_is_niet_jouw_fiets_etc_1.html
@SuperVeloce: ehh als je iemand doodschiet dan is er ook een lijk, niet alleen een filmpje. Ook krijg je dan de maken met de Derricks van de recherche, die opspoor en bewijslast technisch van heel van heel ander kaliber zijn dan agent bromsnor de motoragent.
Wat een dikke loser. Ze zouden hem moeten kunnen oppakken als hij 308 rijdt. Wat een zielig geval…
En hij geeft alles ook nog eens toe ook, inclusief datum, en nog net niet de tijd!

http://www.autogespot.com/nl/viewimages.php?id=c693916062011212301

Dus het voorval is gebeurd op 16 Juni tussen 8.00 en 11.00 uur zullen we maar zeggen?!
Terecht, stelletje NSB’ers hiero. Wouter scheurt in een review ook vaak genoeg over de weg. Hij doet het met Ferrari’s, Mercedessen, Lexussen en BMW’s. Zelfs een beetje driften is geen probleem. Als de Gumball langskomt zit iedereen hier te klikken met zijn broek op de enkels. Stelletje hypocriete eikels hier.
@Robbert89: maar zoals je in vele filmpjes gezien heb van ABHD zie je ook dat er agenten in komen en dat hun gebruik mogen maken van dat lange eind, langs een paar silo’s ofzo? , en zeker geen snelheden van boven de 300 aangetikt worden dildo;) dus hoezo hypocriet?
jij kan net zo goed beamen dat iedereen te hard rijd maar niet 160 door een woonwijk. en al zou er geknoeid zijn met de filmpjes, als je 3 versnellingen in een GT-R rijd hoe hard denk je dan zelf dat die gaat??? 1+1=?
@mightymike: 2… 1+1=2 :)
@mightymike:

Tuurlijk, daar heb je een punt. Maar ik een wel filmpjes van ABHD waar er in de PC Hoofd even flink gas word gegeven, op een achteraf weggetje met tegemoet komend verkeer, openbare weg in Duitsland. AB en haar reaguurders doen het voorkomen alsof deze jongen voor het vuurpeleton moet. Tuurlijk is 160 in een woonwijk gestoord en met 300 km/h mensen voorbij rijden die 80 rijden is ook gestoord maar het is niet zo dat AB hier vrijuit gaat ofzo.
@Robbert89: Ik voel een rechtszaak aankomen ofzo?
Ik denk dat weinig (niemand?) zich hier realizeert hoe snel 300km/u is. En dat dit bizar grote snelheidsverschil met andere automobilisten die wel normaal rijden een gigantisch groot gevaar opleverd.
Ik denk dat het wel duidelijk is dat iedereen snapt dat de beste jongeman debiel bezig is geweest om op een N-weg zulke snelheden te rijden. Zo’n weg is daar niet voor gemaakt. En dan heb ik het nog niet eens over de bizare snelheid in de bebouwde kom…
@stihl: Het valt mij nog mee dat filmpje hier niet aangehaald is. Hier zie je het snelheidsverschil. Toch veranderd dat mijn standpunt niet. Ik herhaal wat ik gezegd heb, het was niet slim van die jongen. Maar er is niks gebeurd, hij heeft geen brokken veroorzaakt en is niet gepakt of geflitst. Dan moet je ook niet achteraf met terugwerkende kracht via internet die jongen gaan vervolgen. En nogmaals in de bebouwde kom keur ik ook af, maar de highway run vond ik wel gaaf om eens te zien.. 300 in Nederland.. en hoeveel auto’s heeft ie ingehaald in die run? Welgeteld 3. Dus het valt alleszins nog mee in mijn optiek.

Oja, het filmpje:

http://www.youtube.com/watch?v=syWJbD1rf0Y
Zo te lezen aan de reacties,
stel dit….
wat nu als….
Risico….
Blablabla. Zullen we dit dat oplossen om allemaal de auto te laten staan en gewoon gaan lopen ?
Ohhh wacht wat nu als ik tegen iemand aan botst
@x7phenom: Zegt het begrip “acceptabel risico” jou iets? Of het idee van “relativiteit”? En dan niet de ingewikkelde Einstein shit, maar het simpele principe dat dingen met elkaar in een bepaalde verhouding staan?

Voor het gemak neem ik dat maar even aan, dat je dat snapt.

Dan snap je ook dat het risico dat ik buiten op straat een piano op mijn harses krijg, nogal klein is. Tenzij ik onder een piano doorloop die ergens op een 2e verdieping naar binnen wordt gehesen. Dan wordt dat risico opeens groter.

Dan snap je ook dat als ik met 30 kmu door een woonerf rij, dat er een inherent risico is dat er iets gebeurt. Omdat ik iets niet zie, omdat iemand mij niet ziet, misschien krijg ik een klapband en verlies de controle, het zijn allemaal mogelijkheden.

Maar omdat ik gelukkig maar 30 rijdt, blijven die risico’s relatief beperkt. En ook de gevolgen, mocht er iets gebeuren, blijven vaak relatief beperkt omdat er niet zoveel energie in het spel is. 30 is nu eenmaal niet zo snel. Deze inherente risico’s accepteer ik, deze risico’s accepteert de samenleving.

We hebben een balans gecreerd tussen de risico’s en de effectiviteit van onze handelingen. Daarom rijden we gewoon 120 op de snelweg en gaan we elke dag naar de bakker voor een brood, ondanks het idee dat we een intergalactische ijspegel op ons hoofd krijgen.


Om dan ter verdediging van een 300-rijder te roepen dat alles gevaarlijk is en we dan beter helemaal thuis kunnen blijven, is een drogreden van het zuiverste water, geeft blijk van beperkte argumentatievaardigheden, geen capaciteit om verbanden en relativiteit te zien en is in het algemeen een zeer kinderachtige reactie van een bedroevend nivo.


Jij beschaamt mijn vertrouwen in de mensheid.
@bozewolf: GEFELICITEERD!!! Uw Autoblog leven neemt nu 90% van uw “normale” leven in!!!!!. http://www.ik-en-mijn-computer.nl
@gizmothestig: 90%? Hm, nee, dan heb je verkeerd gerekend.
@gizmothestig: Omdat jouw woordenschat bijzonder klein is?
Waarom heerst er hier bij sommigen de algemene gedachte: “Hij rijdt snel, dus hij is een goede chaufeur”?
Professionele coureurs zul je dit niet zien doen, zij beseffen wat gevaarlijk is.
En lincoln zijn achterlijke vergelijking: zou je op een vliegtuig stappen, omdat als het mis loopt loopt het echt mis…
Dat is nu de idiootste vergelijking ooit…
Zou jij je goed voelen in een vliegtuig dat tegen mach 0.99 op 10 meter boven Rotterdam scheert?
Dat is wat deze met z’n GT-R doet.
Er moet niet veel mis gaan, klapband, steentje op de weg, putje in de weg.
@Wouter_The_Great: steentje op de weg? putje in de weg?
Een weg bestaat uit niks anders als allemaal steentjes en putjes. Blijf maar lekker in bed liggen de rest van je leven van steentjes en putjes zijn overal.
Het is heel simpel.. alle beelden KUNNEN zo aan elkaar geplakt zijn dat de bestuurder die we zien niet de overtreding begaat. Nergens zien we de auto (met kenteken) de overtreding begaan, dus ook dat kun je met knippen plakken faken.
Ja, we zien iemand veel en veel te hard voorbij mensen jagen, maar hoe hoog de snelheid is? Het shotje van de computer zegt geen reet… wanneer is die snelheid gereden? Waar?

Zoals gezegd… als je maar knipt in je eigen video kom je hier meer weg. Anders wordt het wanneer iemand jouw auto filmt die de overtreding begaat…
Toch hopen dat ze dit gastje binnenkort voor lange tijd van de weg af kunnen plukken…
@w0o0dy: Het kenteken is: 92-LGN-1 en het is overduidelijk bewijs, als Pieter Kiveron niet aan kan tonen dat die op dat moment niet zo hard heeft gereden, met de “originele” beelden, is hij de lul!
@RickB: lulkoek, waar zie jij 92-lgn-1 308km/u rijden dan?

Feit: we zien dat ventje en we zien een auto flink te hard door heemstede optrekken. Is de bestuurder de knul die we zien? (hoeft niet, als de video geknipt is vlak voor/tijdens het op groen gaan heb je NIETS)
Rijdt de 92-lgn-1 zo hard op de N11? Hoe wil je dat bewijzen? Hoe hard? Is het shot van de computer op hetzelfde moment geschoten als de shots van het inhalen op de N11? Prove it! Not a chance….
Met een fatsoenlijke advocaat en wat slimmigheid bij die gastjes VOOR het publiek maken van die video… OM 5% kans op een veroordeling en dan nog denk ik dat hij na hoger beroep vrijuit gaat.
@w0o0dy: Letten we even op: Haarlem, de kans is niehiel dat er een 2e witte NISSAN GT-R staat in Haarlem:
http://www.autogespot.com/nl/viewimages.php?id=c701917062011000252

Kenteken? JUIST! 92-LGN-1

Altijd wel een hekel gehad aan mensen die dingen meteen “Fake and Gay” verklaren.
@RickB: leuk voor je maar in een rechtszaal heb je geen reet aan dat soort boerenverstand. Bewijs is keihard en anders is het een vermoeden. De groeten, zaak afgewezen, tot ziens.
@w0o0dy: Allemaal goed en wel, en ik sta achter je principe van bewijzen in een rechtzaal, maar het is onmiddellijk te zien met de pc of een filmpje ge-edit is of niet. :)
@w0o0dy: het filmpje kan ook gewoon nep zijn. Een stunt, dat hoop ik eigenlijk want ik hoop dat echt niemand zo dom is om dit echt te doen. 300 op een vrije ongelimiteerde Autobahn is al verboden (want Rasen, want meer dan 100 sneller dan het overige verkeer).
@mashell:

ssstt .. hou het nog effe stil ..
Beste persoon is alweer opgespoord op Geenstijl. Kan binnenkort dus een bezoekje van de politie verwachten. Snelheden waren gewoon bizar. Zeker 150 binnen de bebouwde kom kan echt niet, en met 300 auto’s die 80 rijden inhalen is ook teveel van het goede.

Ik hou echt wel van een hardrijfilmpje op z’n tijd, dat filmpje van die m3 op de A2 kan ik echt wel waarderen, maar dit is gewoon ronduit gevaarlijk voor andere weggebruikers en dat is m.i. niet goed te praten.
@Martijnvb:
maar wat was er nu eigenlijk gevaarlijk aan?
heeft iedereen hier prut in zn ogen.. of is iedereen gewoon jaloers op die pipo met zijn vette gtr?
@Stino: please tell me you don’t have a drivers license?
@w0o0dy:
Al 5 jaar makker ;)
@Martijnvb: Waar heb jij het over? Een opmerking als “alweer opgespoord op Geenstijl” slaat in dit geval dus echt nergens op. De naam van de (waarschijnlijke) chauffeur is gewoon duidelijk in beeld te zien (begin van het filmpje linksonderin). Die naam haal je vervolgens even door Google en klaar is keer.

Daar is geen seconde “speurwerk” van Geenstijl voor nodig.
Is dat niet jorri2 van youtube??
@geertje123: Zeer zeker niet!
Nee.
@Wouter: 1 voor jouw comment! En dat van iemand die ervaring heeft met zulk vermogende auto’s.

Staan er op die weg geen verkeers camera’s (voor files enzo)? En anders is in het filmpje aan meetbare punten (zoals lijnen op weg, of lantaarnpalen) te berekenen wat zijn snelheid was. Een bewerkte video is makkelijk te herkennen met de juiste software.

Deze gast moet echt van de weg!
@quincy:


Ik heb dat al een aantal keer moeten doen voor een vak, en dat gaat. Maar niet zoals bij CSI, het is niet nauwkeurig, niet betrouwbaar (wij zatten ruim 40% fout wat grappig genoeg 300kph reduceert tot 120kph). En ik betwijfel of er ook maar iemand is die bij de politie werkt (zeker op de dienst verkeer) die dat zou kunnen.

Het kan altijd maar dan moet er toch al een technisch iemand zich in vastbijten (en werken die op de dienst verkeer bij de politie en hebben die tijd teveel?) en dan zit je nog met het probleem dat het beeld vals zou kunnen zijn. (hier waarschijnlijk niet maar het kan dus het zou nooit als bewijs mogen dienen, en jawel je kan bewerken zoveel als je wil zonder dat iemand er achter komt)
@Hupke: lijkt me nu toch echt geen rocket science hoor ;)

Met simpel video editing tooltje zie ik dat hij een paal passeert op 50.200 > 50.840 > 51.480 > 52.160 > 52.840. Er vanuit gaande dat er om de 50 meter zo’n paal staat, is dat 200 meter in 2.64 seconden.
200 meter * (3600/2.64) = 272.72 km/u, jeej \o/

Zelfs als ik zeg dat het 3 seconden zijn ipv 2.64, wat al een erg ruime marge is, dan is het nog altijd 240 km/u…
@LPJ:

Doeme, fail van de week.
Ik was al aan het denken aan hoe we dat moesten doen met zo in verschillende frames tellen hoeveel pixels het voorwerp was opgeschoten per tijd wat best een uitdaging is hier met een niet stilstaande camera, bewegend voertuig, en niet constante achtergrond en vooral geen goede camera.

Maar je kan natuurlijk ook gewoon de palen tellen. Op zich kan het filmpje dan nog altijd versneld zijn (maar dan kon het bij de 1e methode ook wel).
Iedereen heeft het hier maar over het toepassen van een “Artikel 5-procedure”, maar dat wijst er toch alleen maar op dat er niks gaat gebeuren?

De Artikel 5 procedure is een fictieve administratieve procedure die kan worden toegepast bij de controle of het toezicht op regelgeving. De uitvoering bestaat uit het door de vingers zien van de overtreding van de betreffende regel, waarna een oogje wordt toegeknepen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Artikel_5-procedure
@robbie:
Artikel 5
Het is eenieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt, of kan worden veroorzaakt, of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.


Het gaat om artikel 5 van de wegenverkeerswet.
@bozewolf: ooooohhh ;)
Wie denkt hij wel dat hij is?…Junior Strous
En onmiddellijk is de politie er zelf ook achter gekomen dat ze (vrijwel) machteloos staan in dit geval:

http://mobiel.nu.nl/pda/algemeen/310207-Man-die-308-reed-lastig-te-bekeuren.html

Told you so…
@robbie:

Hahaha, nu zet je toch voor de zekerheid maar “(vrijwel) machteloos”, dit krijgt namelijk zonder meer nog een staartje, dat staat buiten kijf.

Maar, ik was het inderdaad vergeten; dit is een blog, en dan kun je zomaar van alles posten, zonder enige onderbouwing, het is immers slechts een mening van een blogger …
;-)
@ bozewolf,

Art 5 is een lachertje in deze situatie. Art. 6 EVRM is hier van toepassing. (onschuldpresumptie) Een ieder is onschuldig, totdat het tegendeel bewezen is.
Wat is er met getuigen? Die mensen in die auto die hij inhaalt kunnen alles bevestigen en er zullen wel meer getuigen zijn. Wat wel grappig is dat de politie wel mensen kan oppakken die filmpjes op Youtube hebben staan van openbare geweldpleging. En zelfs op straat kan je worden aangehouden omdat je toevallig ergens langs liep waar een paar uur geleden iemand iets vernielt heeft , ja dan kunnen ze je wel de hele dag vasthouden.
Heftig artikel dit! Nondeju(magdit?) bijna 250 comments!!
politie gaat nu daar een paar keer staan controleren… niks bekend over auto + bestuurder dus ze kunnen niks!
toch prachtig met je auto even rondjakkeren, jammer dat hij geen launch control heeft!
Dat ze dit niet kunnen bewijzen is toch geen probleem? Ik ben nog altijd van mening dat Nederland hier een prima functionerend rechtssysteem in heeft. En zolang er niks gebeurd (denk aan ongelukken) waarom niet? Of zijn wij op Autoblog ineens tegen doorrijden op de weg? Het is tenslotte maar een filmpje.
@Cantago:
Tussen doorrijden en doorrijden zit nog een heel groot gat….
@Kyanite: Helemaal gelijk in! Ik wil dit ook niet goed keuren hoor… En 308km/u gaat misschien wel heel ver, maar ik denk dat er meer mensen in gevaar komen als je 5 minuten belt in de auto. Dus zo erg vind ik dit vergrijp dan weer niet…
@Cantago:
Ooit heb ik eens een noodstop moeten maken in Duitsland (ja zo’n kut Nederlander die in ene naar de linkerstrook toekomt met 120km/uur), het verschil tussen 200 en 120 is dan al erg groot, laat staan het verschil tussen 300 en 100… dat is niet meer bij te remmen Het bellen ben ik het wel met je eens, zeker betreffende mensen met de telefoon in de hand.
@Kyanite: Bij mijn slipcursus schrok ik al van het verschil tussen 25km/u en 50km/u. Wat de gevolgen bij 300km/u zijn? Daar wil ik geeneens over nadenken!
Hij moet zich vanavond verantwoorden op het bureau en jawel hij heeft echt het nieuws gehaald..

Vanavond 19:30 rtl nieuws op 4..
Zo dat was een hele zit om alle reacties te lezen.
On-topic: onverantwoord.
Kudoos voor @licoln en @bozewolf , inhoudelijk niet altijd met jullie eens maar errug vermakelijk om te lezen ..
Hh, ik dacht het al, dat het wereldnieuws werd. pure onzin, wat doet deze jongen fout? Van onbekende naar BN’er.
@The360box: ben je nou echt serieus?
Nu heeft die guppenkop ook nog eens het RTL-nieuws gehaald…. maar ja hij en de eigenaar van de auto mogen vanavond een verklaring afleggen bij de politie.
Ik zeg rijbewijs van beide personen innemen, een fikse boete geven, voorwaardelijke gevangenisstraf en de auto bij Domeinen te koop zetten… opbrengst naar slachtofferhulp of een revalidatiecentrum.
@Kyanite: Amen! De opbrengst zou juist naar de politie moeten gaan, nieuwe hulpmiddelen aanschaffen! De politie in Nederland kan nou eenmaal niet zoveel.
:shock:
jammer dat prins bernard niet meer leeft mocht hij wel een boete krijgen…
binnen de bebouwdekom vind ik het vrij onverantwoord maar het is voor zover ik het zie geen straat waar kinderen aan spelen. die n weg is vrij rustig nergens waar 2 auto’s bij elkaar in de buurt rijden.
ik wil het natuurlijk niet goed praten, maat zo’n gtr heeft natuurlijk ook vrij aardige remmen. dat veranderd de zaak qua gevaar voor anderen wel een beetje…
blijft natuurlijk erg hard gaan maar ik zou het niet vinden kloppen als je op basis van een filmpje bekeurt kan worden…
@300zx6r:
200km/uur snelheidsverschil rem je niet bij in 3 seconden…. klein detail.
Waarom zou er geen bekeuring kunnen worden uitgedeeld op basis van het filmpje? Bij rellen worden de raddraaiers ook gewoon opgepakt aan de hand de filmbeelden (die niet zijn gemaakt door de politie). Gelijke monniken, gelijke kappen.
@Kyanite: rij zelf ook best wel eens pittig te hard…
je remt echt wel pittig af als je ziet dat een auto een andere auto gaat (of kan) inhalen.
alleen is het hopen dat er natuurlijk niet iemand een shaggie probeert te draaien of iets dergerlijks waardoor hij per ongeluk op de andere weg helft komt.
dan zijn de gevolgen natuurlijk enorm…
maargoed over bekeurt worden met een filmpje…
als ik jou nou film als je misschien een keer in bijvoorbeeld lelystad rijd waar je en je rijd daar 80 terwijl je er 50 mag.
ik zou het persoonlijk niet echt leuk vinden als u dan een bekeuring kunt krijgen als ik dat op youtube zet.
het is een voorbeeld niet echt een vergelijking met dit filmpje
maar als hij bekeurt kan worden door dit…
hoe ver gaat het straks dan?
@300zx6r:
Je hebt helemaal gelijk voor filmpjes met een relatief kleine snelheidsovertreding, maar in het hier besproken filmpje is het toch wel duidelijk dat de snelheidsovertreding de 100km/uur ruimschoots overschrijdt. Plus het feit dat overtreder zijn ‘kunstje’ volledig ophemelt in zijn eigen fotoboek…
Inderdaad, gewoon even melden op het hoofdbureau in Haarlem, en er komt alsnog een mooi procesverbaal uit rollen. Ben benieuwd of ze elkaar de schuld gaan geven, of toch als een hond om een warme drol gaan draaien en het proberen af te doen als een kwajongensstreek.

:-)
@rechercheur: we zullen zien ;) Aangezien de woordvoerder van de politie/OM er zelf ook een zwaar hoofd in heeft moet ik het nog zien gebeuren:

De zaak is alleen moeilijk te bewijzen, omdat de bestuurder niet is gefilmd tijdens het rijden, alleen daarvoor. Het filmpje kan zijn gemanipuleerd.


jaja, daarom heeft het OM besloten de personen in kwestie toch te laten horen door de Politie Kennermerland, ze hebben immers niets beters te doen. Het was of dit, of de fietsverlichting van ballorige studenten uit Leiden gaan controleren ….
@rechercheur: die personen moesten alleen maar even op de koffie komen vanwege de publieke opinie. Als de politie niks zich hadden laten horen was de pleuris helemaal uitgebroken.

Daarom mogen ze nu even langskomen, worden ze vermanend toegesproken. Een glas, een plas en alles bleef zoals het was.
@robbie:
is dit een mening op basis van goed journalistiek onderzoek, of niets meer dan bloggers kletspraat …
kijken of hij nog steeds met 150 door de bebouwde kom scheurt als bv ze kleine broertje of zusje ff geschept word in de wijk door een te hard rijdende auto…..
stoer hoor……
doe het dan in de nacht als het stil is op een brede snelweg. maar gewoon overdag tussen overig verkeer doorknallen is gewoon ziek, hoop dat hij ooit een zelfde persoon als hem tegenkomt, en dan vol op elkaar!!!!
ik hoop dat robbie gelijkt heeft…
of hij moet zelf alles bekennen dan mogen ze hem van mij een bekeuring geven.
alleen niet voor een filmpje,
anders krijgen we straks overal mensen die hun dashcam filmpjes naar de politie opsturen met daarop levens gevaarlijke mensen die wel 140 rijden op de snelweg.
die kant willen we natuurlijk niet op…
Ondertussen wordt de echtheid van het filmpje door de technische recherche onderzocht, en … een getuige, die op de N205 zou zijn ingehaald, heeft zich gemeld bij de Politie Kennemerland. Op basis van deze getuigenverklaring kan in ieder geval datum / tijdstip worden vastgesteld. Het OM gaat deze zaak nu verder beoordelen.
@rechercheur: echt weer een ambtenaar jij. laat zitten, wat gebeurt is is gebeurt, gvd: hou het gwn bij een waarschuwing nixgunner

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).