Volvo R-design eindelijk met meer pep van Polestar?

Auteur: , 13 Reacties

Het is een tijd lang rommelen geweest. Volvo had wel de spoilers maar niet de power. Scherpe looks zonder gretig gaspedaal, snel schakelen en direct stuurgedrag. Niet meer, voor het echte R-gevoel staan er binnenkort 330 trappelende Polestar-paarden te wachten.

Het is een vaker gehoorde klacht. Volvo heeft geen “R” meer. Het lijkt al weer een eeuwigheid geleden dat de S60R en V70R te bestellen waren. Dat was in 2007 en toen hadden ze al niet meer zo veel te bieden. De turbo vijfcilinder klonk nog steeds goed maar redde het niet bij de concurrentie. Zelfs het feit dat ze in de praktijk vaak meer vermogen hadden kan daar niks aan verbeteren. Sindsdien is het kommer en treurnis. Geen C30 T5 awd, geen nieuwe “R” en enkel focus op kleine motoren en diesels.

Een jaar geleden kwam daar verandering in. Volvo en Polestar kwamen met de felblauwe C30 aanzetten. Een fantastische machine, het liefst hadden ze hem meteen in productie genomen.

De Volvo C30R hebben we vooralsnog niet gekregen, Polestar lijkt nu wel definitief met Volvo te gaan samenwerken. Met zijn tweeën knutselen aan het R-design. Bestel je in de toekomst een Volvo S60, V60 of XC60 R-design dan pept Polestar die op tot 330pk (was 304pk). Tel daar de aangescherpte besturing van de S60 en V60 R-design bij op en de uitkomst doet niet onder voor de aloude V70R. Bijna dan.

Het bericht is allereerst van toepassing op de Amerikaanse markt. Daar rijden ze bijna alleen T6 en kost het spoilerpakket ook niet veel extra. Er is nog geen officiele bevestiging voor Europa maar deze (grotendeels) software aangelegenheid kan Volvo snel wereldwijd doorvoeren. Voor Polestar lijkt naast succesvol raceteam nu ook een schone taak als ‘huistuner’ weggelegd. Zo begon AMG ook.13 reacties

Eindelijk! De blauwe C30 Polestar klinkt fantastisch
Leuk voor Polestar en die C30 mocht er echt wel zijn!
Persoonlijk denk ik dat ze wel het verkeerde merk hebben gekozen om huistuner van te worden. AMG heeft zeer veel modellen van Mercedes om wat aan te sleutelen, Polestar gaat het met heel wat minder moeten stellen.
ZE hadden die C30 in productie moeten nemen!!! Heel erg jammer :( Wat betreft de V70R en S60R ik heb wel eens zelf met een gechipte V70R gereden en een andere downpipe en paar andere kleine dingen maar het gaat echt hard hoor! die motor trekt echt goed en lekker door. Als je in ze 3 zit (of 4 zelfs) knal je er alsnog vandoor. Inderdaad erg jammer dat ze ze niet meer zo maken :(
ik ben het niet eens dat volvo geen snelle types meer heeft uitgebracht na de V70 R en de S60 R. de C30 T5 is een heleboel maar niet langzaam. maar de V50 2.0 is ook behoorlijk flot en dan kun je daar ook nog een T5 van nemen. als je zelf in veel verschillende kan rijden zie je dat pas.
Ah, kijk, da’s goed nieuws. En ook al zal het wel niet, ik blijf hopen op een productierun van die smurfblauwe C30 Polestar.

Eigenlijk móet Volvo die C30 wel maken, gewoon al bij wijze van statement. Het zal hun ‘street cred’ bepaald geen windeieren leggen lijkt me.

Ik heb zelf verscheidene Volvo’s gehad waaronder een 480 Turbo en een S70 2.5TDi en ook al heb ik ondertussen auto’s gereden die objectief gezien stukken beter zijn dan de 480 Turbo, het zal altijd de wagen blijven die me het hardst zal doen glimlachen. Daarom heb ik het de laatste jaren heel jammer gevonden dat Volvo niets ietwat spannend in de showrooms had staan. Ze hadden me zeker twee auto’s kunnen verkopen, maar jah, niet dus.

Ok, er is de S60R geweest, maar toen lag die jammer genoeg buiten m’n budget. In ieder geval, dit is heel leuk nieuws en het maakt een sowieso al heel fijne vrijdag gewoon compleet. Over een goed jaartje wissel ik van auto, dus @Volvo : zie maar dat je tegen iets leuk bij de dealers hebt staan de R-badge waardig. Tot dan.
Sm0keGun via Android app
dit zecht me nu echt niks … ben niet anti volvo ,geef me maar die zware schoendozen . maar een sport volvo nee bedankt .
@Sm0keGun: lig er niet van wakker. De kans dat iemand die “zecht” schrijft ooit een nieuwe Volvo R zal kunnen betalen is statistisch gezien namelijk zeer klein.
Geen Polestar maar Heico!
-edit: Bye, bye! Zwaai, zwaai! Een IP ban voor jou!-
Erg sportief voor een wagon, alleen vraag ik me af of je wel echt zo veel meer ruimte hebt tov de sedan. Het is ook vaak zo dat de wagon uitvoering mooier zijn dan de sedan
gedwongenleaser
Best lekker zo’n rode S60 R!
Neem de 4.4 V8 unit, druk er twee turbo’s op en lepel m in de V70, dan heb je pas een waardig opvolger voor de S60/V70R van weleer! :P
Die paar pk extra kan ook de tuner op de hoek realiseren voor een kwart van de prijs. Ik zie liever een snelle auto met speciaal motorblok, aangepaste ophanging, grotere spoorbreedte en pizzaremschijven. Dan levert het op het gebied van rijkwaliteiten ook nog wat op! :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).