Gevonden: de beste inparkeerder ooit

Auteur: , 62 Reacties

Vergeet Russ Swift, en maak kennis met de nieuwe hoogleraar Inparkeerkunde. Hoe deze man zijn auto in dit piepkleine parkeerplekje wurmt?

Het antwoord is simpel: think out of the box. Check de video HIER.62 reacties

parking au parisienne noemen ze dat.
@Simpson:
En daarvoor hebben ze de Thalys uitgevonden!
heel normaal hoor, in frankrijk.
Dit heette toch al frans parkeren?
oh beetje laat…
Niks nieuws. In Parijs doen ze dit overal…
Simpson zei het al eerder.
Vanaf 1972 al van Franse collega’s geleerd in Parijs, Lyon en Marseille. Waar zijn die bumpers anders voor?
Echter, in Parijs zag ik een Duits medemens met een vrijwel nieuwe Mercedes, die kort voor een fatale hartinfarct stond van opwinding en boosheid. De Fransman keek echter, of hij het in Keulen hoorde donderen.
Doen ze wel meer in het buitenland- en terecht. Daar heb je toch een bumper voor ?
@xyberborg: 3086 x is genoeg
@xyberborg: zou jij graag hebben dat ze jou wagen zo verplaatsen ?
Kameraad van me een paar jaar geleden in Parijs : parkeert ie z’n toen net een paar maanden oude Audi A6, en we gaan een meter of 30 verder op het terras zitten en bestellen iets te drinken. Enkele minuten later komt er een 307 aan die zich in het kleine plekje voor de A6 wil parkeren. Allemaal goed, die kerel begint eraan op de Franse manier en tikt zo een paar keer tegen de bumper van de A6. Kerel stapt uit en wandelt weg, kijkt niet eens om.

M’n kameraad staat recht, wandelt naar z’n auto, bekijkt de voorkant en ziet daar enkele krasjes en een kleine deuk. Kameraad stapt in z’n A6, verlaat z’n parkeerplaats, rijdt een meter of 5 achteruit, zet hem in z’n eerste en knalt gewoon ff z’n Audi tegen de 307 van die Fransoos. Vervolgens parkeert ie z’n A6 terug op dezelfde plek en komt terug bij me aan tafel zitten om er verder met geen woord meer over te reppen.

Sindsdien zijn we heel goede maten van elkaar geworden :)
@kingdecay: ik zou me eigen auto niet op offeren om een deuk in de auto van die fransman te maken , ik zou er gewoon een deuk in SCHOPPEN
@johanhummer9: Gevalletje trekhaak denk ik.
gedwongenleaser
@kingdecay: wat voor auto had je kameraad?
@gedwongenleaser: Dat deel had ik ook niet begrepen…
@NielsGP: gaan we zo beginnen ja? :P (ik bedoelde er niets mee hoor, een A6 is niet echt de moeite om over op te schheppen, ik rij beter dan dat :P)
@kingdecay:
Je weet zelf ook wel dat de modale nederlander zich geen nieuwe a6 kan permitteren, om dan ook nog eens te zeggen dat je het geen auto vindt om over op te scheppen en je zelf beter rijdt is gewoon dubbel zo hard opscheppen. Ik vind het niet erg, maar probeer dan niet te doen alsof het niet zo is.

En met een auto (nieuw of oud) een franse stad inrijden betekent gewoon dat je krassen en deuken erbij gaat krijgen, zo werkt dat hier gewoon, nogal triest om daar boos over te worden.
@super: knul dat je bent. Jij maakt er van dat het over een particuliere wagen gaat (ik heb gezegd dat het een nieuwe was, niet dat ie hem zelf gekocht had. Ter info : het was een lease) en concludeert vervolgens dan maar ineens dat ik probeer op te scheppen. Dat ik in een 2e reactie vervolgens vermeld iets beter te rijden doet je helemaal overtuigd geraken van je gelijk als dat ik zit op te scheppen.

Ten eerste, moest ik willen opscheppen dan zou ik dat gewoon doen. Ik ben geen materialist (misschien wel net daarom) maar ik heb meer dan voldoende leuke spulletjes waar velen groen van jaloezie van zouden uitslagen. Waaronder ook enkele auto’s. Doe ik dat? Nee.

Ten tweede, opscheppen doe ik over persoonlijkheid, expertise, accomplishments, ervaringen, dat soort zaken. Zaken die ertoe doen.

Ten derde, pas op met die afgunst van je jegens de iets betr gegoeden. Het is nl. niet omdat iemand geld heeft dat die persoon per definitie verrot, leeg en evil is. Vooroordelen hebben nog nooit tot iets goed geleid. Als je niet zeker bent van bepaalde parameters om een gefundeerde mening te kunnen vormen dan vraag je daar toch gewoon even naar ipv meteen allerlei aannames te doen? Nuja, ik wel in ieder geval.
@kingdecay:
lol, je zegt dat je je mening op feiten (bepaalde parameters in jouw woorden) baseert maar trekt tegelijkertijd wel op een flinterdunne aanname de conclusie dat ik afgunstig ben. Of heb je dan gevraagd of ik jaloers ben of wat ik zelf rijd/verdien/bereikt hebt? Ik kan het me in elk geval niet herinneren. Je zegt dus net als eerder het ene maar doet het andere.

Het interesseert me overigens bijzonder weinig wat jij rijdt/least. Ik werk in een stadje aan de middelandse zee waar het allerduurste spul op autogebied rondrijdt, ik zie elke dag buitenlanders die indruk denken te maken met hun supercarretje, misschien wel bijzonder in nederland maar hier kijkt niemad er op of om van, ik ook niet.
Wouter-Klinge via iPhone app
@kingdecay:

Gaap
@kingdecay: Ah ja, met een Audi kun je dat doen ( wel niet echt duidelijk over welk model het gaat ), maar met een Mercedes natuurlijk niet.
@SimonMc: wat zitten jullie nu allemaal te zeiken. Hij vertelt gwn een verhaaltje. Als er een a6 in voorkwam dan is dat zo he. Wrm zeiken jullie dan niet over die 307 he. Allemaal bende ***mongolen. Altijd audi’s en bmws en benz onderzeiken. Komaan koopt eerst zelf een deftige wagen ( niet leasen) en begin dan te zeiken. Allemaal JALOEZIE!!!
@mortsel2640: Sorry, maar wat is er mis met een lease wagen?
@Directeur: ik heb niks tegen leasen maar wel iets tegen jaloezie van andere mensen
@Directeur:

wat is er goed aan ??
@lincoln: Het financieel plaatje misschien? :|
@kingdecay: Stoere kameraad zeg!
waarom is dit goed ? het is pas goed als je zonder een auto te raken inparkeerd!
@maxx1: Sarcasm…?
@maxx1: inparkeerd???
@Rik3: hoe wou je dit dan noemen?
happens all the time in Italië. Zat gedeukte porsches gezien in milaan..
Niks mis mee, zet alleen de auto maar heel licht op de handrem en niet in de versnelling. Zouden we eigenlijk in Nederland ook als gewoonte moeten invoeren…
@laurensje: Gaat niet altijd, bijvoorbeeld een automaat staat altijd vast in de P stand.
@realcar: niet als je het ding in N parkeert, en dan d handrem gebruikt. Lastiger zijn die electrische handremmen, geen idee of die een beetje beweging toestaan.
@laurensje: Nope, geen beweging in te krijgen (ten minste, bij mijn A6).
En ik zet m nooit in een gaatje zoals deze, want ik kan mezelf niet inhouden als een malloot zoiets doet. En als ik in Frankrijk zou wonen, had ik geen A6.
Bumpers. Use them!
Yeah right..
Daarom heb ik nog een auto met stalen bumpers…
Rijdt daar maar lekker tegenaan, ik spuit ze gewoon ieder jaar opnieuw matzwart
@wimbers: held!
Op de straat zijn ook nog enige letters zichtbaar van het woord PAYANT of wel betaald parkeren…
Dan zou ik ook een ruim plekje willen, daar betaal je immers voor! dus die oen voor hem zou wel is op 2 plekken kunnen staan zonder voor 2 plaatsen te betalen……
Hahahah is wel lagge joh :)
Gebruik van bumpers is ok zolang je dit maar middelmatige auto’s doet, geen splinternieuwe s klasse ofzo
Leuk al die filmpjes, maar die Opel CORSA ecoFLEX commercial heb ik nu al wel genoeg gezien, en toch ga ik er geen kopen! Heeft Opel wellicht 10 mljn views bij MotoMedia ingekocht, of zou het misschien verstandiger zijn om er een frequency cap van bijvoorbeeld “2 views/visitor/24h” in te stellen ….
@rechercheur: Als je bv Firefox als webbrower gebruikt, kun je een reclameblokkeer-applicatie toevoegen, zodat je hier ook weer van af bent.

Moet je natuurlijk wel Firefox willen gebruiken ( ik gebruik het niet omwille van kleine, maar vervelende irritaties ).
@SimonMc:

Ik heb FireFox, maar gebruik toch meestal Safari … echter: als adverteerder zou ik niet eens willen dat mijn commercial twintig keer per dag aan dezelfde bezoeker getoond wordt, zo moeilijk hoeft dat technisch namelijk niet te zijn.
De GTI heeft ook een originele Parijse parkeerdeuk.
Zo doen ze dat daar.
Kan er ook niet echt mee zitten.
Spiegeltrappers vind ik veel erger.
Ehm iedereen die hier stoer roept van goed zo, zou volgens mij zwaar over de zeik zijn als hun eigen auto op deze manier schade oploopt, hoe groot of kein de krasjes en deukjes ook zijn… Ik wel iig! :S
Even het gaatje oprekken :)
@rechercheur Helemaal gelijk, had zo’n Corsa voor m’n chickie willen bekijken, maar de irritatie over de commercial zorgt ervoor dat ik toch maar bij de Fiesta ga kijken.
als ik ooit zie of meemaak dat iemand dat bij mijn auto zou doen , is een teken van het grootste disrespect wat iemand kan hebben voor jou eigendom, ik zou hem een flink pakslaag verkopen , dat zeker, wat een asociaal figuur zeg.
Geschifte boel ginder precies,je zal maar eens met een Maybach ofzo rijden.
iemand een ‘pak slaag verkopen’ vind ik ik ook redelijk a-sociaal ….
En wat is hier zo bijzonder aan?
Dat is in Frankrijk en zeker in Parijs gewoon de manier van parkeren.
Walgelijke manier van parkeren! De eerste Fransman die dat bij mij probeert (als ik een dure auto heb) kan een flink pak slaag verwachten! Maarja, hij heeft wel een plekje nu;)
ik zeg altijd “een franse auto zonder deuk, is geen franse auto”…

ik heb een franse auto :)

tegen andere auto’s rijden doe ik niet, tenzij soms heel zachtjes tegen de trekhaak (dat trekt die wel) en muurtjes of paaltjes, bwa daar kan je ook al wel eens heel zacht tegen rijden… Zolang ik mijn tank maar mooi geparkeerd krijg :)
ach, ’n deuk meer of minder in je franse auto maakt niet uit. Die dingen zijn toch al niet om aan te zien
Anti-held.
@rechercheur klopt misschien maar daar solliciteer je wel naar als je dit soort dingen doet,want als je er wat van zegt gaan dit soort figuren vaak nog tegen je in , en dan krijgen ze hem toch echt gelijk daar denk ik dan niet meer bij na simpel , ik weet is niet altijd goed maar toch , laat me dat niet gebeuren ik vind dat veel nederlanders toch al vaak alles pikken .
In Nederland doen wij precies hetzelfde alleen parkeren we meestal naast elkaar en slaan we de deuren in elkaars auto.

Beide slaat nergens op. Dan zoek je toch een plek waar die auto wel in past als ik die fransoos tegen mijn auto aan had gehad hadden we even een schadeformuliertje ingevuld, kost meer tijd dan een fatsoenlijke parkeerplaats zoeken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).