Aston Martin: nieuw kapitaal en livery Zagato-racer

Auteur: , 26 Reacties

Het aankomend weekend wordt de 24 uursrace van de Nürburgring verreden, en Aston Martin treedt aan met twee V12 Zagato racers, Zig (rood) en Zag (mintgroen) gedoopt. Van de eerste is nu een nieuwe fotoset vrijgegeven. Bovendien bracht AM nog meer goed nieuws: ze hebben voor de komende zeven jaar 304 mln pond (~ 350 mln euro) aan extra financiering binnengesleept.

Om met het laatste te beginnen: dit deden ze door het uitgeven van obligaties, en dit is een goed teken. Het leek namelijk even niet zo florrisant te gaan met het bedrijf uit Gaydon. Vorige week werd bekend gemaakt dat ze de productie van de Rapide weer terughalen van Oostenrijk naar Engeland, een duur geintje. Op de redactie vroeg een lid zich zelfs hardop af of het huidige management het ontwikkelen van echt nieuwe modellen misschien niet wat liet versloffen. Met de kapitaalinjectie lijkt het er op dat er in ieder geval een lange-termijnstrategie is voor het luxemerk, van dat geld zou Saab volgens mij wel 20 jaar kunnen produceren.

Aston Martin V12 Zagato racer

Dan is er nog de racerij: aan de startstreep van de Nürburgring zal AM met zes teams verschijnen: 3 Vantage GT4’s van klantenteams, een oranje V8 Vantage van de fabriek en de eerdergenoemde Zig & Zag. Zig (de rode) is dezelfde Zagato die enkele weken geleden op Villa D’Este stond te shinen (en pruttelen). Hij zal worden bestuurd door onder andere AM-opperhoofd Ulrich Bez en professioneel Nürburgringrondjesrijder Horst von Saurma. Om hun deelname aan het evenement nog extra onder de aandacht te brengen heeft AM een video’tje in elkaar geschroefd. Check hem HIER.

Gallery van de rood-witte Aston staat hier onder. Rest mij nog het posten van een video’tje dat al sinds het lezen van de nicknames van de racers door het hoof zeurt. Booyaka!
26 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Het uitgeven van obligaties om geld aan te trekken voor zo een klein bedrijf zou ik niet gauw goed nieuws willen noemen. Ze zullen heel snel met een nieuw model moeten komen want anders ziet het er niet veel beter uit voor de toekomst. Daarnaast kan ik me voorstellen dat de concurrentie moordend is. Porsche brengt elke maand wel een nieuw model uit.
@raphael: Hoe kunnen ze een nieuw model uit brengen zonder geld? Ehm, uitgeven van obligaties, nee dat is geen goed idee want raphael weet het beter.
Ik heb stiekum het idee dat de mannen van Aston er goed over hebben nagedacht, maar ja jij kan het altijd beter weten, de man die bekend staat om zijn goede zaken deals.
@amateur:
Je kunt natuurlijk zo uit de hoogte reageren, maar het blijft een feit dat het niet goed is om vreemd / extern kapitaal aan te trekken voor de ontwikkeling van nieuwe voertuigen.
@raphael: uitgifte van obligaties is gewoon een manier van financiering, zoals uitgifte van aandelen er ook een is. Obligaties leiden echter meestal tot een lagere financieringskost aangezien ze de rentekosten van hun belastbare basis mogen aftrekken. Wees maar zeker dat ze al lang op voorhand hebben berekend wat ze met die geld zullen doen en wat de vermoedelijke opbrengst zal zijn.
@trigger565: Precies, ROI zal waarschijnlijk aantrekkelijk genoeg zijn
@trigger565: Nee hoor, bij aandelen geef je een stukje van je bedrijf weg, bij obligaties niet (tenzij ze asset backed zijn natuurlijk). Dus het is niet ‘net zo als aandelen’.
@raphael: Natuurlijk is obligaties uitgeven wel een goed teken, om te beginnen is het de goedkoopste manier om kapitaal aan te trekken. Verder staan niet veel investeerders in de rij om obligaties van bedrijven te kopen omdat ze aan bepaalde risico eisen moeten voldoen. Dit betekend dus dat hun lange termijn strategie vertrouwen wekt.
@Birdman: Hoe weet jij dat? Weet jij de afgesproken rente tarieven? Hoe weet je dan dat het goedkoper is. Voor hetzelfde geld wilde de bank ze niets meer lenen en was dit een nood oplossing. Wellicht betalen ze op jaarbasis 15% rente. Dat weet je gewoon niet, dus je uitspraak is volledig nutteloos.
Daarnaast is Aston Martin ontzettend klein met maar een paar aandeelhouders, als je dan obligaties gaat uitgeven betekend dat dat de aandeelhouders óf geen vertrouwen meer hebben in het bedrijf óf zelf geen geld meer hebben om in het bedrijf te stoppen. Het eerste waar je naar kijkt als je geld nodig hebt als een niet publiek bedrijf zijn de eigen aandeelhouders. Het feit dat die het niet kunnen of willen ophoesten moet al wat alarmbellen laten afgaan.
Daarnaast is het uberhaupt al vreemd dat AM dit niet uit eigen cashflow kan betalen.
@raphael:

Aston Martin is een merk ipv een auto-bouwer ..
Ford heeft ooit eens een kwartaaltje winst geboekt .. that,s it ..

dus is het gewoon een kwestie van traditie hooghouden dmv opportunisten ..

gaat al 60 jaar prima op deze manier ..
@lincoln: Een goede vriend van David Brown vroeg hem eens of hij niet zo een Aston Martin tegen de kostprijs mocht kopen. Waarop David Brown hard begon te lachen en zei: Dat kun je al helemaal niet betalen.

Ik denk inderdaad dat dat al een halve eeuw zo gaat ondertussen.
@raphael: Lijkt me toch sterk mocht AM 300 miljoen in cash hebben liggen. Obligaties of ADen, beiden zijn een financieringsmethode. Via aandelen geef je idd een stuk van je eigen vermogen weg(hoewel dit niets moet veranderen aan de ADhoudersstructuur door de voorkeursrechten), maar de kost die je hierdoor hebt is ook gewoon de extra dividenden die je moet betalen. Obligaties gaan meestal gepaard met lagere kosten omdat er dus rente moet betaald worden, maar deze kosten belastingaftrekbaar zijn en dus levert dit vermoedelijk een lagere cost-of-capital. Ik ken het verhaaltje van David Brown, maar ik denk dat AM eindelijk op goede weg is en dat ze misschien wel eens boven de kostprijs kunnen verkopen. Een onafhankelijke ON kan niet blijvend met verlies draaien.
@raphael: het leuke van rente voor bedrijven is dat het van de belastbare winst afgaat.. plus dat de floating costs van nieuwe aandelen meestal erg hoog zijn, hoofdstuk 1 corporate finance;)
Gaaf ding, maar ze MOETEN echt naar de kaakchirurg met die bek!
Bekkie lijkt wel van Spyker, daarnaast zou een mooie spoiler hem niet misstaan
Afgelopen pinksterweekend de AM Zagato’s voor het eerst in actie gezien op de Nürburgring tijdens de VLN (Langstreckenmeisterschaft) 4h race. Prachtige verschijning, echter vond ik de klank van de race-prepared V12 ingetogen te noemen vergeleken met de (tevens race-prepared) V8 Vantage.

http://brainwashing.nl/photos/ring/vln_2.jpg

http://brainwashing.nl/photos/ring/vln_3.jpg
Echt een prachtige auto, ik hoop echt dat ze hier heel snel een straatversie van uitbrengen, dat zou echt een waardige opvolger van de DBS zijn! Ik vind het design echt super!
Fantastische wagen, subliem !
Die spoilert en achterkant zijn om te lachen, had an e spoiler genomen die bevastig was met 2 in het midden ipv buiten.
@The360box: Ten eerste: je hebt geen smaak. Ten tweede: je bent gehaast? kan niet typen? kan geen nederlandsch?

Prachtige auto, jammer dat er maar weinig rondrijden.
@jerz93: Ok, even edit± Ik vind deze auto niet mooi omdat de achterkant lelijk is en te veel aan gesleuteld is zonder het te dichten, dan de spoiler die dan bevestigd is met 2 buitensteunen ipv binnensteunen om het maar zo te noemen, de bestickering vind ik sjonnie gedaan.
De bestickering van die auto vindt ik niet zo geslaagd.
Met de striping erover is die wel heel erg gaaf!!! 8)
Zig en Zag vind ik heel leuk gevonden, de auto’s zelf lijken beetje curieuze verhoudingen te hebben, maar dat is wel heel Zagato-eigen.
Geef mij maar die groene ;)
ik kan nog steeds niet wennen aan het design. Het is geen echte Aston meer voor mij

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).