Gespot: Rinspeed X-Treme 450R

Auteur: , 8 Reacties

Het Zwitserse Rinspeed kennen we vooral van behoorlijk futuristische one-offs en bizarre creaties. Zo sleutelde Frank Rinderknecht ooit de sQuba in elkaar, een onderwaterauto. Daarnaast is de veredelaar de laatste tijd vooral heel milieubewust bezig, met elektrowaggies en auto's van bamboe, want dat moet. Er was echter een tijd dat het milieu nog niet zo heel hip was, en toen maakte Rinspeed nog gewoon brute Porsche Cayennes, zoals de X-Treme. Deze werd onlangs in Zwollywood gespot.

Eerlijk is eerlijk: de tuningdivisie van Rinspeed werd een paar jaar geleden door Mansory overgenomen, dus dat is eigenlijk de reden waarom we geen grote asobakken meer van ze zien. Het bedrijf legde voor het afstoten van de tuningdivisie nog wel de basis voor de Chopster, wellicht de meest opzichtige Cayenne ooit.

Maar we waren bij de X-Treme 450R gebleven; Raoulkroes zette deze behoorlijk zeldzame verschijning op basis van de 957 Porsche Cayenne op de foto. Verder commentaar lijkt me overbodig. Bekijk alle afbeeldingen HIER.

Rinspeed Xtreme 450R

Meer Rinspeed Cayenne-terreur zien? Check dan deze matte unit in Cannes en dit Russische exemplaar.8 reacties

slim van Mansory ..
want Rinspeed mag/kan zich elke uitspatting veroorloven gezien hun staat van dienst ..

bijzonder om elke keer weer te vernemen dat dit soort toko,s levensvatbaar zijn ..
Gaaf k zou hem ook wel willen
Ziet er wel aardig uit.
Mooi zal ik ze nooit vinden, maar des te intimiderender!
Geef mij de Cayenne Magnum maar…bescheidener wreedheid op 4 wielen ;-)
Jezus wat een lelijk ding.
En wanneer maken ze ‘m af?
Ik heb de Cayenne nooit mooi gevonden, maar als je kijkt naar wat voor motor in sommmige Cayenne’s zit word je meteen blij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).