Zo slim is de Belgische politie [video]

Auteur: , 47 Reacties

Als je snel de politie nodig hebt hoop ik niet dat je afhankelijk bent van deze Belgische agenten. Dit duo was namelijk zo verstandig om vol in een bak met nat beton te rijden...

Op de Bredabaan in Merksem kwam deze Opel Vivaro van de politie volledig vast te zitten in vers gegoten beton. Op het moment van het “ongeluk” werd er net vers beton gestort rondom de tramsporen en was de weg afgezet. Op het moment dat de politie voorbij kwam was het hekje even weg en reden de agenten pardoes het beton in.

Ze kwamen toch nog zo’n 5 tot 6 meter ver, maar daarna zaten ze muurvast in de 30 centimeter dikke laag beton. Uiteindelijk moest er een takelwagen aan te pas komen om de agenten bevrijden.

PS De onfortuinlijke agenten staan links op de foto (uiteraard met een hesje aan).

UPDATE: een video kan je HIER bekijken!

Met dank aan iedereen voor de tip!47 reacties

Kijk ze daar staan.
wuahahhhaahhaah geweldig:D
Hehe, kan gebeuren toch? Als ’t hekje weg is, je mag er gewoon op en je weet niet wat ze aan ’t doen zijn dan rij je er inderdaad zo in.

’t staat wel heel, heel lullig. En de neiging om hier een fijne Belgenmop bij te bedenken is natuurlijk wel erg groot. ;)
@bozewolf: Hekjes staan er niet, want dan kan de tram niet meer door. En die tram heeft geen last van nat beton…
en daar moet ik dus op rekenen??
“Omdat ik een beetje impulsief ben”. Maar inderdaad, kan gebeuren als het niet duidelijk aan is gegeven. Waar zien we Belgen méér voor aan, geen hekje neer zetten of een hekje negeren?
dat kan elke belg overk ..
o nee ..
dat kan elke politie agent overkomen ..

en 30cm vers beton kom je gewoon echt niet doorheen ..
hadden we nog maar De Rijkswacht…
@Jantje_555: Spijtig hebben we ze niet meer, inderdaad.
@oli4k: De mannertjes zijn gek en niet de politie want hoe kan je weten dat er vers beton ligt. En die tram moet op (in?) sporen rijden, slimmerd.
Wahahahah kan ik weer beetje lachen na droevige beelden te hebben gezien( M5 slopers enzo). En ja het kan inderdaad gewoon overkomen :P
Politie dom? Of mannetjes die hekje weghalen dom? En wat doet die tram daar achter op de foto?
Zoo verleidelijk om er naast te gaan staan en weg te burnen :P
@Jesper: Hahaha +1
Zoiets hebben we pas in Nederland ook gezien maar dan door een taxichauffeur. Linkje zou ik eventueel thuis op kunnen zoeken.
Zit blijkbaar niet in de opleiding dat je niet over nat beton heen kan rijden.
Vind toch de wegwerkers meer de dombo’s hier.
@norge: repost: Hekjes staan er niet, want dan kan de tram niet meer door. En die tram heeft geen last van nat beton…
@Esprit_de_Flandre:

Normaal staan daar hekken zodat bussen enzo niet kunnen langsrijden. De trams rijden tegen deze hekken en gaan dan zachtje langs de zijkant van de tram open zodat deze nog wel doorkan.
@kevinw: Ach so. Ken ik niet, die hekken…
Volgens mij zegt dit meer over de slimheid van de wegwerkers die het bordje weghalen dan over de politie!
hmm, vind het schokkender dat er kennelijk wel wegen worden gerepareerd in belgie.
@super: alleen zijn ze binnen 3 winters weer naar de vaantjes.. België moet leren investeren in degelijke infrastructuur i.p.v. Voor een goedkope oplossing te kiezen. Het geld kunnen ze ineens halen door de walen wat minder te doneren en de dotaties v.h. Koninklijk huis mooi te verlagen.
Moest aan Blazing Saddles denken…

http://www.youtube.com/watch?v=DiUdtxe2YnU
Ze dachten vast: Wat die tram kan, kunnen wij ook ;)
Duo? Besturen ze in België een auto met 2 personen dan?
@alcantara: Ja, één de gas en de ander de remmen…
inkoppertje, ik ga er verder geen woorden aan vuil maken.
Jochies die met zwaailichtjes aan ‘denken’ overal te kunnen en mogen rijden, hahahaha !
De straten waren hier en daar nat van de regen en dan kan je natte beton toch niet herkennen? Zo dom was dat toch niet van de agenten Op dat rijvak zijn trouwens ook bussen toegelaten maar die zullen waarschijnlijk op voorhand gewaarschuwd zijn. Wel snel opgekuisd, was er toevallig tegen 5u langsgereden, was al niets meer van te merken
wat ik me afvraag is of de tram dit wel heeft kunnen nemen, lijkt me sterk dat een trambaan goed gefundeerd is met een laagje nat beton…
@abevleeming:
de spoorfundering ligt 30 a 40 cm lager. Sporen hebben die rondgegoten beton niet nodig als ondersteuning, ooit al eens een vrijstaand tramspoor gezien? dit is hetzelfde maar met wat beton er omheen zodat de bussen en auto’s er kunnen rijden. Men legde hier gewoon een nieuwe bovenlaag.
Maar neen, jullie domme Nederlanders begrijpen het niet. Zo leggen wij nieuwe tramsporen aan…
Na de zoveelste onderhandelingen over een nieuwe regering die zijn vast gelopen blijkt dat zo beetje daar alles vast loopt.

Marchel.
“…gegoten beton…” tsja beton stort je. De journalistiek is ook niet meer wat het geweest is.
In Amsterdam (Den Haag en Rotterdam waarschijnlijk ook wel) gebeurt dit ook met regelmaat van de klok (okay niet persé politie, maar auto’s in het algemeen), gewoon lekker eigenwijs zijn en alle verkeersborden en verkeersregelaars negeren.
@Kyanite: ze hadden ook betonplaten neer kunnen leggen. die hoef je niet ter plekken te storten.

Ontopic: zoals het er uit ziet is het niet of nauwelijks aangegeven dat er iets aan de hand is. er is genoeg ruimte tussen de trambanen om er een bord neer te zetten met de waarschuwing. ziet er niet echt uit als de schuld van die blauwtjes daar.
@Nilo:
Dat weet ik, je hoeft mij niet te vertellen hoe een trambaan wordt gemaakt. Ik heb namelijk, enkele jaren geleden, bij GVB (Gemeentelijk VervoersBedrijf Amsterdam) de werkbestekken geschreven voor de aanleg van trambanen.
Hahahaha! Dat kunnen alleen de Belgen doen!
Waarom hebben ze daar geen werkzaamheden borden ?
Wat een held!
Ik wil even melden dat de agenten onderweg waren naar een overval/diefstal. Het moest dus snel gaan, en ze hebben het nat beton niet gezien.
@Preske:

ja joh .. tuurlijk ..
da,s het standaard excuus van elke politie woordvoerder ..
Wat een haarbatserts
Hmmm , domme mensen hebben ook een job nodig ;-)
Ze kunnen dan nog terecht bij de politie :-)
Dit kan enkel in Belgie

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).