BMW 6 Serie Gran Coupé gespot

Auteur: , 69 Reacties

De Concept Gran Coupé werd in april vorig jaar door BMW aan ons voorgesteld. Vrij kort daarna schreven we dat het model voor 2012 op de agenda staat en vorige maand lekte ook al de patenttekeningen van het productiemodel uit. We hebben nu spyshots.

De 4-deurs coupé mag gezien worden als een antwoord op de Mercedes CLS en Audi A7, maar zal waarschijnlijk ook gaan concurreren met modellen als de Maserati Quattroporte en Porsche Panamera. De auto is niet overdreven gecamoufleerd en wat meteen opvalt is het grote grote panoramadak. Onder de motorkap ongetwijfeld het motorenaanbod dat we kennen uit de nieuwe 6 Serie. Denk daarbij aan een 6-cilinder in lijn en twinturbo V8. Er zullen de komende tijd vast nog wel vaker spyshots opduiken.69 reacties

Nais!
Ik heb de concept in Munchen zien staan en dat zag er heel lekker uit. Dus kom maar op!
Ziet er lang uit, precies een verlengde 7reeks.

Nice velgen wel.
Photoshop gone wrong?
Lijkt wel een Passat CC op die foto waar hij rijdt.
Oef ,gelukkig ik begon die BMW proto wrap al te missen ,ziet er glad uit .
Wat jij sjonnie?
@norge: ik vind hem errug oké. zou um nooit kopen, dan liever de 4-deurs, maar dan moet ie wel een beetje bruut zijn. bescheiden, zoals de 5, hoeft voor dergelijk model niet. maar deze 6 coupe vind ik mooi, beetje twijfel over de achterzijde, herken er niet direct een BMW in.
Hoe koen j bee,em,wee nauw leelik finden?
@bosnialove: Kweenie, om na te zeggen da tees na ’t manneken is? Kem der al veul, en veul schoender gezee !
Ik ga hoe dan ook voor de CLS! Niet perce omdat ik de fanboy wil uithangen, maar de cls heeft wel het meest spectaculaire lijnenspel.

Vindt de 6-serie overigens ook een prachtige wagen hoor, daar niet van!
Mooi! Mooier dan CLS en aanverwanten.
@fortuna: absoluut!
ik kan er nog niet veel patat van bakken….
de CLS is 100 KEER mooier dan dit gedrocht met kikker ogen
@kurdmanx: Heel erg mee oneens
@kurdmanx:
Ook al vind jij dat, dan wil dat nog niet zeggen, dat dat ook zo is!
@kurdmanx: Dat is incorrect
Niets bijzonders aan de buitenkant in tegenstelling tot de 4-porte. Onderhuids zal het wel goed zitten.
@tuscan: onderhuids is het natuurlijk gewoon een 5 serie. Tikkie saai en degelijk.
Ik blijf de nieuwe 6 serie echt een hele mooie auto vinden.
Audi A7 blijft voor mij de mooiste, en het beste interieur. Nog even wachten op de S7 of RS7 en niemand meer die dit ding nodig heeft.
@kraakensmaak: maar goed dat iedereen een andere smaak heeft. Ik vind de A7 een van de lelijkste auto’s op het moment. Echt totaal mislukt imo, vooral de achterkant zo zonder kont…
@sanki: echt niet! kraakensmaak heeft gelijk
@Flamingo: sanki heeft gelijk!
@Flamingo: met de achterkant van de A7 is iets mis, hij lijkt niet uitgebalceerd met de voorkant.
@The360box: de A7 zier er uit als een liftback, dat is toch niet zo extreem? De achterkant lijkt achterover te hellen maar dat geeft de wagen dynamiek. BMW heeft met deze Gran Coupe natuurlijk een enorm probleem, in principe hebben ze al een auto die hetzelfde doet (een kleiner dan 5m degelijke strakke, tikkie saaie zaken sedan die de schijn van sportiviteit moet wekken maar die niet werkelijk moet bieden: de 5 serie). Bij Mercedes wijkt de CLS enorm af van de E klasse en bij Audi is de A7 gewoon een lifback variant van de A6 met de buitenspiegels op pootjes. Bij BMW is het 4e deurs sedan tegen een iets eleganter 4 deurs sedan.
@mashell: Ik zag hem laatst dan rijden en het viel wel mee, of eingelijk, et zag er goed uit. Ondanks dat ik Audi zo eentonig vind worden is de A7 nog wel te pruimen en ook echt veel groter dan de A5
@The360box: Absoluut de A7 is erg riant van binnen, van buiten zou je niet zeggen dat hij is gebaseerd op de A6 maar meer een vierdeurs coupe is van de A8!
@mashell: Als eenmaal de Gran Coupe van BMW er is, zullen BMW en Mercedes de dienst uitmaken. Ze zijn mooier en onderscheidend tov het model waar ze op gebaseerd zijn!
er is niks coupé(lijnen)aan dit gedrocht, een gewone 5 serie met de voorkant van de 6 serie.
@mgn020: Je weet dat je de lijnen niet goed kan zien door de camouflage he? Wel knap dat jij het wel ziet :)
@flutterby: Je weet dat er ook concept foto’s onder staan? Wel knap dat jij dat niet ziet :D
@C220AMG:
Je weet ook dat een concept is?;)
@flutterby: Jahoor, en zelfs daar is het al het geval!
Absoluut mooi, BMW is goed bezig de laatste tijd! Alle nieuwe BMW’s zijn meer ingetogen dan hun voorgangers, en daar hou ik van. Veel stijlvoller, chiquer…

In deze klasse zou ik zeker de Jag XFS kiezen, dan maar geen ‘Coupe’ in de naam, maar die heeft standaard al een soort Coupé lijn dus mag van mij meespelen in deze klasse!
@Svenska_Aeroplan_AB: De XJ vind ik overigens mooier dan de XF, wat jij ?
@mgn020: ik denk daar hetzelfde over.
Woehhoeee, dit belooft veel goeds. De concept was al mooi, evenals de 6-serie.
I.t.t. de Merc en Audi kun je hier daadwerkelijk spreken over een vierdeurs coupe. Immers is deze auto gebaseerd op een coupe waar de Merc en Audi gebaseerd zijn op sedans.
@Rick-dos: Dus de 3reeks coupe is eigenlijk een 2 deurs sedan? Ik zie hier echt niets coupe aan. BMW is slecht bezig ze gaan de audi kant op
@mercedesclsfan:
Ligt het aan het tijdstip of is het misschien de drank? :evil: Want je bent de begrippen nogal door elkaar aan het gooien:
Een coupé kan nooit een 2-deurs sedan zijn, omdat er dan een deurstijl tussen het portierraam en het achtergedeelte van de cabine zou moeten zitten.
Verder verschil ik nogal ernstig met je van mening over de richting, die jij meent, dat BMW is ingeslagen. Zeker niet richting Audi! In welk opzicht dan wel?
Laten we dan zeggen, dat Mercedes -voor een deel- de richting kwijt is. De huidige E-klasse, één van de sterkste pijlers van MB, een mooie auto? Goed wel, maar mooi? Schei toch uit! Kunstmatige belijning aan de zijkanten: Design om der wille van het design! Voorkant: Hoe bont kunnen we het maken? Achterkant: Willen we de Chinezen behagen? Nee, dan was de vorige heel wat Mercediger. Maar goed! Het is maar mijn mening en ik beweer niet, dat hij lelijk IS, maar dat ik hem dat VIND!
@9000cse: ik bedoelde dat de coupé niet bepaald eerst moest uitkomen om over een 4 deurs coupé te kunnen spreken, want de 3 coupé is gebaseerd in de 3 sedan, wat hem volgens jouw woorden dan een 2 deurs sedan zou maken. Een 2 deurs sedan bestaat wel degelijk, kijk maar naar de VS ik geloof dat volkswagen daar iets van had ontwikkeld een 2 deurs sedan, dit stond enkele maanden geleden op autoblog. Over de nieuwe e-klasse ben ik het overigens volledig eens met jou, wat een gedrocht die auto tegenover de vorige e-klasse, maar de andere modellen van mercedes kan ik wel smaken. De nieuwe 5 reeks is bijvoorbeeld veel mooier dan de nieuwe E-klasse, ik bedoelde met de audi kant dat bmw de laatste modellen iets te veel laat lijken op 1 model zoals audi, kijk maar naar de voorkant van de nieuwe 1 serie. Ik zeg laat de 4 deurs coupe maar bij mercedes, bmw zorgt wel voor de 5 reeks achtigen en audi voor de a1-tjes, voor de rest vind ik de modellen van deze 3 merken allemaal even mooi.
@Rick-dos: het hele idee van een coupe is dat deze maar 2 portieren heeft. Het idee dat een 4 deurs coupe zou kunnen bestaan is komt alleen op bij marketeers die teveel cocaïne gebruikt hebben.
@mashell: Pats! :D
@mashell:
Ik kan je reactie best wel begrijpen, maar zij klopt niet. In de 50-tiger jaren werden de eerste 4-deurs coupés geboren in de USA. Naast de 2- en 4-deurs sedans, cabrio’s, stationwagons en 2-deurs coupés kwamen er ineens 4-deurs sedans zonders raamstijlen tussen de voor- en achterportieren. En deze auto’s werden wel degelijk coupés genoemd.
Het is dus zeker geen verhaal van “marketeers, die teveel cocaïne gebruikt hebben”.
Een CLS, A7 of deze Gran Coupe kan daarom wel degelijk coupé genoemd worden. ;)
@mashell: Vraag me dan af wat die mensen dan gepakt hebben die het nodig vonden om de X6 ( coupe SUV ) uit te brengen.
Of hadden die een bad trip?
@SimonMc: dat lijkt me evident.
@Rick-dos: Zou ik niet zeggen. De CLS bv is niet zomaar een E-klasse met wat vloeiender lijnen. De eerste CLS was qua uiterlijk zelfs niet eens te vergelijken met één van hun toenmalige modellen, en was eigenlijk wel de trendsetter in deze klasse. Ook heeft de CLS-zoals een coupe beaamt, slechts 2 zetels achteraan. Het chassis is wel afkomstig van een E-klasse, maar is vele malen stijver. Om af te sluiten, qua uiterlijk lijkt deze BMW op een variant van de huidige 6-reeks, waar de CLS zich qua uiterlijk nog steeds weet te onderscheiden. Alleen ben ik er nog steeds niet uit of de nieuwe CLS een verbetering is tegenover de oude(re).
Hoe wil dit gaan concurreren met een Porsche Panamera of iets dergelijks? Motoren zijn veel minder, ziet er veel minder chique uit, heeft er toch gewoon niks mee te maken? Vind het een totaal andere klasse..
@993turbo: Tuurlijk wel:

BMW 640i/320 pk – Panamera 3.6/300 pk
BMW 650i/407 pk – Panamera S 4.8/400 pk
BMW M6/560 pk – Panamera Turbo 4.8/500 pk
Voor de mensen die de 5 serie te saai en conservatief vinden presenteert BMW een niet saaie 5 serie. Luisteren naar je klanten en optimale techniek recycling, netjes van BMW. Nuchter bekeken een volkomen overbodig model (net als de CLS, en A7) maar een goede manier om extra winst te boeken op de 5 serie techniek.
Wanneer ik de nieuwe 5 en 6-serie in het echt zie, dan kan ik alleen maar denken: WOW! Wat vind ik dat een beauties! En wat zou ik zo’n auto graag willen hebben.
Maar toen ik de “Concept Gran Coupe” zag, was ik echt he-le-maal verkocht! Dat vind ik nou echt het mooiste, wat er ooit op vier wielen is gezet! Maar nu ik de spyshots zie, moet ik zeggen, dat deze minder geslaagd zijn dan de concept-auto’s. Natuurlijk kan het geheel door de camouflage nog niet goed beoordeeld worden, maar ik vind het front van de concept-auto in ieder geval wel mooier. Afin, laat ik maar eens afwachten, hoe het zal uitpakken. Mijn vermoeden is toch, dat er iets moois aan het ontstaan is.
lijkt wel beetje gezichtsbedrog; of het is gewoon onwijs emotieloos gedaan, die achterste portieren.
voorkant betwijfel ik nog steeds, achterkant is wel goed :D
Ik vond de vorige 6 coupé al mooier, en ik vind deze ook niet meteen geslaagd. Zwakjes!
Nou ik als zogenaamde Audi fanboy, vond die concept echt een hele mooie auto. Helaas zijn ze wat dingen gaan veranderen, maar niet positief.

De voorbumper, achterbumper, koplampen en derde remlicht en achterste reflectoren bijv. Vond ik bij de concept echt veel mooier. Natuurlijk die uitlaten waren daar veel te overdreven maar nu zijn ze ronduit saai! En dat derde remlicht in het dak was ook stijlvoller!!

Maar al met al toch nog een nette auto!!

Al kies ik A7
:D
Men neme een 5 serie. Een goeie klap op het dak, koplampen van de 7 er in, 2 deuren er af, en voila een 6 serie. Dan rekken we die weer iets uit, maken hem een stukje hoger, plakken er 2 deuren bij, en een 4 zitter 6 serie. Ik weet wel dat een A5 sportback het zelfde verhaal is hoor, maar een beetje jammer is het wel. Maar evengoed een prachtige auto geworden, dat dan weer wel! Maar doe mij toch de A7 maar:)
@AudiQuatro: bij audi kan een a4 ook een a8 zijn. Bij bmw zijn de voor en achterkant niet echt hetzelfde..
Jammer dat ze niet verder voortborduren op het BMW CS project voor een 4 deurs coupé. Dit is gewoon een 6 serie met 4 deuren wat iedereen kan kopen.
Ziet er heel mooi uit, zelfs met stickers ! :lol:
Ik hoopte zo dat deze concept waarheid zou worden! hele goede concurrent voor de CLS en A7 e.d.
Panamera wordt wss helemaal onverkoopbaar als ze hier een M van maken. Mooier dan een Rapide? durf ik me nog niet over uit te laten
Gaaf, nu wachten tot we hem in het echt kunnen zien. Ben benieuwd naar de motoren.

Goed alternatief voor ons ipv nieuwe 7. Alhoewel, dit gaat nog wel ff duren..
@bmwmaaktrijdengeweldig: Ik weet niet of je deze 6-serie als alternatief op een 7 serie moet zien, daar ik denk dat een 7 serie een echte limousine behoort te zijn en dus ook die luxe behoort te bieden. Niet dat een 6serie dit niet doet echter legt bmw met deze 6serie meer de toon op sportiviteit. Een CLS zie ik ook niet als alternatief voor een S-klasse grotendeels om dezelfde redenen.
wat een saaie wagen.
net een surfplank met reptiel ogen en ik zie geen echte vierdeurs coupé.
weinig verassend
@glennvdv911: “reptiel ogen” je weet dat het hier camouflage betreft?
Gewoon een 6 serie met 4 deuren, dat ze niet ff de moeite hebben genomen om die lelijke achterlichten en niet- kloppende neus te wijzigen…
Dit ziet er veel lekkerder eruit dan een 6 serie coupe
mooie wagen… kan nie wachte om hem in de showroom te zien.
i want to have it :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).