Greenpeace beschuldigt VAG van CO2-maffiapraktijken

Auteur: , 62 Reacties

Het is serieus aan volgens de smeltende ijskap-believers van Greenpeace. Ze zijn begonnen meet een grootschalige campagne tegen VAG, en Volkswagen in het bijzonder. Ze vinden dat de autobouwer namelijk te weinig doet om CO2-uitstoot te beperken en zelfs lobbyt om de regels voor aanscherping van de normen te versoepelen. Het eerste wapenfeit is een parodie op The Force van VW.

Eén op de vijf auto’s in Europa is een product van VAG, en daarmee heeft het bedrijf de grootste carbon footprint van allemaal, aldus Greenpeace. Volgens de milieuclub is de milieuvriendelijkheid van de autobouwer slechts “groene retoriek” en verkopen ze het liefst zo min mogelijk zuinige Bluemotion-achtigen. Nederlandse VW-dealers zullen daar wel iets anders over denken, maar goed. Het komt er op neer dat elke keer wanneer u een VW start, er ergens op de noordpool een ijsbeertje sterft en er 5 pinguïns op Antarctica van een smeltende ijskap vallen. Zielig en zo.

En daarom moet er AKTIE worden gevoerd! Strekking van het verhaal: VW = evil, VW = Steve Jobs op wielen, VW = nog niet actief genoeg bezig met brandstofbesparende middelen en vraagt simpelweg teveel geld voor de écht zuinige modellen. Greenpeace heeft zelfs een site voor de actie in het leven geroepen: VWdarkside.com. Voor wie het complete verhaal vanuit Greenpeace’s oogpunt wil lezen kan dat hier checken.

Filmpje van de best wel gezapige VW-parodie staat op Autojunk.

Greenpeace haat Volkswagen!

Filmpje van Stormtroopers die vanochtend de straat opgingen in Londen om de dark side van Volkswagen te symboliseren. (bron)62 reacties

Hoeveel VAG rijders zouden ook lid zijn van Greenpeace? Tsja kan altijd 2 kanten opgaan dan.
You’ve got to be friggin’ kidding me?! Wat een stel ongelofelijk hypocriete apenkeutels zijn die lui ook…
Wie neemt hen nou nog serieus? Volgens mij hadden ze hun geld beter kunnen besteden aan donaties voor de ontwikkeling van schonere motoren.
@gerard1710:

Erg zat, heeeel veel mensen.
@gerard1710:
27.778 jedis nemen het serieus.
@Lan_Evo: lol, 6.912.730.000 tegen 28.000
@gerard1710: Hahaha… Verdien je net modaal heb je een nieuwe Kia Muesli gekocht (die is zo lekker zuinig…. (ja en je afschrijving is enorm)). Vervolgens houd je net genoeg over om ook nog een goed doel te sponsoren; greenpeace of zo. … En dan die je deze mooie gelikte dure commercial voorbij komen. Haha, ik lag me rot!
Haha en in plaats van de aarde op te blazen komen ze met zo’n k*t slogan, doe het dan goed.
DIep triest..
Hahahahaha :lol: dit slaat echt nergens op :lol:
@Jokkebrok: Die VW reclame is wél goed!!
Ja, Volkswagen gaat de wereld slopen!
Mij visie op brandstof sparen: Niks aantrekken van die hypocriete groenen en nemen wat ge kunt krijgen, anders doen de andere mensen ze wel voor u op…
@bram89: inderdaad, mijn verbruik van mijn nieuwe dieseltje zit nu op 8,1 l/100km. Elke week tanken voor 86 euro met kaart van de firma. I don’t give a [email protected]
Gelukkig rij ik Dartz met een Walvispenislederen interieur.
Weet je welke fabrikant pas een mini Carbon Footprint heeft? Ze schijnen zelfs de fabriek daaaaagen stil te leggen om de CO2 uitstoot te beperken!

HAHAHAHAHA!
:D
:D
:D
@Svenska_Aeroplan_AB: Hulde voor je zelfspot! ;)
Ik heb niet veel op met die bomenknuffelende hippies… sterker nog ik vind ze vaak gevaarlijker dan de dingen waar ze tegen in verzet komen. (Denk aan het tegenhouden van nucleair transport waardoord dat spul vlakbij huizen open en blood staat), maar ik vind dit toch wel een grappig filmpje. Leuk gedaan. (De clue erachter boeit me niet maar het filmpje was leuk).
@Aquios: excuses voor de taalfouten… zal door de warmte komen
O stelletje boom knuffelende hippies met haatbaarden. Zoek toch een serieuze baan man. Dit is toch diep triest :(
Haha die mensen hebben echt geen leven. ze moeten een boom gaan knuffelen en hun bek houden.
Eindelijk eens een goed initiatief van Greenpeace. :twisted:
@Lan_Evo: +1 ik ga helemaal stuk hier.
Die mensen van greenpeace moeten een leven gaan zoeken, ik ga toch ook niet demonstreren tegen natuurparken en als de noordpool smelt hebben we meer zoet water en misschien zit er wel olie onder de grond.
@phantom95:
ja, veel meer water, alleen in nederland meer zout water.
@phantom95: Onder de noordpool zit geen grond, laat staan olie ;)
@Madrileno: Olie zit ook wel eens onder de zeebodem en onder bijv. siberie zit ook olie waar we niet bijkunnen omdat de grond te hard bevroren is.
@super: we moeten zorgen dat we het smeltwater opvangen, dan zullen veel mensen in afrika blij zijn.
@phantom95:
Denk je dat er niet door een laagje ijs geboord kan worden terwijl er wel door kilometers en kilometers gesteente geboord wordt?
@super: Door dat de grond bevroren is, is de grond daar veel harder en komen de boren er niet doorheen.
VW denkt wel groen,want ik mag namelijk led verlichting leveren in Zwickau:)
Greenpeace is zelf een maffia
Hhahaha, geweldig!
Stelletje vieze veganistische, boomknuffelende teringhippies dat het zijn! Waar komen ze straks mee? dat ze koeien moeten afschaffen omdat zij CO2 uitstoten met hun scheten?
Flikker op vieze hippies!
Gelukkig kosten die acties van Greenpeace helemaaaaal geen Co2. Echt 100% CO2 neutraal en helemaal niet vervelend ofzeau…
Beetje kansloze actie.

De blinde haat jegens Greenpeace hier is zo mogelijk nog kanslozer, maar da’s een andere kwestie.


Overigens, “smeltende ijskap-believers”? Daar hoef je niet in te believen, hoor. Die dingen smelten daadwerkelijk. Waarom ze smelten kun je over soebatten, maar dat ze smelten in een abnormaal tempo valt niet te ontkennen.
Het is omgekeerd. De ijskap is aan de Noordpool. Maar voor de rest alles ca va ;-)

Ha ja autos… Allemaal Bluemotion kopen en vervolgens naar de lokale chip-boer!!.
stomme hippies
@KaCh1ng: als je niks van de actie weet ,zou je denken dat ze VW promoten
NEEEEEE!!!!…ze hebben al een leger vam 30851 man!!!
@mikeslsamg: over heel europa… mrja kwed dat mensen zich er bij aansluite puur omdat ze VW hate
Sommige dingen van greenpeace vind ik wel goed, maar dit is echt bagger. Net zoals die nucleaire treinen die ze ophouden. Dat is echt idioot. Wat ik wel goed vind is dat ze aandacht vragen voor overbevissing enzo. En ik heb juist het idee dat VW wel wil veranderen, zij het langzaam.
@mco:
Ik geloof dat dat juist is wat Greenpeace zegt; dat VW wel de indruk geeft “iets” te doen, maar feitelijk niet zo veel doet of tegenwerkt.
Greenpeace is een organisatie die handelt vanuit eigen belang en niet het belang van het milieu.

De zaak met de Brent Spar is daar het beste voorbeeld van. Het afzinken van dit olie platform was voor het mileu veel beter geweest dan het verslepen en afbreken aan land.
Uit interne memo’s is toen gebleken dat Greenpeace alleen de toenmalige strategie van actie voeren gekozen had om de naamsbekendheid (d.m.v. spetaculaire acties die veel media aandacht kregen) te vergroten en daardoor zoveel mogelijk cashflow te genereren. Het belang van het milieu kon hen niet interesseren.

In de geschienis van Greenpeace kan ik nog wel een aantal voorbeelden noemen waar deze organisatie dubieus gehandeld heeft.
belachelijk clubje , mn zou die mensen een een jaar moeten opsluiten op een onbewoond eiland , een zien wat ze dan denken van transport en evolutie
dat de mileu organisaties hun eens terug gaan bezig houden , met de echte mileuproblemen , zoals dierenmishandeling en het vernietigen van het regenwoud !
@bpc: Maar dan krijgen ze zoveel doodsbedreigingen van de houtkappers en landbouwers.
Tis toch veel makkelijker om een automerk zwart te maken met een site..
Maar ik snap je punt, er zijn véél belangrijkere problemen dan dit.
Als dit al een ‘probleem’ is?
Ik ben voor het behoud van alles wat leeft, maar je kan ook te ver doordrijven.
.
Plant maar meer bomen en zorg dat de illegale houtkap tegengegaan wordt.
.
Je hebt nog altijd het Kyoto verdrag die dit regelt.
@ bpc:

Ze houden zich ook bezig met die echte milieuproblemen, maar zo nu en dan gooien ze er zo’n actie tegenaan om meer leden te werven. VAG zal ze een worst wezen, maar minder leden is minder geld is minder vaak nutteloze acties. En dat wil toch niemand….??
Bij greenpeace rijden ze toch allemaal in van die Transporters uit 1960?? Als de die nou eens vervangen………………..
Tja dat VW een zwarte zijde heeft (Audi) heb ik wel vaker gezegd ,maar laat ik nou nog meer een hekel aan die greenpeace idioten hebben .Dus kom op VAG laat eens een leuk reclame filmpje komen waar je groene eikels de les leest.
VW Zal zeker niet stil zitten toekijken…Belachelijk dit :S
die reclame van volkswagen met kleine vader was wel leuk verzonnen! net als deze parodie. Vind wel dat greanpeace overdrijft.
wat een bullshit allemaal…
Inderdaad geen commentaar waard en Greenpeace onwaardig. Men kan eindeloos discuteren maar wie de geschiedenis van de aarde kent weet beter. Vroeger was Noord Afrika, pakweg 2000 jaar geleden, de graanschuur van het Romeinse rijk. Nu vind je overwegend woestijngebied en toen reden er nog geen auto’s. Het is gemakkelijk om een zwart schaap te vinden dan de stier bij de horens te vatten. China is wel de grooste industriele vervuiler als je toch iemand wil vizeren Greenpeace
Dus het merk dat met de TDI weinig CO2 per kilometer uitstoten populair gemaakt heeft en met TSI vooraan loopt wordt door Greenpeace “aangepakt”. Een wat minder slimme actie van Greenpeace. Het is 2011, we weten nu toch allemaal wel dat CO2 onschuldig is en de bevolking het CO2 gezeur moe is, het is compleet vervangen door financiële crisis gezeur.
ik heb effe een commercial gemaakt voor vw , voorals ze een beetje willen terugvechten , laat maar horen wat julie er van vinden
http://www.youtube.com/watch?v=4zH09a57z2I
@bpc: haha, gewoon goed gedaan vriend!
@Megakix: haha bedankt maat
the-budel-guy via Android app
het is gewoon een clubje werkloze die graag zeggen hoe het móet maar zelf het meest vervuilen.
en vooral jaloerse mensen die het niet kunnen hebben dat de meeste luxe niet voor hun bestemd is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).