MINI Coupe – officieel, prijzen en video

Auteur: , 105 Reacties

Pfff. Mooi? Nee. Teveel geteaserd? Ja.

Per 1 oktober staat de MINI Coupe bij de dealers en als je 24.350 euro aftikt mag je de Cooper Coupé met 122 pk meenemen. De 184 pk sterke Mini Cooper S Coupé kost 30.500 euro en de topperrrr is de 39.500 euro kostende Mini John Cooper Works Coupé met 211 pk. Als je liever met handschoenen tankt en daar niet voor uit durft te komen, bestel dan de Cooper SD Coupé met 143 pk voor 32.950 euro. Alle MINI Coupes hebben 20% bijtelling, behalve de leukste: voor de John Cooper Works moeten er een echte premium 25% bijtelling worden afgetikt.

Voor de mensen die zelf geen zin hebben om te rekenen: de Coupe heeft twee plaatsen minder, maar kost wel een dikke 2 mille meer dan de MINI hatchback. Daar krijg je dan wel een “faithful transposition of the brand’s sporting DNA into a cutting-edge vehicle concept with a new interpretation of the super-compact sports car class” voor en dus is het eigenlijk geen geld. Bovendien is de MINI Coupe tot 52 mm lager en is er een actieve spoiler gemonteerd. De taartschep klapt automatisch uit bij 80 km/u. Boze tongen beweren dat de Britse ontwikkelafdeling enorm veel problemen heeft gehad om de elektronica van de klapschepspoiler goed te krijgen. Klinkt raar, maar het zou wel de enige logische verklaring zijn waarom het bijna twee jaar heeft geduurd voor de MINI Coupe van concept naar productie kon gaan. Er is namelijk niets gewijzigd aan het design.

De MINI Coupe (en straks ook de MINI Roadster) worden gebaseerd op de MINI Cabrio. Om het gebrek aan torsiestijfheid te compenseren heeft MINI daarom dan ook extra verstevigingen in de dorpels en een dwarsverbinding achter de voorstoelen aangebracht. Helaas is de MINI Coupe daardoor 25 kilogram zwaarder dan de reguliere MINI.

MINI Coupe video105 reacties

alsof ze een dik iemand vanaf een flat op de auto hebben laten vallen..
@rubenpriest: Jahoor begin jij maar weer met zeiken..Ik vind het echt een leuke auto! Een nieuw soort style ik vind hem leuk en sportief eruit zien.
Ik vind hem eigenlijk wel geinig.
Had er dan een fastback van gemaakt. Dit dakje en de achterruit, dat klopt allemaal niet.
@zdev: Precies wat ik dacht, trek dat dak door naar achteren en maak de spoiler vast. Dat zou er best vet uit hebben gezien. Nu is het gewoon net niet, jammerlijk. Platgedrukte Mini Couper..
@zdev: Fastback zou teveel op een gewone mini lijken. Iemand die dit bakske koopt wil vooral tonen dat het een coupé is, en niet zomaar de eerste de beste mini…
Ben er stil van….
Het lijkt nert of het bovenste gedeelte er niet op hoort. Het totaalplaatje klopt niet en voor dat geld neem ik liever een gewone cooper.
@Lucb: Als je de achterliggende gedachte van het design weet vind ik hem toch wel kloppen. BMW heeft getracht een “streetwise” design neer te zetten. Het dak is een stilistische weergave van een achterstevoren gedragen petje. Vandaar ook de overhang boven de achterruit. Als je dat nou visualiseert dan zie je het ook wel vind ik.

OT: Ik vind hem niet lelijk. Maar ik heb wel wat met coupe-achtige vormen. Alleen niet in deze kleurstelling aub. Ben benieuwd wanneer we de eerste op Tuning evenementen zullen zien, plat op de grond met lambodoors e.d. daar leent deze carrosserievorm zich wel voor denk ik.
@Freewarefreak: “streetwise”, want mensen die dit kopen komen rechtstreeks uit the hood…
@Esprit_de_Flandre: meeste gasten die ik in de ‘hood’ zie rijden, rijden in Seat Leon’s of Audi A3’s. Tijdje terug waren dat de BMW 3serie coupés.

Maar dit zijn dan wel de loopjongens. De Capo’s rijden in grotere Audi’s en de grotere series van Mercedes en Landrover.
@betonstaal: In deze vind je straks alleen vrouwen en janetten. Daar gaat je ‘streetcred’…
Dapper dat ze hem zoin produktie nemen, maar mooi? Nee, het lijkt teveel op een toupetje. Een coupelijn moet vloeien.
Ik weet niet goed wat ik er van moet denken. Ik moet hem eerst in het echt zien. Het is zo’n auto waarvan je niet weet of je hem nauw cool of lelijk vindt tot je hem in het echt ziet.
2 zitplaatsen minder en daarvoor 25kg zwaarder…jammer.
Was leuker geweest als ze er 100kg vanaf hadden gehaald, dan was het een sportievere varianten maar nu hebben we een dikkerd met toupetje ;)
@huge: Staat helemaal niet dat die zwaarder is.

Helaas is de MINI Coupe daardoor 25 kilogram dan de reguliere MINI.
@Twan: Hewel? Dan is hij toch 25kg zwaarder?
@Twan: Eh… Ik denk dat ik ‘m doorheb… :) Met dank aan @Pressman. Volgende keer ff verder de reacties lezen.
Wat is dat nou weer voor een faal… En coupe met de stijfheid van een cabrio. Dan doe je toch wat fout aan de engineering tekentafel
@mrB: Zo wordt het volgens mij niet bedoeld. De Roadster heeft een gebrek aan torsiestijfheid, zoals zoveel eigenlijk. Dus is ie verstevigd. Om productie eenvoudig te houden heeft de Coupe daarom dezelfde verstevigingen mee gekregen, wat mooi is, want betere handling.
Kijk ook maar ’s naar hoe de Z4 coupe en Porsche Cayman rijden. Beide afgeleid van een verstevigde roadster.
@Indo: Ik denk dat dat eigenlijk wel bedoeld wordt. De coupé heeft niet de verstevigingen meegekregen omdat dat gemakkelijker is, maar omdat de coupé gewoon een roadster is waar ze een dakje op gerschroefd hebben…
Waarschijnlijk de lelijkste Mini ooit…
@Dimglor: dat is de countryman al :(
@Jokkebrok: Ik vind de Countryman dan toch nog mooier hoor….
@Dimglor: We hebben er een in de straat staan en hij is ZO VERSCHRIKKELIJK lelijk, bijna niet te geloven!
@Jokkebrok: Mja hangt natuurlijk af van de uitvoering ook… Heb onlangs een S versie gezien met mooie velgen.. Die viel nog mee… Let op het is natuurlijk geen beauty… maar het is beter dan deze Coupé versie… Mja de gewone Mini blijft nog altijd de mooiste.
@Dimglor: Tsja, dat zei ik bij de vorige 5 introducties ook…
@mout: Ja inderdaad.. De gewone Mini blijft nog altijd de beste ;-)
Braaaaak! :(
@wouter:
“Helaas is de MINI Coupe daardoor 25 kilogram dan de reguliere MINI.”

Helaas is de MINI Coupe daardoor 25 kilogram ZWAARDER dan de reguliere MINI.
geinig bakkie hoor!
Nee. Dit is echt niks.
Even wennen, maar ziet er toch niet slecht uit!
Word ie ook spotwaardig of niet?
@veyronlover: Spotwaardig? Die term vind ik hier echt een taboe.
@veyronlover: Niet op AG, op AJ alleen de gewone versies de eerste 2 maanden na het begin van de productie, verder alleen de JCW. Begerpen?! :D
@veyronlover: Bespottelijk is ie al.
En als er nou weinig van verkocht worden (lijkt me haalbaar), dan wordt het wel een bijzondere spot, ja.
@veyronlover:
ja hier valt wel de spot mee te drijven..
wat een afschuwelijk ding
Jammer dat ze alleen foto’s van de JCW versie bekend maken. De normale zal vast een stuk minder dik uit zien.
Dit lijkt me dan weer helemaal niks!
”Pfff. Mooi? Nee. Teveel geteaserd? Ja. ”

Mooi dat Autoblog ook gelijk even z’n mening geeft!
Ik vindt hem juist erg gaaf, maar misschien is het de kracht van de auto…. ”Hate it or love it”
Als je een produkt uitmelkt tot de laatste druppel kan je dit resultaat wel ééns verwachten.
Ik vind het wel een geinig ding, niet dat ik het zou kopen overigens…
Voorkant: geslaagd
Achterkant: te drukke, goedkoop ogende bumper
Zijaanzicht: NIET mooi! De daklijn maakt de auto erg geknipt en geplakt… Door dat spoilertje op het dak lijt het simpelweg alsof het dak niet past en ze hadden de c-stijl misschien beter ook in dezelfde kleur als de carosserie kunnen uitvoeren om het meer één geheel te maken, nu lijkt het dak gewoon op een lelijk hoedje!
Mooi: Nee
Verkooptopper: Uiteraard
Ik denk eerlijk gezegd dat ik dit misschien wel de allerlelijkste auto ooit vind….. Dat is het enige klassement waarin dit misbaksel hoge ogen gooit.
De prijzen zijn wel erg fors voor wat het heeft te bieden. Ik had dit eerder geschat op rond de 20k.
“..Daar krijg je dan wel een “faithful transposition of the brand’s sporting DNA into a cutting-edge vehicle concept with a new interpretation of the super-compact sports car class” voor en dus is het eigenlijk geen geld..”

:mrgreen:

“..Boze tongen beweren dat de Britse ontwikkelafdeling enorm veel problemen heeft gehad om de elektronica van de klapschepspoiler goed te krijgen. Klinkt raar, maar het zou wel de enige logische verklaring zijn waarom het bijna twee jaar heeft geduurd voor de MINI Coupe van concept naar productie kon gaan..”

Als dit waar is vind ik het zwaar belachelijk. Zulke technologie heeft Porsche / Audi / Bugatti al jaren. Van die elektrische spoilers. Je maakt mij niet wijs dat die technologie dan niet beschikbaar is via Bosch / Siemens / etc.. Je hoeft het wiel toch geen twee keer uit te vinden? Heeft BMW dat weer from scratch in 2 jaar moeten ontwikkelen? Geloof ik niet..
@Freewarefreak: Een Duke Nukem spel maken gaat nog sneller :P
Hij is hartstikke gaaf!!?
Is ie er ook met witte stippen op het dak?
Kabouter spillebeen zou er een moord voor doen…
Bah!
Sommige denken dat het een verkooptopper wordt, goed mogelijk maar ik hoop echt van niet. Zelfs een Clubman is nog mooier.

Ach ja Mini en hun nieuwe designs zijn allemaal niet om over naar huis te praten.
Geef mij maar de originele toen Bmw zich nog niet kwam moeien!

Prepares for bashing!
@maartenvdp:

geven ??
waarom denk je dat iemand jou iets wil “geven” ..

als je te beroerd bent om 500 euro neer te leggen ..
dan ben je zelfs zo,n roestbak niet niet eens waard ..
@lincoln: Jongen toch, je doet het express ik weet het wel, maar de uitdrukking “geef mij maar…” moet je wel anders opvatten.

Trouwens met 500 euro zal je geen deftige originele Mini vinden.
@maartenvdp:

joh .. een deftige nog wel .. de bedelaars worden steeds brutaler ..
@lincoln: als student heb je nu eenmaal niet veel geld ;).

Tot de volgende! Ik zal nog veel reacties van jou mogen verwachten denk ik, but I love it.
@maartenvdp:

dan ga je gewoon naar iemand in je omgeving die zo,n ding heeft ..
en dan aan zo iemand of je achter het stuur mag plaatsnemen en de deur dichttrekken ..

meer hoef je niet te doen ..
en goedkoper kan ik het niet voor je maken om je mening te herzien ..
@maartenvdp: Wat kost zo’n iphone wel niet per maand. ;)
@lincoln: haha :p zal er ooit een serieuze reactie van u komen
Ditmaal heeft de auto zijn petje achterstevoren op, niet de besuurder. Pfff wat een joke.
Moet er heel erg aan wennen. Het lijkt net een kleine ruimteschip met de achterraam enzo. Echter klinkt de 211PK versie wel heel erg lekker. Kan je volgens mij heerlijk in scheuren!
van lafheid kan je BMW niet betichten iig ..
@lincoln: Maar nu moet ik toch toegeven dat Mini vernieuwend bezig is.
Mercedes had ooit iets met Swatch – en het resultaat was een submerk, lollig, fout en duur.
BMW heeft zeker iets met Adidas of Puma. Een submerk, fout en duur. De eerste sneaker vermomd als auto.
Ik zie ook wel mogelijkheden voor een 3 cm verlaagde standaard Mini, een leuk ding dit!
Je kon achterin toch al niet zitten… Wie weet went het nog, maar ik ben nog niet enthousiast.
Ik vind t een beetje de lesbische versie van een Mini, een vrouwenauto maar dan met kort haar, tuinbroek aan en een pet op..
wie koopt zoiets? veel te duur , liever een 1 serie dan
@KaCh1ng:

Audi doet de laatste tijd toch ook goed zaken ..
@lincoln: ja maar een kleine coupe? je verliest alle voordelen tov hatchback .. bij grote autos gaat het nog maar in dit segment?
@KaCh1ng: zou er de de coupe D bestaan? (wat minder dan 105 gr CO2 uitstoot?) dan is die het bekijken wel waard
@KaCh1ng:

meermaals is gebleken dat aan de vooruitziende blik van de BMW bastards weinig te tornen valt ..

al komen zo (zoals hier het geval lijkt) met een drol op wielen ..
@KaCh1ng: Coupe D is meer een gevalletje lingerie, zou ik denken?
@KaCh1ng: ja, die nieuwe 1 serie is ook mooi idd…
weet je waarom deze zo lelijk is ? , ze hadden geen inspiratiebron ,geen voorbeeld zoals ze met de cooper , daarvan wisten ze we kijken naar de orginele we pompen hem wat op maken hem wat ronder en dikker en klaar ,de grootste lijnen waren er al en ze wisten ook dat die populair waren , maar deze heeft geen orginele evenknie dus tekende ze de voorkant en bij de achterkant gekomen , hebben ze zomaar wat lijnen getrokken meer niemand wist of het er goed uit zag dus hebben ze hem maar in productie gegooit op goed geluk !
3 cm verlaagd, een nutteloze achterbank vervangen door meer kofferruimte, dit verkoopt wel!
Ik vind het wel een geinig autootje..
geinig maar ik snap niet hoe je dit kan kopen.
@porsche9ff:

zoals elke auto van boven de 20.000 euro ..
met een handtekening onder een lease-contract ..
@lincoln: je bent sarcastisch hoop ik.
@porsche9ff:

dan had ik wel geschreven “met geld” ..

alhoewel dit dingetje ook wel echt gekocht gaat worden ..
20% koop 80% lease ofzoiets ..
Dit is echt een lifestyle/gadget achtig, in your face, I don’t give shit attitude karretje.
Moet echt bij je passen anders kun je beter voor een grijze sedan gaan. Vind de prijs wel wat aan de hoge kant.
Als het dak een burberrry patroon had, leek het precies op een te hoog en te strak opgeknoopt petje die foute knaapjes ook wel eens op straat dragen.. Heet dit tegenwoordig streetwise?
Ik vind ‘m echt cool hoor:P
vrachtwagen achterop gezeten?
Ik vind het wel een leuk ding. Onhandig en nutteloos snobmobieltje, maar niet mis.
Minimaal 25k! Wooooot!! =D En de diesel 32k, kunnen ze net zo goed schrappen denk ik. Je moet wel heel erg van Mini houden wil je dit kopen.
Allejezus! Ik had meneertje ontwerper naar huis gestuurd… wat een rare achterkant, moet toch wel iets beters te verzinnen zijn om van een mini een coupé te maken?!
Zoals ik al eerder gezegd heb, Kek karretje met een heel hoog petjes gehalte!

img src= http://ocean.otr.usm.edu/~w302011/Noah%20with%20Cap%20backwards.JPG width=450 />
@C220AMG: Sukkel!

Zoals ik al eerder gezegd heb, Kek karretje met een heel hoog petjes gehalte!
http://ocean.otr.usm.edu/~w302011/Noah%20with%20Cap%20backwards.JPG
Oke, dit is wel een hele erge overbodige auto…
De coupe dient toch alleen om ons voor te bereiden op de prijzen van de roadster (=coupe + 5000?)?
Leuke BMW ,ik neem aan dat dit niet productie rijp is …….
hang een mini aan een kraan,laat hem 35meter hoger los en je hebt het zelfde model
Vind het wel een leuk autootje. Ga zo door Mini!
wat een dom ding.Wist niet dat het nog lelijker kon na die viepersoons mini.
Ik vind m wel geinig eigenlijk.
Ik weet niet of hij in het echt nou klopt of niet, ziet er toch een beetje uit of er een olifant op je gewone Coopertje is gaan zitten. Voor 2 mille minder heb je 2 stoelen meer, minder gewicht en de wel helemaal geslaagde vorm van de gewone Cooper. Dus ik weet het wel…
@spiderman: … laat me raden, je pakt de fiets?
Wat een raar wagentje zeg. Ik vind dat de mini enorm wordt uitgemolken met allerlei rare varianten op het origineel. Het origineel is erg goed geslaagd … maak nog een cabrio en stop dan gewoon ! Niet dit ! Kansloos.
mv10 via iPhone app
Ik weet niet wat al die mensen hier zeggen maar ik vind dit echt wel n mooie auto! Praktisch? Nee! Geinig? Cker wel!
Hm niet echt mijn ding,hopelijk voor hun verkoopt het wat
Echt een leuke auto sportief en innovatief
Zwaarder, minder zitplaatsen, duurder (!) EN een toupetje? Nee dankje!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).