BMW M5 F10, vanaf 2012 weer taxi voor grote mensen

Auteur: , 29 Reacties

Het eerste nieuws sloeg in als een bom: geen ringtaxi meer op de Nordschleife. Financiële problemen en meer van dat soort ongein. Vervolgens kwamen er toch M3 taxi's. Blijkt nu dat we die alweer uit kunnen zwaaien, deze M5 gaat in afzienbare tijd ook weer rondjes rijden.

Eigenlijk was de keus voor een BMW E90 M3 ringtaxi een hele vreemde. Misschien was er hoge nood. De M3 heeft namelijk absoluut niet het eeuwige leven. Zelfs nog maar een heel kort leven aangezien de onlangs onthulde CRT het uitzwaaimodel zal zijn. De M3 stopt en daarmee stop ook de interesse van BMW om het spul op de Nurburgring nog rijdend te houden. De opvolger staat echter al klaar.

In 2012 zal de nieuwe BMW M5 beëdigd worden als ringtaxi. Dit keer niet eens een witte taxi maar een smakelijk Monte Carlo Blauw exemplaar.

Hoewel het nog steeds wat knullig aandoet dat deze M5 geen eigen motor meer heeft geloof ik volledig in zijn capaciteiten als taxi. Een beetje efficientie van het V8 Twinpower blok is dan opeens heel terecht. Veel koppel bij lage toeren geeft de mogelijkheid tot meer zijwaartse actie. Hij stond onlangs op het M Festival op de Nurburgring. (bron: bmwblog.com)

-=UPDATE=- En zo klinkt ‘ie. Niet verkeerd toch?29 reacties

Yezzzz…..dat wordt lekker meestuifen met 3 vrienden, a raison van € 75,- pp :lol: !!
@Megakix: meestuiVen…
Staat op mijn to-do list: meerijden met de ringtaxi. nog leuker wordt het wanneer je met je eigen BMW M5 rondjes kan rijden. Ach, even dromen kan geen kwaad… :P
Tja weet niet wat ik er precies van moet vinden. Het zal vast ongetwijfeld goed rijden maar het geluid blijft vies tegen vallen(voor een M product). Als ik al ooit zou overwegen om met de ringtaxi mee te gaan dan is dat dus nu een definitief nee geworden!(of het moet gratis zijn :P )
Ziet er bijzonder vet uit! Daar wil ik ook best wel eens mee meerijden!
http://www.youtube.com/watch?v=IAmffVb06tY
Blijft een mooie ervaring, ook zonder Sabine.
Ik heb ooit de eer gehad om zowel met Sabine Reck / Schmitz en Michael Martini mee te mogen rijden, super ervaring! Dat was nog in de E34 M5, volgens mij destijds voor zo’n DM 100,-. Moet je ooit gedaan hebben..

@rechercheur: ..moest jij vanochtend niet vroeg op ? Bonnenquotum halen langs de A28 ? ;-)
Nou, iemand moet de eerste zijn: “ik dacht dat het merk met de ster alleen taxi’s maakte!”

Verder in het echt vast een vette bak. En ik like deze kleur ook wel. zo’n auto wordt natuurlijk voor 95% in zwart, zilver of grijs besteld.
Dat blauw staat echt lelijk op deze m5, zwart moet ie, op de e39 m5 stond blauw juist zeer mooi maar deze kan het niet hebben gewoon!
Ik snap niet dat deze mooie machine zo gebashed wordt. Hij lijkt veel meer op de E39 dan de vorige (goed!) en heeft veel mooiere lijnen dan de vorige; vind ik tenminste… Als ik de centen had wist ik het wel :-)
@454ssV8: volledig mee eens. Deze F10 is stukken mooier dan de E60 en komt veel dichter in de buurt van de E39 inzake looks dan bij de E60 het geval is. Maar persoonlijk zou ik toch eerder een XJ SS of een S65 (of 63 moesten er geen 65jes meer gemaakt worden) kopen moest ik in deze categorie aan’t shoppen zijn.
@kingdecay: De S65 is wel van een ander categorie
@agera: De xj ook hoor..
@kingdecay: Een M5 heb je mss (in België) voor €110.000, ik kan er €20.000 naastzitten. Een S65 daarentegen tikt al gauw €210.000 aan… de XJ zit daar ergens tussenin. een M5 kan je het beste vergelijken met een E AMG of een RS6.
@xilver: kijkend naar marktpositionering hebben jullie natuurlijk allemaal gelijk hierboven. Maar ik was wat breder aan het categoriseren, nl. “4 deuren en een beul van een motor. Prijs niet van belang.” ;)
@kingdecay: Dan heb je idd wel al wat keuze ;-).
Gelukkig ben ikdan 1.95
De nieuwe 5 Touring is schitterend, ben benieuwd naar de nieuwe M5 Touring
mijn voorspelling komt uit: M5 Ringtaxi 2012 :D
@TDI-goeroe: Wauw, het onvermijdelijke voorspellen, wat een genie ben jij!
De nieuwe M5 is zo’n lekkere wagen! Eindelijk terug een nieuwe BMW die echt mooi is.
@xilver: De 7 serie en de X5 zijn ook echte mooie BMW`s vind ik dan
@agera: Is ook zo maar die zijn ondertussen toch al een paar jaar oud. Ik doelde meer op de allerlaatste ontwerpen zoals de nieuwe 6 en de 1.
Ik vind het een lekker geluid… Dit ondanks de turbo’s…
Het mooie subtiele is terug, een mooie V8 soundtrack, rijdt ongetwijfeld fenomenaal en ik kan niet wachten om hem in het echt te horen/zien/rijden. Had een mindere soundtrack verwacht maar hij klinkt best goed, de kleppen waren nog dicht ook!
Zeer mooi geluid. Agressiever als ik verwacht had!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).