Teller terugdraaien wordt verboden!

Auteur: , 46 Reacties

Hèhè, na jaren van acties, rechtszaken en onduidelijkheid heeft de Tweede Kamer zojuist eindelijk ingestemd met het plan om het terugdraaien van kilometertellers van auto's strafbaar te stellen.

Verkeersminister Melanie Schultz van Haegen (VVD) heeft het plan er vanmiddag doorheen gekregen in Den Haag. Niet langer kunnen louche occasionboeren en ander gespuis ongestraft wegkomen met tellerfraude. Tenminste, als het aan de politiekmensen ligt. Er komt dus een wettelijk verbod (wanneer dat ingaat is alleen nog onbekend) en -zoals al eerder bekend werd gemaakt– zal de RDW de taken van Stichting NAP overnemen.

Wie aan de kilometerteller van zijn of haar bolide nog even gauw een “correctie” wil laten uitvoeren moet snel zijn, binnenkort is het verboden en zullen veel bedrijven er ongetwijfeld mee stoppen.46 reacties

En wat heeft dit met het youtube filmpje te maken? ;)
@anuspraeternaturalis: Oef, blijkbaar was ik heel snel. In ieder geval ben ik verbaasd dat het nog niet verboden was, ben blij dat daar verandering in komt. Al ben ik wel benieuwd hoe men dit precies gaat handhaven?
@anuspraeternaturalis:

als ik bij mij op de dealer een auto taxeer, kijk in in verschillende progammas daar kan je alle gegevens van de auto krijgen. incl de km standen tijdens beurten en APK keuringen etc. dan kan je zien of het stijgt, hoevaak en waneer van eigenaar gewisselt. soms stijgt het jaarlijks 20K en dan in 1 jaar in ene maar 2K. dan kan je denken vreemd net terug gedraaid of je kan nog even extra kijken of ie tussentijds niet toevallig ergens ingeruild is en dus zo weinig heeft gereden.

computers doen alles voor ons tegenwoordig ;)
@spykerboy:

km-tellers zijn computers ..
materialen kennis doet alles voor je ..
@spykerboy:

sterker nog. bij bmw’s (hoorde ik laatst) wordt de km stand op 2 plaatsen bijgehouden. de teller op je dashboard en ergens in de boordcomputer. je kan de teller wel terugdraaien, maar de BC denkt men meestal niet aan. en het is iets moeilijker om te doen. Het kan wel (ik heb er de spullen ook wel voor), maar het is voor de consument minder toegankelijk
@timberleek: klopt. en als je maar alleen in dashboard doet en niet de BC, dan gaat er ook een lampje branden in het dashboard waar het mee te zien is ;)
Deel drie achter je voorruit destijds, er zou geen auto meer gestolen worden.

Dream on……………
zo .. dat noem ik nog eens “keihard aanpakken” ..

betekende dat eigenlijk dat tellerdraaien GEEN oplichting was ??
Heb vorig jaar zomer samen met een kameraad bij z’n E30 de teller bijgedraaid.
Moest een andere klok in omdat deze kapot was.
En aangezien het niemand gelooft wanneer een e30 80.000km gelopen heeft, hebben we ‘m bijgedraaid tot 248.xxx, de werkelijke stand.
@jack_abarth: het kan wel hoor, je komt ze nog wel eens tegen met die KM standen. zijn wel altijd M3 Evo’s die dat hebben verder niet ;)
@jack_abarth:

Maarja niet iedereen is zo eerlijk ;)
Eh, wordt vooruit draaien (klokje rond) ook verboden ? :)
@norge: Scherp opgemerkt ;-):D
Nooit een tweedehandsje kopen zonder Car Pass… easy… daar kun je niet mee foefelen.
@xilver: dus als ik een import auto voor je hebt, met boekjes allemaal bij gehouden en precies wat je wilt en goedkoper dan een originele hollander zou je voor die hollander gaan die niet is zoals je wilt en geen boekjes hebt maar wel een km stand die je kan “natrekken”?
Onzin ook weer. Er is allang wetgeving om dit aan te pakken: als jij een foutieve tellerstand verkoopt als werkelijkheid, ben je al strafbaar. Hoe voorziet deze wetgeving in het wisselen van een kapotte teller, of het rijden met een kapotte teller?
En als je een auto tot en met aan het laatste schroefje gaat restaureren?!
NAP zegt ook niet alles. Mijn geimporteerde Jeep had NAP volgens marktplaats terwijl dat nooit volledig te controleren is. In dit geval had de auto alle boekjes had de eerste eigenaar hem meegenomen naar Nederland en was hij volledig dealeronderhouden, dus hij klopte wel, maar het geeft maar aan dat NAP ook niet heilig is. Het is gewoon super vervelend als het je overkomt, heb een tijdje gekeken naar een 290 of 300TD E klasse 6 bekeken, via Autotax en alle zes teruggedraaid. heb uiteindelijk een Alfa gekocht met NAP NL auto dealeronderhouden, en een heerlijke 5 cilinder diesel.
@E34M5Touring: Logisch NAP is dan ook niet internationaal, begint pas hier te lopen.
@bobb: dat is ook logisch alleen wel een beetje misleidend vind je niet. Als leek die een auto koopt kan je denken dat de km stand gegarandeerd is
terug draaien is verboden.. en een andere monteren ? :D
@dennisr: scherp, scherp.
Ik kan je bijna met zekerheid zeggen als je vorig jaar een auto gekocht hebt met teruggedraaide teller en je zou een rechtszaak aanspannen dat de rechter jou gelijk geeft en de verkoper wordt gezien als oplichter wat het ook is.
@maxx1:
Och, je voelt je belazerd maaaarrrr, als jouw auto alleen maar grote weg heeft gereden dan is ‘ie minder versleten met 150000 dan een dokters-auto met 70000
Da’s de hele kicksaus over kilometers : ’t is een gevoel maar een krukkitas verknalt meer met 10000 dat een prof met een ton.
@desjonnies: nou dat klopt ook, maar hij heeft dan toch echt 150 000 gereden! aan de auto motorisch merk je natuurlijk of een auto goed is of niet, maar alsnog vind ik het absolute oplichterij!
kilometerstanden zijn net zo interessant als peekaas ..
leuk voor in de kroeg ..

heeft werkelijk nix met de gezondheid van een auto ansich te maken ..

(ook al zou ik ook eerder een barrel met 1 ton ipv 2 ton aanschaffen) ..
@lincoln: Eigenlijk rijd ik maar zelden auto’s onder de 2 ton. BX gereden tot 4,5 ton en nog teruggedraaid ook. XM:3 ton en nog teruggedraaid ook. XM break: 4 ton. Multipla: 2 ton. Nu een SpaceWagon: kleine 2 ton.
De bottleneck zit rond de 180.000. Dan is er een heel aantal onderdelen dat vaak aan de beurt is: koppeling, vering / demping, extra opletten bij distributie, want er kan van alles kwetsbaar worden. En langzamerhand gaan ook wat kleine dingetjes spelen als raamrubbers, bekleding, deurvangers.
@mout: Hoe kan je als petrolhead in godsnaam in een Multipla rijden. Ik hoop dat je er een hele goede reden voor hebt haha.. :P
@Marijn90: 1) Ik houd niet van 13-in-dozijn.
2) Had 6 zitplaatsen nodig
3) Enige echt vernieuwende carrosserie / interieur op de markt
4) Allereerste en meteen steengoede common rail diesel.
5) Enige auto met extra zitplaats én bagageruimte.
@mout:

in vergelijking met een Multipla is alles gay ..
als je eenmaal een Multipla hebt gehad weet je dat de rest voor posers is ..

thumbs up .. en de 1.9 JTD is idd 1 van de fijnste blokken ooit ..
@lincoln: Hebben we hier één van je zeldzame serieuze reacties, of is dat wishfull thinking? :P
Eén ding is duidelijk: een auto die zo duidelijk voor een groot gezin is ingericht kan niet gay zijn. :lol:
@mout:

ik ben pro-JTD .. en zeker pro-Multipla ..
aan zo,n spacestar heb ik dan weer een bloedhekel ..

da,s echt een caravan trekkende uitgeneukte ambtenaren bak ..
kraak nog smaak ..
@lincoln: Helemaal met je eens. Puur een centenkwestie. Net als eerder een (brrr) Seat Malaga.
Voor de SpaceWagon pleit wel dat het de 2.4 GDI is. Ditmaal de allereerste direct ingespoten benzine. (maar de europese versie is bepaald niet zo’n topmotor als de JTD was)
Doen we het toch gewoon zelf ? :

http://www.youtube.com/watch?v=46Y1ww57r4Y
@Megakix: oke prima je gaat naar de slager en je krijgt verrot vlees, je doet het toch zelf? of je gaat naar een supermarkt en je koekjes blijken 2 jaar overdatum? ja je doet het echt zelf.

oja en vervolgens vraag je niet je geld terug omdat je het zelf doet.

geniale film is dat trouwens haha, dat hij hem vervolgens achteruit laat rijden om te proberen of de km-teller teruggaat haha.
@Megakix: ik zou hem ook zo spacen als ik me vader zijn dure sport auto mee zou nemen zonder toestemming!
@spykerboy: …humm…geen idee wat je pa voor sportwagen heeft dan ;-)
@Megakix: geen ferrari, had wel een maserati, heeft ie net onlangs verkocht is bezig een XKR te kopen voor me moeder
@spykerboy: nice, een Mazer is heel gaaf…een XKR kan mij niet helemaal bekoren, meer iets voor moeders inderdaad.
@Megakix: tja ach, me moeder heeft het al sinds die uit is over de XKR, ze wilt dan een rooie met een wit linnen cabrio dak.. ook niet mijn stijl. maar als goed is staat er binnenkort ook weer een maser (onder mijn naam welliswaar :D )
Volgens de nieuwe APK regels moet er een kilometerteller in de auto aanwezig zijn. Een APK-keurmeester zei: Als er een in het dashbordkastje ligt is het genoeg.
Hij hoeft niet eens te werken. Dus hoe controleer je dit?
En als je nu de telleer vooruitdraait ipv terug? Mag je dat dan wel doen?
Huh? Was dat bij jullie nog niet verboden dan?

Raar volkje, die ‘Ollanders…
@Esprit_de_Flandre: Ach wij hebben tenminste een Regering (niet veel soeps maar toch)
@E34M5Touring: Wij hebben er geen, en het is hier nog nooit zo goed gegaan… :P
@Esprit_de_Flandre: is te verwachten…als wij een demissionair kabinet hebben of reces, dan leeft onze bevolking ook direkt op ! Komt omdat een regering er alleen is om wetjes te maken….en als dat ff stilligt voel je je gewoon beterderderder…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).