Citroën DS5 nu ook op video

Auteur: , 79 Reacties

Lang leve het Franse chauvinisme. Voordat de rest van de wereldpers eraan mag zitten krijgen de Franse journalisten alvast de kans om aan de nieuwe DS5 te ruiken. Dat resulteerde in deze video.

De DS5 lijkt goed in de lijn van de DS4 en DS3 te gaan passen. Strakke lijnen, geen retrogeneuzel (op de omgeving na dan) en een aparte stylingfeature in de vorm van de chroomstrip langs de motorkap. Het interieur is wellicht wat druk, maar het heads up display oogt wel chique. Het pookje is ook tof. Wat vinden jullie van de DS5 eigenlijk? Maken of kraken?79 reacties

Het enige dat ik verstond van Citroen DS Cinq. Frans is nooit mijn taal geweest. Maar het is wel een zeer nette auto. Een van de mooiste interieurs in zijn klasse. Ik zou het absoluut geen probleem vinden om er in rond te rijden. Hoeveel gaat ie kosten of is dat nog niet bekend?
@gijsso: :lol: Verder dan dat kwam ik ook niet. Had ik toch maar Frans2 gekozen…
Qua looks is hij zéér geslaagd vind ik.. gaan die uitlaten er altijd onder zitten?
@JT: denk het wel, dat is bij de ds4 ook zo
maken! Citroen is zeker goed bezig met hun DS lijn!
En die Citroen Metropolis kunnen ze hier in Europa ook wel uitbrengen als DS, DS9 mss?
Heleboel rare dingen aan de auto.
Maar dat is Frans en dat hoort er bij.
Leuke wagen, jammer van dat klompje chroom dat van de koplamp naar de a-style loopt…
Flinke wenkbrauwen
Ja. Zeer netjes! Vooral het interieur is echt heel erg onderscheidend. Ben benieuwd naar de prijzen!
Mij bevalt die hele DS-lijn uitstekend. De modellen zijn onderscheidend en maken direct een buitengewoon hoogwaardige indruk. Het komt op mij in ieder geval zo over, dat ik er wel het begrip premium op wil plakken. Toch vrees ik, dat er wel weer onverbeterlijke fans van Duitse merken zullen zijn, die hier niet goed tegen kunnen en met allerlei onzinnige argumenten zullen proberen het niet met me eens te willen worden.
@9000cse: 1
Als geheel wel een mooie bak, maar in mijn ogen veel te druk. Overal glimmende randjes en vouwen in het plaatwerk. Het interieur is precies hetzelfde. Het ziet er allemaal mooi afgewerkt uit, maar het bevat teveel details.
Man, ik vind hem echt heel mooi !

Deze is echt wel geschikt voor een gezin, maar toch nog zoekt naar iets moderner, naar mijn ogen.

Zeer mooi Citroen. :)
ik heb niet veel met franse auto’s maar dit ziet er naar mijn mening verdomd mooi uit.
Mooie familiebus! Alleen die enorme chromen accentstrepen… too much!
Het interieur vind ik aan verbetering toe, die chromen accenten vind ik storend. Die Head-Up-Display is wel gaaf, en een navigatiesysteem daarin geprojecteerd zou niet misstaan!
Zou ik ‘m willen rijden? Nee.
@Emerald_Green_Jag: Familiebus? Dat lijkt me toch tegenvallen hoor… :?
@Emerald_Green_Jag: kdenk er hetzelfde over, zie geen reden wrm ik hem zou willen
Kijk, dat ziet er toch 73x beter uit dan een Audi….
@kronprinz: koop dan een citroen , audi hoeft je niet als klant
@KaCh1ng: Ik denk het wel jochie. Elke klant is er een, maakt niet uit of hij de auto mooi of lelijk vind.
Op video vindt ik het interieur maar niks.
@kronprinz: als je daarom audi erbij betrekt, dan heb je het totaal mis hoor.
@love4sportcars: Het siert je als je de volgende keren niet meer op van die simplistische ongefundeerde en populistische reacties reageert.

ON: Zeer geslaagde auto! Alleen de chromen sierstrip kan mij bepaald niet bekoren. Verder een welkome aanvulling op de autoweg me dunkt.
Enig idee hoe we deze op de weg gaan zien?
Juist, goedkoopste versie, kleine velgen, te dikke banden, geen grote uitlaten en over andere opties maar te spreken.
@BmwMPower: Zo dus.

http://i22.servimg.com/u/f22/15/42/40/52/photo016.jpg
http://i22.servimg.com/u/f22/15/42/40/52/photo017.jpg

Grote velgen heeft hij inderdaad wel nodig, de (neppe) uitlaten heeft hij altijd. :)
Ja, leuke auto om naar te kijken. Denk dat de kwaliteit ook goed is, zoals de meeste franse auto’s de laatste jaren. Maar als het er op aan komt ga ik toch voor m’n eigen 330i, komt wat rustiger en zakelijker over.
@Initial_D:

als je daar een auto voor nodig hebt zal je er wel niet zo goed in zijn ..
Citroën gaat de goede weg op
erg mooie wagen. lijkt me een lekkere wagen voor de lange baan.

prachtig interieur ook, maar wel wat druk, ben benieuwd hoe dat over langere tijd bevalt.
wowowowowow .. dit is gedurfde elegantie ..
ze wilden eerst zeker geen chrome gebruiken ..

revolutionair als een DS/BX/2CV ??
nope .. nooit niet ..

maar gewoon een stoer ding vanuit elke hoek .. love it ..
Erg mooi design.. Alleen die dubbele Karvan Cevitam bussen als uitlaat en het chroom is toch wel echt heel erg over de top. Verder Chapeau Citroen!
Wat een ongelooflijk mooi auto! Ik zou hem echt zo kopen als er niet “Citroen” op stond! Waarom niet? Ik hou niet zo van de Franse air die rond de auto hangt… Ook al zijn Franse auto’s steeds betrouwbaarder. Maar wat ziet hij er mooi uit! Ik ben ook echt vreselijk fan van die knopjes boven je hoofd zoals in een vliegtuig! Ook het Heads-up dispal is iets waar je mij probleemloos wakker voor kunt maken. En dan de rest van het design, kijk naar die versnellingspook! Wouw! En die knopjes, prachtig vormgegeven! Hmm, misschien moet ik toch maar een Franse auto overwegen… Want deze is door zijn uiterlijk gewoon 100% cool!
@Cantago:

zo .. dat zoiets uitgerekend jouw strot uitkomt ..
Die chrome strepen van aan de lichten tot de A-stijl zijn net iets over de top.
Voor de rest een mooie onderscheidende wagen! Citroen durft tenminste te veranderen, of nieuwe modellen uit te brengen.
Alleen vrees ik dat hij er vlug nogal gedateerd uit zal zien.

Al bij al een mooie wagen die er zeker mag wezen :)
Leve de nieuwe DS-lijn.
Hele gave auto, maar om m zelf te kopen? Denk dat meerdere er zo over denken.
IK BEN WILD van de DS-familie van Citroen…. doe mij ze all3 maar

de ds5 is schitterend, onderscheidend en qua kwliteit zeer luxe en een zeer goede tegenhanger voor al t saaie grijze duitse burger-gedoe :)
Ik hoop dat er een DS versie komt die zal concurreren met de bmw 3 audi a4 en mercedes C… Goh wat zal die auto mooi zijn en goed verkopen..!
@speedzz: Dat is deze toch? Of meer een tegenhanger van de A3 Sportback?
Blegh, not my cup of tea. Het gaat bij die DS’en alleen maar om uiterlijk vertoon. Comfort vind ik ook bij andere merken en flitsende rijkwaliteiten heeft deze bak niet.
@Tommy2:

kan je er iets meer over vertellen .. want jij hebt er echt verstand van ..
@lincoln: Een DS is in principe niets anders dan een opgepimpte C.

Er zitten best leuke elementen aan een DS, zo zien ze er lekker breed en lux uit. Maar in detail zijn ze overstyled (zie chromen hockeysticks). Maar wel een goed initiatief van Citroën om op deze manier wat meer variatie op de weg porberen te krijgen. Ik weet zeker dat er mensen zijn die het mooi vinden en zullen kopen. Maar zoals ik al zij, persoonlijk loop ik niet warm voor het DS-concept.
@Tommy2:

ik heb hetzelfde filmpje gezien ..
daarom vroeg ik of je er ECHT wat over kon vertellen ..
@lincoln: LOL! Ik heb het filmpje NIET gezien..
@Tommy2: Je hebt al met de DS4 gereden? Volgens mij toch nog niet, anders gaf je deze reactie niet! In verschillende testen hebben ze het over zijn uitstekende weggedrag, wat niet veel onder doet voor de ford focus (wat toch de maatstaf in deze klasse moet zijn). Hetzelfde geldt voor de DS3… Hoe wil je nu al weten dat de DS5 geen “flitsend” rijgedrag heeft? Misschien is waarzegger een mooie beroepskeuze?
@ibizasporttdi: Ik bedoel meer ‘speelse’ rijeigenschappen, zoals een BMW 1-serie die heeft. Een DS zal heus een puik rijdende auto zijn, maar even losgaan op een B-weggetje met leuke bochten, of een drift neerzetten als het nat is of sneeuwt zoals een A3 quattro dat doet, wordt lastig. Maar voor dagelijks gebruik (waar 90% hem voor gebruikt) zal het ongetwijfeld voldoen hoor! :D
Holy crap, wat moet dat wel niet worden met de DS6!
Het lijkt erop dat Ciroën daadwerkelijk eens een antwoord vindt op het Duitse premium geweld. Playing to their own strengths. Lekkere comfortabele wagens en hoge kwaliteit die niet in 3 inuten over de Nordschleife hoeven.

Nu nog hopen dat ze niet afschrijven als een Citroën…
Mij kan hij ook ni bekoren , veel te druk binnen en buiten
En blijft een Citroen , rammelt na 2 jaar uit elkaar en is na 3 jaar niks meer waard
@gorre:
Heb je de vergelijkingstest in de Autoweek van afgelopen week gelezen? Daar wordt de DS4 verkozen boven de MINI Countryman op het gebied van rijeigenschappen en kwaliteit (en prijs ;)). Ik vind dat je een beetje in hokjes aan het plaatsen bent. Citroen was, met de nadruk op was, 20 jaar geleden zo. Verbetering en innovatie past goed bij de DS lijn. Daarnaast wordt de restwaarde van een DS product erg hoog ingeschat door de verschillende onafhankelijke taxatie bureau’s.
@gorre: Sow lekker origineel ben je! Applaus!
Chroomstrip moet weg voor de rest geweldige auto!!!
Keihard maken!! Als hij net zo goed in elkaar steekt als de DS4, die naar mijn mening wel een milimetertje of 40 naar beneden kan, wordt dit zeker een succes! Ook fraai, het panoramische dak wat 3 ramen heeft.
Zouden de achterruiten nu wel open kunnen?
Zeker niet mis. Het interieur (middenconsole en bedieningsinstrumenten) is een beetje druk, maar de zetels vind ik erg mooi (evenals het leder op de binnenkant van de deuren).
De chromen “wenkbrauwen” zijn dan weer wat minder.
Maar voor de rest : mooie wagen!! Eigenwijs, apart en gedurft!!
Goed bezig.
Ik vind de DS3 wel mooi, de DS4 en DS5 vind ik daarentegen echt een paar rare (lees: lelijke) gedrochten.
blijft een niet zo mooie wagen, wie wordt er opgewonden van monovolumes?
@KaCh1ng: Ja want als het aan jou lag reden we allemaal Aldi?
gewoon net als de DS3 goed gelukt! way to go citroën!
@ Gorre: Dan heb jij nog nooit in een VW Touran gereden. Een en al plastic en gerammel. Wakey wakey Gorre!

Is een hele mooie gewaagde auto. Ziet er beter uit dan de vele saaie (gekopieerde)modellen van een bepaald premium merk uit Duitsland. Vwb kwaliteit maak ik me totaal geen zorgen. Er worden geen slechte auto’s meer gemaakt. Zelfs Skoda is niet slecht meer.
@rufctr01: Ga ik te ver als ik zeg dat jij geobsedeerd bent door Audi? Zelfs als het over Citroen gaat, begin jij over Audi.
stukken beter dan het vorige model
@mbevo: welk vorige model? Dit is een compleet nieuw model zonder voorganger…
Ik vind het niet echt een station of sedan whatever maar de voorkant zo lekker dik en bruut, genoeg ruimte, alleen zou ik er een V6 in willen zien met een beetje pit.
@gerard1710: Waar staat dat dan/ Ik heb het woord audi niet gebruikt. Als je positief geobsedeerd bent door Audi en dat boven alle merken plaatst is het wel goed?
De groeten…
@rufctr01: Nee, als ik al positief geobsedeerd zou zijn door Audi zou het nog ergens op slaan. Bij jou is het gewoon een geval van systematisch afkraken, zonder enige vorm van argumentatie. Bovendien zei ik ook helemaal niet dat een obsessie voor Audi fout is, integendeel het is volkomen begrijpelijk…
Ten slotte: als je het niet over Audi zou hebben? Over welk Duits premium merk dan? BMW of Mercedes?
Ik zeg trouwens nog geen gedag aangezien ik nog een reactie terug verwacht…
@gerard1710: Zooooo, jij bent echt in de war,rufctr01 zegt niets over een audi, volgens mij heeft hij het over een touran.
Ik kan me misschien er iets van voorstellen dat jij je drukt maakt over een audi, maar dan ga ik er wel vanuit dat je voor audi werkt, of dat je op een of andere manier rijker van audi word. In alle andere gevallen, maak je niet zo druk om niks.
Ziet er primaatjes uit…moest wel ff lachen om dat head-up-display opgebouwd met de eerste generatie Atari-blokjes-niveau ;-)
geef nu allemaal eerlijk toe het interieur is prachtig.
ik ben geen fan van franse maar dit is toch uitgesproken
de beste in zijn klasse.
kijk naar audi bij ieder model is het dashboard tot in detail afgewerkt maar oooozo druk zonder structuur:
http://www.autoblog.nl/image-gallery?file=0_Reviews/Audi/Q5/Audi_Q5_12.jpg
@gerard1710: Leg eens uit wat er begrijpelijk is om positief geobsedeerd te zijn voor Audi? Het is toch een omgebouwde VW, wat iets luxer is en bovenal veel duurder is voor dezelfde kwaliteit.
Jij kraakt ook bijna alles af wat niet Audi is. Volgens mij rij jij ook in zo’n geval omdat je denkt dat je erbij hoort.
En als jij de DS4 en DS5 niet mooi vind dan ga ik toch echt twijfelen aan je hersencapaciteiten.
@audisucks: Dit is nou precies de reden waarom ik mensen zoals jij niet serieus kan nemen: je dringt met je nickname al je mening al op, vervolgens ga je mij er onterecht van beschuldigen dat bijna alles wat niet van Audi is afkraak. Als klap op de vuurpijl zeg je, getuige jouw niveau, zeggen dat er iets mis is met mijn hersencapaciteiten. Ten slotte is enig gevoel voor humor voor jou ook niet weggelegd.
P.S.: Waarom noem je jezelf zo? Is de noodzaak zo groot om dit duidelijk te maken? (Dit is een serieuze vraag.)
@gerard1710: Ik heb gewoon een hekel aan Audi. Ik vind het auto’s voor proleten zonder enige smaak of stijl. Ze denken dat ze de koning van de weg zijn in hun omgekatte Skoda. Veel mensen rijden zo’n geval omdat ze denken dat ze erbij horen, dat iedereen denkt van : nou,nou die is succesvol hij verplaatst zich in een Audi. Richard Hammond zegt het al: Audi’s are driven by cocks. Ik sluit me er helemaal bij aan. Audi is een arrogant merk dat zich premium noemt maar helemaal niet premium is. Je bent pas premium als je in de top 3 staat vwb de beste auto’s. Daar is Audi nog heel ver van verwijdert.
@Audisucks: Ook ik heb een hekel aan Audi maar hier meng ik mij niet meer in.
Ben zeker geen Audi , Bmw of Mercedes fan , dat zijn pas saaie wagens en overschat op gebied van kwaliteit

Verkoop zelf wagens en 95% zijn Franse wagens , vooral Renault
Op gebied van kwaliteit moeten ze zeker niet onderdoen voor meerdere Duitse modellen

Maar , je moet een kat en kat noemen als ik zeg dat de waarde na 3 jaar serieus ” onterecht” naar benden gaat , zowel voor Renault , Citroen en Peugeot
Als ik voor deze wagens een overnamebod moet geven vallen ze bijna allemaal van hun stoel spijtig genoeg

Op gebied van rammelen heb ik mij misschien te snel uitgesproken en mij gebasseerd op de wagens van 2-3 jaar terug
Had hier juist nog een Picasso van 3 jaar oud waarmee je niet over een kasseibaan wilt rijden want je hoort de radio niet meer
Misschien is dat met de nieuwe modellen zo niet meer en in dat geval excuseer ik mij en chapeau Citroen dan
Verder is het mijn persoonlijke mening dat ik dit model gewoon veel te druk vind , maar smaken verschillen gelukkig
Interieur vind ik echt heel mooi en stijlvol! Cintroen heeft het voor elkaar denk ik op dat vlak: stijlvol zonder schreeuwerig te zijn en tegelijk iets anders dat het doodsaaie grijs van een aantal andere merken. De buitenkant vind ik best mooi om te zien, maar ik denk dat het er een beetje over is…. (zeker die hockeystick op de voorvleugels is er over)
Ik moet wel lachen om de mensen die beweren dat deze auto slecht rijd. Kunnen ze mij misschien vertellen waar de proefrit te maken is?
Wat een lelijk hok, maar dat zijn alle citroens. Overgestyleerd en volgend jaar al oud.
Gelukkig zeggen ze het zelf dat de DS lijn bijzonder is.
@vincenzo: iets in me zegt dat jij je in een zg kwalitatieve VAG orgel rijdt. Iets waar je heel veel voor moet betalen om erbij te horen maar wat totaal zonder stijl is?
…en weten we nu al of deze DS5 een hydropneumatische vering meekrijgt ? Ik heb de chat met de citroën-ontwerpers gemist, anders had ik het in mijn beste frans kunnen vragen…
Als het antwoord ‘Oui, bien sur’ is dan haal ik meteen mijn spaarcentjes onderuit m’n matras !
Weet niet of dit mijn volgende leasebak gaat worden…
Vind het qua model (hoe superdeluxe het ding verder ook is!) gewoon een groot model Golf euh… C4!

Die Opel Vectra dinges (hoe hete dat gedrocht ook al weer) verkocht ook niet!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).