TT in Assen: de politie is er weer bij

Auteur: , 45 Reacties

Het is TT-weekend in Assen, dus dat betekent een massale toestroom van in het leer gestoken motormuizen richting het circuit. En dat is altijd een lekker schrijfmomentje voor de politie. Vorig jaar schreven de snorren bijna 3.000 boetes uit, nu zitten ze al op 1.300. En de race is nog niet eens begonnen.

Het is richting Drenthe een waar bonnetjesfeest. In het verleden gebeurde er op deze wegen nog wel eens wat ongelukken met motormuizen die waren bevangen door het Rossi-virus, en daarom staat het asfalt aldaar nu bijna vol met flitsapparatuur en verkeershandhavingsteams die kijken of je niet stiekem een wheelie maakt (serieus, het staat er echt).

Het is vooral prima doortrekken op de Afsluitdijk. Maar ook daar ontkom je deze dagen niet aan de schrijvende hand der hermandad. Eén motorrijder werd gisteren al geklokt met 183 km/u, en dat is -sinds de verhoging van 120 naar 130 km/u- nog steeds meer dan 50 kilometertjes te hard. Oftewel: rijbewijs kwijt. Ook een drietal Engelsen werd in de kraag gevat toen ze vanaf de veerboot in IJmuiden het vaste land opstapten, ze waren alle drie dronken.

Kortom, ga je dit weekend nog richting de Drentse hooglanden, let op je teller en/of op de berm. Niet aanwezig bij de TT? Dan hebben we hieronder wat instant classic motorvermaak.45 reacties

En ze blijven maar draaien :D
Ik geef ze groot gelijk
Aan de ene kant is het slim om de staatskas nu extra te spekken als je weet dat daar zoveel motoren komen die standaard te hard rijden…
Aan de andere kant is het gewoon naaiballerij, maar dat zijn we van de politie dan ook wel gewend…
@magetwan: …ze staan aan beide kanten !? ;-)
Racen doen ze maar op het circuit
@mrbones: zo is het Abraham ! :lol:
NSB praktijken
@x7phenom: Omdat de inleergestokenmotormuizen de wet overtreden?
@RickB: Dat doet elke wietverkoper toch ook?
@E320cdi: niet elke weedverkoper
@RickB: nonde, dus jij rijdt nooit harder dan 50 km/h op een weg waar maximaal 50 km/h gereden mag worden ? Nooit ? Egnie ? ;-)
kan je hard rijden dan? in de file?
@forza3racer: Pechstrook wheelies. Zo heb er er wel een paar voorbij zien vliegen.
Of als je de ereronde overslaat, dan heb je ook geen files en wheelie’en ze je voorbij. Of met 150km/h in 3de.
Het mooiste is (als je er de tijd voor wil nemen) om aan een tankstation te staan en te kijken naar de voorbij rijdende motorrijders(lees: semi-stuntmannen).
Dan heb je een dik uur spektakel gegarandeerd :)
Schitterend hoe er in zo’n een droog stukje juridisch geblaat opeens staat dat ‘het maken van wheelies’ strafbaar is :)
haha :) zie hem rondjes lopen..Geweldig!!
WAHhah die motor blijft maar burnen! Nieuwe manier om de banden op te warmen :P ?

OT: Ik vind het wel goed dat ze controleren want hoewel de meeste zich wel netjes gedragen heb je natuurlijk altijd een paar tussen die denken dat ze alles mogen.
Tsja, als TT ganger blijf ik mij er elke keer over verbazen dat er toch zo veel mensen niet uit hun doppen kijken. Op alle snelwegen richting Drenthe wordt gecontroleerd en hoe dichter je bij Assen komt hoe meer (onherkenbare) politie op de weg. Het blijft oppassen
@timmy: zelfs controles van Belastingdienst of je met de lease-auto onderweg naar Assen bent…kortom, noteer het in je registratie blogvrienden !
@Megakix: Ik zag hem rijden in Assen-noord toen ik naar huis ging.. Het is gewoon een goed moment voor de overheid om de kas te vullen.. Aan de andere kant zou ik zeggen laat ze een keertje lekker doen waar ze zin hebben zolang het maar georganiseerd blijft en niet overal in Assen gekke stunten gaan gebeuren. Alhoewel ik het wel mooi vindt.
geklokt met 183… en dat is sinds verhoging van 120 naar 130 50 te hard ? oke.. niet egt logisch.. bij 120 was dat dus ook al 50 te hard… maar bij 130 toch juist niet.. 183… correctie.. dan moet die 183 al na correctie zijn…
@dennisr: er staat toch ‘geklokt’…isnie hetzelfde als ‘geijkt’..ofwel ?!
@Megakix: nee dat zeg ik toch.. min of meer.. dan is hij dus rijbewijs niet kwijt..
@dennisr: niet zoals ‘wij’ jouw zin lezen hoor ! :lol:
Best prettig hoor wanneer je in één van de omliggende dorpen woont met kinderen. Je hebt maar één idioot nodig en helaas rijden er best meer dan één rond in mijn regiootje tijdens de TT-week. Verder is het wel gezellig (voor zover dat kan in in Assen)
whahahahahahahaha geweldige crash.. zie die kerel spastisch doen! xD
ik kom uit Assen, als je een beetje om je heen kijkt kun je hem gerust even op het achter wielen zetten, maar het zijn er nu idd wel heeel veel… ook duitse polizei is hier nu vertegenwoordigt! meeste boetes zijn nu kapot licht, te zwaar beladen aanhanger of caravan etc…
tuurlijk mag je een wheelie maken ..

als je wheelie-belasting betaald is dat geen enkel probleem ..
@lincoln: voorwielwheelie…schijnt duurder belast te worden…
Prachtig filmpje
Al die bekeuringen zijn echt om de veiligeheid te doen en niet om de staatskas te spekken. Echt waar hoor…
Waar de politie moet flitsen staan ze niet , de snelweg is veel makkelijker. En als ze zelf klaar zijn kunnen ze ook weer met 160km/u naar huis gaan. Een echte vent wordt geen agent.
@rufctr01: Een echte vent wordt een oproeragent :D
Is hier nog geen uurtje vandaan, maar motoren kunnen me maar weinig boeien. De hele sfeer eromheen is wel geinig, maar de prijs is me te hoog. Zal wel even extra op m’n snelheid letten als Drenthenaar de komende dagen…
haha.. ik pak m, ik pak m, ow toch niet., ik pak m, ik pak m, ow nee weer niet.. staat de bike rech,t dude rent er naar toe, yess ik mag weer, ow nee toch niet.. en loopt boos weg haha
zo komen de agentjes sneller aan hun boete Qoute en hoeven ze de rest van de maand wat minder hard te werken, want die gasten hebben een zware baan. En hebben we ene leuk race event in Nederland staat gelukig de politie der als eerste bij… Dus als ik een inbreker of moordenaar was in Drenthe zou ik het nu wel weten.
@meneersander: ja want de KLPD gaat ook af op inbraakmeldingen hè!?
is altijd wel leuk met de tt, nu al 2 keer de nacht in geweest. stervens druk. het aantal “inwoners” verdubbeld minimaal tijdens de tt. volgend jaar weer lekker de stad in :D
@ Nilo, je bedoelt dorp waar je stad zei?
Hahaha, dat filmpje is echt zo goed!
Wil die verder rijden en zijn moto begint spontaan donuts te draaien.
Pas als het hele veld voorbij is stopt hij en is zijn race naar de zak XD
Frustrerend! :D
Gaan jullie nou echt elk jaar weer vermelden dat de politie weer massaal op is komen draven bij de TT?? Als je ziet hoeveel debielen er rondrijden op zo’n feest, vind ik dat niet meer dan normaal! En ja, best lullig als je uitlaat iets teveel herrie maakt, maar voor veel te hard rijden, wheelies en dronken vind ik dat je niet hard genoeg kunt optreden…. Wordt bij voetbalwedstrijden b.v. ook gedaan met die paar randfiguren….. Ik hoop dat Rossi wint….
Geheel terecht! Vorig jaar op de A28 bij Amersfoort nog last van een groep motormuizen die het nodig vonden om wat meer aandacht te krijgen.
@KeesB:

zeer terecht dat ze aandachtsbelasting moeten betalen ..
want jij had daar “last” van ..

je had ook kunnen schrijven .. “ik ben een saaie sok” ..
@lincoln: hahaha :lol:

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).