Dealers zijn dieven? BMW 1M te koop voor $94.635

Auteur: , 37 Reacties

Er wordt wel eens gezegd dat autodealers allemaal oplichters zijn en dat ze alles doen om klanten een poot uit te draaien. Een Amerikaanse BMW dealer heeft al die vooroordelen in 1 klap bevestigd. Hij biedt namelijk een nieuwe 1M Coupe te koop aan voor het luttele bedrag van $94.635. En dat terwijl op de prijslijst van BMW toch echt $54.635 staat.

Deze dealer komt er gewoon open en eerlijk voor uit dat ze de prijs met $40.000 hebben opgehoogd om meer winst te maken. Ze hebben er een “dealer mark up” van $40k opgegooid. In Amerika is het overigens niet heel vreemd dat dealers meer vragen voor een auto dan dat er in de prijslijst staat. Dat gebeurt vooral bij auto’s die maar beperkt leverbaar zijn en waar heel veel vraag naar is. Je kan immers altijd proberen om iemand te vinden die zo gek is om dat te betalen.

Maar deze verhoging van bijna 100% is wel heel erg gortig. Zeker als je bedenkt dat deze 1M in vergelijking met andere exemplaren helemaal niks bijzonders heeft. BMW heeft ervoor gekozen om de 1M in Amerika slechts 1 modeljaar te leveren en dat betekent dus dat de toevoer van auto’s in de VS zeer beperkt is.

Zal het deze dealer lukken om zoveel geld te krijgen voor een 1M Coupe? De advertentie kan je HIER bekijken. (via: bimmerfile.com)

Belachelijke prijs voor BMW 1M Coupe37 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Invoeren dat ding! Gegarandeerde winst bij verkoop.
Die weten nu ook hoe BPM voelt..
@gerard1710: dacht net hetzelfde, maar zelfs nu met die $40k is het voor Nederlandse begrippen een koopje!
ik vind ook wel eens dingen te duur ..
meestal besluit ik dan niet tot aanschaf over te gaan ..

maar dit is idd buiten-proportioneel ..
zo erg dat ze het bijna BPM kunnen noemen ..
@lincoln: Haha, geniaal;)
Daar koop je bijna 2 camaros voor, ik zal t echt nooit kopen
@jobh: nope, 4.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Een 1M die evenveel kost, zo wel niet meer dan een M3? Ik ben benieuwd of zelfs een Yank zo dom is…
Je hoeft maar één klant te vinden die er $ 94k voor wil betalen, en anders kunnen ze die 1M over een paar maanden alsnog in prijs verlagen. Gewoon een slimme zakenman, maar dat wordt tegenwoordig blijkbaar “een dief” genoemd ….
Altijd eens het proberen waard he :-)
Hij zal wel verkocht worden. Mits een korting misschien, mr nog steeds met een dikke winst voor de dealer
Lijkt me een typisch geval van “vraag en aanbod”
Zeker een Chinees die onze BPM kopieert.
-edit: check!-
Grapjas, een dief?

Ik dacht altijd als er veel vraag naar een gelimiteerde auto was, dat die dan ook duur zou zijn. Ben ik nou gek?!
En dan nog is hij goedkoper of gelijk aan dan onze 1M coupe afhankelijk van uitvoering en koers. Schandalig wat wij hier betalen..
ligt het aan mij, of zit het meest linker pijpje van de 4 te hoog? alsof hij een tik heeft gehad.
@BMW330Ci: Inderdaad. Dat ligt aan jou :)
Zal wel komen omdat de buitenste pijpjes minder lang zijn, t.o.v. de binnenste. Gezichtsbedrog dus.
En weet je wat nou het lullige is? Als de dealer deze auto voor $14.635,- te koop had gezet dan zou hij juridisch in z’n recht om jou voor gek te verklaren…
Quote…“BMW heeft ervoor gekozen om de 1M in Amerika slechts 1 modeljaar te leveren en dat betekent dus dat de toevoer van auto’s in de VS zeer beperkt is”

Eerst de redenen geven, om vervolgens de dealer te beschuldigen van ‘diefstal’? Volgens mij doet die man niets onoirbaars, hoor!

En we weten wie de echte dieven zijn…Als een 2011 Camaro in Frankrijk 39000 euro kost, maar in Nederland meer dan 80000 euro?!
@FrankypankyV8: Jij snapt het, de enige dief hier is de regering, alleen maar een poot uitdraaien en stelen.
Je kunt de dealer voor dief uitmaken, maar je zou ook degene die de auto voor die prijs koopt voor ontzettend achterlijk uit kunnen maken. Is maar hoe je het bekijkt. Veel erger wordt het als je die auto naar Nederland wilt halen. Dan betaal je eerst die 40.000$ voor de dealer en dan nog een keer de BPM en eventueel BTW over de cataloguswaarde. Dus dan is onze overheid alsnog de winnaar.
Je bent toch niet verplicht om de auto te kopen?
Wie niet waagt, niet wint… Hij kan maar proberen, het zou maar moeten lukken.
Hier zijn die dingen nog duurder en ze worden nog verkocht ook.
@robbie Het is wel erg overdreven om dit een verhoging van bijna 100% te noemen! Het is in feite een verhoging van ‘maar’ 73%.
@marbre:

Robbie stelt dingen graag zwart/wit om zo lekker veel reacties op z’n topics te krijgen. Dat is de kracht van een ‘goede’ blogger …

:-)
als je ’n niet wilt (of te duur vind) koop je hem toch gewoon niet?
Toevallig op top gear hister avond de 1m gezien voor 40000 pond wat in NL €45000 is terwijl hier in NL de 1m te koop staat voor……….. Idd €80000.
Dus in dit geval en vele andere is bij ons de overheid die alles zo schofterig duur maakt, anders reden we allemaal al een 1M als die onder de 50000 geweest was toch?;)
De dealer speelt natuurlijk in op de beperkte aanbod, maar vergeet dat er ook een beperkte vraag voor is.
De BMW dealer in Brescia (Italie) heeft nog een wit exemplaar te koop staan voor € 56.000,- (incl btw). Misschien interessant om dit exemplaar te verschepen naar de USA en er wat marge op te pakken.

:-)
In NL staan ze ook voor een ton te koop. Potentiële klanten kopen het toch wel.

http://www.autoblog.nl/archive/2011/05/25/impressie-bmw-1m-cabrio#comment-2694533
Car and Driver heeft het ook beschreven bij de Ferrari 599. Vanafprijs destijds 280.000 dollar, maar 320.000 is realistischer door opties als cc-remmen, Daytona stoelen, Bose/navi en dergelijke. Maar de dealer kon er 500.000 voor vragen – en krijgen.
behalve dat in Nl is het niet veel anders, de auto die je online bij de gemiddelde fabrikant samenstelt wordt voor geschoteld voor ruime 4 rugge extra bij aanschaf.. alleen al onzin kosten als 950 aflever kosten…???
voor dit geld koop ik 2 c63s met de kop eraf in the usa

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).